Aktuálně: Probíhá přechod na novou verzi fóra. Postupně bude upravován vzhled a funkčnost fóra. Nahlaste prosím nalezené chyby...

Kvalitní a nekvalitní jídlo

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět

Vznikne pálení žáhy požitím nekvalitní potraviny?

Ano
34
39%
Nemusí
34
39%
Spíše ne
3
3%
Ne, je to nesmysl
5
6%
To opravdu netuším
5
6%
Mám jiný názor
6
7%
 
Celkem hlasů: 87

jaaaa

kysele telo

Příspěvek od jaaaa »

ano logika v tom je,

pri stoupani je nutne vice dychat, sice se i zapotime, ale pri delsim ci hlubsim dychanim se telo vice okyslicuje a proto se nam v noci taky lepe spi. zbavuje se jedovatych latek



Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4205
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Zase něco do seznamu ;)

Příspěvek od Palo »



Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.

chiq
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1546
Registrován: čtv 01 lis 2007 8:41
Bydliště: Trnavský kraj
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

strava

Příspěvek od chiq »

niečo od vegánov:

* Rakovina je liečitelná a dá sa jej predísť, ak stopercentne nasledujeme alkalický životný štýl. Bez vyhovoriek
* Rakovina nie je choroba, ktorú dostávame. My si rakovinu sami VYTVÁRAME
* Neexistuje liek na rakovinu a nikdy nebude existovat - keďže si sami rakovinu VYTVÁRAME, sami ju dokážeme aj ZRUŠIŤ, sami sa z nej dokážeme vyliečiť.
* Prečo sa o tom nevie? Nevedomosť je hnacou silou biznisu. Predstavme si, čo by to urobilo s farmaceutickým priemyslom, keby bol každý človek zdravý alebo každý by liečil rakovinu zeleninou a sódou bikarbonou?


http://www.diacom.sk/zaujimavosti_alkal ... ovinu.html

...a drobná pomôcka na prehľad pH (často sa hľadá ;) )
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.



lena

chlebovy kvas na piti

Příspěvek od lena »

ohledne jidla ci napoje, ktere nam zlepsi pH

jsem take drive pila a znovu jsem se k tomu vratila

chlebovy kvas,

tento napoj pochazi nekde z ruska, je to vlastne fermentovany chleba, vykvaseny a obsahuje vsechny nutne mineralni latky, ktere organizmus potrebuje,

nasla jsem jenom tuto adresu, mozna, ze zna nekdo i jine zdroje:

http://www.ruskespeciality.cz/fotoalbum ... apoje/kvas


redi se to s vodou a zlepsi se tim zazivani a nejenom zaludek take streva, prebytecne kyseliny to vyvadi ven a neutralizuje je a take nici choroboplodne zarodky



Jayo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 224
Registrován: sob 31 říj 2009 23:02
Bydliště: Bratislava
Dal: 4 poděkování
Dostal: 95 poděkování

pH

Příspěvek od Jayo »

Jeden den na pomarancovej stave, a pH vyleti hore. :-)



Hmm...

Re: pH

Příspěvek od Hmm... »

Jayo píše:Jeden den na pomarancovej stave, a pH vyleti hore. :-)
Hmm... . Jayo keď že uprimný smiech lieči , tak vedz že za túto medicinu ti i v tomto prípade ďakujem . P



Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4205
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: pH

Příspěvek od Palo »

Jayo píše:Jeden den na pomarancovej stave, a pH vyleti hore. :-)
No na té z obchodu určitě ne ;) A když pomerančouvou šťávu, tak to budou muset být pomeranče opravdu kvalitně dozrálý - to pak jo ;)


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.

Jayo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 224
Registrován: sob 31 říj 2009 23:02
Bydliště: Bratislava
Dal: 4 poděkování
Dostal: 95 poděkování

Re: pH

Příspěvek od Jayo »

Palo píše:No na té z obchodu určitě ne ;) A když pomerančouvou šťávu, tak to budou muset být pomeranče opravdu kvalitně dozrálý - to pak jo ;)
Ale ano, aj na tych. :-) Vyskusaj. ;-) S tou trochou chemie si telo hravo poradi, ked nemusi riesit tu zaplavu skod, co sposobi bezna (teplene spracovana) strava, samozrejme idealne su nestriekane. Vzdy vsak plati, ze ovocie akekolvek je lepsie, nez cokolvek s nizkym obsahom vody a tepelne upravene.



Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4205
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: pH

Příspěvek od Palo »

Nesouhlasím s Tebou, ale tak už to někdy chodí ;)


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.

NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Pálení žáhy

Příspěvek od NAVAR »

Vypozoroval jsem jednu věc. Pokud si jídlo ohřeji v mikrovlnce začne mne většinou pálit žáha i když na to moc netrpím a jídlo bylo kvalitní.


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.

Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4205
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pálení žáhy

Příspěvek od Palo »

Tohle mikrovlnka dělá, ale né zas nějak moc...


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.

NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Pálení žáhy

Příspěvek od NAVAR »

Asi jsem na to háklivej. A nejsem sám, tento problém má více lidí. Na mikrovlnkly jsem vyloženě vysazenej, krom těch co jsou na součástky :)


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.

Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4205
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pálení žáhy

Příspěvek od Palo »

Proč jsi ji ještě nerozebral? Já všechno dělám v remosce, vlhkost celkem dobře podrží... Trouba jídlo vysušuje, zvlášť třeba rohlíčky se sýrem ;) Mikrovlnku jsme do domácnosti vůbec nepořizovali, "co kdyby to fakt dělalo nějakej bordel". Je to o nedostatku času a ničení sebe sama pohodlností. Pořád jsme pracující odpad, který, když zhebne dřív, než se dostane do důchodu, tak je to jenom plus ;)


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.

NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: Pálení žáhy

Příspěvek od NAVAR »

No jo když si uděláš gáblík do práce kde je jenom mikrovlnka, tak to musíš ohřát takto.
Nicméně mám důkaz že za pálení žáhy zřejmě může mikrovlnka.
Popis testu:
V neděli večer jsem si udělal v pekáči na kamnech asi 1,5 kuřete na zelenině a s kořením, česnek nevyjímaje. K tomu jsem si udělal asi 3kg bramborové kaše.
V podnělí jsem si to vzal k obědu, ohřál v mikrovlnce - výsledek do 0,5h pálení žáhy.
V úterý jsem si to vzal k obědu, ohřál v mikrovlnce - výsledek do 0,5h pálení žáhy.
Ve středu jsem se nasral a ohřál to v laboratoři v teplovzdušné peci (cca 100C) - výsledek 1x jsem si odříhnul a jinak nic.
Jídlo bylo po celou dobu skladováno v předsíni a protože je zima tak prakticky na -10C.
Jestli ještě něco zbyde tak test zítra s radostí zopakuji :)


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.

Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4205
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Pálení žáhy

Příspěvek od Palo »

NAVAR píše:No jo když si uděláš gáblík do práce kde je jenom mikrovlnka...
Práci taky nepoužívat, ta taky škodí zdraví (respektive práci, kde je mikrovlnka) :lol:


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.

Odpovědět

Zpět na „Zdraví“