hanka píše:Myslela jsem si, že knížku mám dostatečně nastudovanou a že poznat reverzní symptomy nebo relaps nebude problém
Hani já si to taky myslela, ale nenapadlo mě, že se může projevit něco, o čem jsem si myslela, že ani nemám hehe. Měsíc jsem si dělala 1,5 až 2 l každý den slina var. Bylo mi celkem fajn, žádné negativní projevy, přestala se mi mastit hlava, trochu se zlepšila lupenka a hlavně jsem během toho měsíce mohla vysadit léky na alergii. Po měsíci jsem zvedla na 3 litry a 2 x týdně střídala var slinu a var dech. Měla jsem stejné reakce, jak tady někteří popisujete, bolesti zad, k tomu rameno a koleno, nedávné problémy, výborná nálada, takže jsem si pochvalovala, jak to pěkně jde a jak to mám pod kontrolou

Odvahu mě dodaly i všechny příspěvky, které jsem tady pročetla, za což vám všem moc děkuji. Rozhodla jsem se, že je čas se pohnout dál a hupla jsem si dávku 6 l dech var. Neuplynula ani hodina a už to začalo. Obrovský propad psychiky, tak blbou náladu jsem snad nikdy neměla, zvracení, velká slabost těla, vypadalo to, že asi budu chodit po čtyřech, abych neupadla, ale to nejhorší byl obrovský vztek

Já, takový klidný člověk, jsem vůbec nechápala, co se děje a měla z toho pěkně nahnáno. Taky jsem měla dost blbé sny, které mě budily. Když se po třech dnech stav nelepšil, nakoukla jsem znovu do knížky a hledala nějakou pomoc

Objevila jsem popis čistící reakce, cituji Čehovského: " Zařadil bych do této kategorie i jeden mentální symptom, a sice vztek. Někdy se objeví brzy po užití preparátu, zejména u silně potlačených jedinců. Bývá to u některých lidí jeden z prvních projevů probouzející se vitality, která dosud není zcela zvládnutá. Období vzteku většinou za nějaký čas, dny nebo týdny, pomine.", která mě uklidnila, a tak jsem se rozhodla počkat, jak dlouho to bude probíhat a jen se modlila, aby mě v práci někdo příliš nevytočil

. Po 7 dnech to přešlo

a já byla zase v pohodě jako před tím. V tomto čase jsem ale nezaznamenala žádný léčivý efekt, snad kromě zvracení

a tak jsem šla s ředěním dolů na 4 l, aby nedošlo k případnému "přeskočení", jak tady taky píšete. Každému litru dám týden, aby se nějak projevil, a když nic, tak zase zvednu o litr a tak pojedu až do konce května. Pak vyhodím lahvičku a budu nějakou chvíli vyčkávat a pozorovat. Další podobnou reakci, kdyby někdy nastala, bych určitě zkusila už druhý nebo třetí den zmírnit sníženým ředěním. Myslím, že jsi se o tom zmiňovala zrovna Ty Hani a taky to takto doporučuje Čehovský.
To je zhruba vše, čím jsem prošla a čím můžu přispět.
Ještě bych chtěla řict, že smekám před vokounem a jeho odvahou. Když já měla takovou reakci ze 3 l na 6 l, čím musel asi projít on, když šel z 0,5 l na 7 l
Ahojky kama