Fórum U Pramene

 Portál: www.upramene.cz   E-mail: rival@upramene.cz

Bleší trh U Pramene
Novinka: MMS2 Maxi  Bleší trh U Pramene
     
    Aktuálně:  Probíhá migrace "Fóra U Pramene" na výkonnější server. Nahlašte prosím nalezené chyby...    
 
Právě je čtv 21 lis 2019 8:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 584 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 35, 36, 37, 38, 39

Vznikne pálení žáhy požitím nekvalitní potraviny?
Ano 40%  40%  [ 34 ]
Nemusí 38%  38%  [ 33 ]
Spíše ne 3%  3%  [ 3 ]
Ne, je to nesmysl 6%  6%  [ 5 ]
To opravdu netuším 6%  6%  [ 5 ]
Mám jiný názor 7%  7%  [ 6 ]
Celkem hlasů : 86
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo
PříspěvekNapsal: úte 31 bře 2015 10:20 
Offline
Zasloužilý člen

Registrace: pon 14 črc 2014 22:19
Příspěvky: 308
Karma: 19 
Bydliště: ČR
Pohlaví: Žena
Darovaná ocenění: 440
Ziskaná ocenění: 281
Upíct dobrý chleba není žádná věda

Dlouho jsem používala domácí pekárnu, ale teprve poté, kdy jsem ji byla nucena kvůli úplně banální závadě odstavit,
naučila jsem se péci opravdový chléb.

Do mísy rozdrobím kostku droždí, pocukruji ji trochou moučkového cukru, vrchovatou lžíci žitné mouky a rozmíchám s vodou na kašičku.
Když hmota nabobtná, přidám do mísy 600g nebělené hladké mouky T650 (noe/kaufland 7,90). 200g žitné mouky, kmín nebo koriandr,
dvě čajové lžičky soli, polévkovou lžíci octa a vlažnou vodu. Celé to prohnětu spirálami, podle potřeby přidávám buď mouku nebo vodu tak,
aby se hotové těsto co nejméně lepilo. Pak ho přendám do moukou lehce vysypané velké mísy a dám kynout.
Po vykynutí je možné do těsta, které tvaruji do veky nebo pecnu přidat dýňová semínka, slaninu nebo kousky kapie.
Vytvarovaný syrový chléb položím na jemnou vrstvu mouky na pečícím plechu a ze shora uhladím a dotvaruji mokrýma rukama.

Troubu zapínám až cca 10 minut po usazení chleba na plech a nechám ji rozpálit na maximum. (cca 250 st.) Chléb znovu kyne a kyne.
Na maximum peču chleba cca 15 minut nebo dokud není shora hnědý. Pak ho z trouby vyjmu, stáhnu topení na 175 st. a potřu hnědou kůrku vodou.
Dopékání trvá cca 25 minut, těsně před dopečením je dobré kůrku ještě jednou navlhčit.

Dobrou chuť přeje Vlčice



Tento příspěvek od Vlčice ocenili: 5 hanka (úte 31 bře 2015 11:46), kachna (úte 31 bře 2015 13:05), poota (úte 31 bře 2015 11:13), Sindo (úte 31 bře 2015 22:15), Slavek Krepelka (úte 31 bře 2015 10:28)
  Rating: 15.63%
Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: kvysnice vs. kvásek
PříspěvekNapsal: úte 31 bře 2015 12:48 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: pát 16 dub 2010 7:34
Příspěvky: 207
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 107
Ziskaná ocenění: 197
Zkoušel jsem péct různé druhy chleba, ale ten kvašený pomocí droždí jsem brzy zavrhnul. Víc mi chutná kváskový chleba a považuji ho i za zdravější. Jeho příprava sice vyžaduje více času a zkušeností (experimentování), ale to vyváží jeho výhody jako například delší trvanlivost, hutnost a opravdu komplexní fermentace. Návodů na výrobu kvásku jsou na netu mraky, některé nepochopitelně složité. Mně se osvědčilo nechat mouku (pozor, musí být žitná celozrnná) nakvasit asi 2-3dny v malé lahvičce (250ml). Rozmíchám ji s vodou do hustoty krupičné kaše, zakryju plátýnkem a čekám, až se objeví bubliny. Potom je kvásek připravený. Stávalo se, že z některých balení mouky kvásek prostě nevzešel.

Samotný chleba se skládá z asi 200g kvásku, mouky a koření. Mouku jsem dávkoval do celkové váhy 750g, Například 450g žitné chlebové + 300g pšeničné chlebové. Míchám různé druhy muk, jako např. špaldová, žitná celozrnná, pšeničná chlebová případně žitná chlebová. Většinou se snažím, aby převládala žitná mouka, není to ale nutnost. Jako koření přidávám čajovou lžičku soli, lžičku drceného kmínu a lžičku koriandru. Občas přimíchám nějaké "zrní", třeba dýňová nebo slunečnicová semena. Pokud chcete zkrátit dobu kvašení, lze přidat i trochu mléka, jinak dávám jen vodu. Těsto míchám (jen míchám, nic víc) v domácí pekárně do takové hustoty, aby neochotně vytékalo z mísy. Dělám to kvůli tomu, že z žitného těsta stejně pěkný bochník nevyválíte (neobsahuje tolik lepku jako pšenice) a nechci trápit motor u pekárny. Těsto naliju do obdélníkové formy a v ní nechám kynout. Samotné kynutí trvá pokaždé jinak dlouho, záleží na počasí, na moukách, na vitalitě kvásku, je toho zkrátka víc a tenhle chleba nekyne "na povel", což v dnešní uspěchané době není moc populární. Odhadnout kdy už je nakynutý tak akorát, je věcí zkoušení. Nedostatečně nakynutý chleba bude velice hutný, téměř bez bublin, překynutý bude zase hodně kyselý. Já to poznávám podle zvětšení objemu těsta v nádobě. Peču většinou 35min. na 200°C, horkovzduch+spodní pečení. Při pečení chleba ještě trochu naběhne.
Takto připravený chleba je sice trochu hutnější, ale zato daleko zdravější díky přirozenému kvašení a nepřítomnosti "dobrot", které do chleba přidávají ve většině komerčních velkopekáren. Zkrátka víte, co jíte. Kdo si pamatuje ruský chleba, ty typické cihly, tak tohle je ono. Někomu ale ta chuť nevyhovuje, potom může péct třeba jen z pšeničné mouky.

_________________
Když mluvíš, tvá slova by měla být lepší než ticho.



Tento příspěvek od abul ocenili: 9 A(&F) (sob 12 pro 2015 4:36), hanka (úte 31 bře 2015 14:56), kachna (úte 31 bře 2015 13:05), Milenium (úte 31 bře 2015 20:17), milnem (stř 01 dub 2015 20:48), poota (úte 31 bře 2015 13:40), sisa (stř 27 kvě 2015 22:02), Slavek Krepelka (úte 31 bře 2015 12:59), Vlčice (úte 31 bře 2015 14:27)
  Rating: 28.13%
Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo
PříspěvekNapsal: úte 31 bře 2015 14:27 
Offline
Zasloužilý člen

Registrace: pon 14 črc 2014 22:19
Příspěvky: 308
Karma: 19 
Bydliště: ČR
Pohlaví: Žena
Darovaná ocenění: 440
Ziskaná ocenění: 281
Vůbec, Abule, nepochybuji, že Tvůj chleba je lepší. Tvůj chleba je právě ta věda, kterou nejde uspěchat.
Můj návod je právě o tom, že pečení je někdy rychlejší, než cesta na nákup a zpátky.
Na kváskový chléb se už dlouho chystám, ale pak stejně vždycky dojde na osvědčenou variantu


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo
PříspěvekNapsal: úte 31 bře 2015 15:59 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: pát 16 dub 2010 7:34
Příspěvky: 207
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 107
Ziskaná ocenění: 197
Vlčice píše:
Vůbec, Abule, nepochybuji, že Tvůj chleba je lepší.

Tady nejsme na soutěži... tedy doufám, že ne. :) Jen píšu, co mi víc chutná a, jak věřím, je i zdravější nežli známá klasika. A vidíš, obyčejný chleba jsem jedl od caparta a nesložil mně. Je to teda spíš věcí osobních preferencí. Spíš mám obavu, že to, co jde dnes na trh v supermaketech hodně pokulhává i za tím, co jsme jedli za "totáče". Vzpomínáš na vůni pátečního podmáslového chleba, když se kupoval na víkend? To dnes umí pár malých pekáren, které tak tak přežívají (alespoň u nás).

_________________
Když mluvíš, tvá slova by měla být lepší než ticho.



Tento příspěvek od abul ocenil: Vlčice (úte 31 bře 2015 16:24)
  Rating: 3.13%
Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo
PříspěvekNapsal: úte 31 bře 2015 16:16 
Offline
Zasloužilý člen

Registrace: pon 14 črc 2014 22:19
Příspěvky: 308
Karma: 19 
Bydliště: ČR
Pohlaví: Žena
Darovaná ocenění: 440
Ziskaná ocenění: 281
Poctivé řemeslo u nás málokdo ocení.
Pekárenské výrobky současné průmyslové produkce jsou nacpané chemií a dokonce i obyčejný chleba je ošetřen proti tvrdnutí a plísním.
Brzy budeme donuceni k životnímu stylu venkova předminulého století. Prasata, husy kachny, slepice a ovce k tomu.
Hnůj na pole a tam od svítání do tmy s motykou. S obilím k mlynáři a pak roztopit pec....... :epray:
Veškerý vývoj, kterému se vznosně říká pokrok je na.ovno, když se jídlo stává příčinou permanentního balancování mezi životem a smrtí.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo
PříspěvekNapsal: úte 31 bře 2015 20:55 
Offline
Stálý člen
Uživatelský avatar

Registrace: úte 18 pro 2012 16:01
Příspěvky: 82
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 53
Ziskaná ocenění: 157
Já beru z pečiva na milost jen čistě kváskový chléb z celozrnné mouky. Používám žitný kvásek a celozrnnou žitnou mouku, případně přidávám do max. 1/3 obsahu jinou, vždy ale celozrnnou. Třeba špaldovou, nebo bezlepkové jako je pohanková, konopná, rýžová. Někdy přihodím ovesné vločky, prostě to různě obměňuji. Žádnou běžnou mouku do těsta nepustím, přirozeně ani droždí.
Solím nerafinovanou solí a přidávám kmín, někdy kurkumu, oregáno, občas slunečnicové semínko. Je to s ním dobré, ale dávám přednost jeho konzumaci za syrova, namáčím si ho na několik hodin a konzumuju přímo. Ořechy a semena mají prospěšné tuky, které se však tepelnou úpravou znehodnocují.

Dlouhodobá fermentace jak uvádí abul je velmi přínosná, urychlovače jsou jen pro zisk a ušetření času.
Komerční pečivo z nízko vymleté mouky (jen ze středu zrna) má velmi nízkou biologickou hodnotu, a mnoho lepku.

Každý se může rozhodnout jestli svému zdraví věnuje čas v podobě studia, výběru a přípravy pokrmů.
Já jím pečivo jen několikrát za týden, takže nepeču nikterak často. Upeču téměř tříkilový bochník, který rozkrájím a uložím do mrazáku. Takto mam k dispozici "čerstvý" chléb když mi zrovna dozraje avokádo a spáchám z něj bezvadnou česnekovou pomazánku. Krom stroužku česneku na jedno avokádo použiju ještě mořskou či himalájskou sůl, nori vločky a podle nálady buď trochu kajenského pepře nebo kurkumy. Nebo oboje :D

_________________
Přeji moudrost všem, kteří jí hledají
Hořký život dortíkem neosladíš.



Tento příspěvek od Milenium ocenili: 3 abul (stř 01 dub 2015 9:30), milnem (stř 01 dub 2015 20:52), poota (stř 01 dub 2015 10:59)
  Rating: 9.38%
Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo
PříspěvekNapsal: stř 01 dub 2015 9:33 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: pát 16 dub 2010 7:34
Příspěvky: 207
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 107
Ziskaná ocenění: 197
Milenium píše:
Takto mam k dispozici "čerstvý" chléb když mi zrovna dozraje avokádo a spáchám z něj bezvadnou česnekovou pomazánku. Krom stroužku česneku na jedno avokádo použiju ještě mořskou či himalájskou sůl, nori vločky a podle nálady buď trochu kajenského pepře nebo kurkumy. Nebo oboje :D

Z avokáda je i výborná "tatarka". Možná je to zrovna to, co popisuješ Ty. Avokádo, česnek, něco k zahuštění...

_________________
Když mluvíš, tvá slova by měla být lepší než ticho.



Tento příspěvek od abul ocenil: Vlčice (stř 01 dub 2015 11:07)
  Rating: 3.13%
Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo
PříspěvekNapsal: stř 01 dub 2015 11:27 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: stř 26 zář 2007 23:23
Příspěvky: 5830
Images: 0
Karma: 101 
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 1726
Ziskaná ocenění: 2450
Vlčice píše:
Brzy budeme donuceni k životnímu stylu venkova předminulého století.

K tehdejší kvalitě potravin už nemáme šanci se dostat.
Ale co můžeme změnit snadno a hned je přístup k jídlu. Tehdy bylo naprosto běžné, že bylo maso jenom v neděli, tedy pokud na něj bylo. Taky se jedlo mnohem míň, prakticky jenom "aby nebyl hlad". Dneska je běžné, že se jí pětkrát i šestkrát za den a vždycky pořádná porce "aby se člověk pořádně najedl". Další jídlo se jí většinou dřív, než se to předchozí pořádně stráví. Běžné je se najíst před spaním aby "člověk vydržel až do rána", ale v noci se stejně jde vyplenit lednička, která musí být pořád dobře našlapaná "aby bylo co jíst".
Drtivá většina lidí v našem okolí ještě nikdy neměla pořádný hlad a má stres už jenom z představy, že by měla vynechat jedno jídlo. Už děti ve škole přecházejí u svačin z "jídla" na "mlsy".
Zuříme sice, že v jídle je spousta škodlivin, ale už si neuvědomujeme, že nejmíň polovinu toho jídla do sebe cpeme úplně zbytečně a jenom ke své vlastní škodě. Už jenom tím, že budeme jíst jen polovinu toho co dosud, snížíme příjem škodlivin na polovinu. A přitom jediná změna bude v tom, že místo na 40% budeme přijímanou potravu využívat na 80% - žádný strach, že bychom strádali mít nemusíme, opravdu budeme mít jenom míň "odpadu"!

Zdravím - poota

_________________
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe



Tento příspěvek od poota ocenili: 6 Kov (pon 04 kvě 2015 10:10), Milenium (stř 01 dub 2015 13:39), milnem (stř 01 dub 2015 20:53), sisa (stř 01 dub 2015 13:08), Vlčice (stř 01 dub 2015 12:43), vrabco (stř 01 dub 2015 12:51)
  Rating: 18.75%
Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: GMO ...
PříspěvekNapsal: sob 02 kvě 2015 18:34 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: sob 07 říj 2006 18:14
Příspěvky: 4354
Karma: 54 
Bydliště: Severní čechy
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 1390
Ziskaná ocenění: 1209
citace: ... "Jednou z nejběžnějších metod genetické modifikace, kterou vědci v současnosti využívají, jsou speciální kmeny bakterií, jež dokážou ovlivnit DNA svého hostitele. Nejznámějším je například mikrob agrobacterium tumerafiens ......

Vědci ve svém výzkumu shromáždili 291 vzorků sladkých brambor napříč světovými odrůdami, k tomu ještě přidali dalších devět divoce rostoucích batátovníků a všechny podrobili rozboru DNA. Ten ukázal, že pěstované odrůdy v sobě nesly vždy minimálně dva řetězce zmíněného agrobacteria. Devítka divokých batátů však v sobě měla pouze jeden takový řetězec.
Vědci si tento rozdíl vysvětlují tím, že kdysi v minulosti došlo k vnesení nového řetězce DNA do rostliny, což vedlo ke změnám v její kvalitě, díky čemuž si ji člověk vybral k domestikaci. Objev, o kterém informoval časopis Proceedings of the National Academy of Sciences, tak podle výzkumníků potvrzuje, že metody, které nyní genetici používají k tvorbě GMO potravin, matka příroda používá zcela běžně a že člověk se takto pozměněnými potravinami živí již po nespočet generací."

(zdroj: ... http://e-svet.e15.cz/technika/v-batatec ... in-1184900)

_________________
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Jak je to se solí?
PříspěvekNapsal: stř 27 kvě 2015 11:47 
Offline
Zasloužilý člen

Registrace: pát 24 led 2014 18:45
Příspěvky: 432
Karma:
Bydliště: Zlín
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 89
Ziskaná ocenění: 193
Pojídám právě rajče, trošku si chuť vylepšuju posolením a dumám jak to s tou škodlivostí solení vlastně je. Naši pra,pra pra předkové kdysi vylezli z moře,takže bysme měli mít k soli spíše pozitivní vztah. Slanou vodou z určité hloubky se prý dokonce dá nahradit krev. Lidi se jezdí zregenerovat k moři skrz slanou vodu a vzduch. Platí se za pobyt v umělé slané jeskyni. Loni jsem se koupal v Rumunsku ve slaném bahně a měl jsem pak pokožku tři dny jemnou jak dětskou prdelku. V solných dolech se pořádají ozdravné pobyty pro alergické děti. To jen z toho co jsem si vzpomněl. No a já bych si neměl trochu posolit rajče,že je sůl škodlivá? Nějak mi to neštýmuje s výše napsaným. V čem se mýlím, v čem je problém?


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo
PříspěvekNapsal: stř 27 kvě 2015 12:12 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: stř 26 zář 2007 23:23
Příspěvky: 5830
Images: 0
Karma: 101 
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 1726
Ziskaná ocenění: 2450
Třeba Ti někdo odpoví fundovaněji, já to zkusím úplně jednoduše.
Problém je v rovnováze. Pokud máš všeho "akorát", tak se vůbec nic nestane, když něčeho začneš dodávat víc, než potřebuješ, protože to přebytečné tělo s přehledem vyloučí.
Konkrétně u soli jde, zjednodušeně řečeno, o vyvážení sodíku a draslíku.
Pokud máš v těle dostatek draslíku, tak Ti sodná sůl nevadí, ani když solíš jako blázen. Ovšem pokud máš draslíku nedostatek, tak větší množství sodné soli Ti ten draslík začne odbourávat a situace se tím ještě zhoršuje.
Řešením je dodávat kromě sodné soli ještě taky sůl draselnou, což lze nejsnáze směsí obou těchto solí. Prakticky nejjednodušší je používat sůl MARY, která má 60% soli sodné a 40% soli draselné - už jsem tu o tom kdysi psal, ale aby ses s tím nemusel hledat, tak to opakuji.

Zdravím - poota

_________________
Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak je to se solí?
PříspěvekNapsal: stř 27 kvě 2015 13:02 
Offline
Zasloužilý člen

Registrace: čtv 15 čer 2006 6:56
Příspěvky: 480
Karma: 16 
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 245
Ziskaná ocenění: 202
Kov píše:
...ve slaném bahně a měl jsem pak pokožku tři dny jemnou jak dětskou prdelku....

Podobně zafunguje cca 1/2hod. koupel - do vany 1kg, raději však 2kg NaCl.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo
PříspěvekNapsal: stř 27 kvě 2015 13:16 
Offline
Zasloužilý člen

Registrace: čtv 30 dub 2015 10:17
Příspěvky: 362
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 86
Ziskaná ocenění: 97
Trocha by som to od pootu doplnil, vždy je to len o elektrickom náboji. V prípade solných jaskýň, pobytu pri mori, vode (hlavne tej ktorá je v pohybe) atď. je to o ionozácii vzduchu - vyrovnávanie elektrickáho náboja potenciálu organizmu cez dýchanie, v prípade vody o ionizácii vody solami v nej rozpustenými a s tým súvisiacim vyrovnávaním potenciálov v kontakte s ňou. Treba počiarknuť že ludskému organizmu je prospešné len pomalé vyrovnávanie nábojov nespôsobujúce "šokové stavy" ktorých sprievodným javom a často i dôsledkom je vždy nejaký zdravotný problém.K draslíku len tolko, ľudský organizmus si draslýk vďaka v ňom prirodzene zabudovaným transmutačným mechanizmom vie potrebne množstvo pre organizmus zo sodíku "vyrábit" i sam.

_________________
Být sám sebou má za následok vyhostenie mnohými luďmi, podrobenie se prianiu iných má za následok být vyhosteným sám v sebe... Príroda nerobí žiadne skoky... Míerou chápania člověk pracuje na sebe, mierou nechápania na toho, kdo chápe víc...



Tento příspěvek od deʒa vy ocenil: A(&F) (sob 12 pro 2015 4:44)
  Rating: 3.13%
Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo
PříspěvekNapsal: ned 28 úno 2016 6:58 
Offline
Nový člen

Registrace: úte 12 říj 2010 10:35
Příspěvky: 11
Karma:
Bydliště: Pardubice
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 20
Ziskaná ocenění: 17
Byla tady dřív nějaká diskuze o pšenici a mouce, něco taky přidám.
Mám ve sklepě 5 let ještě pár balení (cca 25x1kg) Noe Pšeničná Mouka hladká světlá (špeciál OO Extra),
nakoupené asi v nějaké supervýhodné akci,
složení: Potravinářská pšenice, pšeničný lepek, pitná voda.
Prodejce Kaufland, země původu Česká republika, datum doporučené spotřeby 22.8.2011.
Čekal jsem že to bude prolezlé potravinovejma molama, jako jiné mouky,
ale je to úplně netknuté.
Byla tam ještě nedávno tmavší mouka T650, stejná značka Noe, a taky netknutá.
Tak nevím jestli za to může odrůda nebo nějaká chemie nebo GMO.
A ten lepek ve složení, to taky nevím, jestli to má být jako součást mouky nebo je přidaný.
Země původu asi dnes moc neznamená, stačí možná když je to u nás zabalené.
Po molech a červících se mi nestýská, ale normální to určitě není.


Nahoru
 Profil   
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 584 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 35, 36, 37, 38, 39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Google [Bot]


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Portal: Stargate Portal 3.2.0 © 2005 - 2010 Michael O'Toole


Český překlad – phpBB.cz
Copyright Rival a spol. 2005 - 2011