Aktuálně: Probíhá přechod na novou verzi fóra. Postupně bude upravován vzhled a funkčnost fóra. Nahlaste prosím nalezené chyby...

Impulzy a další nesmysly

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4206
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: LPT

Příspěvek od Palo »

conny píše:LPT port ma max rychlost az 2Mb coz je cca 2048K v "prepoctu" 2MHz (moc ECP nebo EPP)pricemz ale prevod je v 8mi bitech takze max. 256 urovni.Coz by nemuselo zase tak vadit. D/A prevodnik je brnkacka pro deti,ty mesi zacinaji s 16ti odpory a ti starsi uz si vezmou na pomoc prevodnik v chipu :)
Tohle zverstvo potom pripojime na zesilovac a jdeme si hrat s vodou..

Jinak donutit presmerovani na LPT port softwaru,to uz bude tvrdsi orisek..

takze kdyz nekdo dotlaci ovladac "FAKE" zvukovky na LPT,tak je to v kapse..
No my, když jsme měli PRN soubor a chtěli to poslat do LPT1, tak jsem vesele pouzili "copy tisk.prn > lpt1" nebo tak nejak a bylo to - bud s tou sipkou, nebo bez :) Takze by stacilo si pohrat s ASCII a zkusit, co co dela a pak uz jenom... :D
Bylo to v době Win 3.11 Workgroups, takže neraručuju, že by to fungovalo nyní na XP systémech, ale určitá šance by mohla být...


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
oxy

Příspěvek od oxy »

Schéma generátoru + SW na LPT port.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4206
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

oxy píše:Schéma generátoru + SW na LPT port.
To je pěkný :D
Akorát, že pořád do těch 22 kHz to budu mít víc pod kontrolou, než tuhle LPT...

Ale je super, že se to tu objevilo... ...dík draku :)


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Sláva

generátor LPT

Příspěvek od Sláva »

... ještě jeden
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


oxy

Příspěvek od oxy »

Za málo ;) Mělo by to umět generovat i skupinu 5-10 pulzů s definovanou pauzou. Podobně jako gen. se dvěma 555. Pokud by to někdo mohl ověřit osciloskopem příp. do kolika kHz to jede, budu rád. Ještě přidávám sin. stereo gen. 1Hz-20khz pro zvukovku. Výhodou je že se dá se spustit několikrát v oknech a výsledkem je mix třeba 10 kmitočtů x 2 s nastavením fázového posunu mezi L a R kanály.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3116
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 346 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Ilem píše:Ověřím to, ale asi až příští týden, teď mám jinou práci. Ověřím i ten mezní kmitočet. Pokud vím, standardní vzorkovací frekvence wavu je 44kHz - z toho vyplývá maximální kmitočet 22 kHz. Ale možná se to dá někde změnit. Zatím jsem si hrál s editorem wavů jen asi 5 min. Víc času nebylo.
Tak jsem to konecne hodil na osciloskop a skutecne ze zvukovky lezou stejnosmerne impulzy. Pokud jde o maximalni kmitocet - max. vzorkovaci frekvence je 96 kHz - z toho vyplyva max. kmitocet 48 kHz


"Dum spiro spero"
Ciceron
martinq
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1235
Registrován: pon 27 bře 2006 16:33
Bydliště: Prágl
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

Re: frekvence

Příspěvek od martinq »

Jsou zvukovky, z kterých dostaneš i 96 kHz (nebo takový nějaký podobný číslo), jen jestli to pobere HiFi zesilovač... Ale pokud stačí do 1 kHz, což by mělo, stačí to bohatě :)

Jinak pro Ilema - zvukovky, to co z nich jde nijak neupravujou, jen když to nahrávají, tak to "vyrovnávají"... ...tedy pokud vím...
96kHz neni frekvence která jde z reproduktorů, je to počet vzorků (dílů) na který se dělí časový interval 1sekunda, z audio systémů více jak 22 kHz nedostaneš (proč taky, hrát netopýrům je sice sexy, ale zbytečné), čísla 44kHz, 48 kHz, 56 kHz, 96 kHz je "vzorkování" = kvalita zvuku


Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Palo
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4206
Registrován: úte 08 srp 2006 18:01
Bydliště: Brno
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: frekvence

Příspěvek od Palo »

martinq píše:96kHz neni frekvence která jde z reproduktorů, je to počet vzorků (dílů) na který se dělí časový interval 1sekunda, z audio systémů více jak 22 kHz nedostaneš (proč taky, hrát netopýrům je sice sexy, ale zbytečné), čísla 44kHz, 48 kHz, 56 kHz, 96 kHz je "vzorkování" = kvalita zvuku
Ale zajisté, však já psal "ze zvukovky dostaneš", kdo tu chce rozkládat vodu reprákama? :)


Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Mim
Zasloužilý člen
Příspěvky: 855
Registrován: čtv 21 zář 2006 7:41
Bydliště: Plzeň
Dostal: 3 poděkování

Hmmm.....

Příspěvek od Mim »

Tohle celé, je bohužel na nic.....Studujte. Rezonance: Kapacita....VN....indukce....Je mi to líto. Mim


Však ono to půjde!!!
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1194 poděkování

Re: frekvence

Příspěvek od A(&F) »

Naposledy upravil(a) A(&F) dne pon 13 lis 2006 2:36, celkem upraveno 1 x.


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Mim
Zasloužilý člen
Příspěvky: 855
Registrován: čtv 21 zář 2006 7:41
Bydliště: Plzeň
Dostal: 3 poděkování

pro A(&F)

Příspěvek od Mim »

Jó....tohle je pravda, ale je to o něčem jiném, než je tohle vlákno. Tohohle, co jsi napsal a na co jsi odkázal se dá držet......Super. :lol: Mim


Však ono to půjde!!!
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3116
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 346 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Shrnutí vlákna

Příspěvek od Ilem »

Někteří zde čtou nepozorně, takže to shrnu. Toto vlákno je o generování libovolného napěťového průběhu pomocí počítače.
Experimentálně jsem ověřil, že zvukovou kartou se dají vytvořit pulzy libovolného průběhu s maximálním kmitočtem 48 kHz.


"Dum spiro spero"
Ciceron
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1194 poděkování

Re: Shrnutí vlákna

Příspěvek od A(&F) »

Ilem píše:Někteří zde čtou nepozorně, takže to shrnu. Toto vlákno je o ...
... mno, ... přestože si nejsem jist, jestli tato "připomínka" patřila pouze k mému příspěvku (i když jsem hned na jeho začátku nahlásil OoT a byl si toho i vědom) ... tak jsem ho ale stejně raději "přesunul" někam jinam ... už je to tak "lepčí" ??? ... Ileme ??? ... ;) ... A(&F)


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3116
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 346 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Shrnutí vlákna

Příspěvek od Ilem »

A(&F) píše:
Ilem píše:Někteří zde čtou nepozorně, takže to shrnu. Toto vlákno je o ...
... mno, ... přestože si nejsem jist, jestli tato "připomínka" patřila pouze k mému příspěvku (i když jsem hned na jeho začátku nahlásil OoT a byl si toho i vědom) ... tak jsem ho ale stejně raději "přesunul" někam jinam ... už je to tak "lepčí" ??? ... Ileme ??? ... ;) ... A(&F)
Nebylo to jen na tebe.


"Dum spiro spero"
Ciceron
belamachina
Zasloužilý člen
Příspěvky: 328
Registrován: stř 17 led 2007 1:59
Dostal: 1 poděkování

da sa nahradit vyroba plosaku pececkom so softom?

Příspěvek od belamachina »

napadlo ma ci by sa nedalo vyuzit pececko so softom co by sa mohlo pouzit aj na najdenie najoptimalnejsej frekvencie pre lubovolne zariadenie na vyvin vodika. Ak by sa dal na vystup vodika merac mnozstva co by daval spatnu vazbu do pocitaca mohol by to soft vyhodnotit a najst take premenne hodnoty pri ktorych to najviac bubla :-)))
Fungovalo by to tak ze by pocitac presiel vsetky mozne kombinacie co sa daju nastavit .

Mozno by to dokazalo vyriesit aj taku vec ako je premenliva kvalita vody, skaratka akasi obdoba lamdasondy s elektronikou co sa montuje do aut / velmi vzdialene prirovnanie/

Mozno to uz niekto ma aj tak postavene.

Malo by to aj dalsiu vyhodu ze namerane hodnoty by sa to dali vyhodnocovat v grafoch a vznikla by aj jednotna platforma pre porovnavanie roznych konstrukcnych rieseni.

Pocitacov mam celu kopu ale plosak nenavrhnem suciastky su pre mna spanielska dedina casu tiez nemam na rozdavanie tak preco nenechat makat techniku? :-))))

Ak je to blbost tak ma nebite , staci mi napisat argument preco by to nebol dobry napad.
Naposledy upravil(a) belamachina dne pon 22 led 2007 13:06, celkem upraveno 1 x.


Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“