Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Ultrazvuková kuchařka.

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák svitavy píše:Vážení přátelé, konečně svatyně hodná bohů....
Jsem duševně zalepen a ucpán kacířskými myšlenkami na pásovou výrobu many nebeské...... Potřeboval bych ultrazvukové troky.
To se poddá. Musím to rozchodit a alespoň chvíli si hrát na normálního běžného konzumenta. Velice by mne zajímalo kuře v marinádě.... Pštrosa proberem příště.Kamarád na vysočině chová bizony. měníme to 1:1 za jehněčí košer zabitý. už se těším na křehounké bizoní biftečky.Mám z toho husí kůži jako struhadlo....měl bych se léčit. Přátelé, zkuste pro lásku boží jakýkoli plátek masa, z obou stran obložit čerstvám ananasem a pořádně to plokvedlat v přístroji. Na tepelnou úpravu pak mezi maso a ananas vložte plátek hodně libové anglické slaniny.musím končit, tečou mi sliny jak foxteriérovi.
PS. a co tataráček......... :esilenced:
Dovez flákotu. Zn. Ultrazvukovou vanu mám :D
Takový porovnávací test, bez ultrazvuku versus ultrazvuk by mohl být záživný.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
NAVAR
Zasloužilý člen

Re: ...no co si myslet...

Příspěvek od NAVAR »

martin11 píše:...je tu někdo chemik a může potvrdit nebo vyvrátit následující text. :idea: ....dík martin11 :lol:
Kovaný chemik nejsem ale margarín mi nesmí pře práh. Jednak mi nechutná a ba co Rama mi smrdí jak zkažený máslo.

To za druhé světové války dal Hitler chemikům za úkol vyrobit něco ze sraček co se dá jíst a čím by mohl krmit vojáky. Za rok si je přišel zkontrolovat a oni mu nadšeně hlásí "Povedlo se už to chutná jako Rama" :lol:

To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

Tuším že se takto podobně dělá rychlonakládání masa na uzení. Celý proces lze zkrátit z několika týdnů na několik hodin. K masu se přidají rychlosoli, přípravky co váží vodu (emulgátory) koření atd. Pak se to "mlátí" v nějakém bubnu či vibráku. Po tomto průmyslovém naložení lze díky přípravkům z 1kg syrového masa vyrobit 1kg uzeného.
To je ale cesta spíše opačným směrem neb běžné uznené je v porovnání s domácím nepoživatelné.

laik
Zasloužilý člen
Dal: 36 poděkování
Dostal: 43 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Zdravím

Příspěvek od laik »

Tak už vidím čím se lidi budou cpát u sao doma........místo testování a prezentace spořiču, budem testovat kdo jak co umí udělat......super už se těším.... :lol: :D
a používat patici na čip na naklepávání masa.....radši nebudu říkat manželce, abych nenašel zejtra na stole flákotu masa a na zemi hromadu součástek a poslouchat něco o tom že "konečně ten krám v baráku k něčemu dobrýmu je"..... :lol: :D :lol:

(já uvažoval že si koupíme dom malou pekárnu, ale vydím, že ještě musím zvážit svůj záměr že sou i lepší věci..... :lol: )

zdar a dobrou chuť... :pivko:

ps.člověk by nevěřil k čemu všemu je ta věda dobrá....

Jsem svobodný, protože dělám to co chci a ne to co musím......
jarda ovčák svitavy

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Pekárnu si kup. Doporučuji pouze eta harmony. Prošla nejen mnoha testy veřejnými, ale i mým již tříletým každodenním hoblováním......Je to veselá věc a jak si zvykneš na svůj teplý chleba z pekárny, budeš ztracen.
K chlebíčku pár utopenců a růžové brýle máš na nose, ani nevíš jak.......

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

ultrazvuk a pekárna + dodatek

Příspěvek od martin11 »

jarda ovčák svitavy píše:Pekárnu si kup. Doporučuji pouze eta harmony. Prošla nejen mnoha testy veřejnými, ale i mým již tříletým každodenním hoblováním......Je to veselá věc a jak si zvykneš na svůj teplý chleba z pekárny, budeš ztracen.
K chlebíčku pár utopenců a růžové brýle máš na nose, ani nevíš jak.......
...vidím , že jdu správnou cestou....pekárnu mám asi 8 let....jmenuje se Béda pekař....či tak nějak....vynikající,,,,návštěvy u mě doma nejdřív snědí domácí chlebíček.....je zajímavý...maso je nezajímá,,,,
....no a k tomuto chlebu....ty utopence....zajímavé je, že utopenec je utopencem....furt stejnej...ale ta cibule a paprika....čerstvá...je po ultrazvukování perfekt ..jako čerstvá....ale naložená....
...no a jeden recept ....jestli nemáte rádi olivový olej, tak nečtěte....do ultrazvuk čističky naleju po spodní rysku oliva olej....a mám chuť na topinku......tak rozetřu česnek se solí....potřu ...silnější vrstvu....1 krajíček a druhej přiklopím....musí se dělat vždy sudý počet topinek...no a pustim vibrace....na 6 minut....delší čas přístroj nemá....pak to vyndáte...okapete a na teflon panvi jen ohřejete....žádný pálení aby prskal olej....do topinek se muže vložit plátek sýra....nebo klobásky....to je na vás,,,,,...k tomu doporučuju pivo......
.....si teď představuju Jardu Ovčáka.....zdraví martin11 :lol:

....ačkoli jsem nějaká rozhozená chřipkou...myslím na vás....
...hlavně na ty naše příznivce....kteří mají potřebu lichého počtu topinek...
...sice jsem to nezkoučela....já vždycky sudý pořet...moje norma je 6...
...tak....
...1 slovy jednu topinku vyrobíte tak, že postupujete stejně jako u sudého počtu...jen ukrojíte lichý počet...tj 1 krajíček....potřete ho ..poloviční vrstvou česneku se solí...a....překrojíte na půl...tyto 2 poloviny překlopením na sebe získáte plnohodnotnou topinku...včetně náplně ...a to dle vzorce 1/2 +1/2 = 2/2...po úspěšné matematické operaci dojdete k číslu 1...takže i teoreticky to vychází....
...tím vznikne 1 ks liché topinky...další postup je stejný....Karkulka červená...moudrá :oops:
p.s. ..pracuji na simulátoru výroby topinek...velmi podobné přístroji zvané Vochrustidlo....pokud nezjistím rozpory v zákonech...a keď budú politikové konať tak ak majů...tak vynález zverejním...aaafm ;)
Naposledy upravil(a) martin11 dne úte 17 bře 2009 18:47, celkem upraveno 1 x.

... věřím, že se " TO " povede ......
aNONym
Zasloužilý člen
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Předehřev

Příspěvek od aNONym »

Prosím o info. Ten předehřev toho tvýho stejkátoru / biftekovače je nějako regulovatelný, (ch)či je automatizovaně nevypnutelný ?? Dík. Non ;)

la
Zasloužilý člen
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: Předehřev

Příspěvek od la »

aNONym píše:
Prosím o info. Ten předehřev toho tvýho stejkátoru / biftekovače je nějako regulovatelný, (ch)či je automatizovaně nevypnutelný ?? Dík. Non ;)
Je to samostatně vypnutelný je tam nato tlačítko při 65°C to samo vypne ale jde do toho nalít teplá voda třeba ono se to dlouho nahřívá až 40min.Konec konců maso může být v zasukovaným mikrotenovým pytlíku i s marinádou kvůli úspoře marinády a aji stím pytlíkem to po natřepání šoupnu do vakuovaného hrnce vyčerpá se vzduch tak na 3až 4min aby to pustilo zevnitř bubliny a klidně to jde zopakovat .Zhruba tak vychází 1,5min ušetří 1hod nakládání,i mnohem víc podle druhu u utopenců je poměr i ve dnech ,asi záleží na struktuře potraviny.Po předvakuování je to o třetinu rychlejší.bohatě za studena stačí.Tenderizování masa nemá chybu.
Bacha nahoře na ten svařák za studena nahoře ,je fest vožralej on s toho totiž neuteče akohol.
To zlomí i koně,dokonce i mě. :D :shock: 8) :smoke:
Naposledy upravil(a) la dne úte 17 bře 2009 16:36, celkem upraveno 1 x.

la
Zasloužilý člen

nářadí

Příspěvek od la »

Lacinější propichovátka (Gurmán připomíná razítko trodat) a super třítko na česnek,s tím si člověk neublíží.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

jarda ovčák svitavy

To zlomí i koně,dokonce i mě. ...
Co zlomí koně, osel přežije s úsměvem.

martin11
Zasloužilý člen

úprava výpočtu

Příspěvek od martin11 »

....ačkoli jsem nějaká rozhozená chřipkou...myslím na vás....
...hlavně na ty naše příznivce....kteří mají potřebu lichého počtu topinek...
...sice jsem to nezkoušela....já vždycky sudý pořet...moje norma je 6...
...tak....
...1 slovy jednu topinku vyrobíte tak, že postupujete stejně jako u sudého počtu...jen ukrojíte lichý počet...tj 1 krajíček....potřete ho ..poloviční vrstvou česneku se solí...a....překrojíte na půl...tyto 2 poloviny překlopením na sebe získáte plnohodnotnou topinku...včetně náplně ...a to dle vzorce 1/2 +1/2 = 2/2...po úspěšné matematické operaci dojdete k číslu 1...takže i teoreticky to vychází....
...tím vznikne 1 ks liché topinky...další postup je stejný....Karkulka červená...moudrá
p.s. ..pracuji na simulátoru výroby topinek...velmi podobné přístroji zvané Vochrustidlo....pokud nezjistím rozpory v zákonech...a keď budú politikové konať tak ak majů...tak vynález zverejním...aaafm

...toto je příspěvek č.900 ... na počest všem pleveličum, prudičum a jiným neplnohodnotným přispěvatelům tohoto fora...

jarda ovčák svitavy

Martine, i já jsem zjistil nedorazy v zákonech a tudíž mi přestává chutnat, Jsem celý opruzený,zduřelý a nesvůj....
Upozorňuji tě, že mi je lhostejný počet topinek.sudá nebo lichá....
Udělejte mi jednu radost. Uemte moučného červa a vložte do přístroje.
pokud to přežije, je to nalevačku. Pokud ne, mám cestu k tatarákovým orgiím otevřenou.

NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák svitavy píše:Martine, i já jsem zjistil nedorazy v zákonech a tudíž mi přestává chutnat, Jsem celý opruzený,zduřelý a nesvůj....
pokud to přežije, je to nalevačku. Pokud ne, mám cestu k tatarákovým orgiím otevřenou.
Chystáš tataráky z divočáka že se bojíš svalovce? :lol:

martin11
Zasloužilý člen

tatarák, červíčci atak...

Příspěvek od martin11 »

NAVAR píše:
jarda ovčák svitavy píše:Martine, i já jsem zjistil nedorazy v zákonech a tudíž mi přestává chutnat, Jsem celý opruzený,zduřelý a nesvůj....
Chystáš tataráky z divočáka že se bojíš svalovce? :lol:
...zdarec.Jardo...za 1...nevím , kde sehnat moučnýho červa...
...za 2. i kdybych ho sehnal, tak ho tam nedam...to po mě fakt nemužeš chtít...a to ze dvou duvodu....zabiju maximalně mouchu...a výživu zatím zajišťuju jinými protejny
...3...pro Navar...dobrá myšlenka dezinfikovat potraviny ultrazvukem...
...bohužel to amater nijak nezjistí...tak dotaz do plena....
..Lze ultrazvukem plnohodnotně nahradit dezinfekci..??...
jestli někdo namítne , že to do kuchažky nepatří, tak si myslím , že patří...
....osobní dotaz...co to je svalovec...něco jako...poarbuek...
....zdravi martin11 :lol: p.s. La...máš ukol...moučnýho červa do ultrazvuku....jen zkusit...jíst to nemusíš.... :jump:

la
Zasloužilý člen

Ahoj vespolek

Příspěvek od la »

Obávám se že včil na moučnýho červa nenarazím,provádím průzkum některých osvěžujících nápojů,vyžadujících uležení.Prosím o užívání cukru krystal,moučka cukr je hřích,kalí vodu.
http://www.freezi.net/napoje/recepty/bo ... ancova.htm
http://www.ok-recepty.cz/view.php?nazev ... 2007120080
http://www.mojeparty.cz/index.asp?menu=893&record=7939
v tom posledním je vinná guma ve tvaru pavouků na ozdobu,což vypadá velmi zajímavě. :D :shock: tohle teda neznám :idea:

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“