Fórum U Pramene

 Portál: www.upramene.cz   E-mail: rival@upramene.cz

Bleší trh U Pramene
Novinka: MMS2 Maxi  Bleší trh U Pramene
     
 
Právě je stř 17 črc 2019 18:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Stroj na spracovanie konopného stebla
PříspěvekNapsal: ned 15 zář 2013 20:32 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: sob 07 říj 2006 18:14
Příspěvky: 4354
Karma: 54 
Bydliště: Severní čechy
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 1390
Ziskaná ocenění: 1209
Budemmakat píše:
Potreboval by som poradiť alebo dať tip na stroj, ktorý by dokázal oddeliť konopné vlákno od pazderia.
... možná Ti to pomůže, ale spíše asi ne ... no, nějaký kontakty tam jsou ... http://www.magazin-legalizace.cz/cs/art ... rubricId=6 ...

... :bye: ... Anri ...

_________________
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak Na To - Dotazovna
PříspěvekNapsal: úte 17 zář 2013 16:00 
Offline
Nový člen

Registrace: ned 15 zář 2013 18:11
Příspěvky: 3
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 0
Dakujem Anri


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Camera Minitron model ms-1131c
PříspěvekNapsal: pát 27 zář 2013 8:31 
Offline
Stálý člen

Registrace: úte 27 pro 2011 12:59
Příspěvky: 27
Karma:
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 1
Ziskaná ocenění: 12
Caute

Kamos mi priniesol 3ks kamer Camera Minitron model ms-1131c.Napajane su 12v maju video vistup ale neviem co k tomu este potrebujem aby som dostal z toho obraz.Ma niekdo s tim skusenosty?Dakujem

Obrázek


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Camera Minitron model ms-1131c
PříspěvekNapsal: pát 27 zář 2013 8:47 
Offline
Zasloužilý člen

Registrace: pát 25 lis 2005 15:32
Příspěvky: 2438
Karma: 11 
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 464
Ziskaná ocenění: 204
Nechci být škodolibí ale zkoušel jsi připojit ten vydeo výstup na nějaký vydeo vstup?


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Camera Minitron model ms-1131c
PříspěvekNapsal: pát 27 zář 2013 8:56 
Offline
Stálý člen

Registrace: úte 27 pro 2011 12:59
Příspěvky: 27
Karma:
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 1
Ziskaná ocenění: 12
samozrejme na telku


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Camera Minitron model ms-1131c
PříspěvekNapsal: pát 27 zář 2013 9:02 
Offline
Zasloužilý člen

Registrace: čtv 17 led 2008 17:08
Příspěvky: 4089
Karma: 13 
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 385
Ziskaná ocenění: 243
zdravím...moc problému nerozumím, ale já mám v počítači desku , jmenuje se to CHATEAU XP vzadu v počítači to má 4x vstup pro video kamery je to na hlídání a záznam na disk počítače. mám pocit, že "něco" podobného budeš potřebovat, aby se to do počítače dostalo.....zdraví m11 :D

_________________
... věřím, že se " TO " povede ......


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak Na To - Dotazovna
PříspěvekNapsal: pát 27 zář 2013 14:02 
Offline
Zasloužilý člen

Registrace: pát 25 lis 2005 15:32
Příspěvky: 2438
Karma: 11 
Bydliště: Liberec
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 464
Ziskaná ocenění: 204
Aby to člověk z tebe tahal kleštěma, tak že video ti na TV nejde? Napájení kamery máš, všechny tři kamery nic? Na TV jsi přepnul na zobrazení příslušného videovstupu ?????


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak Na To - Dotazovna
PříspěvekNapsal: pon 28 říj 2013 12:43 
Offline
Nový člen

Registrace: sob 10 bře 2012 11:04
Příspěvky: 7
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 0
Dobrý doufám že nejsem off. Potřebuju poradit, mám radiální ventilátor z 1203ky který je na 12V, koupil jsem k tomu trafo na 12V a natvrdo propojil přez čokoládku. Motor sepne, vypne sepne, vypne a takhle to dělá do nekonečna. Co s tím?


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak Na To - Dotazovna
PříspěvekNapsal: pon 28 říj 2013 14:56 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: ned 07 bře 2010 4:35
Příspěvky: 6292
Karma: 228 
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 2496
Ziskaná ocenění: 3281
Naso píše:
... Motor sepne, vypne sepne, vypne a takhle to dělá do nekonečna. Co s tím?
Jestli to nebude tím, že ten ventilátor je stejnosměrněj zatímco trafo ti dává střídavej proud.

Ahoj, Slávek.

_________________
Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak Na To - Dotazovna
PříspěvekNapsal: pon 28 říj 2013 15:23 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: sob 07 říj 2006 18:14
Příspěvky: 4354
Karma: 54 
Bydliště: Severní čechy
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 1390
Ziskaná ocenění: 1209
Naso píše:
ventilátor z 1203ky který je na 12V .... trafo na 12V natvrdo propojil přez čokoládku. Motor sepne, vypne sepne, .....
... porovnej si výkon zdroje vs. příkonu ventilátoru ...... zřejmě dochází k přetížení slabšího zdroje, kdy ho tepelná pojistka vypne (a po chvíli, až se ochladí, tak zase sepne) ... pořád dokola ... ;) ...

... jinak předpokládám, že ventilátor připojený na auto-aku se točí bez problému ...... pokud ne, tak potom hledej chybu ve větráku ...

... :bye: ... Anri ...

_________________
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Snímač / spínač / senzor (zapnutie PC)
PříspěvekNapsal: pát 15 kvě 2015 7:48 
Offline
Nový člen

Registrace: pát 15 kvě 2015 7:16
Příspěvky: 1
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 0
Zdravim,
Potrebujem aby sa mi pocitac zapol po zvyseni okoliteho osvetlenia nad urcitu hodnotu, alebo po zvysenie osvetlenia v urcitom mieste (to uz sa nepytajte preco). Co na to budem potrebovat ? Vidim to asi prilis jednoducho, nahradit powerbutton nejakym senzorom/spinacom, ktory mi nad urcitou intenzitou osvetlenia zopne obvod (pocitac zapne) a nahradi tak pwr btn. Hm ? :) dakujem za rady

:idea: příspěvek jsem Ti přesunul - poo.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak Na To - Dotazovna
PříspěvekNapsal: ned 31 kvě 2015 19:22 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: úte 06 úno 2007 20:04
Příspěvky: 1851
Images: 0
Karma: 31 
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 798
Ziskaná ocenění: 300
majkl1000 píše:
Co na to budem potrebovat ?


Něco co rozezná úroveň osvětlení třeba kameru s příslušným výstupem USB která to už umí a popis třeba http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c00841459
PS: třeba tady toho je http://www.spyobchod.cz/bezpecnostni-kamery/ Tohle je docela zajímavé http://www.spyobchod.cz/inteligentni-dv ... tress-b-1/
:D :smoke: :bye:


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Snímač / spínač / senzor (zapnutie PC)
PříspěvekNapsal: ned 31 kvě 2015 20:16 
Offline
Zasloužilý člen

Registrace: ned 05 dub 2015 22:59
Příspěvky: 378
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 86
Ziskaná ocenění: 167
majkl1000 píše:
Co na to budem potrebovat ? Vidim to asi prilis jednoducho, nahradit powerbutton nejakym senzorom/spinacom, ktory mi nad urcitou intenzitou osvetlenia zopne obvod (pocitac zapne) a nahradi tak pwr btn. Hm ? :) dakujem za rady


Fotoodpor, operační zesilovač, časovač, tranzistor a "mechanický prst" na zmáčknutí tlačítka. :D


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Snímač / spínač / senzor (zapnutie PC)
PříspěvekNapsal: ned 31 kvě 2015 21:09 
Offline
Zasloužilý člen

Registrace: sob 30 črc 2011 14:25
Příspěvky: 205
Karma:
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 31
Ziskaná ocenění: 12
Peter11 píše:
a "mechanický prst" na zmáčknutí tlačítka. :D

Paralelně k tlačítku pro zapnutí počítače dát relátko, kde cívka relátka bude buzena tím tranzistorem (+dioda na ochranu tranzistoru). Šlo by i nejspíš bez toho relátka přímo tranzistorem spínat..


Nahoru
 Profil Zobrazit autorovy stránky  ICQ 
 
 Předmět příspěvku: Re: Snímač / spínač / senzor (zapnutie PC)
PříspěvekNapsal: pon 01 čer 2015 2:55 
Offline
Zasloužilý člen
Uživatelský avatar

Registrace: sob 07 říj 2006 18:14
Příspěvky: 4354
Karma: 54 
Bydliště: Severní čechy
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 1390
Ziskaná ocenění: 1209
Igi píše:
Paralelně k tlačítku pro zapnutí počítače dát relátko, kde cívka relátka bude buzena tím tranzistorem .....
... toto řešení lze použít u pouze hodně starých PC s AT zdrojem, kde tl. "pwrbutton" je skutečný síťový vypínač .... pokud se jedná o PC s ATX zdrojem, potom toto řešení nebude fungovat, jelikož při std. nastavení BIOSu trvalé sepnutí "pwrbuttonu" comp následně zase vypne (zhruba po dalších cca 4 sekundách, viz níže ** , kde je i nastavení tohoto) ... takže vyhodnocovací obvod by musel vygenerovat pouze krátký impulz ....... řešení: u PC s ATX zdrojem použít přímé sepnutí síťového přívodu (relé s kontakty na 230V, triak, SSR, atd.) + (/popř.) v BIOSu správně nastavit hodnotu u položky "PWRON After RWR-Fail" ... = po připojení síťového napětí potom comp najede i bez stisku tl. PWR ... ;) ... navíc takto spouštěný comp má ve "vypnutém stavu" zcela nulovou spotřebu ...

... mmch, uspaný nebo hibernovaný počítač lze při správném nastavení BIOSu "probudit" i jinými systémovými prostředky ... např. myší, klávesnicí, pomocí LAN, atd. (** viz POWER BIOS FEATURES, popř. POWER MANAGEMENT SETUP), tudíž jako "mezixicht" je možné využít i nějaké již nijak nepoužitelné "torzo", např. starou myš, rozbitou klávesnici (ze které postačí pouze elektronika bez membrány a tlačítek = tj. pouze tišťák s přívodním kabelem), atd. .... výhodou je, že z "uchráplého" PC lze rovnou napájet i "světlo vyhodnocovací obvod" (z USB portu) ... :) ...

... o jaký mainboard se konkrétně jedná ??? ... popř. jaký má druh BIOSu ?? ...

... :ethink: ... a vlastně, jedná se pouze o zapnutí nebo i o vypnutí ?? (při poklesu "množství světla") ...

... :bye: ... Anri ...

_________________
Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P


Nahoru
 Profil   
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Google [Bot]


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Portal: Stargate Portal 3.2.0 © 2005 - 2010 Michael O'Toole


Český překlad – phpBB.cz
Copyright Rival a spol. 2005 - 2011