Fórum U Pramene

 Portál: www.upramene.cz   E-mail: rival@upramene.cz

Bleší trh U Pramene
Novinka: MMS2 Maxi  Bleší trh U Pramene
     
    Aktuálně:  Probíhá migrace "Fóra U Pramene" na výkonnější server. Nahlašte prosím nalezené chyby...    
 
Právě je pát 18 říj 2019 11:48

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: knihy na téma EAGLE
PříspěvekNapsal: pát 05 říj 2007 2:59 
http://shop.ben.cz/cz/121287-eagle-prakticky.aspx,
http://shop.ben.cz/cz/121228-eagle-pro-zacatecniky.aspx.


Nahoru
    
 
 Předmět příspěvku: Eagle jak na to
PříspěvekNapsal: sob 06 říj 2007 10:00 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: pon 27 bře 2006 17:33
Příspěvky: 1233
Images: 0
Karma:
Bydliště: Prágl
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 32
Ziskaná ocenění: 202
Kód:
http://paja-trb.unas.cz/elektronika/eagle/eagle_navod.html

http://paja-trb.unas.cz/elektronika/eagle.html



knihovny, knihy, popis k Eagle 4.0 a vyšší

kdo se zabývá programováním

Kód:
http://se-ed.net/mpu51/

_________________
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Firewall ve MS Vista
PříspěvekNapsal: pát 09 lis 2007 9:02 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: pon 27 bře 2006 17:33
Příspěvky: 1233
Images: 0
Karma:
Bydliště: Prágl
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 32
Ziskaná ocenění: 202
převzato z diskuze o firewallu pro visty:

Moc dobře jsem věděl, proč chci opravdový firewall... Řeknu vám něco, o čem nejspíše nevíte.
Teď jsem se dozvěděl (neoficiálně) od člověka z Microsoftu, že Vista pravidelně indexuje a odesílá informace o vašich datech na disku, co všechno tam máte (programy, fotky, videa etc). Údajně jde o počin americké vlády (konkrétně Adolfa G. W. Bushe) kvůli zabránění terorismu a pedofílii. Jde o jakýsi protokol RSAP, o kterém MS tají všechny informace. Něco už prosakuje ven, ale moc se toho neví. Existuje možnost tomu zabránit v Linuxu (klika, že mám jako router Linuxový stroj ;-) ), ovšem budu muset ještě zjistit, co konkrétně ve fw či iptables nastavit.
Důvod, proč zatím není žádný fw třetí strany je právě RSAP, protože zablokování tohoto je prý celosvětově nelegální. Pevně doufám, že někdo brzy fw, který toto umí zablokovat, udělá a klidně budu porušovat zákon. Nikomu totiž nic není do toho, co mám na disku, jestli tam mám porno nebo cokoliv jiného...
Takže vaše připomínka ohledně bezpečnosti operačního systému je poněkud mimo ;-). Jsem schopen pochopit, že někdo nemá dostatek znalostí a proto bezmezně věří zabezpečení, ale o vás jsem předpokládal (a předpokládám pořád, věřím tomu, že jste to nevěděl), že znalosti máte...
BTW nebylo by od věci o tom zjistit co nejvíce a napsat článek. Já již zjišťuji a nedám si pokoj, dokud nezjistím, jak tuto nechutnost blokovat.


Kód:
http://www.mojevista.cz/node/261#comment-1846

_________________
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Firewall ve MS Vista
PříspěvekNapsal: pát 09 lis 2007 14:28 
Offline
Zasloužilý člen

Registrace: čtv 01 lis 2007 9:41
Příspěvky: 1546
Karma:
Bydliště: Trnavský kraj
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 2
Ziskaná ocenění: 2
martinq píše:
převzato z diskuze o firewallu pro visty:

Moc dobře jsem věděl, proč chci opravdový firewall... Řeknu vám něco, o čem nejspíše nevíte.
Teď jsem se dozvěděl (neoficiálně) od člověka z Microsoftu, že Vista pravidelně indexuje a odesílá informace o vašich datech na disku, co všechno tam máte (programy, fotky, videa etc). Údajně jde o počin americké vlády (konkrétně Adolfa G. W. Bushe) kvůli zabránění terorismu a pedofílii. Jde o jakýsi protokol RSAP, o kterém MS tají všechny informace. Něco už prosakuje ven, ale moc se toho neví. Existuje možnost tomu zabránit v Linuxu (klika, že mám jako router Linuxový stroj ;-) ), ovšem budu muset ještě zjistit, co konkrétně ve fw či iptables nastavit.
Důvod, proč zatím není žádný fw třetí strany je právě RSAP, protože zablokování tohoto je prý celosvětově nelegální. Pevně doufám, že někdo brzy fw, který toto umí zablokovat, udělá a klidně budu porušovat zákon. Nikomu totiž nic není do toho, co mám na disku, jestli tam mám porno nebo cokoliv jiného...
Takže vaše připomínka ohledně bezpečnosti operačního systému je poněkud mimo ;-). Jsem schopen pochopit, že někdo nemá dostatek znalostí a proto bezmezně věří zabezpečení, ale o vás jsem předpokládal (a předpokládám pořád, věřím tomu, že jste to nevěděl), že znalosti máte...
BTW nebylo by od věci o tom zjistit co nejvíce a napsat článek. Já již zjišťuji a nedám si pokoj, dokud nezjistím, jak tuto nechutnost blokovat.


Kód:
http://www.mojevista.cz/node/261#comment-1846


Toho je našmírovaného plno aj v XP-čkach, adresáre IE, v ktorých je história každého kliknutia na klávesnicu, každý jeden úkon s pc... V prieskumníkovi to neuvidíte, ale v TotalCommanderi v nastavení specialist sa vám toho otvoríííí.... :!: potom zistíte, prečo je aj 3GB na systém málo.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: poptávám CAD
PříspěvekNapsal: sob 15 pro 2007 21:40 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: pon 27 bře 2006 17:33
Příspěvky: 1233
Images: 0
Karma:
Bydliště: Prágl
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 32
Ziskaná ocenění: 202
nemohu najít Solidworks 2007 nejlépe profesional edice, nemáte někdo ? stahoval jsem již 2 x 2,5 GB ISO ale ani jedno nejde ...

_________________
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: sw2007
PříspěvekNapsal: sob 15 pro 2007 23:09 
Offline
Stálý člen
Uživatelský avatar

Registrace: pát 14 zář 2007 20:42
Příspěvky: 86
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 0
kam ti mam poslat?
najlepsie SFTP, FTP. 3,3G
S____W_____2007_DVD_SP022.daa


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Software (simulacie, navrh, PCB)
PříspěvekNapsal: stř 03 čer 2009 23:47 
Ph4r05 píše:
Zdravim pani.

Ak Vam chyba software, nech sa paci (nech to mame vsetko po kope):
Linky su overene. Funkcne

Multisim 9.0.155
Overene, kvalitny simulacny program.
Návod:
1.) Rozbaľ to.
2.) Nainstaluj to z priečinka "Install".
3.) Sériové číslo je: F4CG-2031-0462-9002-10758.
4.) Nainstaluj "Update".
5.) Skopíruj "Crack".
6.) Reštartuj počítač.
7.) Pri spustení daj "Release key" a zadaj kód:
44443-44443-44443-44443-44443-44443-44443-44443-44443-44443-44443-44443
Možno ho budeš musieť zadať 2 krát aj ja som musel. Zadávaj dovtedy kým po zadaní a stlačení OK ti nezmizne okno a nespustí ti Multisim 9.
download:
Kód:
http://www.sendspace.com/file/fcvjby



Multisim 8.3.3.0 + UltiBoard
Starsia verzia Multisimu + Ultiboard (sluzi na navrh plosneho spoja)
Heslo do archivu : miso03
download:
Kód:
http://www.megaupload.com/?d=R36DZIL5



Pulsonix v3.1 Build 2274
Program na tvorbu schem, plošných spojov a simul8ce. Pulsonix umoznuje import z PADSu, Accelu, P-CADu, Cadstaru, OrCADu, Eagleu, Ultiboardu a Protelu a to ako kniznic tak hotových projektov.
Obrázek
download:
Kód:
http://www.share.am/dl/114066549/PSX3.1b2274.RAR



EAGLE 4.16
Navrh plosnych spojov
download:
Kód:
http://rapidshare.de/files/15254889/CadSoft.Eagle.v4.16.English.Incl.Keymaker-AGAiN.rar

Nasiel som navod (myslim, ze v cestine, alebo slovencine) + nejake kniznice so zakladnymi suciastkami
Kód:
http://edisk.cz/stahni/d429515791a337ff44b963722dcffc179a28a35a

Demonstracny obrazok iste vsetci dobre poznate :)
Obrázek



Sprint-Layout 4
Navrh plosnych spojov.
download:
Kód:
http://rapidshare.de/files/25014757/Sprint-Layout_4.0.rar.html

Obrázek



Oscilloscope for Windows
Dvojkanálový osciloskop na obrazovke monitora. Signál sa pripája na vstup zvukovej karty.
oficialny link:
Kód:
http://www.zelscope.com/

download link: (cracked)
Kód:
http://edisk.cz/stahni/93e3a86693118aa7aab186b7df0188c9a4dd0fbb

Obrázek



Subjektivne odporucam na simulacie Multisim v9, na navrh plosaku EAGLE.

(ak som prispevkom porusil pravidla fora, prosim, nech je topic zmazany)
zdroj: WARFORUM.CZ , SOS.SK
btw - ak nejaky link vypadne, prosim informujte ma, uploadnem to znova. Dakujem. A budem vdacny kazdemu prispevku :)


Nahoru
    
 
 Předmět příspěvku: nejde
PříspěvekNapsal: čtv 22 říj 2009 11:18 
Me ten multisim release kod proste "nesezere" a nesezere...
Nemáte někdo typ co s tím?
Díky
Pisty

pisty2(uzenáč)centrum.cz ICQ:348-541-928


Nahoru
    
 
 Předmět příspěvku: multisim
PříspěvekNapsal: sob 24 říj 2009 15:14 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: pon 27 bře 2006 17:33
Příspěvky: 1233
Images: 0
Karma:
Bydliště: Prágl
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 32
Ziskaná ocenění: 202
jedna instalace má 4 licence, kod je jen na konkrétní licenci, při instalaci bys měl vědět jestli máš full, education, demo, nebo čtvrtou licenci, číslo z education ti na full nepojede ...

_________________
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Firewall ve MS Vista
PříspěvekNapsal: úte 24 dub 2012 2:52 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: ned 07 bře 2010 4:35
Příspěvky: 6292
Karma: 228 
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 2496
Ziskaná ocenění: 3281
martinq píše:
převzato z diskuze o firewallu pro visty: ....
Moc dobře jsem věděl, proč chci opravdový firewall... Řeknu vám něco, o čem nejspíše nevíte.
Teď jsem se dozvěděl (neoficiálně) od člověka z Microsoftu, že Vista pravidelně indexuje a odesílá informace o vašich datech na disku, co všechno tam máte (programy, fotky, videa etc). Údajně jde o počin americké vlády (konkrétně Adolfa G. W. Bushe) kvůli zabránění terorismu a pedofílii. Jde o jakýsi protokol RSAP, o kterém MS tají všechny informace. Něco už prosakuje ven, ale moc se toho neví. Existuje možnost tomu zabránit v Linuxu (klika, že mám jako router Linuxový stroj ;-) ), ovšem budu muset ještě zjistit, co konkrétně ve fw či iptables nastavit. .... BTW nebylo by od věci o tom zjistit co nejvíce a napsat článek. Já již zjišťuji a nedám si pokoj, dokud nezjistím, jak tuto nechutnost blokovat.
Do psí díry, vyřešil tu někdo tenhle šlendrián? Já jsem tedy stále pozadu a jenom XP. Naládoval jsem nový Zone Alarm 11 a zjistil, že mi nedovolí blokovat jmenovité programy, které se furt tlačí na net, jako mi to dovolil starý 2.6. Viry mi ve skutečnosti vadí daleko míň než tohle, takže zastaralost 2.6 mne netrápí a mám pocit, že že to blokování ven dělá důsledně. Tož jsem hned to nejnovější vydání 11 zase vyňál a naládoval starý Zone Allarm 2.6. Pod XP běží fajn. Nicméně, s tímhle mně docela taky krkaj.
S laskavým pozdravem, Slávek.

_________________
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Firewall
PříspěvekNapsal: pát 02 led 2015 21:01 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: pon 27 bře 2006 17:33
Příspěvky: 1233
Images: 0
Karma:
Bydliště: Prágl
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 32
Ziskaná ocenění: 202
Měl jsem Kerio Personal 4.0.5, jsem s ním spokojený (je z roku 2005), nyní mi ho jakýsi fízlovský program schodil (jako že ho napadl virus). Zkusil jsem ho několikrát nainstalovat znova (mám dlouhý seznam adres, které se mi hrabaly v PC tak jsem je natvrdo odpojil) a samotná instalace mi píše že "Administrátor tohoto počítače zakázal instalaci tohoto softwaru" a to jsem přihlášený jako Administrátor, čuměl jsem jak blázen, nad drzostí a ostrovtipem autorů "podrukučumícíhosoftwaru".

Tento firewall je jeden z posledních, který je bez dálkového ovládání od výrobce, tj. když zakážu IP tak jí dnes mohou na dálku povolit. Proto všichni tlačí hové verze... Až mi schodí XP úplně, najedu zálohu z roku 2008 bez flesh přehrávače a tam je již tento FW nainstalen, seznam IP přenesu z tohoto a pojedu bez fleše a podobných počítač brzdících zhovadilostí.

_________________
Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.


Nahoru
 Profil   
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Google [Bot], MSN [Bot]


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Portal: Stargate Portal 3.2.0 © 2005 - 2010 Michael O'Toole


Český překlad – phpBB.cz
Copyright Rival a spol. 2005 - 2011