Aktuálně: Probíhá přechod na novou verzi fóra. Postupně bude upravován vzhled a funkčnost fóra. Nahlaste prosím nalezené chyby...

Jak Na To - Dotazovna

Vše o alternativních zdrojích energie.

Moderátor: Rival

A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1194 poděkování

Re: Stroj na spracovanie konopného stebla

Příspěvek od A(&F) »

Budemmakat píše:Potreboval by som poradiť alebo dať tip na stroj, ktorý by dokázal oddeliť konopné vlákno od pazderia.
... možná Ti to pomůže, ale spíše asi ne ... no, nějaký kontakty tam jsou ... http://www.magazin-legalizace.cz/cs/art ... rubricId=6 ...

... :bye: ... Anri ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Budemmakat
Nový člen
Příspěvky: 3
Registrován: ned 15 zář 2013 17:11

Re: Jak Na To - Dotazovna

Příspěvek od Budemmakat »

Dakujem Anri


Karya
Stálý člen
Příspěvky: 27
Registrován: úte 27 pro 2011 11:59
Dal: 1 poděkování
Dostal: 12 poděkování

Camera Minitron model ms-1131c

Příspěvek od Karya »

Caute

Kamos mi priniesol 3ks kamer Camera Minitron model ms-1131c.Napajane su 12v maju video vistup ale neviem co k tomu este potrebujem aby som dostal z toho obraz.Ma niekdo s tim skusenosty?Dakujem

Obrázek


lajos
Zasloužilý člen
Příspěvky: 2442
Registrován: pát 25 lis 2005 14:32
Bydliště: Liberec
Dal: 470 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Re: Camera Minitron model ms-1131c

Příspěvek od lajos »

Nechci být škodolibí ale zkoušel jsi připojit ten vydeo výstup na nějaký vydeo vstup?


Karya
Stálý člen
Příspěvky: 27
Registrován: úte 27 pro 2011 11:59
Dal: 1 poděkování
Dostal: 12 poděkování

Re: Camera Minitron model ms-1131c

Příspěvek od Karya »

samozrejme na telku


martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Camera Minitron model ms-1131c

Příspěvek od martin11 »

zdravím...moc problému nerozumím, ale já mám v počítači desku , jmenuje se to CHATEAU XP vzadu v počítači to má 4x vstup pro video kamery je to na hlídání a záznam na disk počítače. mám pocit, že "něco" podobného budeš potřebovat, aby se to do počítače dostalo.....zdraví m11 :D


... věřím, že se " TO " povede ......
lajos
Zasloužilý člen
Příspěvky: 2442
Registrován: pát 25 lis 2005 14:32
Bydliště: Liberec
Dal: 470 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Re: Jak Na To - Dotazovna

Příspěvek od lajos »

Aby to člověk z tebe tahal kleštěma, tak že video ti na TV nejde? Napájení kamery máš, všechny tři kamery nic? Na TV jsi přepnul na zobrazení příslušného videovstupu ?????


Naso
Nový člen
Příspěvky: 7
Registrován: sob 10 bře 2012 10:04

Re: Jak Na To - Dotazovna

Příspěvek od Naso »

Dobrý doufám že nejsem off. Potřebuju poradit, mám radiální ventilátor z 1203ky který je na 12V, koupil jsem k tomu trafo na 12V a natvrdo propojil přez čokoládku. Motor sepne, vypne sepne, vypne a takhle to dělá do nekonečna. Co s tím?


Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3248 poděkování

Re: Jak Na To - Dotazovna

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Naso píše: ... Motor sepne, vypne sepne, vypne a takhle to dělá do nekonečna. Co s tím?
Jestli to nebude tím, že ten ventilátor je stejnosměrněj zatímco trafo ti dává střídavej proud.

Ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1194 poděkování

Re: Jak Na To - Dotazovna

Příspěvek od A(&F) »

Naso píše:ventilátor z 1203ky který je na 12V .... trafo na 12V natvrdo propojil přez čokoládku. Motor sepne, vypne sepne, .....
... porovnej si výkon zdroje vs. příkonu ventilátoru ...... zřejmě dochází k přetížení slabšího zdroje, kdy ho tepelná pojistka vypne (a po chvíli, až se ochladí, tak zase sepne) ... pořád dokola ... ;) ...

... jinak předpokládám, že ventilátor připojený na auto-aku se točí bez problému ...... pokud ne, tak potom hledej chybu ve větráku ...

... :bye: ... Anri ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
majkl1000
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: pát 15 kvě 2015 6:16

Snímač / spínač / senzor (zapnutie PC)

Příspěvek od majkl1000 »

Zdravim,
Potrebujem aby sa mi pocitac zapol po zvyseni okoliteho osvetlenia nad urcitu hodnotu, alebo po zvysenie osvetlenia v urcitom mieste (to uz sa nepytajte preco). Co na to budem potrebovat ? Vidim to asi prilis jednoducho, nahradit powerbutton nejakym senzorom/spinacom, ktory mi nad urcitou intenzitou osvetlenia zopne obvod (pocitac zapne) a nahradi tak pwr btn. Hm ? :) dakujem za rady

:idea: příspěvek jsem Ti přesunul - poo.


la
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1854
Registrován: úte 06 úno 2007 19:04
Bydliště: Brno
Dal: 763 poděkování
Dostal: 238 poděkování

Re: Jak Na To - Dotazovna

Příspěvek od la »

majkl1000 píše:Co na to budem potrebovat ?
Něco co rozezná úroveň osvětlení třeba kameru s příslušným výstupem USB která to už umí a popis třeba http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c00841459
PS: třeba tady toho je http://www.spyobchod.cz/bezpecnostni-kamery/ Tohle je docela zajímavé http://www.spyobchod.cz/inteligentni-dv ... tress-b-1/
:D :smoke: :bye:


Peter11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 392
Registrován: ned 05 dub 2015 21:59
Dal: 84 poděkování
Dostal: 173 poděkování

Re: Snímač / spínač / senzor (zapnutie PC)

Příspěvek od Peter11 »

majkl1000 píše: Co na to budem potrebovat ? Vidim to asi prilis jednoducho, nahradit powerbutton nejakym senzorom/spinacom, ktory mi nad urcitou intenzitou osvetlenia zopne obvod (pocitac zapne) a nahradi tak pwr btn. Hm ? :) dakujem za rady
Fotoodpor, operační zesilovač, časovač, tranzistor a "mechanický prst" na zmáčknutí tlačítka. :D


Igi
Zasloužilý člen
Příspěvky: 207
Registrován: sob 30 črc 2011 13:25
Dal: 31 poděkování
Dostal: 12 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Snímač / spínač / senzor (zapnutie PC)

Příspěvek od Igi »

Peter11 píše: a "mechanický prst" na zmáčknutí tlačítka. :D
Paralelně k tlačítku pro zapnutí počítače dát relátko, kde cívka relátka bude buzena tím tranzistorem (+dioda na ochranu tranzistoru). Šlo by i nejspíš bez toho relátka přímo tranzistorem spínat..


A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1194 poděkování

Re: Snímač / spínač / senzor (zapnutie PC)

Příspěvek od A(&F) »

Igi píše:Paralelně k tlačítku pro zapnutí počítače dát relátko, kde cívka relátka bude buzena tím tranzistorem .....
... toto řešení lze použít u pouze hodně starých PC s AT zdrojem, kde tl. "pwrbutton" je skutečný síťový vypínač .... pokud se jedná o PC s ATX zdrojem, potom toto řešení nebude fungovat, jelikož při std. nastavení BIOSu trvalé sepnutí "pwrbuttonu" comp následně zase vypne (zhruba po dalších cca 4 sekundách, viz níže ** , kde je i nastavení tohoto) ... takže vyhodnocovací obvod by musel vygenerovat pouze krátký impulz ....... řešení: u PC s ATX zdrojem použít přímé sepnutí síťového přívodu (relé s kontakty na 230V, triak, SSR, atd.) + (/popř.) v BIOSu správně nastavit hodnotu u položky "PWRON After RWR-Fail" ... = po připojení síťového napětí potom comp najede i bez stisku tl. PWR ... ;) ... navíc takto spouštěný comp má ve "vypnutém stavu" zcela nulovou spotřebu ...

... mmch, uspaný nebo hibernovaný počítač lze při správném nastavení BIOSu "probudit" i jinými systémovými prostředky ... např. myší, klávesnicí, pomocí LAN, atd. (** viz POWER BIOS FEATURES, popř. POWER MANAGEMENT SETUP), tudíž jako "mezixicht" je možné využít i nějaké již nijak nepoužitelné "torzo", např. starou myš, rozbitou klávesnici (ze které postačí pouze elektronika bez membrány a tlačítek = tj. pouze tišťák s přívodním kabelem), atd. .... výhodou je, že z "uchráplého" PC lze rovnou napájet i "světlo vyhodnocovací obvod" (z USB portu) ... :) ...

... o jaký mainboard se konkrétně jedná ??? ... popř. jaký má druh BIOSu ?? ...

... :ethink: ... a vlastně, jedná se pouze o zapnutí nebo i o vypnutí ?? (při poklesu "množství světla") ...

... :bye: ... Anri ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Odpovědět

Zpět na „Jak na to...“