Kvalitní a nekvalitní jídlo

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Vznikne pálení žáhy požitím nekvalitní potraviny?

Ano
34
38%
Nemusí
36
40%
Spíše ne
3
3%
Ne, je to nesmysl
5
6%
To opravdu netuším
5
6%
Mám jiný názor
6
7%
 
Celkem hlasů: 89

Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od hanka »

Slavek Krepelka píše: To ocenění sem Ti dal za to :ethink: :good: :spirit:
Děkuji, Slávku, že jsi ocenil, že myslím :) .. Jinak bych si myslela, že je to označení pro "Přečteno. Připuštěno k diskusi" :) .

V poslední době se mi někdy zdá, že se diskutuje jenom na to téma, kde se objevuje tohle "razítko". Aniž bych se chtěla někoho dotknout, přijde mi, že na příspěvek Bez razítka jako by si hodně lidí netroufalo reagovat, aby se nedostali do nesouhlasného sporu. Ne každý má chuť pouštět se do dohadování a prosazování svého názoru, obzvlášť, když jde jenom o pouhé úvahy .. Taky jsem to málem vzdala, když jsem měla můj názor ohájit klinickými studiemi 4000 let staré taoistické teorie :D .. Je to přece diskusní fórum, ne akademické sympózium.
Někdy je až dojemné, jak tady U pramene převládá jeden všeobecný názor ;) ..

:lol: Hanka.


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od poota »

hanka píše:Někdy je až dojemné, jak tady U pramene převládá jeden všeobecný názor ;) ..
Existuje "skutečnost" a existuje "pravda", což jsou většinou dvě odlišné věci.
Ideální stav je ten, kdy jsou "skutečnost" a "pravda", jako tvrzení o ní, totožné.
K tomu ovšem dochází jenom zřídka a vzácně, takže většinou je ta "skutečnost" schovaná za "pravdou". Ta "pravda" by se dala definovat i tak, že pravda je takové tvrzení o nějaké skutečnosti, které je bez námitek přijaté za "pravdivé".
Z toho vyplývá, že nezáleží na tom, jaký je vztah pravda-skutečnost, ale jenom na tom, jestli jsou proti této pravdě nějaké námitky.
Přitom námitky mohou scházet proto, že na ně ještě nikdo nepřišel - a nebo taky proto, že s nimi jenom nevystoupil, třeba z lenosti, nechuti je obhajovat a nebo ze strachu před případnými represemi. To vysvětluje třeba to, proč může mít každý tu svoji pravdu a nebo to, proč se některé pravdy, nejčastěji ty historické, mění s každým režimem. Například u "vědeckých" pravd je to ošetřeno tak, že za relevantní námitky proti pravdě jsou považovány pouze takové, které zveřejní oficiální vědecké časopisy.

Abych se vrátil k fóru - pokud někdo zveřejní nějaký názor, proti kterému se nikdo nijak neozve, tak se tento názor stává "přijatou pravdou", a je lhostejné, jestli má drtivá většina opačný názor a pouze ho z lenosti či jiných důvodů nezveřejní - i tady platí, že mlčení znamená souhlas.
Je samozřejmě možné stejně dobře mlčky souhlasit, jako i mlčky nesouhlasit, jenomže v tom druhém případě je to chyba. Pokud s něčím a nebo s někým nesouhlasím, tak proč to nenapsat - ať se rozproudí diskuze, to ničemu neškodí. Pokud bude věcná a argumenty dostatečně pádné, tak jeden z těch názorů získá převahu dostatečnou na to, aby ji uznal i ten druhý - i když ten "druhý" můžu být klidně i já. Právě v těch diskuzích, pokud nesklouznou do osobní roviny, je to pravé kouzlo poznávání světa i sebe - lpím na tom, k čemu jsem došel úplně stejně, jako můj odpůrce - kdo z nás přesvědčí toho druhého, a nebo kdo z nás dokáže uznat odpůrcovy argumenty?
Naproti tomu "stojaté vody", kde je všechno zdánlivě jasné a bez problémů, jsou docela nudné.
Takže komu se nějaký názor nezdá a má dojem, že má lepší - vrhněte se do toho. Akorát se připravte na to, že to není moc pohodlné a leckdy ani příjemné ;)

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
viktoria
Stálý člen
Příspěvky: 40
Registrován: úte 19 bře 2013 12:45
Bydliště: Slovakia
Dal: 32 poděkování
Dostal: 18 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od viktoria »

keďže Vás čítam, zrovna aj túto diskusiu a na Hankin príspevok som reagovala nadšene, nedá mi nezareagovať. Osobne si myslím, že to čo robí tá pani z videa, je jej osobné presvedčenie a svoje skúsenosti odovzdala ostatným. Nie som zástanca makrobiotickej stravy, pretože si nedokážem predstaviť, že by som si nedala kus rezňa alebo slaniny, ale každý si z toho jej príspevku vyberie pre seba to najlepšie... pre mňa to bola tá hrada alebo klada, na ktorú sa možno niekoľko krát za deň zavesí... príde mi to zdraviu prospešné, hlavne pri mojej "pošahanej" chrbtici!


V.
jirik.tk
Starší člen
Příspěvky: 151
Registrován: úte 28 kvě 2013 7:51
Bydliště: Znojmo, Brno
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od jirik.tk »

Ono také pod vlivem reklamy a nejen reklamy často zapomínáme na to, že neexistuje průměrný člověk a vše není vhodné pro každého. Pro někoho je hovězí vývar léčivý, pro jiného neutrální a pro dalšího skoro jedovatý. Podobně řízek či vařený bezpluchý oves. Každý si musí vystudovat, vysledovat či vytestovat to své. Já jsem si před cca 20 lety vyzkoušel asi tak měsíc přísnou makrobiotiku podle jedné z tehdy dostupných knížek paní Průchové. Cítil jsem se dobře, zmizely mi všechny ploché bradavičky, ale nedokázal bych takto žít pořád. Páchal bych na sobě násilí. Někdo to dokáže bez problémů, pak je to jeho cesta.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od poota »

jirik.tk píše:.. neexistuje průměrný člověk a vše není vhodné pro každého. ... Každý si musí vystudovat, vysledovat či vytestovat to své.
Právě ten zmatek v různých protichůdných dietách mě dovedl k tomu, že jsem to řešil systémem "ať si tělo samo řekne, co chce" a naprogramoval jsem se (Silvova metoda) tak, že mi bude chutnat jenom to, co mi prospívá. A ani ne za měsíc jsem zjistil, že už nejím žádné maso a změnil jsem od základu stravování. Bez problémů a bez násilí nebo pocitu nějakého omezování.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
julietta
Starší člen
Příspěvky: 124
Registrován: pon 19 lis 2012 9:40
Dal: 123 poděkování
Dostal: 80 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo- makrobiotika

Příspěvek od julietta »

Tiez niečo pridam k tej makrobiotike. S kamaratkou sme začali pokus so živou stravou asi tak 2tyzdne. Kedze som varila pre rodinu, tak som to vzdala. Ona pokračovala asi mesiac, len začalo jej byť dost zle, zrejme dost silna očista, dostala migreny a ledva vychadzala von. Tak som ju poslala vysetriť chlamydie,ktore mne v tom čase zistili. Jej vyšli tiez, preliečovala si ich a začala s makrobiotikou. Velmi si ju chvalila.Myslim, že sa uz má dobre, lebo cestuje po svete za synom :roll:
Od Kushiho som čítala o 10dnovej kure so strukovinami, kedy sa dokonca vymení krvna plazma., aj som to dobre pochopila :ethink: Chystam sa na to, no chce to predsa len aj pripravu.
Ofotim ten text, ked mi knihu vratia a dam to tu pre zaujimavost.


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od Slavek Krepelka »

poota píše: ... Existuje "skutečnost" a existuje "pravda", což jsou většinou dvě odlišné věci. ....
http://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 52#p119052

Ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Hela
Zasloužilý člen
Příspěvky: 265
Registrován: stř 05 pro 2012 11:45
Dal: 191 poděkování
Dostal: 185 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od Hela »

poota píše: naprogramoval jsem se (Silvova metoda) tak, že mi bude chutnat jenom to, co mi prospívá.
Mohl bys popsat přesněji, jak ses naprogramoval? Silvovu metodu znám, jen ji moc nepoužívám.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od poota »

V hladině Alfa jsem prohlásil: "Nadále mi bude chutnat jenom to, co mi prospívá!"

Pokud jsi opravdu dělala Silvovu metodu nebo Modrou Alfu, tak Ti to mělo být jasné rovnou :D

Jinak podrobněji o Silvově metodě, jejích možnostech a programování v ní je na http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=70&t=2887

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Hela
Zasloužilý člen
Příspěvky: 265
Registrován: stř 05 pro 2012 11:45
Dal: 191 poděkování
Dostal: 185 poděkování

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od Hela »

Díky za upřesnění. Jen mě zajímalo, jak sis konkrétně naprogramoval zrovna tohle. Silvovu metodu jsem opravdu dělala, ale už je to strašně dávno. Pak jsem přešla na reiki. Jsem totiž líná a reiki "myslí" za mě, takže nemusím nic programovat.


akvarista
Starší člen
Příspěvky: 130
Registrován: stř 19 kvě 2010 20:21
Dal: 2 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: HCl terapie — základní fakta

Příspěvek od akvarista »

Mimo téma (offtopic)
*Roman* píše: .. kdyz tak spekuluji nad dobou traveni potravy v zaludku... Roman
No nevim s těma časama to bude asi záležet od člověka k člověku.Já jsem kdysi dobrovolně udělal test že jsem v různých časech po jídle udělal očistu žaludku zvracením a třeba pytlik rýže ze zeleninou,máslem a 3 vajíčkama na měko už v žaludku po dvou hodinách nebyl.To samé jáhly s libovým masem,olivovým olejem a dušenou zeleninou.Junk food vůbec nejím takže to jsem vyzkoušet nemoh.Takže i když to nebyla dělená strava tak po dvou hodinkách už nic.Odkud máš ty časy?Ono hodně záleží na tom jak ti jídlo chutná,jak ho rozkoušeš a co po tom děláš-jestli se jdeš v klidu projít,nebo jsi ve stresu nebo si jdeš lehnout...
Jinak do vlákna o cronhovi dám zajímavé odkazy

Citace zkrácena SDK


akvarista
Starší člen
Příspěvky: 130
Registrován: stř 19 kvě 2010 20:21
Dal: 2 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: HCl terapie — základní fakta

Příspěvek od akvarista »

Mimo téma (offtopic)
*Roman* píše:... k autismu a souvislosti s Crohnovou chorobou a spatnymi strevy....
Roman
Co já vim tak na autismus pomáhá i ketogenní dieta,s tim by odborně poradil Jarda Zajíček.Jinak tady je serie o autismu a bakteriích a kvasinkách http://translate.google.cz/translate?hl ... 6bih%3D585

Jinak prosimtě co je na bezlepkové a bezmléčné dietě drahé?Já mám doma slepice a králiky,dědek dělá kuřata a zeleninu ze suprmarketu nebo vlastní.Teď se mi podařilo koupit za litr ovci tak mám plnej mrazák skopovýho.
Ukážu ti jak tu dietu děláme s přítelkyní-jsme na nízkosacharidové dietě takže máme každej tak 1 pytlik rejže za den:

Snídaně-4 vajíčka na měko nebo míchaná na másle s domácí slaninou+dušená zelenina a 1/5 dávky rýže
svačina-Půl hrnku rozmixovaného kokosu slazeného stévií a posypaného kakaem 1/5 rýže
oběd-libovolné maso tučné,dušená zelenina,olivový olej 1/5 rýže
svačina-sardinky ve vlastní šťávě,1/5 rýže
večeře-libovolné maso tučné,zelenina,nějaký ten tuk,1/5 rýže
K tomu omega 3 kyseliny a hafo probiotik.

Většinou všechno uvaříme v jednom hrnci s 1 prasečí nožičkou,máme to na 2 dny i s vývarem což se zase hodi pro GAPS dietu která chrání a zaceluje děravá střeva.Kdybys chtěl nějaké praktické rady tak napiš.

Sory že to píšu do tohoto vlákna,kdyžtak přesuňte jinam.
Citace zkrácena SDK


martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

co si o tomto myslíte?

Příspěvek od martin11 »

Borci udělalimísto jídla kokteil.
http://aktualne.centrum.cz/zahranici/ev ... position-6

...co si o tomto kdo myslíte...podívejte se na složení toho lektvaru :idea: :shock: m11 :D


... věřím, že se " TO " povede ......
jirik.tk
Starší člen
Příspěvky: 151
Registrován: úte 28 kvě 2013 7:51
Bydliště: Znojmo, Brno
Dal: 6 poděkování
Dostal: 196 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalitní a nekvalitní jídlo

Příspěvek od jirik.tk »

poota píše: Právě ten zmatek v různých protichůdných dietách mě dovedl k tomu, že jsem to řešil systémem "ať si tělo samo řekne, co chce" a naprogramoval jsem se (Silvova metoda) tak, že mi bude chutnat jenom to, co mi prospívá. A ani ne za měsíc jsem zjistil, že už nejím žádné maso a změnil jsem od základu stravování. Bez problémů a bez násilí nebo pocitu nějakého omezování.
Já to řešil příklonem k ajurvédě a vcelku mi to vyhovuje. Nejen to, že je naprosto individuální, ale i to, že dokonalé dodržování jejích zásad s výjimkou případů velmi vážné nemoci považuje za fanatismus.
Ten nápad s naprogramováním vyzkouším. Ale jsem z těch, kterým zatím chutná skoro všechno, takže ten program se bude muset móóóc angažovat.


*Roman*
Stálý člen
Příspěvky: 60
Registrován: ned 05 kvě 2013 12:31
Dal: 47 poděkování
Dostal: 21 poděkování

Re: HCl terapie — základní fakta

Příspěvek od *Roman* »

Mimo téma (offtopic)
Slavek Krepelka píše:
*Roman* píše:... Zatim vubec netusime, jak synovi v domacim prostredi aplikovat bratrovu strevni kulturu, ...
:) Velice jednoduše. Na tuto aplikaci je asi nejvhodnější to, co používají dámy...
Slavku, opet diky moc za cenne a k tomu rychle radu.
Priznavam, nekdy si rikam, jak to delas mit takovou studnici informaci a jeste tak pohotove reagovat:)... ja krome prace a rodinnych povinnosti uz nic nestiham, max. trochu toho studovani internetu pro leceni syna. A tak se omlouvam za pomalejsi reakce zde na vase prispevky.

Kazdopadne jsi nam nalil zase trochu nadeje. Urcite to vyzkousime, a mile rad se pak podelim o vysledek.

Zdravim, Roman


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“