Zdravím....tiež som mal možnosť skúsiť si DMT na vlastnej koži. Predtým než som absolvoval prvý trip som mal len strohé informácie o tom čo je tento triptamín vlastne zač. Na byte kde sa to celé odohrávalo sme boli asi 5-ti ľudia plus človek ("mestský šaman") ktorý nám DMT sprostredkoval a stručne nás pripravil na to čo sa bude diať. Cestu sme absolvovali po jednom v tmavej izbe s ukľudňujúcou hudbou v pozadí. DMT sme mali v čistej kryštalickej podobe takže najúčinnejší spôsob užitia bolo fajčenie. Bol som varovaný, že nástup príde rýchlo, ale na rýchlosť a intenzitu toho čo nastalo hneď po vdýchnutí dymu sa človek nemôže pripraviť. Pomaly som sa uložil na posteľ a zo začiatku som bol mierne zmetený, videl som rôzne fraktály, útvary, a počul zvláštnu akoby hudbu v pozadí. Potom však nastúpili pochybnosti a ja som sa na ne sústredil, čo bola veľká chyba pretože rázom som sa začal cítiť, akoby nesvoj, neistý, vystrašený, fraktály a vizualizácie ktoré predtým hýrili farbami a krásnymi tvarmii boli zrazu akoby temné, chladné, ostré, agresívne všetko to bolo strašne desivé a mal som neuveriteľné nutkanie začať kričať......A potom to prišlo - keď sa to dostalo až na hranicu znesiteľnosti zaznelo akoby od niekiaľ z nepredstaviteľnej hĺbky niečo v zmysle "Musí to predsa ísť aj inak" a tieto slová zatriasli priamo mojou najhlbšou podstatou. V tej chvíli akoby som všetko pustil, všetko odhodil. Cítil som akoby veľkú bielu, žiariacu, hrejivú guľu ktorá bola priamo nad mojou hlavou. Bolo to ako keby sa mi všetky zmysly spojili do jedného super zmyslu a vnímal som jedine tento bod, ktorý mi postupne prešiel cez ústa a hrdlo priamo až do brucha a zrazu som sa úplne stratil. V tej moment ma zalial neopísateľný pocit. Bolo to akoby som bol znova doma. Akoby ma niekto v neuveriteľnej blízkosti silno objímal. Úplne som sa rozplynul, nemal som žiadne hranice a vnímal som tisíce informácii ktoré ku mne prúdili automaticky takže to bolo ako spomínanie. Všetko na čo som upriamil svoju pozornosť bolo automaticky vyriešené bez akéhokoľvek zapochybovania alebo premýšľania. Bolo to akoby som odpoveď poznal ešte skôr ako som položil otázku - bolo to také jasné, také prirodzené, také úplné ako keby som to vedel vždy. Po nejakom čase začalo pomaly všetko strácať na intenzite a ja som vedel, že sa pomaly vraciam späť. Po chvíli som otvoril oči a pomaly sa posadil, nemal som absolútne poňatie o čase a všetko som vnímal z úplne iného uhlu. Následne som sa už len presunul za ostatnými kde som si sadol a behom 5-tich minút všetko odišlo. Všetko okrem zvláštne plného neopísateľne príjemným pocitom v hrudi ktorý pretrval ešte asi pol hodinu.
Viem, že pre niekoho to môžu byť iba slová prepatlanej smašky ale podľa môjho názoru je DMT to najúžastnejšie čo nám príroda ponúka. Z vyššie uvedeného to môže vyzerať len ako nejaké "sfetovanie z dlhej chvíle" ale pre mňa osobne to bolo to najzlomovejšie čo sa ma v živote postretlo. Odvtedy vidím svet úplné inými očami a vyznávam úplne iné hodnoty a vo svojej podstate žijem život a zaujímam sa o veci ktoré by som predtým len povrchne odsúdil. Samozrejme nestalo sa to hneď, zo dňa na deň, bol a je to neustály proces. Samozrejme nevravím, že by som sa k záujmu o meditáciu a všetko nemateriálne nedostal aj bez toho aby som užil DMT ale verím, že mi to umožnilo urobiť neuveriteľný skok v mojom duchovnom vedomí.
Preto všetkým ktorý sa o DMT zaujímajú odporúčam vyskúšať. ALE POZOR. Pri DMT viac ako pri ktorom koľvek inom psychadeliku je strašne dôležitý Set&Setting - takže spôsob podania látky, jej kvalita, prostredie v ktorom je podávaná a HLAVNE psychické rozpoloženie človeka ktorý látku aplikuje. Stačí si pred cestou riadne prečistiť hlavu a hlavne ostať v kľude. Potom jediné čoho sa môžete báť je, že ostanete len na úrovni tzv. "DMT cirkusu" v ktorom sa Vám stále premietajú nepredstaviteľné obrazce a vizualizácie.........
Jeden údaj za všetky: "Jedným z efektov požitia dimethyltriptamínu je zvýšenie mozgovej aktivity, potencionálne až na 96% jej potenciálu" - keď si pripustíte, že normálne Vám mozog šlape asi na 8 je to jednoducho fascinujúce