Kvalitní a nekvalitní jídlo

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Vznikne pálení žáhy požitím nekvalitní potraviny?

Ano
34
38%
Nemusí
36
40%
Spíše ne
3
3%
Ne, je to nesmysl
5
6%
To opravdu netuším
5
6%
Mám jiný názor
6
7%
 
Celkem hlasů: 89

jarda ovčák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1252
Registrován: čtv 19 lis 2009 9:24
Bydliště: Svitavy
Dal: 9 poděkování
Dostal: 98 poděkování

mno...

Příspěvek od jarda ovčák »

Mléko...
Mlíko lidi používají jako asezonní potravinu již pár tisíc let.
To oasezonní bych dvakrát podtrhnul, páč kozenka se připustila brzo a na zimu bylo mlíko. Nebyly sepermarkety ani jiný kvelby. Za ty tisíce let si ten metabolismus zvykl, a lidem potíže nečiní. Enem mudrovat se lidi naučili, páč si můžou koupit, co hrdlo řáčí a jídlo neberou jako dar, ale něco, po čem lze plivat. Uht mléko si vymrčeli lidi, páč jim zkejslo třetí den.... homogenizovaný taky a odstředěný taky, páč ta smetana se usazovala na stěnách nádob.....
Odtučněný si vymrčeli taky, páč jim nějakej blb nakukal, že se po tým tloustne....
O mlíku pindaj nejvíc ti, kteří si nikdy nepohladili ani kozu, natož krávu. Faktem zůstává, že pijeme mlíko z druhýho konce republiky, nebo evropy. Pijte mlíko domácí a uvidíte, co to je zač..... nebo od krávy jerzey.... To je hukot.....Obsahuje až 20 procent smetany......Zkuste domácí máslo ze sebraný smetany, né to máslo, co do něj dávají tuk z odstředivek..... a když si z toho uděláte kefír, a ráno si ho dáte studenej, tak pochopíte, jak to funguje.
K večeři si dejte šťouchaný domácí erteple s lžící doma škvařenýho sádla a zapíjejte to čerstvou kyškou.
Ucítíte, jak jedli naši předkové mnoho generací.
Potížisti a prudilové můžou sádlo vyškrknout.Děcka pily doma nadojený mlíko a o alergiích níikdá nkdo neslyšel, páč se jim pěkně zformoval obranný systém. Jak může mít k potravině někdo vstah, když ji bére z regálů v anonymních krabicích......


roughboy
Zasloužilý člen
Příspěvky: 209
Registrován: stř 02 čer 2010 22:22

Re: Riga, mlíko, tvaroh

Příspěvek od roughboy »

Palo píše:odčervuješ je? Pochybuju.
...
Divil bys se, co bys tam našel... Červy a tuk. Žádné jídlo...
Táraš zasa dve na tri......a stále a stále len zavádzaš. Bavili sme sa o mlieku a tvarohu a másle......... tak čo tam strkáš rohlíky a odčervovanie???????????? To je absolutne iná kapitola......
Zobud sa už konečne a trošku sklop hlavua velmi velmi zníž svoje ego....možno že ti to hodne pomože na odčervenie a zbavenie sa slušného množstva zdravotných problémov.
Nedokážeš si ani priznat že sa často mýliš...vždy sa to snažíš zatlačit absolutne niekde inde....aby si si posílil svoje pokorené sebevedomie.
tý skúsenosti nemáš žiadne iba to čo povedala jedna susedka........ja som tých jedálničkov napísal........... vela....Stále sa tu niečím ohánaš a ked ti človek napíše kolko má skúseností ešte ho chceš zhodit a zosmiešnit.....príde ti to normálne????????????????
....... možem ti povedat že múčne jedlá sa neodporúčajú taktiež.
ked už chceš byt chytrý čo sa týka športovcov (a nie len nich aj obyčajný ludia riešia svoje nadváhy a možeš si byt istý že ich je čím dalej tým viacej) tak ta trošku poučím....... stravna sa prepočítava podla váhy človeka na denný príjem bielkovín a cukrov (nie podla kalorií - tie diety majú večšinou jojo efekt).........ked sa do toho zapojí nejaké cvičenie tak tá váha ide velmi dobre dole. záleží len na tom kto chce kolko schudnút...........
R.


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Riga, mlíko, tvaroh

Příspěvek od Palo »

Přesně takoví dietologové jako jsi Ty dávají dokupy mojí švagrovou. Je ten tlustoprdský typ, jakej je běžně známej. Má podle doktorů špatnou štítnou žlázu, vysoký krevní tlak a věci s tím spojené. Zkoušejí všechno možné a jejich finální a konečné řešení je bandáž žaludku.
Takže místo toho aby ji odčervili, zbavili jí cizopasníka na štítné žláze, tak jí rozřežou břicho aby tolik nežrala a výsledek bude pochopitelně opět nulový. Můžou doporučovat jakýkoliv jídelníček a výsledek bude mizérie.

Samozřejmě, že je tlusťochů čím dál víc, stejně tak přibývá dietologů a dalších chytráků. Proč je stále více tlusťochů se zamysli, není náhodou v té vaší dietologii někde chyba?

Můžeš udělat jaký chceš jídelníček, ale dokud bude v těle bordel nejrůznějšího druhu či kalibru, tak s tím nic nenaděláš, tlusťoch tlusťochem zůstane.

Dnes mi napsala jedna silnější paní, že je moc spokojená, že už po odčervení shodila 3 kg s tím, že se nijak neomezuje, pohybu má stejně jako předtím.

Celkem často stačí i klystýr s MMS a divil bys se, co to s člověkem udělá.

Ve své podstatě když člověka vydesinfikješ, odčervíš, odkyselíš, udělá jaterku - je z něho naprosto zdravej člověk, bez zdravotních problémů. Můžeš si hrát na dietologa a doporučovat jídelníček k dosažení chtěných výsledků. Zřejmě se o každého člověka staráš pořád, protože nikdy podle Tvých rad nedosáhne toho, čeho by chtěl (byť i s neuvěřitelným přemáháním), jen takové mazání medu kolem úst.

Možná máš ve svým oboru praxe dost (možná i s nějakými dobrými výsledky), ale pořád jsou lepší cesty, jak dosáhnout lepšího, delšího, kvalitnějšího, spokojenějšího žití.

Denní příjem bílkovin a cukrů je Ti k ničemu, když se v obchodech prodávají otrávená jídla s bílkovinami a jedovatým (bílým) cukrem.

Tvůj postup připomíná nalívání 6,5 litrů paliva do automobilu za chodu, protože jsi někde vyčetl, že to má žrát 6,5 litru na sto, když ten motor má někde zádrhel, kvůli kterýmu žere 10 litrů.

Omlouvám se všem silnějším jedincům, můj příspěvěk může vůči nim působit vulgárně.


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
roughboy
Zasloužilý člen
Příspěvky: 209
Registrován: stř 02 čer 2010 22:22

Re: Riga, mlíko, tvaroh

Příspěvek od roughboy »

Ach jaj.......je to ako s tou Bláhovou....najskorej si opisoval aká je jedinečná a ako bezmedzne jej doveruješ a ked Peto napísal ako to vlastne bolo tak si okamžite prehodil že diagnostika od nej boli vyhodené peniaze a že viac už tam nepáchneš.
Tak sa pýtam ešte raz....kolkým ludom si pomohol z úpravou stravy a kolký z toh boli nadšený ???????
ked tu hocikto (nie len ja napíše niečo z praxe a vysvetlí ti že to funguje inak tak stále a stále útočíš....už to tu niekto písal že čo si za človeka ale to já rozoberat nechcem.
Chceš ma prirovnávat k niekomu a ani netušíš akým sposobom a s akou úspešnostou riešim (ja alebo ktokolvek iný z praxe) ochorenia a z časti aj stravovacie návyky.....chceš tu niečo dokazovat ale nevieš vobec nič....robíš pol roka nejaké hokusy pokusy a chceš dávat rady čo je dobré na chudnutie a čo nie.....hraš sa tu na poloboha, ktorý si trúfne hodnotit a odsudzovat ostatných......, s tou stravou a dietologiou si na tom čo sa týka vedomostí absolutne mimo.....nechápem síce prečo tu píšeš o sestre...ked jej to nepomáha tak načo tam chodí??????
Premýšlanie niektorých jedincov nechápem......
........čo má dieta spoločné z cukrom z obchodu???????....to si mi akože chcel vysvetlit že cukor sa nachádza iba v cukre v obchode?????.........asi používaš iné druhy jedál a postupov pri roznych druhov očíst a roznych druhoch diet(já tomu nehovorím dieta iba úprava jedálničku)............. čo sa týka toho "starania sa o každého človeka stále"....tak to máš pravdu....sice nie ja sa starám o neho stále ale stará sa už on o seba celý zbytok života sám lebo čo sa týka napr. detoxu alebo roznych druhoch očíst tak to by mal človek robit pravidelne (pokial on sám chce).....

Druhý krát sa nesnaž odbočovat od témy.......STÁLE JE REČ O DIETE (úprave stravovacích návykov a jedálničku) aj to je jenda súčast diety......
R.


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Riga, mlíko, tvaroh

Příspěvek od Palo »

Ze začátku bych Tě poprosil, abys se naučil korektně citovat, děláš tady pěknej borčus. Zbytečně při citování mažeš věci na konci a na začátku, které tam patří.

Bláhovou a její Salvii jsem nikdy neodsoudil, mám objednaný další termín. Odsoudil jsem jinou diagnostiku EAV, která sice byla správná, ale nekompletní, proto to byly vyhozené peníze.
Své názory ohledně jídelníčku jsou popsané v tomto vlákně, klidně si to přečti odznova. Můj "jídelníček" je složen z potravin, které nepřekyselují organizmus. Nepřekyselený organizmus = organizmus, který má kladné předpoklady pro zdraví. Upozorňuji na nekvalitní potraviny, jelikož to je větší problém, než program zvaný "dieta", nesledující kvalitu potravin.
Moje švagrová (ne sestra, čti prosím pořádně) je posedlá zdravotnictvím, bere to je za jediné korektní řešení - takových lidí není málo. Jestli chceš, tak ti jí pošlu, jsem zvědavý, jestli jí pomůžeš. Pochybuju.

Samozřejmě, že cukry, které počítáš tak máš změřené ve všech potravinách. Bílý cukr pochopitelně nenajdeš pouze jako cukr, ale je obsažen v hromadě potravin, které jsou dostupné. Když je tam něco jiného, tak snad kromě Xylitolu, který obsahují některé žvýkačky je to jeden marast vedle druhýho. Ve své podstatě naprostá většina potravin, co mají něco společného s cukrem není zdraví prospěšná. Korektní cukry - hroznový a možná i třtinový najdeš leda tak sólo.


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
roughboy
Zasloužilý člen
Příspěvky: 209
Registrován: stř 02 čer 2010 22:22

Re: Riga, mlíko, tvaroh

Příspěvek od roughboy »

Ludí v čr neliečim ani nič podobné....
A u tých cukroch sa zase pletieš......zabúdas na potraviny s postupným uvolnovaním cukrov jeden z najlepších čo sa vobec týka cukrov je ryža (pre ludský organizmus asi najlepšia potravina)....... určite by sa tam dali zaradit aj cestoviny a brambory......
...je to ako hovorím. máš málo informácií....
Je to stará vec ale čo sa týka zásaditosti potravín,,,,možem ti sem dat absolutne jednoduchú tabulku aby si vedel ktoré ako posobia na organizmus človeka.
Je fakt velmi jednoduchá...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Riga, mlíko, tvaroh

Příspěvek od Palo »

Ano, samozřejmě také jde o to, zda-li je do potraviny cukr přidáván, či nikoliv. Mluvil jsem o cukru přidávaných do potravin. Ty mluvíš o cukrech přirozených. S těmi problémy nemám. S rýží si ale nic neosladím, pokud nebudu mít extra rýžový slad.

Ta tabulka by mě fakt zajímala. Možná už je tu někde na fóru. To bude zase hádka :lol: Jestli tu je, stačí odkaz.

Koukám, že jsi ji už přihodil... Podívám se...


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Riga, mlíko, tvaroh

Příspěvek od Palo »

roughboy píše:Je fakt velmi jednoduchá...
Ano, je celkem jednoduchá a dá se s ní i souhlasit. Jen je tam několik nesrovnalostí:

Rajčata je nutné rozdělit do dvou typů a to na keříčková a na obyčejná. To je právě to, na co upozorňuji - na kvalitu potraviny. Už se to tu určitě i psalo po fóru, jak jsou obyčejná rajčata kyselinotvorná, obzvláště, když se posolí. Ty rajčata, které jsou v tabulce, jsou buď pěstované doma nebo keříčková.

Pak se tam píše "čaj" - čaj jaký? Slazený? Neslazený? Teplý? Horký? Studený? Jde často o detaily, které můžou hodně s pH míchat. Jde jednoznačně o čaj neslazený. Slazený obyčejným cukrem je silně kyselinotvorný.

Chléb je hodnocen jako slabě kyselý. To je velice často omyl. Už když se sklízí, tak často zrno obsahuje plíseň a i po upečení je silně kyselinotvorný. Pokud jde o jiný chléb než běžný, mělo by se to specifikovat. Předpokládám, že jde o chléb pečený doma v domácí pekárně. To by odpovídalo.

Konzervované šťávy jsou jednoznačně silně kyselinotvorné. Zejména zkrz přidávanou kyselinu citronovou, popř. konzervanty.

Bílý a hnědý cukr - nelze spojovat. Každý je jinak kyselinotvorný. Minimální rozdíl je ob jedno "okno". Pokud tedy, jestli se jedná o cukr klasický řepkový a cukr třinový. Hnědý cukr se prodává často jako bílý, obarvený, což je vlastně stejný jako řepkový.

Že by byly brambory kyselinotvorné se mi nezdá.

Že by kešu ořechy byly kyselinotvorné je nesmysl. Zřejmě to chytří lidé dali na seznam kyselinotvorných potravin, jelikož kešu ořechy jsou prospěšné pro bílé krvinky a tedy vhodné pro zdraví. Je možné, že zrovna ty, co testovali měli plíseň, to by sedělo.

Sýr jako takový může být kyselinotvorný pouze v případě, že je nekvalitní. Takového je v obchodech spousta.

Připadá mi, že ten, kdo dělal tuhle tabulku vycházel z jednoho testu. Ne tedy více testů, více potravin, více výsledků, atd.

Závěrem - vytáhneš tabulku nějakýho ňoumy, co udělal test pouze na jedné potravině, nebral v úvahu rozmanitost faktorů, které s tím hýbou. Vezmeš, používáš a neřešíš. Nevěřím, že výsledky sedí přesně podle této tabulky, zkrz zmiňovanou rozmanitost.


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
roughboy
Zasloužilý člen
Příspěvky: 209
Registrován: stř 02 čer 2010 22:22

Re: Riga, mlíko, tvaroh

Příspěvek od roughboy »

opakujem....velmi jednoduchá....ale pre info stačí. kto chce pokračovat hlbšie tak si informácie nájde......
R


roughboy
Zasloužilý člen
Příspěvky: 209
Registrován: stř 02 čer 2010 22:22

Re: Riga, mlíko, tvaroh

Příspěvek od roughboy »

Pri (nemám rád slovo dieta) úprave jedálničku nie je zapotreby nič dosladzovat......dokonca sa vynecháva na čas aj ovocie....
Napríklad športovci majú vyradené všetky rýchle cukry.....iba ked im padne velmi rýchlo cukor tak sa doporučuje zjest pol jablka alebo plátok ananasu......ale tá kúra nemože trvat dlhšie ako dva mesiace v kuse....po dvoch mesiacoch sa doporučuje jest aj rýchle cukry....s tými jedálniškami je to zložité. ale možem ta uistit. ktokolvek ked si nájde nejakého človeka, ktorý im urobí športový jedálniček (musí byt ale fakt dobrý odborník) a urobí im k tomu nejaký zoznam cvičení tak neexistuje človek, ktorý by nezhodil....dokonca u žien sa to robí cielene....žena si povie, ktorú pariu chce zhodit najviac a k tomu sa prisposobia cviky.
V Brne ti možem doporučit BIG ONE....je tam pár dobrých ludí.
R.


roughboy
Zasloužilý člen
Příspěvky: 209
Registrován: stř 02 čer 2010 22:22

Re: uprava stravy

Příspěvek od roughboy »

Palo
Poviem ti ešte jednu perličku. Mám jedného známeho má skoro 60 rokov a celý život sa zaoberá stravou pre športovcov...trémuje aj českých vrcholových športovcov.....raz mi ukazoval svoje záznamy kde má evidované čisto len ženy, ktoré chceli a vydržali niečo zo sebou robit. Má zapísaných vyšše 3000 žien a ani v jednom prípade sa nestalo že by žena nezhodila. (nie je to ale záležitost krátkodobá)...Dokonca má prípad, ked žena za rok a niečo zhodila cez 80 kg bez toho že by jej zostala previslá pokožka....a to si skús zistit ako vypadá kilo tukovej hmoty objemovo.
R.


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: uprava stravy

Příspěvek od Palo »

Věřím tomu, že úpravou jídelníčku - jak říkáš - je možné upravit váhové nesrovnalosti. Taktéž souhlasím s tím, že mohlo dojít až k 80 kg změnám. Bohužel nejsem přesvědčen, že to je jediný a nejlepší způsob úpravy váhy, ikdyž na druhou stranu špatná strava dělá hodně problémů, ale nemusí být nutně pouze váhové.

To, že jsou v té tabulce některé údaje špatně - dokonce bych řekl téměř lživé - mě vadí, ale nic s tím nenadělám :lol:
Zkus se zaměřit na ty věci, které jsem komentoval. Možná budeš překvapený.


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
roughboy
Zasloužilý člen
Příspěvky: 209
Registrován: stř 02 čer 2010 22:22

Re: uprava stravy

Příspěvek od roughboy »

TÚ TABULKU SOM NEPÍSAL JÁ......preto som uvádzal že je velmi jednoduchá. určite sa dá napísat zložitejšia....ale je pohodlnejšie nájst niečo na nete.
skúšal som za tie roky rozne štýly, rozne smery........ostal som pri tom čo sa mne najlepšie osvedčilo.....netvrdím že iba to čo píšem ja je správne.....opisujem iba svoe skúsenosi hromadené rokmi.
a ked si spomínam tak sme rozoberali dietu...a tá je hlavne o úprave váhy.
stravovacie návyky sú iná vec a zdravo sa stravovat je zasa iná vec.


Uživatelský avatar
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4207
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: uprava stravy

Příspěvek od Palo »

No rozdíl je v tom, že někdo chce být zdravý a někdo vychrtlý :lol: Dávám přednost tomu prvnímu ;)


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: mno...

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák píše:Mléko...
Mlíko lidi používají jako asezonní potravinu již pár tisíc let.
...
Bratře čteš mi myšlenky i když nejsem zastáncem mléka, tak podmáslí a kysaných výrobků ano. A za jedno z nejlepších jídel považuji čerstvě nakopané brambory které už za pár minut i se šlupkou bublají v hrnci, na to hroudu másla sůl a dvě hrsti naťové cibule taktéž z vlastní zahrady.


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“