Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Ring volný-boxovárna

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět

Jste pro?

Anketa končí za stř 01 lis 2006 18:33

Ano,
11
85%
Ne
2
15%

Celkem hlasů: 13

Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Palo

Příspěvek od Palo »

Martanko píše:Máme rovnaké zamestnanie tak vieme že video sa dá natočit a upravit ako len chceš...
Je tu vela čo tvrdí že im niečo ide...ale kde su niaké neupravené videá???? Kecat možeme o čom kolvek !
Některá videa je problém modifikovat, ale to neznamená, že to nejde. Předpokládám, že "věříš" v existenci rotaci magnetického motoru, tak tedy dle Tvého názoru je možné roztočit magnetický motor. Jen se Ti nelíbí, že byla vložena energie. Zkus to trochu objasnit. Nelze na to pohlížet z pohledu klasické fyziky ve smyslu "nekoná práci". Jak už tu někdo psal, brzdy také nekonají žádnou práci (při zaparkovaném vozidle v kopci) a přesto jsou nutné ;)

Točí se ten magnetický motor bez pomoci nějakého motoru, či ne? To, odkud berou magnety energii, nás teď moc zajímat nemusí... Nejde o to najít energii tam, kde není, jde o to vzít energii "bezplatně" a využít pro svoji potřebu... Nebo ne?

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Martanko
Stálý člen
Dostal: 2 poděkování

Příspěvek od Martanko »

Palo píše:
Martanko píše:Máme rovnaké zamestnanie tak vieme že video sa dá natočit a upravit ako len chceš...
Je tu vela čo tvrdí že im niečo ide...ale kde su niaké neupravené videá???? Kecat možeme o čom kolvek !
Některá videa je problém modifikovat, ale to neznamená, že to nejde. Předpokládám, že "věříš" v existenci rotaci magnetického motoru, tak tedy dle Tvého názoru je možné roztočit magnetický motor. Jen se Ti nelíbí, že byla vložena energie. Zkus to trochu objasnit. Nelze na to pohlížet z pohledu klasické fyziky ve smyslu "nekoná práci". Jak už tu někdo psal, brzdy také nekonají žádnou práci (při zaparkovaném vozidle v kopci) a přesto jsou nutné ;)

Točí se ten magnetický motor bez pomoci nějakého motoru, či ne? To, odkud berou magnety energii, nás teď moc zajímat nemusí... Nejde o to najít energii tam, kde není, jde o to vzít energii "bezplatně" a využít pro svoji potřebu... Nebo ne?
No z mojho pohladu je to takto..treba odtienit čast magnetiského pola bizmutom a správne natočit a usporiadat magnety....
ale podla mna treba prekonat mrtvý bod a to sa rieši cievkou...ale malo by to vyrábat viacej ako tá cievka zožerie...Takto to vidím ja...ako to vidíš ty???

Drevený Martinko
poota
Zasloužilý člen
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Už jsem to psal...

Příspěvek od poota »

A(&F) píše: ... vysvětli nám tedy, jak je možné, že při té tebou nám neustále předhazované genialitě jsi zatím ještě neměl žádné úspěchy na poli VE, tak jako někteří z nás ??? ...
To je jasné -
přece proto, že

žádná VE nemůže existovat!

- a věda to zdůvodňuje naprosto přesvědčivě.
Jenom blázni se pokoušejí o nemožné.

Zdravím - poota
P.S. To má Akord "moc rád", když někdo mluví za něj - tímto se mu omlouvám.

Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Akord
Zasloužilý člen
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Martanko píše:No z mojho pohladu je to takto..treba odtienit čast magnetiského pola bizmutom a správne natočit a usporiadat magnety....ale podla mna treba prekonat mrtvý bod a to sa rieši cievkou...ale malo by to vyrábat viacej ako tá cievka zožerie...Takto to vidím ja...ako to vidíš ty???
Pardon za vstup, ale všetko je dobre rozobraté v magnetických vláknach. Tienenie magnetického poľa je silné nedorozumenie. Vždy sa pod tienením myslí odklonenie, ale nie je možné oslabiť jeden pól na úkor druhého. A teda, že siločiara, ktorá z magneta jedným pólom vyjde, sa nemusí doň vrátiť. Magnetický motor by pre svoju funkciu potreboval to druhé, a to za zatiaľ nepodarilo, navyše magnetizačná energia magnetu má konkrétnu hodnotu 300kJ/m3, po jej odčerpaní by sa magnet odmagnetizoval. Je porovnateľná s energiou oloveného akumulátora. Nekonečný počet šrobovákov, namagnetizovaných jedným magnetom sa vysvetľuje tým, že práca pritiahnutia je menšia, než odtiahnutia, a rozdiel sa prenáša tak isto ako mechanická energia na elektrickú v generátore.

AaF: První stejne odejde myšoidní ukazovák, je to dusledek historie microsoftu, kde její programátori umeli ťukat do všeho jenom ukazovákem, proste dementi. Puvodne melo odejít první enter. Pak absence pocitu sledování noční mury kolem svetla a much po okne navozuje nutnost honení se očima po kurzoru. Po novém zase už i v mobilech je treba ochytávat sklo. Lidi si trochu odmítají strouhat prsty jako tužky aby našpendlíkovali číselnici. Nikdo se neomluví za to, že se treba na nokii píšou nekterá čísla pri sms na nestejný počet stlačení. No a nakonec, ne já jsem autorem kódu kamenických,latin2,859, qverty verzí a dalších pokaždé jiných a závislých na OS, ať se to tolik "neplete". Trotloviny se generují snáze, než jejich rešení.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Martanko píše:No z mojho pohladu je to takto..treba odtienit čast magnetiského pola bizmutom a správne natočit a usporiadat magnety....
ale podla mna treba prekonat mrtvý bod a to sa rieši cievkou...ale malo by to vyrábat viacej ako tá cievka zožerie...Takto to vidím ja...ako to vidíš ty???
Podlě mě není potřeba bizmut ani cívka. Osobně jsem přesvědčený, že samotnými magnety není možné udělat magnetický motor, ale je k tomu potřeba i magneticky měkký materiál, který "požere", zkompresuje či odchýlí přebytečný magnetizmus. Co jsem sledoval Perendeva – chtěl jsem se do toho pustit, ale poté, co jsem zjistil, že je tam abnormální potřeba přesnosti – například desetina milimetru už hraje roli při mašině velké jako člověk, jsem od toho upustil... V každém případě magnety u Perendeva jsou v magneticky měkkém pouzdře... Náčrtky Perendeva vypadají jednoduše, ale technicky to zvládnout je problém. Vypadá to například tak, že magnety na jedné straně vypadají, že jsou všechny stejně vzdálené od středu, ale právě zde magnety nahoře jsou cca 2 milimetry dál od středu než spodní... Z toho může vyplynout, že je celkem normální, že to nefunguje většině lidí, protože si toho na nákresu prostě nevšimla...
Taktéž jsem zkoušel některé "nahozené" návody, ať už byly odkudkoliv. Nepodařilo se, avšak netvrdím, že to nefunguje, protože jsem zcela určitě neudělal přesnou repliku. U magnetů bohužel hraje roli přesnost. Existují však některá videa, které jsou dle mého názoru funkční a nesfalšované, dokonce jsou i poměrně jednoduché. Ale to chce zjisti přesné materiály, rozměry, rozmístění atd. a v této chvíli na to prostě nemám čas, odpovídající nástroje, dílnu, ani peníze ;)

Martanko
Stálý člen

Příspěvek od Martanko »

Palo píše:
Martanko píše:No z mojho pohladu je to takto..treba odtienit čast magnetiského pola bizmutom a správne natočit a usporiadat magnety....
Podlě mě není potřeba bizmut ani cívka. Osobně jsem přesvědčený, že samotnými magnety není možné udělat magnetický motor, ale je k tomu potřeba i magneticky měkký materiál, který "požere", zkompresuje či odchýlí přebytečný magnetizmus. Co jsem sledoval Perendeva – chtěl jsem se do toho pustit, ale poté, co jsem zjistil, že je tam abnormální potřeba přesnosti – například desetina milimetru už hraje roli při mašině velké jako člověk, jsem od toho upustil... V každém případě magnety u Perendeva jsou v magneticky měkkém pouzdře... Náčrtky Perendeva vypadají jednoduše, ale technicky to zvládnout je problém. Vypadá to například tak, že magnety na jedné straně vypadají, že jsou všechny stejně vzdálené od středu, ale právě zde magnety nahoře jsou cca 2 milimetry dál od středu než spodní... Z toho může vyplynout, že je celkem normální, že to nefunguje většině lidí, protože si toho na nákresu prostě nevšimla...
Taktéž jsem zkoušel některé "nahozené" návody, ať už byly odkudkoliv. Nepodařilo se, avšak netvrdím, že to nefunguje, protože jsem zcela určitě neudělal přesnou repliku. U magnetů bohužel hraje roli přesnost. Existují však některá videa, které jsou dle mého názoru funkční a nesfalšované, dokonce jsou i poměrně jednoduché. Ale to chce zjisti přesné materiály, rozměry, rozmístění atd. a v této chvíli na to prostě nemám čas, odpovídající nástroje, dílnu, ani peníze ;)

No ano to máš pravdu ale ukazuju že to ide aj jednoducho ! hehe

tak prečo pri replikovaní to nejde???

Drevený Martinko
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Martanko píše:No ano to máš pravdu ale ukazuju že to ide aj jednoducho ! hehe

tak prečo pri replikovaní to nejde???
To první video je zajímavé, viděl jsem podobné... To druhé mě až tolik nerajcuje ;)

Proč to při replikaci nefunguje, můžu jen hádat. Osobně jsem to ještě nezkoušel. Buď je to švindl, nebo tam hraje roli nějaký faktor, který není na první pohled patrný, podobně jako u toho Perendeva. Jo, jinak jsem zaslechl, že v u nás v republice někdo Perendeva rozběhl, to jen tak pro zajímavost... ;)

Jinak tohle video je také zajímavé ;)

Navíc to krmí "děravým" magnetem (trubkovým magnetem)... Není náhodou trubkový magnet i v repráku?
Naposledy upravil(a) Palo dne sob 28 kvě 2011 14:17, celkem upraveno 2 x.

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

Palo píše:Co jsem sledoval Perendeva – chtěl jsem se do toho pustit, ale poté, co jsem zjistil, že je tam abnormální potřeba přesnosti – například desetina milimetru už hraje roli při mašině velké jako člověk, jsem od toho upustil... V každém případě magnety u Perendeva jsou v magneticky měkkém pouzdře... Náčrtky Perendeva vypadají jednoduše, ale technicky to zvládnout je problém. Vypadá to například tak, že magnety na jedné straně vypadají, že jsou všechny stejně vzdálené od středu, ale právě zde magnety nahoře jsou cca 2 milimetry dál od středu než spodní... Z toho může vyplynout, že je celkem normální, že to nefunguje většině lidí, protože si toho na nákresu prostě nevšimla...
Perendev, co se prodává není stejné konstrukce, jako ten, co se jako Perendev nabízí na netu. Zeptejte se tech, co to chodí mesíčne plnit. Prodejný Perendev je elektrocentrála s nekonvenčním tepelným motorem, která má osazený obyčejný generátor s neodymovými magnety. Perendev na netu je magnetická blbost, která s presností nemá nic společné, je to jenom výmluva, aby se dala replikace zpochybnit.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Akord píše:Perendev, co se prodává není stejné konstrukce, jako ten, co se jako Perendev nabízí na netu. Zeptejte se tech, co to chodí mesíčne plnit. Prodejný Perendev je elektrocentrála s nekonvenčním tepelným motorem, která má osazený obyčejný generátor s neodymovými magnety. Perendev na netu je magnetická blbost, která s presností nemá nic společné, je to jenom výmluva, aby se dala replikace zpochybnit.
To je Tvůj názor a máš na něj právo ;)

Martanko
Stálý člen

Palo,Akord

Příspěvek od Martanko »

Podme do iného vlákna myslím že to nepatrí do boxovárny....navrhnite....

Drevený Martinko
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Prosím do příslušného vlákna...

Příspěvek od adam.benda »

Na téma Magnetické motory tu máme vlákno s názvem .... Magnetické motory. :D

http://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?t=1130

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

Martanko píše:
V prvním linku má v té červené plastelíne baterii a napr. jazyčkové relé aktivované jiným magnetem v ruce pod stolem.

Ve druhém linku si to honí rukou pod stolem, a v ruce má jeden magnet. Jednoduché jako prase. Videt to, jak to hledá, když mu kotouč nejprve zpomaluje.

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Akord píše:V prvním linku má v té červené plastelíne baterii a napr. jazyčkové relé aktivované jiným magnetem v ruce pod stolem.
Ve druhém linku si to honí rukou pod stolem, a v ruce má jeden magnet. Jednoduché jako prase. Videt to, jak to hledá, když mu kotouč nejprve zpomaluje.
Akorde, proč nepřijímáš pozvání na prezentaci (dle autorů) funkčních přístrojů? To končíš vždycky jen u popíráním bez možnosti dokázání? To se pak nedivím, že tu plevelíš vlákna svými teoriemi, jak nic nefunguje... ;)

adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Re: Už jsem to psal...

Příspěvek od adam.benda »

A(&F) píše:... poslyš Adame, ... těch pětatřicet minut, ... to je i s předehrou nebo bez ??? ... :D:D:D ...

... ;) ...
Bez ... :D

Akord
Zasloužilý člen

Příspěvek od Akord »

Palo píše:Akorde, proč nepřijímáš pozvání na prezentaci (dle autorů) funkčních přístrojů? To končíš vždycky jen u popíráním bez možnosti dokázání? To se pak nedivím, že tu plevelíš vlákna svými teoriemi, jak nic nefunguje... ;)
1.Protože na politické a psychologické kecy nejsem zvedavý.
2. Protože jsem se nečeho podobného zúčastnil, a dopadlo to podle bodu 1.
3. Protože tamti motáci si určují svá pravidla a objektivita je nezajímá a hlavne nechce zajímat.
4. To, že píšeš o mne, že jsem teoretik je Tvuj názor, ostatní me vetšinou platí za technickou praxi a zkušenosti. Tady je to zdarma, smula, podle toho to i nekdy vypadá.

Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“