Fórum U Pramene

 Portál: www.upramene.cz   E-mail: rival@upramene.cz

Bleší trh U Pramene
Novinka: MMS2 Maxi  Bleší trh U Pramene
     
    Aktuálně:  Probíhá migrace "Fóra U Pramene" na výkonnější server. Nahlašte prosím nalezené chyby...    
 
Právě je pát 18 říj 2019 11:11

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 112 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: až tak som sa zase nepustil
PříspěvekNapsal: stř 24 bře 2010 19:30 
Offline
Zasloužilý člen

Registrace: stř 24 led 2007 1:52
Příspěvky: 3133
Karma: 11 
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 5
Ziskaná ocenění: 28
Myslím, že tu si prajeme. A teda určité poštuchy sú priateľský, či majstrovský zápas. Kto tú ligu chce hrať, tak si musí držať určitý kredit. Nejde iba o plniaci tlak, ale aj o to, aký udrží kompresor/expander reálny pracovný pretlak(rozdiel tlakových hladín). 3MPa to nebude, to je na 1stupňový kompresor/expander pri rozumnej účinnosti priveľa. Tiež nie je jedno, či ide o kompresor alebo expander, lebo v prípade kompresora nepôsobí parazitný prestup tepla rovnako škodlivo ako v prípade expandera, s ohľadom na očakávaný výsledok.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: až tak som sa zase nepustil
PříspěvekNapsal: stř 24 bře 2010 19:59 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: úte 29 zář 2009 15:36
Příspěvky: 668
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 1
Ziskaná ocenění: 26
Hm, a proto myslím, že s tím scrollem bude mít beldy problém. Ale přeju mu úspěch! A každá zkušenost se nakonec hodí. ;)

_________________
Jim68
Be happy!


Nahoru
 Profil Zobrazit autorovy stránky   
 
 Předmět příspěvku: Re: až tak som sa zase nepustil
PříspěvekNapsal: stř 31 bře 2010 9:13 
Offline
Starší člen

Registrace: ned 25 říj 2009 11:15
Příspěvky: 170
Karma:
Bydliště: Podtatransko
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 2
Akord píše:
Tiež nie je jedno, či ide o kompresor alebo expander, lebo v prípade kompresora nepôsobí parazitný prestup tepla rovnako škodlivo ako v prípade expandera, s ohľadom na očakávaný výsledok.

Tiez myslim, vpripade expandera to nebude skodlive, ale uzitocne...

_________________
Sebestačnosť = SLOBODA!!!


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: až tak som sa zase nepustil
PříspěvekNapsal: stř 31 bře 2010 17:34 
Offline
Zasloužilý člen

Registrace: stř 24 led 2007 1:52
Příspěvky: 3133
Karma: 11 
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 5
Ziskaná ocenění: 28
beldy píše:
Tiez myslim, vpripade expandera to nebude skodlive, ale uzitocne...
Asi zase žartuješ :) . Stavil by som sa(keby to mal kto zmerať), že to bude naopak.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: až tak som sa zase nepustil
PříspěvekNapsal: čtv 01 dub 2010 8:43 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: úte 29 zář 2009 15:36
Příspěvky: 668
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 1
Ziskaná ocenění: 26
beldy píše:
Tiez myslim, vpripade expandera to nebude skodlive, ale uzitocne...


To záleží na tom, jestli Ti beldy leze teplo dovnitř nebo ven.... Takový parazitní tepelný prostup Ti úplně rozhodí vypočtené parametry zařízení, ale totálně :roll: .... Teda, až to postavíš, tak uvidíš..... ;)

P.s.: Tím chci říct, že v první chvíli se Ti třeba bude zdát, že to nefunguje správně, nebo jinak než sis spočítal.... Ale najdeš ten prostup, spočítáš jej a eliminuješ, a je to ;) .

_________________
Jim68
Be happy!


Nahoru
 Profil Zobrazit autorovy stránky   
 
 Předmět příspěvku: Re: až tak som sa zase nepustil
PříspěvekNapsal: pon 26 dub 2010 11:59 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: úte 29 zář 2009 15:36
Příspěvky: 668
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 1
Ziskaná ocenění: 26
beldy píše:
Tiez myslim, vpripade expandera to nebude skodlive, ale uzitocne...


Tak co, jak pokračuje Tvoje experimentování? Já jsem si pomohl od problému s nádržemi jiným technickým řešením, ale topím...(ano, Akorde, dal jsem tam chladič.... ;) - ale běhalo to i bez něj...). Na celý agregát jsem napasoval 40mm miralon, prodávají to v pásech šířky 100cm v instalatérských prodejnách, takže parazitní teplo je docela v pohodě (to jen jako bezplatná rada...). ;)

_________________
Jim68
Be happy!


Nahoru
 Profil Zobrazit autorovy stránky   
 
 Předmět příspěvku: Domo arigato
PříspěvekNapsal: úte 11 kvě 2010 10:23 
Offline
Zasloužilý člen

Registrace: úte 09 led 2007 13:49
Příspěvky: 1719
Karma:
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 1
Ziskaná ocenění: 21
velmi děkuji všem zůčastněným v tomto vláknu, aj s tím boxem.......nešť to vem......
na co Vy jste mne přivedli, to nakonec jenom čučím..........
Pár pouhých součástek z toho dva ventily , nádoba, kuželová trubka a trubka, nějaké přiškrcení, skvělá hračka na léto.
Vlastně taky moc díky Slávkovi Křepelkovi.
Díky Slávkovi mám vlastně už hračky dvě jednu vodní a jednu vzduchovou.
Adios na podzim a hodně štěstí.
K.
PS: estli se to povede, tak to řeknu, do jaký hloubky záleží jen na Vás.
:jump: :hip: :color: :evil:


Nahoru
 Profil Zobrazit autorovy stránky   
 
 Předmět příspěvku: Re: Domo arigato
PříspěvekNapsal: úte 11 kvě 2010 10:31 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: úte 29 zář 2009 15:36
Příspěvky: 668
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 1
Ziskaná ocenění: 26
Že bys mi šlapal na paty, chlape?! ;) :D :shock:
Držím palce...

_________________
Jim68
Be happy!


Nahoru
 Profil Zobrazit autorovy stránky   
 
 Předmět příspěvku: Re: až tak som sa zase nepustil
PříspěvekNapsal: stř 19 kvě 2010 23:35 
Offline
Starší člen

Registrace: ned 25 říj 2009 11:15
Příspěvky: 170
Karma:
Bydliště: Podtatransko
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 2
Jim68 píše:
Tak co, jak pokračuje Tvoje experimentování? Já jsem si pomohl od problému s nádržemi jiným technickým řešením, ale topím...(ano, Akorde, dal jsem tam chladič.... ;) - ale běhalo to i bez něj...). Na celý agregát jsem napasoval 40mm miralon, prodávají to v pásech šířky 100cm v instalatérských prodejnách, takže parazitní teplo je docela v pohodě (to jen jako bezplatná rada...). ;)



..trocha som mal prestavku, scroll som trocha poprehanal na stlaceny vzduch, bezi to perfektne, cez vykend sa pustim do piestaku (odskusanie ako cerpadla) a potom uvidime...

_________________
Sebestačnosť = SLOBODA!!!


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: až tak som sa zase nepustil
PříspěvekNapsal: čtv 20 kvě 2010 9:10 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: úte 29 zář 2009 15:36
Příspěvky: 668
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 1
Ziskaná ocenění: 26
Písťák taky testuju. Dobře rozmysli, čím ho budeš chladit ;) .

_________________
Jim68
Be happy!


Nahoru
 Profil Zobrazit autorovy stránky   
 
 Předmět příspěvku: nějak to tu usnulo :(
PříspěvekNapsal: pát 07 led 2011 23:24 
Offline
Nový člen

Registrace: pon 28 kvě 2007 11:26
Příspěvky: 8
Karma:
Bydliště: Severní Morava
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 0
https://matteranenergy.us/animation.html


Nejste registrován nebo přihlášen, takže nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: nějak to tu usnulo :(
PříspěvekNapsal: ned 20 úno 2011 23:07 
Offline
Nový člen

Registrace: pát 02 črc 2010 21:55
Příspěvky: 16
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 0
Hmm, o něčem takovém jsem přemýšlel, ale nevím, jestli to může fungovat. Třeba parní topení se musí napájet čerpadlem pod tlakem, aby vůbec mohlo fungovat. Samo to obíhat bude jen gravitačně a moc energie z toho nepůjde. Čerpadlo musí překonat tlak páry, což je za vysokých tlaků docela problém, ale používá se to. Třeba v elektrárnách.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: pumpa
PříspěvekNapsal: stř 23 úno 2011 0:20 
Offline
Starší člen

Registrace: ned 25 říj 2009 11:15
Příspěvky: 170
Karma:
Bydliště: Podtatransko
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 2
Ta nahrada pumpy gravitaciou je asi o nicom, pri tlakoch freonu okolo 3MPa by to bolo okolo 1000m, a vo vozitku nepouzitelne. Da sa vsak aj bez pumpy....
http://www.ergenics.com/protod.wmv

_________________
Sebestačnosť = SLOBODA!!!


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: pumpa
PříspěvekNapsal: stř 23 úno 2011 14:46 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: úte 29 zář 2009 15:36
Příspěvky: 668
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 1
Ziskaná ocenění: 26
Hm, tohle jsme zkoumali, a není to úplně ono - vodík je mrcha a taky musíš jednu stranu chladit a druhou ohřívat...Jó, mít tak na zahradě sopku (New Zealand promine..).

_________________
Jim68
Be happy!


Nahoru
 Profil Zobrazit autorovy stránky   
 
 Předmět příspěvku: pumpa
PříspěvekNapsal: stř 23 úno 2011 22:20 
Offline
Starší člen

Registrace: ned 25 říj 2009 11:15
Příspěvky: 170
Karma:
Bydliště: Podtatransko
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 2
...viem ze sa jedna o vodik, ten sa rozpusta so zelezom na hydrid pri urcitom tlaku a teplote. Ak zmenine teplotu zmeni sa aj tlak. Rovnako, alebo aj lepsie to bude fungovat aj s nejakym freonom alebo napr eterom. Dokonca namiesto tych trubkovych vymennikov by stacili tlakove nadoby...

_________________
Sebestačnosť = SLOBODA!!!


Nahoru
 Profil   
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 112 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Google [Bot], MSN [Bot]


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Portal: Stargate Portal 3.2.0 © 2005 - 2010 Michael O'Toole


Český překlad – phpBB.cz
Copyright Rival a spol. 2005 - 2011