Kvalitní a nekvalitní jídlo

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Vznikne pálení žáhy požitím nekvalitní potraviny?

Ano
34
38%
Nemusí
36
40%
Spíše ne
3
3%
Ne, je to nesmysl
5
6%
To opravdu netuším
5
6%
Mám jiný názor
6
7%
 
Celkem hlasů: 89

Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: mléko

Příspěvek od poota »

V tom případě tam může škodit pouze ta kyselina mléčná, a to jenom některým jedincům. Navíc jenom natolik, kolik obsahuje ze skutečného mléka syrovátky. Ostatní škodlivé látky by tedy neměly mít svůj původ v mléce. Těžko můžu tvrdit, že mi škodí máslo, když budu jíst jeho nějakou náhražku, třeba margarin. Zdravím - poota


pepe
Zasloužilý člen
Příspěvky: 693
Registrován: ned 21 říj 2007 23:50

Re: mléko

Příspěvek od pepe »

Palo píše:MLÉKO...
Tak ako sa výrazne zmení svojím zložením voda od pramena k ústiu v rieke , tak výrazne sa zmení aj zloženie mlieka , kým prejde svojú púť od nadojenía až po kúpu konečním spotrebitelom . Pasterizácia ,,trvanlivého mlieka" sa prevádza technologiov UHT (135st.C) , ktoréj jedním z dôsledkou je denaturizácia blielkovín , ináč povedané , aj vďaka téjto manipulácijí s ním ,,To mlieko už nie je mlieko". Konzumácia kys.mliečej obsiahnutéj v srvátke z fermentovaného MLIEKA ludskému organizmu nevadí a to ani v nadbytku , viď.,,kyslé zelý" v ktorom je koncentrovanejšia ako vo fermentovanóm MLIEKU . To čo ludskému organizmu z MLIEKA škodí , je laktoza . Človek totiš na rozdiel od kráv nemá od prírody vo svojéj ,,výbave" enzím ktorým bi ju dakázal spracovať . No našťastie pre nás , príroda to zariadila za nás medzi iním aj vo forme baktérijí mliečneho kvasenia , ktoré tento enzým vo svojéj ,,výbave" majú a pre nás z tohto cukru robia kys.mliečnu , ktora je už nášmu organizmu prospešná . Takže ak sa dá , tak surovému nesfermentovanému MLIEKU sa vyhýbať a nekonzumovať ho . Na druhú stranu fermentované MLIEKO je ludskému organizmu nielen velmi prospešné ako nezávadná potravina ale v niektorých prípadoch je to dokonca jediný možní ,,liek" . V tomto príspevku je výrazom ,,MLIEKO" označovaný produkt s ktorím sa ,,technologicky nemanipulovalo". Pepe
Naposledy upravil(a) pepe dne pon 01 čer 2009 16:03, celkem upraveno 1 x.


Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Uživatelský avatar
sano
Zasloužilý člen
Příspěvky: 942
Registrován: stř 08 úno 2006 23:48
Dostal: 18 poděkování

zabijú nás GM potraviny?

Příspěvek od sano »



jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

U nás se gm potraviny nepoužívají. Ne legálně a ne pro lidi.
Pro zvířata, tedy pro krmení prasat, krav a drůbeže ano. Pak je otázka nelegálních dovozů z usa. To bude taky potíž. Gm potraviny přímo pro lidskou výživu jsou pole neoraná a těžko prokazatelná. V podstatě se však nikdo nezamyslel nad jedním faktem. Pole pro zemědělskou velkovýrobu lze brát jako hydroponii. Půda je v podstatě mrtvá a chlévské hnojivo již přes 20 let mnohá neviděla. Z čeho tedy vyrostla ta naše potrava? Inu z ropy. Z té se vyrábí veliká většina strojených hnojiv i herbicidů, pesticidů fungicidů..... Takže baštíme ropu a chemii v množství 15 středních vlaků ročně v česku a nikomu to neva. Když si představím, kolik reziduí musí ty naše lidské buňky přefiltrovat, tak mi to rozum nebere. to, že jsme všichni nepozdechali je zázrak. A pohádky na dobrou noc o biologické odbouratelnosti herbicidů od firmy monsanto už nikoho neberou. Tak dobrou.......
Jooo, a ještě: gm rostliny se stříkají méně. Avšak pouze o jeden jediný postřik. Nic víc. Dle mého to je loby.......


chiq
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1546
Registrován: čtv 01 lis 2007 8:41
Bydliště: Trnavský kraj
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

zabijú nás GM potraviny?

...áno.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

To chiq

Příspěvek od poota »

Je ovšem otázka, jestli to bude nějaká škoda. Tedy příroda si asi zhluboka oddychne, alespoň pokud to bude ještě včas - poota


aNONym
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1477
Registrován: čtv 18 pro 2008 20:43
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

A jak to dělali naši předchůdci ???

Příspěvek od aNONym »

jarda ovčák svitavy píše:Pole pro zemědělskou velkovýrobu lze brát jako hydroponii. Půda je v podstatě mrtvá a chlévské hnojivo již přes 20 let mnohá neviděla.
Co zelené hnojení, které se používalo v dobách, kdy ještě nebyly průmyslový hnojiva, http://www.ekoporadna.cz/wiki/doku.php? ... ne_hnojeni . Spousta zemědělců se k tomu již začíná zase vracet. ;) Non

Jinak zajímavé je využití nových odrůd řepky (potlačuje růst plevelů a hubí některé škůdce, např. háďátka).


CZHonza
Nový člen
Příspěvky: 15
Registrován: ned 25 led 2009 21:55
Bydliště: Praha
Dal: 2 poděkování

GMO

Příspěvek od CZHonza »

http://www.matrix-2001.cz/clanek-detail ... di-zdravi/
Nejen krysám.
55% umrtnost mláďat
Patologické změny na játrech a pohlavních orgánech.
Dodám že 3/4 veškeré soji je GMO.


Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Genetika

Příspěvek od A(&F) »

Německá ministryně zemědělství Ilse Aignerová hodlá navzdory ostré veřejné diskusi povolit pěstování geneticky pozměněné odrůdy bramboru ’Amflora’

http://www.agronavigator.cz/default.asp ... =2&val=116


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
tbest
Zasloužilý člen
Příspěvky: 444
Registrován: čtv 11 led 2007 0:55
Dostal: 1 poděkování

Pěstování geneticky modifikované kukuřice je bezpečné.

Příspěvek od tbest »

Česká Akademie věd podpoří pěstování geneticky modifikované kukuřice, případně i jiných plodin. Ve 12 let trvajícím výzkumu nezjistila jejich nepříznivý vliv na životní prostředí...
http://zpravy.idnes.cz/pestovani-geneti ... _domaci_dp
Miluju vědce! :bad:
Tom.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Pěstování geneticky modifikované kukuřice je bezpečné.

Příspěvek od poota »

Docela těm vědcům i věřím, konečně proč by mělo být pěstování modifikované kukuřice nebezpečnější, než pěstování kukuřice nemodifikované? Stačí dávat pozor, aby se člověk nekopl motyčkou do nohy. Na to nemuseli bádat celých dvanáct let! Rozhodně by bylo mnohem užitečnější, kdyby celou tu dobu tu modifikovanou kukuřici pojídali, a teď už by nám mohli zodpovědně říct, jestli je také bezpečné a rozumné ji konzumovat. Zdravím - poota


Uživatelský avatar
Merlin
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1764
Registrován: sob 21 říj 2006 0:32
Bydliště: Severní Morava
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Ještě mléko

Příspěvek od Merlin »

Počtení.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od Palo »

Trpím velmi často pálením žáhy. Jistě se mnou bude souhlasit kdekdo, kdo s pálením žáhy má problémy, že je to dané specifickou stravou.

Podle svých zkušeností zde budu uvádět posupně různé potraviny, které jsou vhodné a naopak.

Dávejte si zejména pozor na:

- nepřevařenou brněnskou (chlorovanou) vodu ideální převařená a zchlazená (bílý vápenný prášek se usadí na dně, ten vylít)
- chléb z obchodu (domácí je OK)
- sušenky z obchodu (Bebe apod.)
- cokoliv co obsahuje konzervant E202 (podařilo se mi koupit např. grilovací omáčku s tímto), ono by za zmínku stálo víc těch éček, časem doplním...
- česnek, cibule a některé silné, ostré koření
- cokoliv, co obsahuje glutamát/glutaman sodný
- podezřele laciné gumové bonbóny - např. neznačkové "hamburgerky"
- kupované rajčata

K tomu glutamanu... Existují "polévky ze zahrádky", kde prý není obsažen glutaman... To je pravda, ale stejně z nich mám pálení žáhy, ikdyž oproti ostatním prakticky zanedbatelný. Mám dojem, že tam dávají něco jinýho místo glutamanu, třeba dražší, ale co, glutaman tam není, tak jsou lidi spokojený :)

Dále pro zdraví jako nevhodné považuji všehny oleje včetně slunečnicových, mimo jediného - Vegetol. Tyto oleje mimo zmínný Vegetol jsou prakticky velmi zapáchající, ikdyž jste si už třeba na to zvykli. Pokud je pro Vás problém sehnat Vegetol, doporučuji použít sádlo (obrázek).

Ze své praxe mohu tvrdit, že cokoliv, co je domácího původu a víte jak to vzniklo, tak tyto potraviny jsou VŠECHNY OK. Domácí klobásky, domácí chléb, domácí kdeco...
Paradox je v tom, že když máte doma udělané sádlo z kupovaného masa, tak taky toto sádlo není příliž dobré. Jako dobré se mi jeví 500 g kostka Brick sádlo "naše nejlepší", je balené v bílém papíru (obrázek).

Jako další nevhodné jídlo považuji VŠECHNY ČESKÉ běžné salámy. Vyjímku dělá český salám, který považuji za dobrý je Kostelecký Uherák, popř. Křemešník nebo Čeřínek. Zahraniční salámy jsou mnohem lepší než české, zejména Jaga klobása (rakousko? německo?), bohužel z Billy před nedávnem k mému neštěstí zmizela. Pak jsou fajn maďarské. Vídeňké jsou špatně, drůbeží jsou špatně, debrecínka je špatně, atd...

Pro příklad - to nejhorší co si můžete dát je topinka dělaná na levném oleji s česnekem :) Jako další odstrašující příklad - chléb z obchodu s florou a vysočinou :)

Ba naopak je celkem dobré bílé pečivo, např. s Eidamem a šunkou, popř. s obyčejným (opravdu obyčejným!) máslem... Vesměs jsou dobré i jakékoliv toustové chleby (světlé i tmavé).

Cholesterol si zvyšujete nekvalitním tučným jídlem, ne kvalitním tučným jídlem!

Mám názor: "Nemá smysl zemřít v 80 a po celý život se "trápit" zdravým jídlem, to radši zemřu v 50 a budu si jídla hezky užívat :)" No mám názor, že máme jíst to, co jedli naši předkové před sto lety...

Nedávno jsem přišel na to, že v brněnském obchodě s nábytkem IKEA otevřeli švédské potraviny - i speciality, vypadá to tam velmi dobře na kvalitu i cenu.

Edit: Kostelecký Herkules/Kostelecký Uherák - Herkules je špatně, Uherák je dobře ;)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Palo dne ned 21 úno 2010 21:09, celkem upraveno 1 x.


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
sano
Zasloužilý člen
Příspěvky: 942
Registrován: stř 08 úno 2006 23:48
Dostal: 18 poděkování

Kodex alimentarius, zisk pre smrť

Příspěvek od sano »

Zlé jedlo povinne. Čo majú jesť v budúcnosti naše deti.
http://dolezite.sk/Agenda_Smrt_pre_zisk.html

sano hľadajúci


NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Pálení žáhy

Příspěvek od NAVAR »

Napsal jsem že žáha pálit nemusí ale řekl bych že po špatném jídle je vysoká pravděpodobnost žáha pálit bude. Záleží jak kdo je na co alergický. V kombinaci se stresem, alkoholem, kávou a ciagretama je to skoro tutovka že po požití glutamanu žáha pálit bude.
Na glutaman a rychlosoli třeba v uzeném jsem vyloženě alergický, jak to nesmíchám s něčím jiným, neproženu přes pánev a nebo hrnec je problém. Instatní polévky by měly mít na sobě ondřejský kříž a nápis "DRÁŽDIVÝ". Umělá sladidla v limonádách typu kola to je taky něco. Nebrat!
Některé sladkosti taktéž jak v úvodu píše Palo.
Jinak u domácí stravy můžu sníst cokoliv. 20dkg domácí paprikované slaniny (bez rychlosoli) 7 vajec na pánev a bez chleba a "jupí čertéé" jak říkám a ono nic.
Proto říkám vařit z domácích potravin z vlastní zahrady pokud možno co nejvíce. Jste to co jíte a pijete.
Pěkný den a poděkování Palovi za téma a MMS


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“