Potravinový zločin

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Potravinový zločin

Příspěvek od martin11 »

MIRKO píše:Bože, co je to zase za debilní odkaz?... :bad:
...nejsem zdravotní expert, ale info neuškodí....zkus sežrat sůl, nebo cukr...aha...proč by jsi to dělal...jasně nedělal...ale tímto jsem chtěl zdůtaznit - upozornit, že to či ono je ..."jaksi" škodlivé...takže zas tak "debilní" to není....mirko nazdar :pivko: martin11 :D


... věřím, že se " TO " povede ......
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Potravinový zločin

Příspěvek od Slavek Krepelka »

martin11 píše: ... takže zas tak "debilní" to není....mirko ....
Je naprosto debilní a říkávalo se takovým cancům okurčák. To když nebylo nic šťavnatějšího k rozebrání v plátku, např. výkolejený vlak, nebo tajemník. Ještě mi v něm scházela informace, že člověk po čtyřiceti sedmi číslech během předcházejících šesti hodin spolehlivě zemře na uondání.

S laskavám pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Potravinový zločin

Příspěvek od martin11 »

...hm, tak jo... :oops:


... věřím, že se " TO " povede ......
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Po Vánocích

Příspěvek od poota »

Rychlá náprava následků vánočního přežírání
aneb
Jak z toho sádla vyrýsovat břišní svaly.
břicho.jpg
Zdravím - poota
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Po Vánocích

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Kdo si není jistý, ať se podívá. Dal jsem to sem po cca 5 minutách sledování, anžto jsem už tušil, že to bude dobré. To jsem ještě netušil jak dobré a to nejsem v půli.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Macko
Nový člen
Příspěvky: 17
Registrován: sob 02 bře 2013 22:28
Bydliště: Banská Bystrica
Dal: 31 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Potravinový zločin

Příspěvek od Macko »

ano,dobré,pravdivé, žiaľ,
len prednášateľ nevyzerá vieryhodne, taká hora mäsa nemôže byť ze "střídme bio stravy",
to sa nezíska za týždeň, ani mesiac... ale teóriu ovláda ....len niekedy treba aj šnúrky na topánke
zaviazať.... :hip:


Uživatelský avatar
martinq
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1235
Registrován: pon 27 bře 2006 16:33
Bydliště: Prágl
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

POUŽÍVÁ SE "ZVÍŘECÍ" STŘEVNÍ MIKROFLORA DO MLÉČNÝCH VÝROBKŮ

Příspěvek od martinq »

Eva Měřičková

POUŽÍVÁ SE "ZVÍŘECÍ" STŘEVNÍ MIKROFLORA DO MLÉČNÝCH VÝROBKŮ DANONE!!!!!!!!!!!!
Actimel, jako mnoho dalších produktů Danone, obsahuje E1442 - geneticky modifikovaný kukuřičný škrob, zahušťovadlo.... ničí slinivku... Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v kultivovaných mléčných výrobcích, ale také v kečupech a majonézách.

Ing. Jiřina Charvátová
vedoucí střediska laboratoří

- nejoblíbenější jogurty nejsou jogurty, ale zahuštěná obarvená hmota, která mléko neviděla ani z vrtulníku. Když jsem dělala analýzu bifidobakterií, zjistili jsme na laboratorních testech, že bifida v dlouho trvanlivých jogurtech jsou zvířecího původu tedy Bifidus esencis. Je to nejčastěji bifidus avicenc a ten skutečně není našemu tělu vlastní - je izolován z kachen a dobře a dlouho přežívá.

Některé státy mají zákaz používat jiné než lidské kultury a to proto, že určitý počet bakterií je schopen projít žaludkem a dojít do střev a u imunitně oslabených jedinců byly pozorovány časté výskyty tumorů např. je to ze studie z USA, kterou jsem použila ve své diplomové práci na téma bifidobakterie. Také tyto nelidské bakterie mohou nahradit původní mikroflóru a způsobovat průjmy. Osobně doporučuji jogurty ve skle jihočeské nebo Holandia bílé a to ovoce si přidat své. Acidofilní mléko Kunín bílé.
U modifikovaných škrobů z kukuřice stejně jako u transgení kukuřice dělal výzkum můj profesor na VŠ a zjistil, že v 5 generaci potkanů je tak otřesný výskyt mustací a od 3 výskyt nádorů, že do nás vždy hřímal, že je naší povinností nepustit to do naší země.... bohužel je to tu.

Toto klidně můžete poslat známým mám na to diplomku a represí od Danone se nebojím.

MUDr. Dagmar Rašková
Lékařka, Ambulance lékařské genetiky
GENNET, s.r.o.

Kostelní 9, 170 00 Praha 7
Tel: +420 222 313 000
Mobil: 723 443 021
www.gennet.cz


Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Uživatelský avatar
Bardioc
Starší člen
Příspěvky: 134
Registrován: sob 11 dub 2009 16:21
Dal: 19 poděkování
Dostal: 74 poděkování

Mléko, máslo, lepek, fruktóza

Příspěvek od Bardioc »

Ahoj
Pěkný rozhovor s Milanem Calábkem na téma mléko, máslo, lepek a fruktózový sirup z kukuřice. Článek zde


Žádná budoucnost nenapraví, co zmeškáš v přítomnosti. A. Schweitzer.
Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Mléko ...

Příspěvek od A(&F) »

... sice jsme již tady na FuP mlíko (i blíko) probrali ze všech možných i nemožných stran a pohledů, ale zhruba v polovině léta jsem byl kolegou upozorněn na jednu skutečnost, jenž tu (myslím) prozatím ještě nezazněla ...... dalo by se to nazvat: .. ."Jsou všechny krávy stejné ???" ... "Opravdu pili naši předci to samé mléko, které nám poskytují dnešní (pře)vyšlechtěné kravičky ??" ... "A jaký je vlastně rozdíl mezi variantami kaseinu A1 a A2 ?" ... :ethink: ...

... viz (moc hezky napsaný) článek: "Kravské mléko – potřebujeme ho?
Asi ta nejlépe položená otázka, raději než zda je pro nás kravské mléko zdravé je, zda ho potřebujeme pít, abychom byli zdraví? Odpověď, na které se shoduje většina odborníků, zní: Ne.
To ale neznamená, že musíte mléko ze stravy úplně vyloučit. Pokud vám nepřináší žádné zdravotní problémy (například průjmy, plynatost, ucpaný nos či zahlenění) a dobře ho tolerujete, 1 sklenice (125 ml) kvalitního bio kravského mléka denně jako součást vyrovnaného zdravého jídelníčku je v pořádku. Jeho nadměrná konzumace má dnes prokázané spojení s osteoporózou, záněty či zvýšeným výskytem rakoviny prostaty a vaječníků. Problém s konzumací kravského mléka také nastává v případě, pokud trpíte laktózovou intolerancí nebo alergiemi, ekzémy či astmatem, respiračními chorobami, jakýmikoli autoimunitními chorobami, cukrovkou či kardiovaskulárním onemocněním. V tomto případě pro vás kravské mléko není vhodné. Nejedná se pouze o laktózovou intoleranci či o saturované tuky omega 6, které jsou pro-zánětlivé, ale také o bílkovinu zvanou kasein A1, která se v mléce nachází.
Reakce na bílkovinu kasein A1 je velice častá a u relativně velké skupiny jedinců vytváří silné zánětlivé reakce a výrazně zhoršuje jejich zdravotní stav. Mléko s obsahem A1 pochází z krav chovaných v střední a severní Evropě a jedná se o Holštýnský skot. Naopak mléko s obsahem kaseinu A2 tyto reakce nevyvolává. V České republice je Jerseyský skot, jehož mléko obsahuje A2, vzácný a pro komerční účely se nechová. V jižní Evropě se však krávy s A2 mlékem chovají.
Z tohoto důvodu doporučujeme alternativu kozího či ovčího mléka, které je pro organismus daleko přijatelnější, v České republice je dostupné a A2 kasein obsahuje také."


... :ewhistle: ...

... a kdo by chtěl jít do víc hloubky, doporučuji např. článek Co je to A2 mléko? A jaký má vliv na naše zdraví? ...

citace: ... "Hlavní bílkovinou mléka je kasein, který tvoří kolem 30% (cca 2,5g/ porci). Vědci se domnívají, že kdysi dávno produkovaly krávy mléko obsahující výhradně beta-kasein typu A2 a genetickými mutacemi došlo postupně k tomu, že dnes výrazně převažuje beta-kasein A1, který bývá považován za hlavní alergen mléka (Dairy Foods Int., 2007) ...... Různé varianty genu beta-kaseinu mají vliv jak na zdraví člověka, tak i na technologické vlastnosti mléka a výtěžnost v sýrařství (Hanuš et al., 2008, Lodes et al., 1996). Původní alelou, jak již bylo řečeno, je alela A2. Gen beta-kasein (CSN2) je lokalizován na 6. chromozómu a má délku 8,5kb. Zajímavé je, že mléko lidské, ovčí, kozí a mléko mimoevropských plemen skotu neobsahuje beta-kasein A1 (Šlejtr, 2005)" ... atd. ...

... :idea: ...

Obrázek

popř. info z článku Co je mléko A2?

citace: ... "Rozdíl mezi ß-kaseinem A1 a A2
Rozdílné vlastnosti těchto dvou variant ß-kaseinu tvoří páteř výzkumu společnosti A2. Před několika tisíciletími žili předkové dnešního moderního dobytka především v Asii a na Středním východě. Tyto "původní" krávy měly geny pouze ß-kaseinu A2. Poté, co byly domestikovány, asi v době 500 let před Kristem, se rozšířily do severní Evropy a jižní Afriky. V průběhu této rozsáhlé migrace se geny ß-kaseinu změnily. Bylo prokázáno, že varianta ß-kaseinu A1 se vyvinula přírodní mutací varianty A2. (Gen ß-kaseinu byl poprvé rozštěpen na jednotlivé varianty M. P. Thompsonem v roce 1962. Pro zjednodušení ale nebyly bohužel označeny chronologicky podle svého vývoje). Kaseiny jsou tvořeny aminokyselinami, jejichž pořadí, ve kterém jsou vzájemně spojeny, definuje jednotlivé varianty kaseinu. U ß-kaseinu A2 je aminokyselina prolin na 67. pozici aminokyselinové sekvence. Při mutaci A2 na A1 se tento prolin přeměnil na histidin, čímž došlo ke změně sekvence aminokyselin a vytvořila se nová varianta ß-kaseinu. Při trávení ß-kaseinu A1 dochází působením trávicích enzymů ke štěpení aminokyselinového řetězce před histidinem na 67. pozici. Struktura ß-kaseinu A2 toto štěpení neumožňuje. Výsledkem štěpení ß-kaseinu A1 je fragment nazvaný ß-kasomorfin 7 (BCM-7). Beta-kasomorfin je předmětem zprávy a patentu novozélandského výzkumného ústavu a výboru pro mléko Fonterra. Bylo prokázáno, že BCM-7 je biologicky aktivní a vykazuje, mimo jiné, vlastnosti podobné opiu. Výsledky výzkumu, nezávislého na společnosti A2 i Fonterra, rovněž ukázaly, že krysy, kterým byl injektován BCM-7, vykazují symptomy podobné schizofrenii. Bylo prokázáno, že BCM-7 ovlivňuje faktory spojené se srdečními chorobami, jako je agregace krevních destiček či oxidace LDL. Beta-kasein A2 tvorbu BCM-7 neumožňuje. Proto společnost A2 prosazuje uvedení na celosvětový trh mléko A2, které by eliminovalo riziko spojené s konzumací ß-kaseinu A1."


... mno, nic moc ... :? ...

... :bye: ... Anri ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: POUŽÍVÁ SE "ZVÍŘECÍ" STŘEVNÍ MIKROFLORA DO MLÉČNÝCH VÝRO

Příspěvek od A(&F) »

martinq ve http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=135179#p135179 píše:Eva Měřičková

POUŽÍVÁ SE "ZVÍŘECÍ" STŘEVNÍ MIKROFLORA DO MLÉČNÝCH VÝROBKŮ DANONE!!!!!!!!!!!! ....... atd. ........ .... bohužel je to tu.

Toto klidně můžete poslat známým mám na to diplomku a represí od Danone se nebojím.

MUDr. Dagmar Rašková
Lékařka, Ambulance lékařské genetiky
GENNET, s.r.o.

Kostelní 9, 170 00 Praha 7
Tel: +420 222 313 000
Mobil: 723 443 021
http://www.gennet.cz
... naprostá pitomina, kterou do tohoto vlákna už před cca 2 roky (15.10.2015) ve formě přílohy postnul i SDK ...... po mém tehdejším okamžitém SZ upozornění, že se jedná o HOAX (http://www.danone.cz/cs/download/jochma ... ovisko.pdf), byl příspěvek neprodleně smazán, což k jeho informační hodnotě bylo jediné správné řešení ...
Upozornění na HOAX - Anri to SDK.JPG
... :pivko: ... Anri ...

-----------------
HaF: ... byť teď však moc dvakrát nechápu, proč byl Křepelkou tento naprosto identický text letos v březnu oceněn palcem, když přitom věděl, že je to naprostá hovadina ... :dknow: ...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) A(&F) dne čtv 29 říj 2015 11:13, celkem upraveno 1 x.


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Potravinový zločin

Příspěvek od NAVAR »

Jen tak pro zajímavost asi 30 let stará informace, jednalo se o preparáty na nespavost. Ale každopádně zajímavá interakce, člověk nikdy neví.....

V USA nedávno zavedli nové psychofarmakon. Preparát pomáhal mnoha lidem, ale pak se objevily zprávy o nebezpečných komplikacích, o nichž se v návodu k použití nemluvilo. Vyšlo najevo, že komplikace nastávaly jen u těch, kdo měli ve svém jídelníčku sýr. Jedna z aminokyselin obsažených v sýru reaguje totiž s preparátem a vytváří v organismu jedovatý produkt. Kdo mohl něco takového předvídat?


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“