Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Laik se ptá fyziků

Drontí akce, události, novinky...

Moderátor: Gabča

Odpovědět
chiq
Zasloužilý člen
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Akord píše:Skoro nic o mne nevíš, veštit nepotrebuji. Chápu Tvou troufalou diágnózu(na mou adresu), já Ti podobné doporučení proste nedám, myslím, že tohle stíháš jen obtížne. Á-molem stejne jako dreveným vrtákem proste díru do železa nevyvrtáš. Uprednostňuji diskusi o technice. (To jsou ale Tatari, označit kohosi natvrdo, a pak prý dobrou. No, treba ses nekdy nekde naučila aspoň kytaru, když pískáš akordy. Taky tady máš nejaké sólo a hodne placu.)
Myslím, že autorom tohto vlákna je práve Gabča, teda Abča Dr. Ontová, aj keď ho začal Rival ;)
Každý máme svoje dôvody, prečo sa tak či onak vyjadrujeme. Ale je dobré vedieť, kedy sa zabrzdiť. Častokrát pri pohlavkovaní vo vlaku a dostatočne dlhej ruke, to schytajú aj prizerajúci sa na nástupišti.
Dlho mám na jazyku otázku (pre dvoch-troch prispievateľov): je lepšie mať vlastné vlákno a v ňom sólo, nemať vlastné vlákno a nemať sólo, alebo nemať vlastné vlákno a chcieť mať sólo všade?

Gabča
Zasloužilý člen

Příspěvek od Gabča »

Akord píše:
Abča Dr. Ontová píše:No, :D , necháme toho, nejsem to já, ani nikdo tady, na koho jsi doopravdy oprávněně naštvaný
Taky tady máš nejaké sólo a hodne placu
Řekla jsem, že toho NECHÁME :!:

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Je to pocitech

Příspěvek od 1220 »

chiq píše:
Akord píše:Skoro nic o mne nevíš, veštit nepotrebuji. Chápu Tvou troufalou diágnózu(na mou adresu), já Ti podobné doporučení proste nedám, myslím, že tohle stíháš jen obtížne. Á-molem stejne jako dreveným vrtákem proste díru do železa nevyvrtáš. Uprednostňuji diskusi o technice. (To jsou ale Tatari, označit kohosi natvrdo, a pak prý dobrou. No, treba ses nekdy nekde naučila aspoň kytaru, když pískáš akordy. Taky tady máš nejaké sólo a hodne placu.)
Myslím, že autorom tohto vlákna je práve Gabča, teda Abča Dr. Ontová, aj keď ho začal Rival ;)
Každý máme svoje dôvody, prečo sa tak či onak vyjadrujeme. Ale je dobré vedieť, kedy sa zabrzdiť. Častokrát pri pohlavkovaní vo vlaku a dostatočne dlhej ruke, to schytajú aj prizerajúci sa na nástupišti.
Dlho mám na jazyku otázku (pre dvoch-troch prispievateľov): je lepšie mať vlastné vlákno a v ňom sólo, nemať vlastné vlákno a nemať sólo, alebo nemať vlastné vlákno a chcieť mať sólo všade?
Mít či nemít, být či nebýt, asi to tak důležitý nebude.
Pouze názor :oops:
Co je důležitý, a to větřím na dálku, zda věc míří ke společnému cíli, či zda jen guláš nejgulášovatější a taky z čeho je uvařený. :shock:

Vzkazy: olovo bylo předáno, včetně jedné asi 1.5 kg těžké koule ze železa ,diskutován tvar kulový a kapkovitý bez křidélek. Při setkání s přítelem B mi bylo trochu smutno.
Z jižních Čech jsem jsem přivezl vzácnou krupáčomotyčku po pradědečkovi , která bude sponzorským darem pro MUZEUM OF KADLÍN.
Fakt si ale myslím : udělejmež vlákenko na setkání recesistů někde v Nevážně :!:Jsme s tou srandou totiž v" jak na to a pak by mohla být ledackterá výtka i oprávněná,
Po pravdě řečeno, čekal jsem , že se zeptá další laik něco fyziků ..........
třeba nový výpočet Kopeckého týkající se reakční turbiny.....
:bye:
KDr

Gabča
Zasloužilý člen

Příspěvek od Gabča »

Tak se přesuneme? Upřímně, snížit počet urážek za časovou jednotku by mi vůbec nevadilo :laugh:

jvj56
Zasloužilý člen
Dostal: 3 poděkování

Kam?

Příspěvek od jvj56 »

Kam se přesunete, já jdu s vámi, aspoň se pobavím a hlavně neurážím, já přeji snad každýmu.
Můj názor: na nějakou hloupou urážku nereagovat
Honza :lol: :lol:

Aquarius1
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování

Lapač

Příspěvek od Aquarius1 »

Prosím všechny Dr než se odsunou do chráněné neznámé zóny,potřeboval bych v důsledku ukončení prodeje žárovek ,,lapač tmy".Něco kvalitního pokud možno z domácích surovin.Moje vize ,,lapnu tmu a zbude mi světlo,, a tudíž nejenže ušetřím za proud ale zmíněné omezení se mne nebude týkat.
Děkuji tímto za případnou radu či návod. :smoke:

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Lapač

Příspěvek od Merlin »

Aquarius1 píše:Prosím všechny Dr než se odsunou do chráněné neznámé zóny,potřeboval bych v důsledku ukončení prodeje žárovek ,,lapač tmy".Něco kvalitního pokud možno z domácích surovin.Moje vize ,,lapnu tmu a zbude mi světlo,, a tudíž nejenže ušetřím za proud ale zmíněné omezení se mne nebude týkat.
Za tímto účelem jest určit, kam se schová tma, když ji vyžene světlo.

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

gewo píše:
Aquarius1 píše:Prosím všechny Dr než se odsunou do chráněné neznámé zóny,potřeboval bych v důsledku ukončení prodeje žárovek ,,lapač tmy".Něco kvalitního pokud možno z domácích surovin.Moje vize ,,lapnu tmu a zbude mi světlo,, a tudíž nejenže ušetřím za proud ale zmíněné omezení se mne nebude týkat.
Kam se schová nemám tušení ale mělo by to být něco většího a přenosného,nejlépe s polstrovanými popruhy :ethink:

Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Merlin
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

Aquarius1 píše:
gewo píše:
Kam se schová nemám tušení ale mělo by to být něco většího a přenosného,nejlépe s polstrovanými popruhy :ethink:
No. Světlo je "entita". Tma tedy musí být také "entita", protože tam, kde není světlo, by pak bylo "nic", a to je fyzikálně vyloučené. Ruksak neruksak, kam to zdrhne? Jedno je jisté, jak přistíníš světlo, je to v cukuletu zpátky, nebo jen částečně jako "stín"... hmm.

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Příspěvek od poota »

Mám teorii, kterou jsem zatím ještě nikde nepublikoval, ale zdejšímu shromáždění ji předložím bez obav, že by toho někdo byl schopen zneužít.

Základním stavem jesti šero, které se skládá určitého množství základních elementů světla a naprosto stejného množství základních elementů tmy, kteréžto jsou v dokonalém vyvážení navzájem promíseny.

Analogií k tomuto skýtá nám okolní příroda bezpočet, takže se nejedná o princip nikterak vyjímečný. A stejně tak, jako proudem elektrickým dokážeme odděliti magnetický pól severní od jižního, můžeme prostředky rozličnými soustřeďovat na jednom konci světlo a na druhém pak tmu. Z neznalosti tohoto základního principu domnívají se mnozí, že vyrábí světlo, jiní pak že soustřeďují tmu. Samozřejmě že pravdu mají obě strany, protože zahušťováním tmy nutně musí vznikat světlo, stejně jako soustřeďování světla musí býti vyrovnáváno tvorbou tmy, neboť rovnováha musí býti zachována vždy a ve všem.

Neděkujte, dělám to pro Vás rád - poota

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

gewo píše:
Aquarius1 píše:
gewo píše:
No. Světlo je "entita". Tma tedy musí být také "entita", protože tam, kde není světlo, by pak bylo "nic", a to je fyzikálně vyloučené. Ruksak neruksak, kam to zdrhne? Jedno je jisté, jak přistíníš světlo, je to v cukuletu zpátky, nebo jen částečně jako "stín"... hmm.
Tak nic bych nechtěl ne ne,chtěl bych něco s něčím bez něčeho aby to bylo jako ta "entita" ale jen jedna a ta druhá by byla po potřebnou dobu někde lapnuta v použitelném stavu nikoli stín. :idea:

Aquarius1
Zasloužilý člen

Lapač

Příspěvek od Aquarius1 »

...........protože zahušťováním tmy nutně musí vznikat světlo..........

Takže vlastně hustit a nelapat? :shock:

Merlin
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Merlin »

Aquarius1 píše:...........protože zahušťováním tmy nutně musí vznikat světlo..........

No, jestliže přirozeností rovnováha jest, a rovnováhou určeno zde bylo šero, zajisté pouhým vypuštěním tmy šera se dočkáme, neb světlo cestou přirozenou k mísení puzeno bude.. není- liž pravda?

1220
Zasloužilý člen
Dal: 1 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Setkávání

Příspěvek od 1220 »

Ohledně setkávání např. Na Kadlíně jsem před chvílí založil vlákno Setkávání, takže všechna možná setkávání prosím tam, Kadlín je epizoda, která odezní, a pak bude Jeff a Sao apod .....
Fyzika je zatím stále tady výborně, jakési rovnovážné šero to je tvorba teorie
srovnatelná s vlnově korpuskulární teorií, kde se částice hmotné povahy
při průchodu mini otvorem stává vlnou tedy zřejmě energií.
Předpokládám, že se něco podobného analogicky musí dít s částicí šera, obávám se však, že to zatím z definice nevyplývá. Bylo by možné hypoteticky připustit, že při pohybu vpravo a nahoru se uvažovaná částice
mění ve světlo, a per analogia při pohybu vlevo dolů mění ve tmu, a jsou párované anebo nepárované to jsou otázky, na kterých to stojí. :?: :?:
:|
KDr

Aquarius1
Zasloužilý člen

Příspěvek od Aquarius1 »

gewo píše:
Aquarius1 píše:...........protože zahušťováním tmy nutně musí vznikat světlo..........

No, jestliže přirozeností rovnováha jest, a rovnováhou určeno zde bylo šero, zajisté pouhým vypuštěním tmy šera se dočkáme, neb světlo cestou přirozenou k mísení puzeno bude.. není- liž pravda?
Pokud bychom vypuštěním tmy dostali šero bude nejspíše přebytek světla,pak je tu otázka jaká je tma,hustota její je větší světla či menší.Jak poměřit poměr obou substancí abychom dosáhli uspokojivého. :roll:

Odpovědět

Zpět na „Dronti a Kadlín“