Kvalitní a nekvalitní jídlo

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Vznikne pálení žáhy požitím nekvalitní potraviny?

Ano
34
38%
Nemusí
36
40%
Spíše ne
3
3%
Ne, je to nesmysl
5
6%
To opravdu netuším
5
6%
Mám jiný názor
6
7%
 
Celkem hlasů: 89

pepe
Zasloužilý člen
Příspěvky: 693
Registrován: ned 21 říj 2007 23:50

Re: mléko

Příspěvek od pepe »

poota píše:... je v tom vše pouze prospěšné, a to i lidskému organizmu...
Vydím , že nie som tu jediný ktorý v tejto veci vie , že vie . Palo , kedže nie si ochotný na tom sám zapracovať , mala bi ti stačíť aj Pootova odpoveď . Dodám k tomu už len , že fermentáciov ZDRAVÉHO MLIEKA ,,zrušíš to zlé" čo v ňom je . Pepe


Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: mléko

Příspěvek od Palo »

Zatím tu jen povídáte, že "něco" je v mléku prospěšné. Ale co, čím a jak, jsem se zatím nedozvěděl.
Povídáte tu něco jakoby to bylo ve smyslu "když smícháš vodu s vodou, tak se nic špatného nestane." a tím je dosaženo blahodárnosti - zřejmě...

Ne chlapi, myslím to vážně, čím je mléko prospěšné? Proč bych ho měl pít?


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Syrovátku beru, je však třeba v souvislosti s mlékem podotknout, že základem výživy mnoha kultur je právě mléko. Málokdy však v naší formě. Nemají uht technologii a ani pasterizace tam nebude v nejlepším rozpuku. Jedná se o jogurty a kefíry. zeména na východě je jačí, kobylí, buvolí a ovčí či kozí mléko ekvivalentem kravského.Na kavkaze a východněji je kvašené mléko považováno za životabudič. Vlastně všechny kvašené nápoje. Kefír, kumys, žinčice, syrovátka, nemléčné kombucha a živé krystaly....jsou pro mne živé.Je to naprosto rozdílná záležitost, jako denaturované uht mléko.
Já se jednou napil zkaženého uht mléka a ještě nyní mám husí kůži jako struhadlo.Mléko je součástí naší kultury, jen to obchodníci z něj udělali xindl, jako z párků či špekáčků.


jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Pepo, přece nechceš žít věčně??? Pro mne to je: tonoucí se stébla chytá. Nabídni lepší stéblo a jdem na to.


pepe
Zasloužilý člen
Příspěvky: 693
Registrován: ned 21 říj 2007 23:50

Příspěvek od pepe »

Jardo , dobre sa nadýchni pred prečítaním si tohto príspevku . Nie , nechcem tu biť na veky . Vedz , že Ja sa ,,nato" dokonca i ťeším a keby nebolo mojéj ,,vieri" , (nie som ,,pánboškár") ktorá mi nedovoluje ,,tomu" napomôcť , tak už dávno s tou ,,chémiou" ktorú ovládam to mám s úsmevom na tvári za sebou . Je mi k ,,popukaniu" , keď vydím , čo všetko sú ochotný ludia spraviť a jak bezhlavo sa ženú za chimérov zvanov ,,Čas". Pokjal ide o toho ,,topiaceho sa ", tak vedz , že len dvaja z Vás (prispievajúcich) vydia uprimne v darovanóm ,, krajci chleba" dar . Ten zbytok ho bez ,,klobásky" berie ako urážku . Dnes už viem , že MMS-ko je ,,dobrá cesta pre obe strany" . Pepe


Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: mléko

Příspěvek od poota »

Palo píše:Zatím tu jen povídáte, že "něco" je v mléku prospěšné. Ale co, čím a jak, jsem se zatím nedozvěděl.
Mám tomu rozumět tak, že když Ti la dal odkaz na wikipedii, tak tomu, co se tam píše, nerozumíš? Nebo se Ti to jenom nechtělo číst, a doufáš, že Ti to někdo pošle přečtené jako mp3? Nebo Ti to tu mám citovat? Nestyď se a klidně si řekni - poota


pepe
Zasloužilý člen
Příspěvky: 693
Registrován: ned 21 říj 2007 23:50

Re: mléko

Příspěvek od pepe »

martin11 píše:...člověk je jedinej.../ne/tvor...kterej pije cizí mlíko.....to mlíko je stavěný pro malej skot...a ne pro homo sapiens...
Martin 11 poznáme aj túto ,,rosprávočku". Na overenie jéj ,,pravdivosti" ti stačí navšťívyť ktorúkolvek ,,ZOO" v tvojom najblišom okolý , kde sa starajú medzi iným aj o cicavce . Budeš velmi prekvapený , kto všetko si na druhovo cudzom mlieku pochutnáva a to bez rozdielu na veku ,,stravníka" . Pepe


Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: mléko

Příspěvek od martin11 »

...pepe, musím uznat, že v tomto máš pravdu....ale myslela to příroda tak jak to je ve skutečnosti...ZOO...je "ukázka "... panoptikum zvířat...
i když mám tato zařízení velmi rád....a že kočka kojí králíky.....to muže být jen pod dozorem, nebo za přičinění člověka...
....ale opravdu nejsem přesvědčen, že to ve volné přírodě takto funguje....Mauglí....to je pohádka....zrovna tak Romulus a Remus....i s jejich vlčicí....
....pro Jarda Ovčák....ano...mléko.....je mnohde základ výživy.....ale je to výsledek lidského uvažovaní a boje o přežití, hledání potravy....
...zpět k problemu.....mléko si příroda vytvořila jako zdroj potravy pro nově narozený život.....u savců.....na rozdíl od ...třeba ptáků, nebo těch co maj zásobu prvotní výživy ve vajíčku....
....doufám , že rozumíte , co chci říct....bez mateřského mléka ze začátku nepřežijete......a pak ho už vůbec....ke zdárnému vývoji nepotřebujete.....martin11 :lol:


... věřím, že se " TO " povede ......
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

pepo: :good:


pepe
Zasloužilý člen
Příspěvky: 693
Registrován: ned 21 říj 2007 23:50

Re: mléko

Příspěvek od pepe »

martin11 píše:...ale myslela to příroda tak jak to je ve skutečnosti...ZOO...
Ano , ,,myslela" . Pre mláďa savca to ,,podstatné" sa nachádza v prvom ,,mlieku" ktoré sa volá mlazivo (kolostrum) . To ostatné je z večéj časti už len o potrave . To , že to človek ako največí ,,prostitút" v prírode využíva k potrebám nie len svojím je už iná kapitola . Martin 11 , tie uvodzovky na ,,ZOO" neznamenajú doslovne ZOO . Môžeš si v pohode pod nimi predstaviť aj ,,sedliacký dvor". Pepe


Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
hnojař

Příspěvek od hnojař »

...když už jste s tím mlékem začali, pak je mléko x mléko.
1) jsou vyšlechtěna různá plemena krav, kdy složení N látek (dusíkaté)není úplně totožné (Holštýnský, Jersey, Český strakatý), některé N látky jsou v organismu příjemce velmi aktivní.
2) kázeň v přípravě krmiv - v praxi je běžné zkrmování zaplísněného sena, shnilých a zaplísněných siláží a senáží, jinak neuplatnitelného fuzariózního zrna atp. Však to vyřeší antibiotika a antimykotika.
3) hormony podporující dojivost - pokud vím, tak v EU zatím nedovoleno, v USA běžné.
4) mlékárny si hlídají hlavně CPM (celkový počet mikroorganismů) a SB (somatické buňky), na ostatní se dělají namátkové testy, kde jsou určeny hraniční hodnoty.
=> stokrát nic zabilo vola
(taky jsou teorie o genetických predispozicích krevních skupin k utilizaci mléka 0 nikdy, B vždy)


Uživatelský avatar
la
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1854
Registrován: úte 06 úno 2007 19:04
Bydliště: Brno
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

nevolnost

Příspěvek od la »

Pěkné počtení i když s překladače,
(PS: ty zuby po třetí by mě docela bodly,na závěr povídání :D :shock: )

http://74.125.87.132/translate_c?hl=cs& ... KR_pxCaNUQ


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: mléko

Příspěvek od Palo »

poota píše:Mám tomu rozumět tak, že když Ti la dal odkaz na wikipedii, tak tomu, co se tam píše, nerozumíš?
Wiki jsem četl. La poskytl odkaz na syrovátku, která - pokud jsem to správně pochopil, není obsažena v mléku, běžně dostupném v obchodech.

Chápeš?

**************************************************
MLÉKO

Mléko se všeobecně považuje za nejdokonalejší potravu. Poloviční pravda je horší než úmyslná lež. Mléko v lidské výživě je potravou, která tvoří nejvíc hlenů. Podle mých zkušeností je od dětství až do stáří tou nejzáludnější příčinou:

* nachlazení
* chřipek
* průduškových potíží
* astmatu
* senné rýmy
* zápalu plic
* tuberkulózy
* kožních chorob
* zánětu vedlejších nosních dutin


Mléko je potravou určenou pro mláďata od porodu až do doby, kdy jsou tak vyvinutá, že mohou přijímat přírodní potraviny. Kravské mléko nebylo nikdy určeno pro lidské mládě! Příroda ho plánovala jako potravu pro telata!

Mateřské mléko je zdravé

Potrava dítěte je tehdy přirozená, jestliže se jedná o mléko jeho matky. Mateřské mléko obsahuje:

* vodu
* přírodní cukry
* soli
* aminokyseliny
* hormony
* vitaminy a ty prvky, které potřebuje jeho malé tělo k růstu

Jednou z nejdůležitějších účinných látek v mléce je substance kasein.

Kasein

dodává velký počet aminokyselin k tvorbě bílkovinných molekul, nutných ke stavbě dětského těla. Kasein je obsažen jen v mléce a ve vejcích. Kravské mléko je podstatně hustší než mléko mateřské a obsahuje o 300% víc kaseinu. Má zdvojnásobit váhu telátka v šesti až osmi týdnech, zatímco tělo dítěte potřebuje šest až sedm měsíců, aby svoji váhu zdvojnásobilo.

Pití kravského mléka - výborný základ pro obezitu

Kravským mlékem se tělo telátka buduje tak, aby v dospělém stavu dosáhlo 450 až 900 kg váhy. Který muž nebo žena by si přáli vážit 110 nebo 140 kilogramů?

Fosfor v mléce

Dalším důležitým bodem, který se často přehlíží, je obsah fosforu v mléce. Fosfor je kyselinotvorný prvek a kravské mléko ho obsahuje skoro o 50% víc než mléko mateřské. Mimoto je v obou druzích mléka rozdílný poměr fosforu a síry. Lidské tělo musí použít nesmírného úsilí, aby strávilo kravské mléko, a následek této námahy je, spolu s vysokým obsahem kaseinu v kravském mléce tvorba hlenů a s ní přicházející nemoci. Už syrové kravské mléko není nic dobrého. Ale dávat dětem a nemocným pasterizované mléko je, podle mého mínění a zkušeností, neuvěřitelná hloupost.

Pasterizované mléko "Big business" - "dobrý kšeft"

Pasterizování mléka bylo zavedeno, až se z mléka stal „Big business". Je prakticky nemožné manipulovat s velkým množstvím mléka a mléčných výrobků a transportovat je do velkých vzdáleností, aniž by se nezkazily. To nese s sebou přirozeně finanční ztrátu ennc. Otázka výživné hodnoty se tedy podřídila profitům. Byly ustanoveny zákony, chránící tyto zisky bez ohledu na ztrátu výživné hodnoty potraviny. Na neštěstí je politická mašinérie stále víc řízena myšlenkou zisku než etickou integritou. Kdyby byla integrita v popředí, muselo by se věnovat víc pozornosti ničení živých elementů v naší potravě pasterizací. To by však vyžadovalo vzdělávací metody, které by přesahovaly chápavost dnešních politiků. Stačilo by dokázat, že pasterizace mléka neznamená vůbec ochranu zdraví jednotlivce nebo společnosti, ale že vlastně chrání mléko před zkysáním. Tvrzení, že mlékem se přenášejí nemoci, čemuž se pasterizováním zabrání, je úplná a totální nepravda.

Pasterizování neusmrcuje tyfové ani střevní bakterie Coli

ani bacily tuberkulózy. Aby se usmrtily choroboplodné bakterie, muselo by se mléko zahřát na teplotu mezi 90 °C a 110 °C. To by však zabraňovalo tvorbě smetany v láhvovém mléce a znamenalo velkou nevýhodu z hlediska obchodního. Že je pasterizované mléko pro lidi nebezpečné a nevhodné, dokázalo 12 úmrtí v San Francisku v roce 1928, která byla přímo připsána konzumaci pasterizovaného mléka. 5002 případů - tyfu s 533 úmrtími v Montrealu bylo také přímo zapříčiněno pasterizovaným mlékem.

Co způsobuje kravské mléko

Ve svých záznamech jsem zjistil, že došlo u dětí v každém věku, u mladistvých a i u dospělých nevyhnutelně k neuvěřitelným pokrokům, ve zlepšení zdravotního stavu, jestliže se škrtlo kravské mléko z jejich výživy. Děti, které neustále trpěly chorobami z nachlazení, se staly zdravějšími a silnějšími, jestliže se mléko nahradilo syrovou karotkovou šťávou nebo jinými šťávami. Jejich nachlazení zmizela. Dospělí, kteří trpěli astmatem, sennou rýmou nebo jinými stavy zahlenění, reagovali okamžitě na vynechání mléka z jejich výživy, a to hlavně v tom případě, jestliže byly vynechány i škrobové výrobky. Existuje reklama, že mléko je nutnou součástí lidské výživy. Jestliže některý zdravotník jeho pití doporučuje, je to známka neznalosti zákonů fyziologie výživy a známka nepochopení základní příčiny nadměrného zahlenění organizmu. Neexistuje žádný člen živočišné říše, který by se živil mlékem, jestliže byl jednou odstaven. Jenom člověk je tak nerozumný a přehlíží, že konzumace mléka je příčinou mnoha jeho chorob. Příroda vybavila mléko každého druhu zvířat takovými substancemi, které jsou nejvhodnější pro růst jeho potomků. Je nespornou skutečností, že mléko použité jako potrava v kojeneckém věku zachová život. Nepopírá se také, že lze vzácně pozorovat, jak telátko pije od kozy, koťátko od fenky nebo štěňátko od klisny. Máme dokonce záznamy o tom, že gorila kojila dítě. To jsou však nouzové případy v přírodě a nikoliv běžný způsob výživy.

Nedostatek vzdělání

Vždycky jsem byl toho názoru, že by se měla vyučovat od mateřské školky přes všechny školní třídy anatomie člověka a fyziologie výživy - a je pro to pádný důvod. Jde o význam vědy o životě v našich potravinách a o význam života v zelenině a ovoci pro výživu lidského těla a regeneraci jeho buněk a tkání. Dále zastávám názor, že by se touto tematikou měla zabývat každá žena, než otěhotní, nebo hned jakmile zjistí, že je těhotná, aby mohla čelit problémům, které na ni čekají. Její vlastní výživa má teď dva úkoly. Musí nejen živit své vlastní tělo tak, aby potrava byla dokonale vstřebána a aby vylučovací procesy probíhaly účinně, ale musí navíc mít k dispozici správný druh potravy, aby dětské tělo mohlo správně růst.

Vápník v mléce

Je sice pravda, že kravské mléko obsahuje velké množství důležitého vápníku, ale ostatní prvky, ze kterých je mléko složeno, jsou v tak nevyváženém vztahu k potřebám lidského těla, že prakticky zničí ty výhody, které by vápník tělu poskytl. Jestliže ie mléko pasterizované, je to dostatečný důvod k tomu, abychom ho vůbec nepili.

Těhotné maminky a kravské mléko

Pasterizované mléko, které pijí maminky v těhotenství, je asi hlavní příčinou ztráty jejich zubů, jestliže jí málo, nebo vůbec žádnou syrovou potravu a nepijí zeleninové šťávy. V syrové zelenině, salátech a ovoci je jak vápník, tak všechny ostatní důležité látky, které potřebuje matka i nenarozené dítě. Aby je však obdrželi v dostatečném množství, musí být doplněny syrovými šťávami, jako například šťávou karotkovou nebo směsí karotka-špenát.

Mateřské mléko a jeho náhrada

Novorozeně potřebuje mateřské mléko. Jestliže není k dispozici, přichází v úvahu mléko kozí, které je mu svým chemickým složením nejvíc podobné. Nesmí být ovšem pasterizované a nemělo by se ohřívat na vyšší teplotu než 36 °C. Po prvních třech nebo čtyřech týdnech se k němu může přidat čerstvě připravená šťáva z karotky. Začne se čtvrtinou šťávy a třemi čtvrtinami mléka a podíl šťávy se zvolna zvětšuje. Tento postup se osvědčil. Sójové mléko a jiná rostlinná mléka přišla v posledních letech do módy. Protože neobsahují žádné živočišné substance, považují se za dobrou náhradu zvířecího mléka. Sójové výrobky mají však v lidském zažívacím ústrojí kyselinotvorný účinek, přestože při pokusech v laboratoři lze dosáhnout alkalickou reakci.

Následující srovnání sójového mléka s mlékem mateřským a kravským je velmi poučné.

* Mateřské mléko obsahuje 87% vody, kravské mléko skoro také, zatím co sójové mléko má jen 10% vody.

Tím, že se při výrobě přidá k sójovému mléku voda, nepřemění se na vodu organicky vázanou. Mateřské mléko obsahuje asi 1,5% bílkovin, kravské mléko 3,5% a sójové mléko víc jak 33%. Uhlohydrátů ve formě přírodních cukrů je v mateřském mléce 6%, v kravském mléce skoro 5%, kdežto sójové mléko je složeno z více než 33% škrobových sacharidů. Mateřské mléko obsahuje 4% tuku, kravské 3% až 4% a sójové mléko skoro 17%. Jestliže srovnáme chemické složení mateřského mléka se sójovým, zjistíme, že druhé má o 170% víc fosforu a o 400% víc síry. Oba tyto prvky jsou kyselinotvorné. Naproti tomu obsahuje mateřské mléko o 3500% víc chlóru -čisticího prostředku - než mléko sójové. Tyto faktory jsou velmi důležité, jestliže uvážíme, že mnoho duševních chorob, neurastenií, sklony k abnormálnímu sexu a jiné poruchy nervového systému jsou hlavně zaviněny nevyváženým poměrem těchto prvků v potravě. Nedostatek chlóru v sójovém mléku má velký vliv na žaludeční šťávy a může vést k nedostatku kyseliny sírové. Tento nedostatek může dále způsobit poruchy složení a aktivity krve. Jestliže byl sójový prášek nebo mléko vystaveno nadměrnému horku, nejsou prvky v něm obsažené již organické. Nakonec můžeme říct, že jestliže dítě nechce nebo nemůže pít mléko, je nejlepší dát mu rozmanité čerstvé syrové ovocné a zeleninové šťávy, abychom dodali jeho tělu všechny potřebné minerálie, chemické prvky, vitaminy, hormony, kalorie a aminokyseliny, které potřebuje. Jestliže jsou šťávy správně připravené - čerstvě vytlačené, z čerstvého ovoce a zeleniny dobré kvality - bude mít dítě silné, zdravé, vitální a proti chorobám značně odolné tělo. Protože dítě roste, můžeme šťávy doplnit jemně strouhanou syrovou zeleninou a ovocem. Vařená nebo konzervovaná strava, jídla z obilí nebo moučné výrobky nemohou vybudovat zdravé tělo. Je přirozené, že tělo si najde prostředky a cesty v podobě horečky, vyrážky nebo nemoci, aby se zbavilo odpadových látek z devitalizovaných potravin.

SMETANA A OSTATNÍ TUKY

Mléko je koncentrovaná bílkovina, smetana je, prostě tuk. Tvoří také něco hlenů, ale přesto je to dobrý tuk za předpokladu, že se jí s mírou. Smetana by se neměla pasterizovat. Živočišné tuky jsou kyselinotvorné, a jestliže se vaří a pečou, mohou způsobit poruchy jater, žlučníku a slinivky břišní. Nejlepší tuky najdete v avokádu a olivách.

SÝRY

Čím je sýr ostřejší, tím víc působí na tělo kyselinotvorně a tvoří víc hlenů. Nejméně kyselinotvorný je doma vyrobený tvaroh a potom švýcarský sýr (ten, který se vyrábí v kulatých bochnících o průměru až 90 cm).
------------------

Zdroj: http://www.mineralfit.cz/domaci-lekar-c ... ticle-body


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: mléko

Příspěvek od poota »

To Palo: buď se tady bavíme o mléce, to znamená syrovátku, v které jsou rovnoměrně rozptýleny nějaké kaseiny, a nebo se bavíme o vodě, ve které je rozptýlený oxid titaničitý a nějaká éčka. V tom druhém případě záleží na kvalitě použité vody, čistotě oxidu a mixu éček, jenže to nemá s mlékem nic společného. Abychom předcházeli zbytečným nedorozuměním, definuj vždycky, o které mléku hovoříš.
Zdravím - poota


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: mléko

Příspěvek od Palo »

poota píše:To Palo: buď se tady bavíme o mléce...
Myslím běžně dostupné mléko v obchodech.


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“