Fórum U Pramene

 Portál: www.upramene.cz   E-mail: rival@upramene.cz

Bleší trh U Pramene
Novinka: MMS2 Maxi  Bleší trh U Pramene
     
     Aktuálně:   Prosba o finanční příspěvek na chod fóra pro rok 2018. Více zde...    
 
Právě je ned 17 pro 2017 13:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 88 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Proud
PříspěvekNapsal: sob 07 lis 2009 14:41 
Offline
Nový člen

Registrace: úte 05 úno 2008 23:07
Příspěvky: 15
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 0
Ahoj
na netu koluje video kdy pravdepodobne Ivan do toho pousti 0,4A 12VDC a bubla to jako kdyby do toho poustel 40A 12VDC.
Udelej plosnak postav to ale k nicemu nedojdes(tim Te nechci odrazovat), dokud Ti Ivan neprozradi jaka civka se ma pouzit a ruzne takove "blbosti" ktere nakonec zpusobi COP<10...
Mnoho zdaru
Antena


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: prozba o DPS
PříspěvekNapsal: pon 09 lis 2009 11:28 
Offline
Stálý člen

Registrace: pon 12 říj 2009 19:43
Příspěvky: 42
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 0
nemožem poprosiť niekoho kto by mi spravil navrch plošneho obvodu aj s rozmermy aj plošak zo strany sučiastok? pridavam schemu


Nejste registrován nebo přihlášen, takže nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Nahoru
 Profil  ICQ 
 
 Předmět příspěvku: IV2
PříspěvekNapsal: úte 10 lis 2009 14:02 
Offline
Stálý člen

Registrace: pon 12 říj 2009 19:43
Příspěvky: 42
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 0
nakoniec som sa rozhodol že idem robiť IV2 s časovačom NE555 schema je vo vlakne "prosba o DPS" tak dufam že s tým to bude fungovať minimalne tak dobre ako ked je to priamo na jednosmerne napätie ale davam tomu viac aspoň to že aj ked nedostanem z toho vaicej vodiku ale aspoň to iste množstvo pri mnešom prude


Nahoru
 Profil  ICQ 
 
 Předmět příspěvku: Mám hotový návrh DPS
PříspěvekNapsal: čtv 29 dub 2010 21:31 
Offline
Stálý člen

Registrace: úte 30 bře 2010 20:47
Příspěvky: 67
Karma:
Bydliště: Rožnov
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 12
Pokud máš ještě zájem, mohu ti poslat mnou navržený DPS Ivanova vyvíječe v prg Eagle -schéma + plošný spoj výměnou za pravdivé informace, jak jsi uspěl s vývinem vodíku. Zdraví Pavel


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Ivanov vyvíjač 3 funguje niekomu?
PříspěvekNapsal: pát 20 led 2012 14:57 
Offline
Nový člen

Registrace: pát 20 led 2012 0:29
Příspěvky: 6
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 0
Dobrý deň postavil som si ivanov vyvíjač č. 3 a vôbec mi nejde. Podla schémy Obrázek mám všetko v poriadku. Keď to pripojím na 12V tak na vývode pre vyvíjač nieje žiadne napätie.Mezdi výstupmi z toho integrovaného obvodu na tranzistory a kladným pólom namerám asi 6V ale z tranzistorov už nič nevyleze...Tranzistory sú na 100% funkčné. Dost ma to štve lebo je tam pár súčiastok a neviem kde je chyba. Tak sa chcem spýtať či je vôbec toto zapojenie správne a či niekomu funguje.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Ivanov vyvíjač 3 funguje niekomu?
PříspěvekNapsal: pát 20 led 2012 22:01 
Offline
Nový člen

Registrace: pát 20 led 2012 0:29
Příspěvky: 6
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 0
Tak predsa som to už rozchodil...normálne mi to funguje...z vody sa pekne uvolnuje vodíka le mám ešte predsalen problém... Na výstupe na vyvíjač mám len 6 voltov neviem čím to môže byť..ale rezonancia vody nastáva, vodiče sa nezahrievajú všetko funguje ako má.Prúd by som typoval podla iskry do 1A bohužial nemám momentálne ako zmerať.Ak viete kde by mohol byť problém prosím poraďťe.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Ivanov vyvíjač 3 funguje niekomu?
PříspěvekNapsal: sob 21 led 2012 8:24 
Offline
Zasloužilý člen

Registrace: čtv 15 čer 2006 6:56
Příspěvky: 465
Karma: 15 
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 185
Ziskaná ocenění: 189
Z čeho to napájíš?


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Ivanov vyvíjač 3 funguje niekomu?
PříspěvekNapsal: sob 21 led 2012 11:18 
Offline
Nový člen

Registrace: pát 20 led 2012 0:29
Příspěvky: 6
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 0
Napájam to z autobatérie..12V ale neviem prečo mám na výstupe len 6V.A cievka sa mi dosť hreje.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Ivanov vyvíjač 3 funguje niekomu?
PříspěvekNapsal: sob 21 led 2012 12:39 
Offline
Zasloužilý člen

Registrace: čtv 19 črc 2007 12:52
Příspěvky: 434
Karma:
Bydliště: Banskobystrický kraj
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 3
Ziskaná ocenění: 3
Na výstupe sú pravouhlé impulzy v striede približne 1:1 a merací prístroj Ti ukáže približne 1/2 napájacieho napätia. Presne to zmeriaš len osciloskopom, ktorý ukáže plné napätie impulzu. Cievka sa hreje pravdepodobne z toho dôvodu, že v impulzoch je prúd minimálne dvojnásobný oproti odberanému prúdu, ktorý meriaš ampérmetrom. Presnú hodnotu prúdového impulzu zasa zmeriaš len osciloskopom. Tie prúdové impulzy ohrievajú vinutie cievky.
Bežné meracie prístroje sú schopné merať napätie a prúd do max. frekvencie 400Hz, čo v tomto prípade je naprosto nedostačuúce, lebo v tom generátore pracuješ rádovo s 10 až 100 kHz.
Želám príjemný deň

_________________
Hľadajme možnosti ako sa to dá a nie ako sa to nedá.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Ivanov vyvíjač 3 funguje niekomu?
PříspěvekNapsal: sob 21 led 2012 13:02 
Offline
Nový člen

Registrace: pát 20 led 2012 0:29
Příspěvky: 6
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 0
Aha takže ak som pochopil správne tak prístroj funguje ako má...a keď nastavím frekvenciu podla osciloskopu sa tá cievka už zahrievať nebude?
Je síce pravda že som ju musel navinúť asi na 3 vrstvy lebo som nezohnal dstatočne dlhé jadro ..môže byť aj v tom problém?
Ďakujem za odpoveď


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Ivanov vyvíjač 3 funguje niekomu?
PříspěvekNapsal: sob 21 led 2012 16:05 
Offline
Zasloužilý člen

Registrace: čtv 19 črc 2007 12:52
Příspěvky: 434
Karma:
Bydliště: Banskobystrický kraj
Pohlaví: Muž
Darovaná ocenění: 3
Ziskaná ocenění: 3
Doporučený priemer drôtu na vinutie cievok a transformátorov je 2 až 2,5 A/mm2. V Tvojom prípade pri priemere drôtu 0,9 mm vychádza prúd pri 2,5A/mm2 1,6A. V impulzoch tento prúd prevyšuje doporučenú hustotu prúdu, cievka sa bude zahrievať aj o to viac, okoľko vrstiev budeš mať navinutých, lebo vnútorné závity sú chladené len prenosom tepla cez okolité závity. Ochladzovaciu plochu tvorí len povrch cievky. Výsledok v Tvojom prípade bude taký, že cievka sa bude hriať. Lak na drôte má tuším max. teplotu až 120°C, takže ak sa povrch cievky pri trvalej záťaži nezohreje cez 40 až 50°C, môžeš ju použiť. Ďalší problém máš vtedy, ak Iv predpísal jednovrstvovú cievku. Jednovrstvová cievka má menšiu indukčnosť ako viacvrstvová. V Tvojom prípade sa rezonančná frekvencia cievky a platní elektrolýzeru posunie k nižším kmitočtom (Tvoja cievka má väčšiu indukčnosť). V tom prípade nebudeš mať taký vývoj plynu ako Iv, alebo budeš musieť úmerne zmeniť plochu elektród elektrolyzéru.
Ak niekto nesúhlasí s mojimi argumentami tak ho prosím, aby ma opravil. Jeden človek nedokáže vedieť všetko a ja sa rád priučím.
Želám príjemný deň

_________________
Hľadajme možnosti ako sa to dá a nie ako sa to nedá.


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Ivanov vyvíjač 3 funguje niekomu?
PříspěvekNapsal: sob 21 led 2012 16:50 
Offline
Nový člen

Registrace: pát 20 led 2012 0:29
Příspěvky: 6
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 0
Ďakujem za odpoveď.Už som zohnal dostatočne dlhé feritové jadro tak idem navinúť cievku a pokúsim sa to nastaviť podla ampérmetra tak ako je tam napísané.Ďakujem


Nahoru
 Profil   
 
 Předmět příspěvku: Re: Ivanov vyvíjač 3 funguje niekomu?
PříspěvekNapsal: ned 22 led 2012 11:16 
Offline
Nový člen

Registrace: pát 20 led 2012 0:29
Příspěvky: 6
Karma:
Pohlaví: Neurčeno
Darovaná ocenění: 0
Ziskaná ocenění: 0
viete čo tak ja som to skúšal aj napriamo nech viem či to má zmysel...a s tými istými elektródami mi to dávalo rovnako vodíka...samozrejme že napriamo tiekol nehorázny prúd a horeli káble...takže podla mna to funguje.Možno to napriamo dávalo o niečo viac ale to bolo skoro nepozorovatelné

Možno to ozaj nefunguje tak ako je písané ale to zistím až keď to naozaj dotlačím do konečnej podoby
Jednoducho povedané zatial som s tým spokojný.

Zajímavá linie přispívajícího.
V tomto příspěvku jasně tvrdí, že baterie zapojená přímo na buňku dávala stejné, či nepatrně větší množství vodíku při nehorázném proudu, jako dávala při zapojení přes Ivanův vyvíječ a při podstatně menším proudu. Nicméně uzavírá svůj vzkaz výrokem, že Ivanův vyvíječ nejspíše nepracuje tak, jak je Ivanem uvedeno. V následujících příspěvcích celý vynález prohlásil za nefunkční. Vzhledem k tomuto vzkazu jsem zbytek diskuze s tímto nickem odstranil jako úmyslně zavádějící a co z toho vzešlo za nepřínosné tématu. 4.3.2012 SDK


Nahoru
 Profil   
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 88 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Registrovaní uživatelé: Google [Bot], Majestic-12 [Bot]


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Portal: Stargate Portal 3.2.0 © 2005 - 2010 Michael O'Toole


Český překlad – phpBB.cz
Copyright Rival a spol. 2005 - 2011