Já se nechci přít o tom, jestli lze od sebe technicky oddělit jednotlivé póly nebo ne – napsala jsem to, co píšou autoři knížky, ze které čerpám. Slibuji, že pro příště si dám pozor, abych zbytečně nedráždila zdejší odborníky přes magnety, a pokud možno se vyhnu technickým popisům (vím, že na technické využití magnetů jsou na zdejším fóru jiná, mnohem fundovanější vlákna) … V tomto vlákně se chci zaměřit především na působení jednotlivých pólů magnetů (+ a -) na lidské tělo i na jiný živý organizmus z hlediska zdraví.Slavek Krepelka píše:hanka píše: Za jistých okolností lze od sebe technicky oddělit jednotlivé póly.Definitivně by mne zajímal zdroj této informace a postup (okolnosti), jak toho docílit. Jsem si absolutně jistý, že by to nesmírně zajímalo nejen mne, ale i mnoho dalších členů fóra, především Martina11. Ve fyzice se hrabu 30 let a ještě jsem na praktické rozdělení magnetického pole na monopóly nenarazil, i když spekulací je mraky. Jde o "Svatý Grál" spousty bastlířů.
Pokud se jedná o zdroj, jedná se o knížku Léčba magnety od Ghanshyam Singh Birla – Colette Hemlin. Cituji zde z této knížky, abych umožnila i těm, kteří tuto knihu nemají, dozvědět se bližší informace o biomagnetizmu a používání magnetů. Jestli se někomu podaří najít kopii této knížky na internetu a dá sem na ni odkaz, budu moc ráda, aspoň mi ubude práce! Mně se to bohužel nepodařilo. A jestli někdo máte i jiný zdroj těchto informací, tak sem s ním, ať tady nejsou informace pouze z jednoho zdroje

Hanka.