MSM ... Organická síra - ďábelská léčba (nejen) rakoviny ...

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

MSM ... Organická síra - ďábelská léčba (nejen) rakoviny ...

Příspěvek od A(&F) »

... jelikož jsem se u jednoho známého poprvé setkal s diagnózou rakoviny varlat a nevědíc o tom zhola nic (kdy z netu taky nic moc podnětnýho nevypadlo), obrátil jsem se o radu na kamaráda, onkologa zabývající se i alternativními metodami léčení ... takže zde je jeho odpověď (publikována s jeho souhlasem) ...

"MSM (Methyl-Sulfonyl-Methan / DiMethylSulfon ) je účinné alternativum bez vedlejších účinků pro léčbu poměrně širokého spektra crebse, vč. penisu a varlat.
- jedna z mnoha studií http://www.plosone.org/article/info%3Ad ... ne.0033361 (viz obrázek)
- http://rakovina.nazory.eu/msm-metylsulfonilmetan
- k dostání na http://www.vitalvibe.eu/cs/regenerace/9 ... rasek.html
- veterinární - čistota 99,97%: http://krmivo-a-vitaminy-pro-kone.heure ... ecifikace/
- popř. http://www.4fitness.cz/suroviny/msm-1kg ... 60kc-p-51/ - tento ještě nevyzkoušen, cena však příznivá
- při onk. diag. per os 3x2g denně - polknout a zapít - případne rozpustit ve vodě a vypít
- nejsou známy žádné kontraindikace - vysoká tolerance - raději však nepoužívat společně s Warfarinem a IBU
- mj pozitivně působí na pohybový aparát, především na klouby a šlachy
- antioxidant
- antiparazitikum
- analgetikum
- anti-degenerativum
- má protizánětlivé účinky
- rovněž eliminuje některé typy alergií
Přírodními zdroji síry jsou kromě celé řady tmavé zeleniny především cibule, česnek a brambory. Vše používat syrovém stavu, tepelná úprava MSM ničí. Brambory nejlépe užívat formou pití šťávy spolu ve směsi se šťávami z červené řepy, mrkve, celeru, rajčat, atd."
(pozn: kde jen jsem tohle už četl? ... :D)

Obrázek

... takže konečně vědíc, po čem mám vlastně šmejdit, na mě strejda Gůůgl vyplivnul i tohle:

... "Studie o krystalech organické síry začala před 12 lety poté, co syn jednoho z jejích hlavních autorů zdolal rakovinu varlat, i když jej onkologové poslali domů jako beznadějný případ. A jaká byla jeho terapie? Lžíce krystalů organické síry dvakrát denně. Proč dvakrát? Protože kyslík uvolňovaný v těle díky krystalické síře opouští tělo asi 12 hodin. Dvě denní dávky tedy vytváří stálé aerobní prostředí v těle.

Tato studie byla původně spuštěna za účelem získání fotografií tváře nemocného v rozmezí 6 měsíců. Nasnímané fotografie měly být využity k vyhodnocování buněčných transformací v těle – projevující se i na tváři. To, co se přitom ale stalo, bylo velmi překvapivé.

Ze všech částí světa se pak začaly ozývat telefonáty, dokládající neuvěřitelné výsledky. Než dojde k podrobnějšímu popisu, mělo by být poznamenáno, že obdobná studie, provedená v roce 2006 v the Institute of Human Nutrition, School of Medicine, který je součástí univerzity v anglickém Southhamptonu, doložila, že krystaly síry v lidském těle vyvolávají produkci všech důležitých aminokyselin, mastných kyselin omega-3 a také komplexních vitamínů (včetně B12, který je velmi potřebný hlavně u vegetariánů).

Kromě odvrácení rakoviny bylo v souvislosti s užíváním krystalické síry možno přejít u diabetiků minimálně na 20% snížení dávek inzulínu a u některých mohl být vysazován úplně. Účinnost této léčby se zvyšovala až exponenciálně u těch, kteří ze své stravy dokázali vyřadit konzervanty, pesticidy a další toxické chemikálie.

V případě léčby vysokého krevního tlaku došlo dokonce k tomu, že žádný z léčených pacientů už dnes nemusí užívat léky na snížení tlaku. Také u lidí užívajících antidepresiva mohla být ukončena jejich další léčba. U pacientů s degenerativními chorobami neurologického nebo traumatického charakteru byly odezvy bohužel velmi pomalé, ale i u nich se dařilo odvracet degenerativní procesy.

Co se týká Parkinsonovy choroby, 37 pacientů popisovalo zastavení třesů nebo slinění; u 45 pacientů s Alzheimerovou chorobou se podařilo její zastavení; 36 pacientů zaznamenalo zlepšení u rozedmy plic; také byly pozorovány stavy zlepšení u astma. Šest čekatelů na operaci srdečního bypassu se zbavilo potíží během 8-12 měsíců. Nejvýraznější účinky se ale projevily u kojeného děvčátka s autismem, která bylo postiženo po vakcinaci. Síra mu byla podávána pouhé 3 dny v mateřském mléce.

V souvislosti s osteoporózou jeden ze sledovaných pacientů zaznamenal nárůst hustoty kostní hmoty o 1 stupeň v průběhu 5 měsíců a mnoho dalších pacientů popisovalo celkovou úlevu od bolestí kloubů už v průběhu prvních dní, kdy začali užívat síru. Také u alergií bylo zaznamenáno mnoho vyléčení, zlepšoval se stav kůže, vlasů i nehtů, celková tělesná pružnost a zlepšení krevního oběhu. Lidé se zbavovali nevolností a zlepšovalo se i uzdravování po operacích očního zákalu.

Lidé u nás na Havaji bývají vystavováni znečištění, které přináší jižní větry v podobě toxických výparů z aktivního vulkánu na Big Islandu. Pokud ale užívají krystalickou síru, škodlivé účinky se u nich neprojevují.

Studie se účastnilo více než 70 000 dobrovolníků a trvala 12 let. Nikdo z pozorovaných se nesetkal se zdravotními potížemi – výjimkou byly pouze případy lehčích nevolností, souvisejících s detoxifikačním procesem, který obvykle probíhá první týden užívání krystalické síry.

Připomeňme si Hippokratova slova „v prvé řadě neubližovat.“ Je velice smutné, že dnešní lékařské profese nedodržují tuto přísahu. Syntetické a toxické chemikálie v lécích, které bývají běžně předepisovány, neléčí nemoci, ale pouze potlačují příznaky a přitom nikdy nepůsobí proti pravým příčinám nemocí.

V kontrastu s tím organická krystalická síra společně se stravou bez chemikálií nebo syntetických příměsí dokáže lidem navracet zdraví a tím i zlepšovat kvalitu jejich života.


Aloha! Přeloženo z http://www.naturalnews.com/031441_organ ... stals.html"

(citace z: ... http://czo-vp.webnode.cz/news/am12/ )

... no vida, MSM se dá použít i jako prevence proti nádorům ...... a pak že "nerostou" !!! ... myslím tím lékaře, kterým na lidech opravdu záleží ... :pivko: ... děkujeme pane doktore !!! ... :good: ...


Upozornění: ... kompletní seznam dalších vláken a příspěvků souvisejících s rakovinou naleznete na http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=120480#p120480 ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Organická síra - ďábelská léčba rakoviny ...

Příspěvek od Slavek Krepelka »

A(&F) píše:... jelikož jsem se u jednoho známého poprvé setkal s diagnózou rakoviny varlat,
:roll: Ty mi dáváš Anri :) Jsem se rozhlídl a další překládání. MSM je podle toho, co dodám přeložený, sajrajt. Ne tedy skutečné MSM, ale to, co je pod tímto názvem běžně k dostání jak průmyslově, tak v obchodech se zdravíčkem. Tenhle zdroj je nějakou zajímavou organizaci, která dělá už 12 let jaksi dálkový, statistický, klinický výzkum po netu právě síry ve spojitosti s výživou a léčením a taky šťouraj informace bar kde všude. Opět viní I.G. Farben plus Rockefellera a Bušovic Prescota. Moc jsem se tím ještě nebrodil. Prej maj ale 70.000 psů, tedy členů, kteří na sobě testujou a dodávaj vlastní zkušenosti s organickou sírou a nemocema včetně AIDS.

Podle nich není MSM jako MSM.

Dobrá zpráva ale je, že se dobré MSM prý nějak vyrobí srážením z DMSO a asi to nebude složité. Zmiňují se o tom. Akorát musím schrastit jak na to, možná to i někde uvádí. Ale. Už to samo o sobě mi napovídá, proč je DMSO tak príma mazání a i prej picí záležitost. Prej se taky ofiko pořádně neví, to tedy tvrděj ofikové, proč je DMSO tak príma. Prej to není nic pro lidi a nic moc to pro ně nedělá a je to prej průmyslové ředidlo a bla, bla, bla, i když pro koně to jó, pro ty je to vynikající. Hlavně pár hodin před závodem dobře namazat kejty a ramena (koňovi, ne jockeyovi, i když kdo ví :D ). Asi si to budeme tedy muset nějak vykoumat :D Dnes už ne :zzz:

Ahoj,Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Organická síra - ďábelská léčba rakoviny ...

Příspěvek od A(&F) »

Slavek Krepelka píše:MSM je podle toho, co dodám přeložený, sajrajt. Ne tedy skutečné MSM, ale to, co je pod tímto názvem běžně k dostání jak průmyslově, tak v obchodech se zdravíčkem
... to je divný, jelikož kam se podíváš, tak se všude dozvíš, že MSM je netoxické a nejsou zaznamenány žádné kontraindikace ani vedlejší neg. oučinkové (krom zmíněného doporučení nepoužívat MSM společně se sodíkovými antikolagulanty, tedy Warfarinem, což jsem dohledal i na netu http://www.ehealthme.com/drug-interacti ... um-and-msm) ... jsem tedy dosti zvědav (o to více), co k tomu najdeš Ty ... :D ...

... co se týče koní, tak mi před chvílí známá ze Svinčický koňárny potvrdila, že veterinární MSM je mnohdy v podstatně lepší čistotě než to, které se používá ve směsích na klouby pro lidi ... :shock: ... závodní koně jsou zkrátka hodně drahá záležitost, takže nikdo z výrobců si netroufne sebemenšího pochybení ... :ewhistle: ... ach jo ...

... ještě k tej rakovině, ... když jsem včera podvečerem telefonoval s doktůrkem, tak mimo jiné mezi řečí utrousil aj to, že byly dělány poměrně úspěšné pokusy s přímou aplikací MSM na vnější tumory (dermální aplikací), ale zatím není k dispozici žádná klinická studie ...

... mmch, v rychlosti jsem si ještě projel v čem dalším přírodním se ve větší míře vyskytuje MSM ... a mimo již zmíněné cibule a česneku (kterým dle jednoho rčení ani bábovku nezkazíš :laugh:) na mě vypadlo také: chřest, brokolice a růžičková kapusta ... což mi ve vztahu k rakovině dává sakra velký smysl ... ;) ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Organická síra - ďábelská léčba rakoviny ...

Příspěvek od Palo »

Nejsem si jistý, jestli nebudu spát nesmysly... Ale dle mých informací se MSM a DMSO považuje svými účinky za indentické (ikdyž prý je MSM přece jen v něčem lepší). Záleží ale také na tom, jestli chcete roztok (DMSO) nebo prášek (MSM).
Od bejvalý spolužačky vím, že MSM používá na vnější aplikaci u koňů...
DMSO se běžně (lidské) nožky mažou, proti bolesti kloubů... Ale DMSO dle mého názoru není vhodné na vnitřní použití... MSM se běžně na vnitřní aplikaci používá (např. v tobolkách - Swanson)...

Ináč pro upřesnění:

DMSO (dimethylsulfoxid - znamená že jde o 2× methyl + síra + kyslík)
MSM (Methyl-sulfonyl-methan, nebo také dimethylsulfon), což je vlastně to stejné, jen bez toho kyslíku...

Nó a DMSO s tím česnekem bude mít zřejmě dost společného, jelikož zápach DMSO je takový česnekový ;)


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Organická síra - ďábelská léčba rakoviny ...

Příspěvek od A(&F) »

Palo píše:Od bejvalý spolužačky vím, že MSM používá na vnější aplikaci u koňů...
... nejen k vnějšímu, ale především k vnitřnímu, kdy pro pevnější šlachy a vazy (+ výživu kloubů) se čisté MSM přimíchává do krmiva v různě vysokých dávkách (dle momentálního režimu koně, popř. dle onemocnění) ... MSM je často rovněž součástí krmiv pro psy, především těch v seniorském věku, popř. se jim dodává v tabletách ...

... a co s týče MSM v doplňkové stravě pro lidi, tak je společně s dalšími látkami (glukosamin, chondroitin, kolagen, vitamíny, byliny, atd.) součástí téměř všech kloubních preparátů, kde mnohdy tvoří základ směsi (někdy až téměr 100% ... :D ... viz např. produkt Colafit + MSM od české firmy Dacon Pharma, kde poměr MSM a lyofilizovaného kolagenu v tobolce je 125:1 ... + špetka vit C ... ;)) ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Organická síra - ďábelská léčba rakoviny ...

Příspěvek od Slavek Krepelka »

A(&F) píše:... to je divný, jelikož kam se podíváš, tak se všude dozvíš, že MSM je netoxické a nejsou zaznamenány žádné kontraindikace ani vedlejší neg. oučinkové (krom zmíněného doporučení nepoužívat MSM společně se sodíkovými antikolagulanty, tedy Warfarinem,
Oni neříkají, že to běžné MSM ublíží. Jenom říkají, že tím, že je smíchané s kde čím, po něm nic není a taky něco o krystalické formě. V prášku je prý daleko méně účinné než ve vločkách, které vypadnou ze srážení DMSO. To by zase asi pokazovalo na nějaké chemické reakce, než se to dostane do systému. Jenom jsem to přeběhl, ale leze z toho na mně, že tím smícháním MSM s různýma dalšíma věcma v pilulích je jeho účinnost už hodně vyreagovaná s kde čím. Snad to dnes zvládnu. Ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
Batles
Zasloužilý člen
Příspěvky: 681
Registrován: ned 14 pro 2008 22:59
Bydliště: poblíž města Tišnov
Dal: 283 poděkování
Dostal: 709 poděkování

Re: Jednoduchá liečba rakoviny ???

Příspěvek od Batles »

Další oblasti použití MSM, uváděné v literatuře jsou bolesti hlavy a zad, alergie, posttraumatické záněty a poranění při sportu, chronický únavový syndrom, zánět šlach, překyselení žaludku, artróza a revmatická artróza, rakovina prsu a střev, rozedma plic, bronchitida, dýchavičnost a kuřácký kašel, autoimunitní onemocnění – systémový lupus erythematosus, plísně........

MSM užívám jako roztok delší dobu, řek bych tak 2-4x týdně. Musím dotat, že z ničeho nic to s člověkem tak zamává, že skoro ulítne :angel: Než jsem na to přišel, že mi to dělá síra, tvrvalo to týdny :D
Ona ta síra pracuje až na buněčné úrovni. Fakt to může s člověkem dost zamávat a je to dost slaný.
Slušné zkušeností s čistou sírou mám z doby, kdy jsem dělal sám homeopatika i pro pacienty. Doslova úžasné efekty má tehdy,
když se zpracuje a vyrobí jako homeopatická mast a nanáší se na pobolívající, či hodně bolestivé klouby. Používá se pouze nepatrné množství masti a během minutky musí být vmasírováno do sucha. Žádná mastná místa nesmí zůstat. Tak je to správně použito.
Jo, síra pochází ze země a je naší důležitou součástí...
Batles :D


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

MSM - Organická Síra

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Následující prosím berte jenom jako orientační informaci. Na tohle bude třeba čas, jako na vše.

http://organicsulfurstudy.com/index.html

Představte si výživnou látku důležitější než hořčík, zinek, měď, sodík, jód a konec konců i mnoho vitamínů. Předpokládám, že u nás hraje neuvěřitelnou spoustu rolí,včetně posílení odolnosti nemocem, regulace hladiny cukrů v krvi, prevence bolestí kde čeho a která je pojivem kůže a všech tkání. Jde o látku, bez které má naše tělo potíže syntetizovat sírnaté aminokyseliny nutné k regeneraci buněk, které pro nás tolik dělají. Je to výživná látka naprosto nezbytná pro život, bez které bychom zemřeli. Teď si uvědomte toto: Síra je jako výživa prakticky kompletně ignorována doktory, dietetiky i výzkumem. Takové silné vyjádření však míjí podstatu problému stejně jako ji očividně míjejí dietetikové, doktoři a výzkumníci. Cyklus síry byl a zůstává přerušen. Bez síry se neobnovují naše buňky a obrazně řečeno, díky nedostatku síry zkomíráme den za dnem.

Naše studie je založena na předpokladu, že zavedení umělých chemických hnojiv, tak jak bylo uzákoněno v roce 1954 v USA, zde přerušilo přirozený cyklus organické síry v půdě. Doufáme, že si nemyslíte, že se snad někdo v noci vloudil na všechna pole v USA a všechnu oganickou síru z nich ukradl.

I.G.Farben uvedla na trh umělá hnojiva, vyrobená z uhelného dehtu, poprvé v roce 1860. Následně v roce 1938, Nelson Rockefeller a Prescot Bush zadali I.G. Farben za úkol vyvinout ammonium nitrate a ammonium sulfate ze surové ropy. Z těchto prvků se skládá všechen život na zemi. Jenže síra je jedním z tepelně nejcitlivějších prvků na zemi. Na to aby mohli tyto nitráty nějak vyrábět, I.G. Farben začala vyrábět umělá hnojiva z dehtu a surové ropy při teplotách o 100° nad bodem varu síry, nezbytných pro jejich výrobu. Průmysl pak naprosto ignoroval síru jako nezbytný výživný prvek.

Síra existuje jak v inorganické, tak v organické formě. Volná organická síra vzniká díky sopečné činnosti podobně jako inorganická, akorát že jakmile se inorganická síra dostane do mořské vody, sole v mořské vodě jí dovolí se rozpustit a tím počíná organický cyklus síry využitelné vším živým. Zjistěte si, jak tohle funguje a jak se sopečná síra dostává do oceánů.

Potom prolistujte knihy zabývající se výživou a zjistíte, že o síře se prakticky nikde nikdo nezmiňuje, přestože jde o třetí nejvíce zastoupený prvek v našem těle hned po vápníku a fosforu. Síra zastupuje 1% naší tělesné váhy. Nejen že jsme shledali, že o síře mlčí většina výživové literatury. Dotázali jsme se 623 doktorů na úlohu síry ve výživě a odpovědí nám vždy bylo: “Dostáváme v dietě veškerou síru, kterou naše tělo potřebuje.” Jejich odpovědi zněly jedna jak druhá, jak okopnuté ze společného taháku. Většina textů, specielně učebnicových textů určených pro studenty medicíny, zabývajících se výživou, pochází z dob před 1954. V té době byl tento výrok v USA ještě pravdivý.

“Ano, síra je nezbytná”, říká Ekhard E. Ziegler, M.D., z University of Iowa, School of Medicine, Iowa City a jeden z editorů autoritativního časopisu Present Knowledge in Nutrition (ILSI Press, 1996). “Avšak ne, není nezbytná víc, než kolik je jí obsaženo v methioninu a v cysteinu. Dostáváme dostatek síry v bílkovinách."

Zde se však naskýtá otázka: “Jak má jídlo, které jíme, mít dostatek síry v bílkovinách, když v půdě není dostatek organické síry? Jak má naše tělo produkovat kvalitní methionine, cysteine, taurine, nebo glutathione, což jsou jenom ty nejdůležitější sirné bílkoviny, když nemáme dostatek síry ani v zelenině a druhotně ani v mase?

Mel Werbach, MuDr. a autor "Učebnice Výživové Medicíny" (Textbook of Nutritional Medicine, Third Line Press, 1999), vidí síru jako bile místo na mapě jak výživy, tak i lékařství. Praví: ”Důležitost dodávání dietní síry byla mizerně prozkoumána” a dale praví: “A to i když starobylá metoda léčení revmatismu v sírných lázních a sirné injekce jsou stále ještě velice populární v mnoha zemích.” Werbachův výrok je jednou z věcí, která nám při naší studii zamotala hlavu a to otázkou: “Proč je síra tak hrozně opomíjená jak ve výživě, tak v medicíně?” Je snad možné, že by nám všichni účastníci naší studie v jejich zprávách lhali ohledně pozitivního dopadu organické síry na jejich zdraví, přidáváním organické síry do jejich diety? Tento pozitivní dopad není nějakou starobylou metodou léčení.

Náš závěr je, že tento dopad je jenom příkladem buňečné regenerace díky zvýšenému přenosu kyslíku přes buněčné stěny a to pro to, že tito lidé organickou síru jedí v dostatečném množství, ne pro to, že se koupou v sirné vodě, nebo v sirném blátě. Znalosti pochodů a funkce buněčných stěn je dalším bílým místem na vědecké mapě. “Díváme se na jednu výživnou látku, kterou nikdo jako takovou nevidí”, říká Ronald M. Lawrence, M.D., Ph.D., “V lékařských školách se nic o síře neučíme a síra je jedním z nejméně probádaných a nejvíce přehlížených dietních prvků”. Proč?

Máme jí nedostatek, protože je ve výživě přehlížena. Nicméně její mnohostranná potřeba v těle nejspíše nebyla přehlídnuta farmaceutickým průmyslem. Účastníci naší studie dobrovolně přestávají s užíváním předpisových drog a často se tak děje s požehnáním jejich doktorů, kteří absolutně nemají tušení, co je síra a jaké má v těle funkce, avšak hodně z nich ví, že všechny umělé drogy slouží k tomu aby léčily, ne k tomu, aby vyléčily.

Síra je také běžným prvkem používaným v homeopatii, která byla vyvinuta v devatenáctém století a která je stále populární coby nepředpisové léčivo. Ve dvacátých letech byla koloidní síra používána na léčení revmatismu. V dnešní době badatelé konečně začínají chápat, že síra je nedílnou součástí matrice kloubů ve formě chondroitin sulfátu a glucosamine sulfátu. Chordroiton and glucosamine jsou bílkoviny založené na síře, ve kterých funguje síra jako pojivo, a které nejenom tvoří matrici našich kostí a kloubů, ale také tvoří matrici spojivových tkání, které jsou zase matricí nejen lidských bytostí, ale všech živých organismů. Dokonce i voda má svou matrici. Borovice, ze kterých pochází MSM, stojí vysoké a pěkně rovné právě díky síře, která pojí jejich buňky.

Dokud se ve čtyřicátých létech neobjevily antibiotika, používaly se běžně na infekční choroby sulfonamidy obsahující síru. Síra má silné protibakteriální účinky. Spousta sulfonamidů je předepisována doktory dodnes a síra je i součástí dnešních antibiotik a mnoha dalších léčiv.

Naše studie poukazuje na existující disinformaci, a to, že sulfonamidy neobsahují síru. Obsahují. Sulfonamidy však pozabíjely víc pacientů než kterákoliv jiná forma antibiotik a víc lidí po nich trpí alergiemi a díky tomu je nešťestím, že předpona “sulfa” vyvolává v lidech vážné obavy, až starch ze síry. Organická síra zatím nikoho nezabila a nikomu neuškodila během jakéhokoliv výzkumu, kdekoliv na světě, ani člověku, ani zvířeti. Jenže, organická síra není patentovatelná.

Sírové doplňky

Máte pocit, že jíte dostatek síry? Mnoho dietetiků vám řekne, že lidé obdrží dostatek síry potud, pokud jedí dostatek masa bohatého na methionine. Jsou ale i jiné potraviny, které jsou přirozeně také bohaté na síru, včetně vaječných žloutků, brokoli, květáku, kale, kapusty, vodního chřestu, ředkviček, pórku, cibule a samozřejmě česneku. Bohužel, dost lidí tyto potraviny nemá moc rádo, nebo se snaží něčemu vyvarovat, jako se v případě vajec snaží vyvarovat cholesterolu. I zde je však třeba nahlédnout do zákulisí. Síra se v těle neukládá kromě do vlasů, nehtů a chřupavky. Musí se do těla dostávat denně. Co se však týče všech potravin o kterých jsme se zmínili, je nasnadě, že pokud tyto potraviny samy nedostanou dostatek výživové síry z půdy, což platí jak pro zeleninu, tak druhotně i pro maso, výsledkem je, že jsou ty potraviny také chudé na síru. Vejce jsou poněkud jiná záležitost, protože slepice sezobou i kuřince a síru do značné míry recirkulují. Proto jsou vejce stále ještě dobrým zdrojem síry a neměly by být z diety vynechávané. Stejně máme dojem, že cholesterol je vymyšleným mýtem, ke kterému lékařská společnost tíhne hlavně pro to, že jde o měřitelnou veličinu a že jakékoliv číslo je v medicíně použitelné na vystrašení veřejnosti.

Alfalipolická kyselina

Jde o sirnatou bílkovinu a pokud je do těla dodána organická síra, naše tělo si ji snadno tvoří samo. Potřebujeme té organické síry 4g na 45kg (100lb) váhy dvakrát denně. V případě jaterních chorob bylo prokázáno, že dodáváním 12g na 45kg váhy dvakrát denně snižuje virovou zátěž a v jednom případě jsme zaznamenali kompletní regeneraci jater po 15 měsících jejího užívání. Stejný efekt jsme zazamenali u HIV, u kterého bylo zjištěno, že snižuje hladinu síry ať už během užívání protivirálních drog, nebo bez nich. Ve studijní skupině máme velice málo HIV positivních členů, nicméně ti, které máme, hlásí snížení virové zátěže.

Chondroitin a glucosamine sulfát.

Obě jsou to sirné bílkoviny, které jsou sice stejně jako většina bílkovin rozbity žaludeční HCl, ale které se lehce syntetizují z organické síry v našem organismu ve stejném hrnci plném kyselin. Prokázalo se, že tato cesta je efektivnější při revmatických bolestech kloubů a to je důvod, proč má mnoho praktických lékařů pocit, že chondroitin and glucosamine mají tak dobré účinky. Oproti těmto bílkovinným sulfátům nám naši pokusní psi, tedy členové studie hlásí, že užíváním 4g organické síry na 45kg tělesné váhy dvakrát denně jim umožňuje podstatně lepší pohyblivost a v některých případech dochází i k odstranění jizvových tkání v kloubních zapouzdřeních.

Česnek.

Pokud není vypěstován na půdě s dostatkem organické síry, jde pouze o dochucovadlo se zanedbatelnou výživnou hodnotou a celkem nic v něm není použitelného k doplňování síry v matrici spojovacích tkáních.

Glutathione. N-acetylcysteine. S-adenosyl-L-methionine.

Toto jsou sirnaté aminokyseliny které je nutno dodávat dietou, pokud trpíme nedostatkem síry. Ncméně, jako všechny bílkoviny, ani tyto nejsou lehce stravitelné ať již jako potravinový doplněk, či součást stravy. Někteří doktoři a veterináři se naučili, že injekce těchto bílkovin jsou účinnější než ústní podávání. Naše bádání však prokazuje, že denní užívání organické síry v dávkování, jak jsme jej uvedli výše, je stejně účinné jako injekce těchto bílkovin.

Methylsulfonylmethane (MSM)

Zde jsme se dostali k jádru naší studie. Většina MSM, které je k dostání komerčně, neobsahuje 34% organické síry. Dokonce jsme zpozorovali, že některé neobsahují organickou síru vůbec. Stejně jako u hnojiv máme za to, že příměsi v komerčních zpracování blokují, či neutralizují naši shopnost komerční MSM vstřebávat a využít. Organická síra je MSM vysrážené z DMSO v podobě hrubých krystalů, či vloček, které nejsou dále zpracovány dalšími prostředky, které zabraňují slepování se MSM a které činí MSM sypkým. Pokud jsme před použitím tyto krystalické vločky rozmělnili na prach, zkušenosti našich členů (naše skupina byla ve dvou případech nucena zasílat MSM ve formě prášku) nám říkají, že jeho účinnost se snížila.

Mnoho našich členů brávalo MSM v nějaké komerční formě před tím, než se stali našimi členy. Z jejich zkušeností jsme vyvodili, že forma MSM s nejnižší účinností jsou pilulky. Když Dr. Stanley Jacob a jeho tým prováděli výzkum MSM, založili svůj výzkum na účincích MSM právě ve formě těchto surových krystalů (vloček). Jenže následující komerční způsob zpracování MSM tuto formu nesmírně znehodnotil a proto nemají komerční MSM doplňky zdaleka stejný efekt, jako surové MSM originálního výzkumu. Skutečných výrobců MSM není mnoho. Je ale spousta překupníků MSM a máme za to, že tito překupníci přepracují základní surovinu, rozdrtí ho a smíchají s kde čím, než MSM zabalí pod jménem svého značkového produktu. Znehodnotí to stejně, jako znehodnotí potravinářský průmysl spoustu i dobrých surovin do trvanlivých potravin a venkoncem i jak pěstitelský a překupnický průmysl znehodnotí i prý čerstvé potraviny kdejakou chemií. Síra je velice reaktivní prvek, který tvoří spoustu sulfátů se spoustou jiných prvků periodické tabulky.

Ačkoliv kterýkoliv z komerčních doplňků je bohatý na elementární síru, každá z jeho složek má své vlastní silné účinky na lidské zdraví. Například jedna z možných složek takových doplňků, kyselina alphalipolická je silný antioxidant. NAC a glutathione zase podporují imunitu a glucosamine sulfát a chondritin pomáhají regenerovat poškozené klouby. To ale neznamená, že to, co je chemicky v pilulce je něco, co naše tělo dokáže skutečně využít.

Zdraví každého jedince závisí na všech minerálech, ale ty musí být podané v tělem zpracovatelné formě a byly, dokud průmysl nazačal hrubě zasahovat do přírodních procesů a dokud jsme silně nenarušili přírodní cyklus minerálů a v mnoha případech tento cyklus kompletně nepřerušili. Studie buněčné matrice se domnívá, že tento přirozený cyklus je u síry kompletně přerušen a že dokud se nevrátíme k organičtější formě polnohospodářství, budeme muset síru doplňovat z jiných zdrojů, pokud si chceme zachovat zdraví.

Organická síra je předmětem naší současné studie a proto hledáme stále nové členy, kteří by se k nám připojili a byli ochotni s námi spolupracovat a sdílet s námi jejich výsledky.
......................

S pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Výroba MSM

Příspěvek od Slavek Krepelka »

http://www.msmguide.com/facts/manufacturing/

Jak se vyrábí MSM

Veškeré MSM se vyrábí chemickou syntézou dvou surovin a to dimethylsulfoxidu (DMSO) a peroxide vodíku H2O2. Tato reakce vytvoří novou molekuli, MSM, dimethyl sulfone. Po této reakci je nutno product vyčistit a standartní metodou je destilace. Dva přijatelné způsoby jsou destilace a krystalizace. Destilace je spolehlivější a tím přednostní metodou. MSM má bod varu 478°F = 247.8°C. Pokud není výroba zaručeně čistá může MSM obsahovat bla,bla,bla….


Kolem toho spousta řečí, jak to všelijak může být znečištěno v provozu atd. Osobně to vidím tak, že pokud to člověk uvaří z DMSO a potravinářského H2O2 v kuchyni a odfiltruje kapalnou složku, bude v tom trocha něčeho, ale pokud do toho člověk neplivne, či hůře, to nění podle mne žádná starost. Ono se to ještě přefiltruje přes žaludek a střeva a krystalizace více méně sama o sobě to už taky poněkud jak zaznamenáno povyčistí. Neměl by to podle mne být až takový problém to v kuchyni páchat. Půl litr DMSO mám za cca 35 a půl litr 35% H2O2 taky, i když toho bude třeba hádám tak 1L na půl litru DMSO takže suma sumárum by toho mělo být ccy 600g - 700 gramů maximálně za kilo dolarů, čistého a ve vločkách po domácku.

600:8 = 75 dní zásoba při 2x4g denně.

Tady http://www.organicsulfur-msm.ca/order_OS_MSM.html to nějaký šikula prodává z Kanady :jump: za C$35 za libru = 454g, no nekup to? Navíc, jak tak koukám, tak je to od té "studie". Proto asi i ta cena. Posílaj i do EU a prej s tím zatím nebyly problémy v Holandsku, Bulharsku, USA, China, Singapore, Montenergo, Ireland, Australia a Mexico.

Neprodávaj přes internetový obchod, je třeba zatelefonovat a vyřídit, pouze English:
Richard Clark at 604-875-9311 10:00 AM – 4:00 PM, Monday – Thursday, Pacific Time (Vancouver, BC)

Ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Veterinární MSM ...

Příspěvek od A(&F) »

... jelikož jsem jel dnes kolem známých "pferďáků", zastavil jsem se u nich pro nějakéty informace o MSM ... při odjezdu mi sami od sebe rovnou nadělili i cca 100 gramovej "vzoreček na pokusy" ... :) ... je to přesně ten samý typ, co byl zmíněn v rakovinovým vlákně ... veterinární v čistotě 99,97%: http://krmivo-a-vitaminy-pro-kone.heure ... ecifikace/ ... jak jsem se od nich dozvěděl, koníkům to tam užíraj naprosto všichni ... :D :D :D ...

... od zítřka začínám s užíváním ... takže jakmile na sobě něco zpozoruju, hned vám to tu "zařehtám" ... :mrgreen: ...


PeS: ... dostihový svět by dnes bez MSM už prý vůbec nemohl existovat ... alespoň ne v takové podobě jako je ... ;) ... hříbata ho dostávají již od raného věku ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Uživatelský avatar
jani
Zasloužilý člen
Příspěvky: 324
Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
Bydliště: okr. HO
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Re: Veterinární MSM ...

Příspěvek od jani »

Já beru odsud, dávkuju cca půl čajové lžičky denně, za ty cca 2 roky jsem nezaznamenala nějakou reakci, která by stála za zmínku, ale je fakt, že nemám bolesti kloubů jako dříve.
http://www.4fitness.cz/?keywords=msm&pa ... cription=1


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

DMSO

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Vzhledem k tomu, že většina z nás je dost ve tmách, o co všechno u DMSO jde, hlavně pak jeho případná jedovatost, nebo škodlivost pramenící z úst mnoha demagogů, přikládám pojednání, i když poněkud všeobecné, které poukazuje na jeho hlavní vlastnosti, stejně jako na důvody, proč je DMSO drženo stále v nějakém podezření z nekalosti.

http://www.dmso.org/articles/information/muir.htm

DMSO: Mnoho Použití a Veliké Spory
Maya Muir


Abstrakt

Dimethyl sulfoxide (DMSO), coby vedlejší produkt dřevařského průmyslu, je používán jako průmyslové ředidlo od roku 1953. Je také jedním z nejvíce zkoumaných a nejméně porozuměných farmaceutických látek naší doby, alespoň v USA. Podle Stanley Jacoba, Mu.Dr. a bývalého šéfa programu transplantace při Oregonské Universitě Lékařských Věd v Portlandu, existuje ve vědeckých časopisech přes 40000 článků zabývajících se chemií DMSO, spolu s tisíci laboratorními studiemi, které průkazně svědčí o širokém spektru jeho léčebných vlastností. (Viz Hlavní Vlastnosti Připisované DMSO) Celosvětově bylo publikováno zhruba 11000 vědeckých článků o jeho klinických a lékařských aplikacích a ve 125ti zemích světa, včetně Kanady, Velké Británie, Německa a Japonska, předepisují doktoři DMSO na nejrůznější neduhy a bolesti, na záněty, sklerodermu, interstitial cysticis a zvýšený lebeční tlak způsobený revmatismem.

Přesto to všechno FDA (Food and Drug Administration) v USA povolila použití DMSO pouze pro konzervaci živých orgánů určených na transplantace, pro interstitial cystitis a na léčení močového měchýře. DMSO vyšlo z módy ortodoxní medicíny, což mnohé vedlo k přesvědčení, že bylo zdiskreditováno. Pravda je o hodně komplikovanější.

DMSO: Historie a Spory

Historie DMSO jako léčiva počala v roce 1961, kdy Dr. Jacob vedl Program Transplantací při Oregonské Universitě Zdravotních Věd. Počalo to tím, kdy poprvé zvedl láhev bezbarvé tekutiny. Zatímco zkoumal možnosti DMSO jako případné konzervační látky orgánů pro transplantace, velice rychle rozpoznal, jak rychle a hlubokpo proniká pokožkou, aniž by ji poškodilo. Udělalo to na něj veliký dojem a tím počal jeho životní výzkum tohoto léku.
Novináři se brzy o jeho objevu dozvěděli a netrvalo dlouho, kdy jak novináři, tak farma průmysl a pacienti s nejrůznějšími chorobami skočili na tuto novinu. Protože DMSO bylo možné obdržet pro průmyslové účely, pacienti byli schopni se jím sami ošetřovat. Tento prvotní, nevšední veřejný zájem, se však křížil se schopností Dr. Jacoba, nebo později FDA, dohlédnout na to, že experimentování s DMSO a jeho používání jsou bezpečné a pod kontrolou. To mohlo přispět k nedůvěře široké, ortodoxní, lékařské komunity k DMSO.

Proč tedy, pokud má DMSO alespoň polovinu vlastností, které mu přičítá Dr. Jakob a další, je dnes stále ještě na vedlejší koleji medicíny v USA? “Je to jak rvát hranatý kolík do kulaté díry,” říká Dr. Jakob. “Nesleduje přímku kulky jednoho prostředku na jednu nemoc. Je to aspirin naší doby. Kdyby měl být aspirin vynalezen dnes, čelil by stejnému problému. Kdyby vám dnes někdo dal bílou pilulku a řekl vám, že vám zažene bolení hlavy, srazí vaší vysokou teplotu, pomůže zabránit infarktům a mrtvicím, co byste si o tom mysleli?

Druzí citují hlavní vedlejší účinek DMSO, podivný odér. Zápach podobný česneku, který se nese na dechu krátce po použití, a to i když jsme jím namazali jenom pokožku. Tento zápach zajisté neusnadnil dvakrát slepé studie. Ty jsou založeny na tom, že ani doctor ani pacient neví, jestli jednají se skutečným léčivem, nebo podstrkem. DMSO se ohlásí velmi rychle samo během několika minut.

Další, například Terry Bristol, candidát na Ph.D. z University of London (USA) a president Institutu pro Vědu, Inženýrství a Veřejnou Politiku v Portland, Oregon, který pomáhal Dr. Jacobovi s jeho výzkumem v šedesátých a sedmdesátých letech věří, že zápach DMSO snad mohl odradit farmaceutické firmy díky tomu, že by s tímto problémem odrazovalo trh. Avšak daleko horším problémem pro tyto firmy byl fakt, že žádná z těchto firem si nemohla DMSO patentovat, což je významným kritériem, protože klinické testování, vyhovující FDA, stojí miliony dolarů. Tento problem je korunován tím, říká Mr. Bristol, že DMSO by se svým širokým spektrem účinnosti konkurovalo spoustě drog, které tyto firmy už mají na trhu.

FDA a DMSO

Během první vlny nadšení kolem DMSO se šest farma firem pustilo do klinických studií. Nato jakási žena v Irsku zemřela následkem alergické reakce po používání DMSO a několika dalších drog. Ačkoliv přesná příčina její smrti nebyla nikdy ustanovena, tisk její smrt přiřkl DMSO. O dva měsíce později ukončila FDA klinické studie v USA, citujíce jednak tento případ a jednak změny oční rohovky u některých laboratorních zvířat, které byly vystavené několikanásobně vyšším dávkám DMSO, než by kdy bylo použité u lidí. (U lidí a primátů vůbec se další rozsáhlou studií potvrdilo, že tímto problémem netrpí)

O nějakých 20 let později a po stovkách dalších laboratorních, stejně jako lidských studiích, nebyla žádná další smrt hlášena a také nikdy nikdo neohlásil, ani nedokumetoval žádné změny v lidských očích. Nicméně, od té doby zamítla FDA sedm žádostí provést klinické studie a povolila pouze jednu v případě intersititial cystitis (bolestivý zánět stěny močového měchýře z příčin neznámých) a následovně bylo DMSO pro tento účel FDA schváleno na předpis.

Dr. Jakob věří tomu, že FDA “blackballed” (termín znamená očernění a odstavení, či zašantročení čehosi) DMSO a že se aktivně podílela na ubití zájmu o DMSO, které by mohlo ukončit mnoho trápení. Jack De la Torre, Mu.Dr., Ph.D., profesor neurochirurgie a fyziologie University of New Mexico Medical School v Albuquerque, průkopník použití DMSO při uzavřených zranění hlavy praví: “Před lety měla FDA mindrák, protože se domnívala, že DMSO je nějaký druh hadího oleje” (snake oil = znamená podvodná medicína). Spousta lidí (v FDA) byla otevřeně proti této sloučenině zaujata přesto, že o ní téměř nic nevěděli. S novou administrací této agentury se situace poněkud změnila.” FDA nedávno Dr. De la Torre's povolila klinické studie v jeho oboru.

DMSO proniká membránami a zmírňuje bolest.

První kvalita DMSO, která učinila na Dr. Jakoba veliký dojem, je jeho schopnost pronikat membránami, což je schopnost, která byla ověřena nesčíslnými dalšími výzkumy. Tato jeho schopnost je závislá na jeho koncentraci do 90% roztoku. Nejefektivnější koncentrací při průniku pokožkou se ukázala být 70-90% koncentrace a kupodivu tato schopnost nad koncentrací 90% klesá. I nižší koncentrace jsou však dostatečné na proniknutí membránami a 15% koncentrce DMSO pronikne stěnu močového měchýře.

Navíc, DMSO je schopno dopravit přes membrány drogy, některé lépe, například morfiium sulfát, penicilín, steroidy a kortizone, a některé hůře, například insulin. Co dopraví snáze a co hůře záleží na molekulární váze, tvaru a elektrické struktuře molekul. Tato vlastnost uschopňuje DMSO, aby se stalo novým systémem doručování drog do těla, čímž by se snížilo riziko spojené s infekcemi při porušení pokožky.

DMSO se snad nejvíce používá pro zevní tišení bolesti při 70% koncentraci ve vodě. Laboratorní výzkum napovídá, že DMSO snižuje bolest blokováním okrajových nervových C vláken. Několik klinických studií prokázalo jeho účinnost, ačkoliv jedna studie tento projev neshledala. Byly testovány popáleniny, řezné rány a kloubní pohmožděniny (jako zvrtnutý kotník). Úleva prý trvá až 6 hodin a je okamžitá. Spousta sportovních i olympijských týmů ho používala, ačkoliv hodně se jich přeorientovalo na jiné přípravky. Pokud se aplikování DMSO přeruší, zmizí i jeho účinky.

Dr.Jacob se nechal slyšet před zdravotní pod-komisí US senátu v roce 1980: “DMSO je jednou z mála látek, u kterých je možno demonstrovat účinky před zraky svědků … pokud bychom zde před komisí měli pacienta s vyvrtnutým, oteklým kotníkem, aplikace DMSO by byla následována znatelným splasknutím během hodiny. Nic jiného tohle nedokáže”.
Chroničtí pacienti musí často DMSO aplikovat až 6 týdnů, než dojde ke změně, ale mnoho z nich pak hlásí úlevu, které se jim nedostalo žádným jiným způsobem.

DMSO a záněty

DMSO redukuje záněty několika způsoby. Jednak je to antioxidant, který odstraňuje volné radikály, které se shromažďují v místě zranění. Tato schopnost byla pozorována při testech s laboratorními zvířaty a u pacientů s ulcerative colitis (vředovým zánětem tlustého střeva) při dvojnásobně slepé, nevybíravé studii v Baghdádu. DMSO také stabilizuje membrány a zastavuje propustnost poraněných buněk.

213 pacientů se záněty močo-genitálních cest bylo studováno V Cleveland Clinic Foundation v Clevelandu, Ohio, v roce 1978. Badatelé se shodli, že DMSO přineslo významnou úlevu většině pacientů. Doporučili ho pro všechna zánětlivá onemocnění, která nejsou způsobena infekcí, nebo nádorem a při kterých jsou příznaky velmi silné, nebo při kterých všechny konvenční metody selhaly.

Stephen Edelson, MD, F.A.A.F.P., F.A.A.E.M., který praktikuje medicinu v Environmental and Preventive Health Center of Atlanta, (prostředí a preventivní léčba) používal DMSO ve velikém rozsahu během 4 let. Říká k tomu: “Používáme ho IV (injekce do žil) stejně jako lokálně. Používáme ho na kdejaký zánět, od lidí s revmatismem přes lidi s chronickou bolestí spodní páteře, imunním syndromem silikonové jedovatosti až po kerýkoliv autoimunní process. DMSO nevyléčí. Jde o příznakový přístup v době, kdy se snažíte zjistit, co pacientovi způsobuje jeho problém. Když pacient přijde s revmatismem, dáme je na IV DMSO, asi tak 3x týdně, zatímco se snažíme přijí na příčinu choroby. Je úžasné, jak se zvýší jejich pohyblivost a jde o skutečně dramatický process.”

Dr.Edelson říká: “Co se týče postranních účinků, pacienti občas dostanou z IV DMSO bolehlav a záleží to na dávce. Pokud dáte velikou dávku, dostane (pacient) bolehlav a my používáme vysoké dávky. Použil jsem až 30ml IV během pár hodin. Zápach DMSO je problém. Někteří muži se musí vystěhovat z ložnice. To je v podstatě jedinný problem.”

DMSO je první nesteroidní protizánětlivý přípravek objevený od doby aspirínu. Mr. Bristol věří, že právě tento objev donutil farma průmysl ke hledání dalších nesteroidních protizánětlivých látek. “Řekly si, když to dokáže DMSO, musí existovat i jiné látky. Ostudou však je, že DMSO je méně jedovaté a má méně postranních účinků než kterákoliv z nich.

Collagen a scleroderma

Scleroderma je vzácné, debilizující a někdy smrtelné onemocnění, které vzniká nenormálním nárůstem colagenu v těle. Tělo oteče, pokožka, hlavně na rukou a obličeji zrohovatí a nánosy vápníku v kloubech znemožňují pohyb. Únava a dýchací potíže mohou následovat spolu s nezbytnou amputací postižených prstů. Příčina sklerodermy není známá a dokud se neobjevilo DMSO, neexistovala účinná léčba. (V rámci omezených vědomostí - Autohemoterapie)

Mu.Dr. Arthur Scherbel z oddělení reumatických onemocnění a patologie v Cleveland Clinic Foundation, uskutečnil studii s použitím DMSO u 42 pacientů se sklerodermou, kteří již bezvýsledně vyčerpali všechny možné konvenční metody léčení. Dr. Shrebe a jeho tým shledali, že stav 26ti ze 42 pacientů se výrazně a významně zlepšil. Došlo k histo-toxickým změnám s hojením ischemických vředů na koncích prstů s následnou úlevou bolesti, ztuhlosti a zvýšení síly. Badatelé poznamenali: “Mělo by být zdůrazněno, že toto nebylo nikdy před tím pozorováno s jakýmkoliv jiným druhem léčby.” Badatelé v jiných studiích došli k podobným závěrům.

Pomůže DMSO při revmatismu?

DMSO a jeho použití v případě revmatismu a jakýchkoliv problémech se nevyhnutelně, díky jeho vlastnostem tišení bolesti, protizánětlivostí a změkčení colagenu, uplatnilo proti revmatismu. FDA ho přesto nikdy na revmatismus nepovolila a ve skutečnosti zde odmítla tři žádosti klinických studií. Navíc, jeho použití při revmatismu zůstává sporné. Robert Bennett, Mu.Dr., F.R.C.P., F.A.C.R., F.A.C.P., profesor medicíny a šéf oddělení revmatických nemocí v Oregon Health Sciences University (Stejná jako Dr. Jacoba) tvrdí, že jiné přípravky jsou účinnější. Dava Sobel a Arthur Klein provedli své vlastní informativní studie na 47 revmatických pacientech s použitím DMSO za účelem publikace jejich knihy Arthritis: What Works (Revma: Co Pracuje) a dospěli ke stejnému závěru.

Nicméně, laboratorní studie naznačují, že schopnost DMSO odstraňovat volné radikály poukazuje na jeho důležitou roli při léčbě revmatismu. Komise Klinických Testů Drog (Committee of Clinical Drug Trials) Japonské Revmatické Asociace uskutečnilo výkum s 318 pacienty na několika klinikách za použití 90% DMSO, ze kterého vyvodila, že DMSO zmírnilo bolesti kloubů, zvýšilo rozsah kloubní pohyblivosti a sílu uchopení, i když se to týká především novějších případů revmatismu. Metoda je široce používána v bývalých zemích SSSR na kdejaký druh revmatismu stejně tak jako v mnoha dalších zemích světa.

Dr. Jacob je stále přesvědčený, že DMSO může hrát významnou roli v léčení revmatismu. “Promluvíte-li si s veterináři, kteří pracují při kde které dostihové dráze, tak zjistíte, že tam těžko najdete zvíře, které nebylo léčeno pomocí DMSO. Žádný veterinář nedá zvířeti něco, co nepracuje. Navíc, u koně neplatí placebo efekt.

DMSO a trauma centrálniho nervového systému

Dr. De la Torre, ve své době experimentoval na Chicagské Universitě se zraneními centrálního nervového systému. Zatímco pracoval na laboratorních zvířatech, zjistil, že DMSO odstraňuje mozkové otoky a tlak rychleji a lépe než jakákoliv droga. DMSO take stabilizuje krevní tlak, podporuje dýchání a zvyšuje až 5x vylučování močí, zatímco podporuje prokrvení míšního kanálu směrem k místu zranění. Od té doby bylo DMSO použito u lidí s vážnými zraněními hlavy, původně u těch, u kterých se zvýšený lebeční tlak nepodařilo snížit jinak a to i přes použití manitolu, steroidů a barbiturátů. U lidí, stejně jako uzvířat, se DMSO prokázalo být první drogou, která výrazně uvolňuje lebeční tlak, který je největším problémem u vážných zranění hlavy.

Dr. De la Torre praví: “Věříme, že DMSO může být velice dobrým produktem v případě mrtvice a to je velice devastující problém, který postihuje daleko víc lidí než zranění hlavy. Udělali jsme několik předběžných klinických zkoušek a máme spoustu zvířecích údajů, které ukazují, že jde o velice dobrou látku pro rozpouštění trombóz.”

Další možné aplikace DMSO

Bylo uvažováno o spoustě dalších použití DMSO na základě úvah o jeho kvalitách a schopnostech,které byly testované jenom v malých klinických studiích, nebo na laboratorních zvířatech. Mr.Bristol naštvaně hovoří o mnoha důležitých poznatcích, které nikdy nebyly dále zkoumány díky potížím s financováním a protože: “pokud máte ve svém záznamu, že jste se zabývali DMSO, je to jak polibek smrti.” Jde prostě o příliš sporné téma. Následuje vzorek dalších možných použití DMSO.

DMSO je dlouho používáno k podpoře uzdravování (ran). Lidi, kteří ho drží po ruce, ho často používají na malé řezné rány a spáleniny a shodují se, že se po něm rány rychle vyhojí. Několik studií dokumentuje použití DMSO na poškození měkkých tkání, při jejich lokálním odumírání a na kožní vředy a spáleniny.

Několik vlastností DMSO ve spojitosti s rakovinou také vzbudily pozornost. V jedné studii s krysami bylo shledáno, že DMSO zpomaluje šíření jednoho druhu rakoviny (melanoma) a prodloužilo přežití u jiného druhu rakoviny. V jiných studiích se zjistilo, že DMSO ochraňuje zdravé buňky před účinky chemoterapie.

Hodně už bylo napsáno o světové antiobiotické krizi a odolnosti bakterií (viz: Alternative & Complementary Therapies, Volume 2, Number 3, 1996, pages 140-144) I zde se nabízí pro DMSO role. Už v roce 1975 bylo výzkumem zjištěno, že DMSO je schopno tuto odolnost u některých bakterií zničit.

Navrch schopnosti DMSO snížit lebeční tlak po zranění, naznačuje práce Dr. De la Torre, že DMSO může zabránit paralýze díky své schopnosti včasně vyčistit zbytky rozpadlých buněk a zabránit zánětu, který brání krvi se dostat k postiženým svalům, které pak odumírají.

Díky své silné antioxidační schopnosti by DMSO mohlo pomoci zpomalit některé příznaky stárnutí, ale velice málo prací bylo věnováno této možnosti. Jedovatý šok, radiační nemoc a infekce byly označeny jako stavy, které DMSO také příznivě ovlivňuje, stejně jako spoustu jiných zdravotních stavů, kterých je příliš mnoho, než abychom je zde jmenovali.

DMSO v budoucnosti

Bude DMSO kdy v USA sedět na regálech lékáren coby legální lék předepsaný na spoustu nemocí, u kterých má svou platnost? Budou kdy provedeny patřičné studie, nutné ke zjištění, kdy a na co má tato látka nejlepší účinky? Vzhledem k potížím, na které DMSO doposud narazilo a následný vývoj drog, které plní některé z funkcí DMSO, je Mr. Bristol na pochybách. Avšak jiní, například Dr. Jakob a Dr. De la Torre vidí povolení DMSO na interstitial cystitis a novější povolení zkoušek při traumatech lebky jako důvod k optimismu. Povolení pro cisticis znamená, že doktoři ho podle vlastního uvážení mohou nyní používat i jinak, což dává DMSO nová oprávnění.

Dr. Jacob stále věří, že DMSO by ani nemělo být nazýváno drogou, ale spíše novým léčebným principem s dalekosáhlým dopadem na medicínu na mnoha jejích úsecích. Je-li tomu tak se však nedozvíme bez rozsáhlých a veřejně publikovaných zkouškek, které závisí na chuti badatelů se zabývat důkladnými studiemi na toto téma, jež je stále nepopulární mezi farma firmami a investory, kteří by je financovali. Že jde o aktuální problém dosvědčuje i výmluvný fakt, že badatelé s povolením uskutečnit klinické zkoušky, týkající se povolení DMSO na lebeční traumata, si musí vyhledat zdroje financování sami.

Dr. Sherbel řekl v roce 1980 před vybranou komisí Amerického Sboru Představitelů (U.S. House of Representatives) na stárnutí: “Rozpor, který opřádá efektivitu DMSO, není založen na dobrém základě a klinická účinnost může záviset na individuální dispozici různých pacientů. Pokud je jedovatost DMSO opakovaně prokazována jako minimální, nemělo by být používání DMSO nijak v praxi omezováno. Klinickou účinnost DMSO lze snadno rozpoznat během praktického použití k naprosté spokojenosti všech, pokud nebude praktickým doktorům bráněno v jeho používání. Počet pacientů a množství telefonátů pacientů doktorovi velice rychle rozhodne, jestli je prostředek účinný, nebo ne.”
Možná je předčasné požadovat kompletní rehabilitaci DMSO, ale je na čase se dožadovat kompletního vyšetření celého spectra jeho schopností.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Drta.tom
Stálý člen
Příspěvky: 70
Registrován: pon 19 dub 2010 20:52
Bydliště: Brno, Přerov
Dal: 8 poděkování
Dostal: 3 poděkování

Re: MSM - Organická Síra

Příspěvek od Drta.tom »

Ahoj,
když jsme u té síry - co černá himalajská sůl?

Himalajské soli je více druhů - viděl jsem čistě bílou, běžnější je mírně narůžovělá (tu míchám s KCl), až po nejtmavější černou (asi nejdrahší) - ta obsahuje cca 20% příměsí. Je to směs soli a sopečného popela.

Tu černou mám doma, smrdí jak jeté vejce - což mi zavání sírou.

Když si ji dáte na chleba, tak ten chleba chutná jak s vajíčkem na tvrdo - mě to ale chutná.

Na běžné užití je příliš aromatická a taky celkem drahá. Ale na běžný přísun síry nejlépe v kombinaci s KCl by to mohlo stačit.


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: MSM - Organická Síra

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Drta.tom píše:Ahoj, ... Ale na běžný přísun síry nejlépe v kombinaci s KCl by to mohlo stačit.
Prosím Tě, přečti si ještě jednou jaký je rozdíl v organické a inorganické síře. Pokud to v tý soli je ze sopečného popela, je inorganická, což znamená, že ve sloučeninách, které asi nebudou zrovna to pravé. S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
Bardioc
Starší člen
Příspěvky: 134
Registrován: sob 11 dub 2009 16:21
Dal: 19 poděkování
Dostal: 74 poděkování

Re: MSM - Organická Síra

Příspěvek od Bardioc »

Ahoj, další zajímavé informace o DMSO zde


Žádná budoucnost nenapraví, co zmeškáš v přítomnosti. A. Schweitzer.
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“