Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Myšoidní elektrárny ... aneb ... jak využít Mus Musculus??

Společenské dění u nás i ve světě.

Co myslíte, ... baví drobné hlodavce běhání v kolečku ???

ANO určitě ... mají přitom takový zvláštní euforický výraz ...
20
74%
NE máme doma zcela líného tvora ...
3
11%
NEVÍM nedá se to zjistit, kolečko jsme mu sebrali, protože hrozně vrzalo a nemohli jsme spát ...
2
7%
NĚCO JINÉHO ... např. nesouhlasím "vězněním" myší ... nebo "naše kočka byla rychlejší" apod.
2
7%

Celkem hlasů: 27

A(&F)
Zasloužilý člen
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Myšoidní elektrárny ... aneb ... jak využít Mus Musculus??

Příspěvek od A(&F) »

vlákno čisté - poo.

... vše začalo více jak před rokem, kdy se v naší firmě objevila MYŠ ... a poté co jsem "nedávno" pár lidem ze zdejšího fora sdělil své poznatky a ti mne následně přesvědčili, abych založil toto docela zvláštní vlákno, ... tudíž, teď se můžete k danému tématu vyjádřit i vy ostatní ...

A(&F)
Zasloužilý člen

jak to všechno začalo ...

Příspěvek od A(&F) »

... kdyby jste někdo tahali řepu, nebo tak něco ... aneb posílení kolektivu naší firmy ... níže uvedené texty pocházejí z e-majlů, které jsem tehdy napsal pro své přátele ... časem (možná) přidám i jejich reakce ...

Stručná data:

22.07.2005 ... ve večerních hodinách byl zaznamenán podezřelý šustot mezi krabicemi ...
23.07.2005 ... v odpoledních hodinách nalezena v jedné škatuli "nastojato" podezřelý tvor ...

... bylo jí velmi pohotově zřízeno ubytování s ohledem na požadavek dostatku světla (ve skladových zásobách nalezeno střední akvárko, běžné to vybavení každé slušné firmy ... :lol: :lol: :lol:) ... na její žádost se ještě narychlo zakoupilo: porcelánový servis + podlahová krytina (keramická miska + piliny) ...

24.07.2005 ... dcerou Móňou pojmenována na "Aničku"
25.07.2005 ... ten nevděčnej hlodavec "vzal dráhu" ... nějak se mu podařilo nadzdvihnout 5 mm tlustou PVC desku, kterým bylo to aQárium přikryté ...

... marné hledání ... nereaguje ani na hlasité výzvy k návratu ... ... ... až večer ... ... ... z ničeho nic ve vzdálenosti cca 1 metr sedí na zemi a drze mi kouká do očí ... vysvětluji, že pokud se nechá chytit "dobrovolně", tak jí k zítřejšímu svátku udělám malý sýrový dortík ... zase zdrhla ... fuj ... ta je ale rychlá ...

26.07.2005 ... vyrobena humální a bezpečná past (použit postarší "bublinko-vodní" válec se stojánkem, umístěný (proti doporučení výrobce) naležato a před něj položena krabice) a nalíčena návnada (špička rohlíku a okurky) ... no a během dne (neznámo kdy) se rohlík "sám" přemístil z vnitřku válce ven a to až ke vstupu do druhé místnosti (zjevně neprolezl pode dveřmi :) ... proto byl rohlík nahrazen větším kusem a zmenšena mezera mezi vchodem a krabicí ... naivně jsem si totiž myslel, že si "mouse" bude pochutnávat uvniř a já jí tam jednoduše "zazdím" připravenou krabicí ... je fak rychlá ... tato situace se opakovala ještě dvakrát ... ani jednou se mi nepodařilo ... proto byla tato past doplněna o důmyslný kladkový systém dálkového ovládání za zakončený nejmodernější výpočetní technikou (nebo-li provázek přivázaný k hornímu konci té průhledné trubky, vedený přes hranu televize, dále provlečený otvory v regálu na šanony a odtud přes půl místnosti vzduhem až k PC monitoru na psacím stole a tam ukotven ... :D ...)
... nicméně i přes tato opatření mi ještě jednou zdrhla (na ČT2 zrovna dávali pěkný, velmi zajímavý dokument o historii šifrování a kódování) ... zkrátka nestíhal jsem ...

27.07.2005 ... těsně po půlnoci ... tak se to konečně podařilo ... radostné to vítání (zjevně jednostranné), focení a přátelské domluvy ... myš (ve velikosti malého vlašského ořechu + ocásek) lapena teď sedí na dně válce (mezi rohlíkem a okurkou) a hóódně blbě čumí ... ona pochopila a já koneckonců také ... při pokusu získat ztracenou svobodu je totiž schopna vyskočit z místa (tzn. bez rozeběhu) až do výše 35 cm ... putuje tedy zpět do svého obydlí (na které ji mimochodem ještě stále nevypršela nájemní smlouva) ... a tentokráte je dírkovaný plech (po kterém je schopna "zadrápknuta" chodit hlavou dolů ... zcela v pohodě) zatížen tak důkladně, že jestli se z toho dostane, tak ji asi definitivně přejmenuji na "mr. Kaprfíld" ...

... vzhledem k zjištění rozdílu v pohlaví dotyčné(ho) jsme uvažovali o jménu, které uvedeno v kalendáři u dnešního datumu ... myslíte si, že staré krásné české "Věroslav" je vhodné pro pojmenování mužského jedince druhu "Mus Musculus" ... ???

A. zezM.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) A(&F) dne stř 22 lis 2006 14:50, celkem upraveno 1 x.

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
A(&F)
Zasloužilý člen

Dopis od myši ...

Příspěvek od A(&F) »

... o pár dní později ...

... posílám zase nějaké "okomentovené" fotečky ... Vaše myš ...

PS: ... páníček mne už několik dní upřeně pozoruje, má podivný výraz v očích a pořád si mrmlá si pod fousy něco o "až pěti otáčkách za sekundu krát obvod 33 cm krát 12 hodin, to je ..." a taky mi dává na moje běhací kolečko nějaký magnety ... jo, ještě jsem taky zaslechla, jak někomu povídal o "lehce obnovitelným, alternativním zdroji elektrické energie, který je biologicky odbouratelný, recyklovatelný a hlavně má hrozně nízkou spotřebu obilí, kterýho je prej momentálně těžkej nadbytek" ... nevíte, prosím, co tím myslel ???

-------------------

... dnes je sobota ... včera večer jsem si od kamaráda zapůjčil čítač ... dost přitom kroutil hlavou, když jsem mu řekl, k čemu ho vlastně potřebuji ... polední kontrola (tedy po cca 14 hodinách od startu) a její výsledek = 104.568 impulzů ... jo, obvod "kolečka" je 33cm ... a dělit už (snad) umíte sami ... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: ... A(&F)
Naposledy upravil(a) A(&F) dne stř 22 lis 2006 11:40, celkem upraveno 1 x.

Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
kutill

rychlost

Příspěvek od kutill »

teda že je myšička rychlá, tak to jsem věděl,
ALE AŽ TAK?

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Myšoidní elektrárny ... aneb ... jak využít Mus Musculus

Příspěvek od Palo »

A(&F) píše:...vše začalo více jak před rokem...
Héj, tak tomudle říct masakr je slabý slovo :lol:

Tohle je podle mě úplně super nápad :) Proč všechno řešit technicky, když něco můžem řešit přírodně :)

Říkal jsem si, jak myši donutit aby "točily"...
Napadlo mne, že myši "na něco" "běhaj", tzn. že by na kolo mohlo být kromě nějakého alternátorku přidělané nějaké čerpadlo na vodu – když by měly žížu, tak by si natočili vodu :lol:
Zároveň by to mohlo být na krmivo – pásovina, po které by se dopravovalo obilí nebo jiné krmivo :D
Když by točili málo (a bylo hodně jídla), tak by se to nějak zpřevodovalo, aby točili víc za míň jídla – aby byly motivované, to by se muselo vyladit :)

Navíc je to celé taková absolutní krásná ptákovina, proti které by snad nemohl ani nikdo protestovat :D

A zároveň by se o to nemusel nikdo starat, akorát by se třeba jednou za týden kontroloval stav krmiva a vody :)

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

No já původně přemýšlel o posilovně zadarmo... ...jistě víte, jak jsem to původně myslel :D

U těch myší a mám pocit, že namotaj i víc, než lidi...

Co myslíte, co by bylo rychlejší?

za á: Množení myší?

ze bé: Stavění dalších jednotek pro myši?

He? :D

No já hádám, že prvně asi za bé, ale pak určitě za á :lol:

Merlin
Zasloužilý člen
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Dopis od myši ...

Příspěvek od Merlin »

A(&F) píše:... obvod "kolečka" je 33cm ...
33 + přespalcový koef. 1,5 = myš ustojí cca 34,5 km/h

The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
A(&F)
Zasloužilý člen

Re: Dopis od myši ...

Příspěvek od A(&F) »

gewo píše:33 + přespalcový koef. 1,5 = myš ustojí cca 34,5 km/h
... ahojky Gewo ... promiň, jsem nějaký "hotof" (měl jsem docela krušnej den a moc mi to nezapaluje) ... co to je, prosím, ten "přesinčový koeficient" ... dík za vysvětlení ... A.

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Palo píše:Říkal jsem si, jak myši donutit aby "točily"...
... motivace ??? ... tu opravdu myši nepotřebují (na rozdíl od lidí) ... i polní myš, která v životě neviděla "běhací kolečko" během krátké chvíle si "ho těžce zamiluje" ... i když, ... přiznám se, že velmi často přemýšlím, copa se asi v těch malých hlavinkách, za černými očky, vlastně odehrává ... A.
Naposledy upravil(a) A(&F) dne úte 21 lis 2006 18:01, celkem upraveno 1 x.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

No já myš doma nemám, takže jsem netušíl, jak je to s kolečkama... ...kdysi dávno jsme myši měli, ale kolečko nevedli...

Začínám uvažovat, že si ty myši pořídím... ...neodchytli jste někdo nějakou divokou? :D

Mají něco hodně divokýho ve zverimexu? Netušíte? Já se v myších moc nevyznám...

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Tak jsem se díval po myších, no chtělo by to asi myš polní, tu asi nikde neseženu, ale mohl bych si ji někde ulovit... ...kde docela tuším :)

Tuhle si pamatuju, že jsem viděl někde drátěnou pastičku a způsob jednostranného průlezu pro myš (zhora). Takotou koukám na netu asi neseženu, tak mě napadlo něco takového udělat z plastové krabice, co se v nich kupujou cd... ...nahoře bych kus vyřízl a dal tam něco jako děravej cedník...

Počítám, že bych s tím šel někde na pole a osobně si to pohlídal...

Nebo máte někdo lepší řešení?

...brácha bude rušit akvárko, tak bych z toho udělal terárko, je to asi tak velký, jak má A. ...
Naposledy upravil(a) Palo dne úte 21 lis 2006 11:50, celkem upraveno 1 x.

mouse oleum

past na myšku

Příspěvek od mouse oleum »

no jestli chceš jednoduše chytit myš a moc jí neublížit, tak se na to docela hodí jakákoliv vysoká sklenice s relativně úzkým hrdlem, aby tudy prulezla dovnitř. Zvenku jí obalíš hadrem, aby po ní mohla vylézt nebo jí po hrdlo zahrabeř do země. Takhle se chytá i krtek nebo krtonoška. Pozor ale aby myška nevyskočila. Dej jí tam nějakou dobrotu. Osobně mám vyzkoušený chléb namazaný máslem nebo topinky na sádle(bez česneku). Nakrájej to na kostičky, ať se nemusí tolik namáhat :lol:
Až se chytne, dej si pozor, aby tě při manipulaci nekousla - může mít všelicos za neřádstvo, třeba nějakej hnus fialovej!
Moooc krásné myšky žijí v lesích pod pařezy. jsou větší a štíhlejší, mají bílé náprsenky a větší uši (jako radar :D )
Přeji hodně úspěchů.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: past na myšku

Příspěvek od Palo »

mouse oleum píše:no jestli chceš jednoduše chytit myš...
To zní dobře, dík za tip! :)

jeff
Zasloužilý člen
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

využití myší energie

Příspěvek od jeff »

Pro praktické využití myší energie je třeba větší počet myších jedinců. Chtělo by to malou místnost, kde by je nic nerušilo a mohly se v klidu věnovat řešení energetické krize. Z počátku, jen na vyzkoušení stačí nějakých 10 akvárií s neprůhlednými sousedními stěnami, umístěných těsně vedle sebe. V horní třetině namontovat skrz všechna akvária průchozí hřídel, na kterém se umístí přes volnoběžný převod běhací kolečka. Volnoběžný proto, aby myš odpočívající po šichtě nerušil rotační pohyb. Na některý konec hřídele vně akvárií umístit vhodný pomaluběžný generátor, který bude udržovat v provozuschopném stavu akumulátorovou baterii.
Po provozních zkouškách a měřeních bude třeba se rozhodnout, jaký počet a jakých živočichů použít pro trvalý provoz. Čím má živočich větší hmotnost, tím vytvoří větší kroutící moment, záleží to jen a jen na našich energetických nárocích a požadavcích.

Jeff

A(&F)
Zasloužilý člen

Příspěvek od A(&F) »

Palo píše:Začínám uvažovat, že si ty myši pořídím... ...neodchytli jste někdo nějakou divokou? :D
... pro první pokusy ti postačí klidně i ta ze Zverimexu ... ale souhlasím a pozoruji, že "divoké myšice" jsou mnohem "chytřejší" a aktivnější ...

... ve své "sbírce" mám bílýho myšáka "Domču" (dárek od kamarádky), kterému je už skoro 1,5 roku ... a je to snad ta nejtlustější myš, co existuje (teda, alespoň co já jsem kdy viděl) ... při posledním "kontrolním vážení" měl úctihodných 48g ... což je opravdu na myš domácí hodně, ... nicméně i přesto patří běhání v kolečku mezi jeho nejoblíbenější činnosti (teda hned po "dělání" malech myšiček a "futrování se" ... ;) ) ... zkrátka, pro dané účely platí samozřejmě poměr: vyšší váha / lepší výkon ... :lol: :lol: :lol: ... A.

pozn.: ... víte o tom, že všechny bílé laboratorní myši na světě jsou potomky jediného páru ???

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“