Aktuálně: Probíhá přechod na novou verzi fóra. Postupně bude upravován vzhled a funkčnost fóra. Nahlaste prosím nalezené chyby...

Efektivní elektrolýza

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
1220
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1719
Registrován: úte 09 led 2007 12:49
Bydliště: Praha
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Žádný úspěch se nekoná

Příspěvek od 1220 »

Novák píše: A nebo si můžeš nad vyvíječem postavit oltář,zapálit svíčky a nad něj pověsit fotografii Mima ve zlatém rámečku a každý večer se k němu modlit jeho oblíbeným sloganem "Však ono to půjde".
Za pár let pak zjistíš že "ono to nepůjde",akorát budeš mít doma pěkné muzeum hodně blbých vyvíječů.
Pakliže Lubo máš fotku, kamarád dělá v tiskárně, šlo by ji opatřit zlatým rámečkem ........ :lol:
To VN ale časem zkusím buď s habanovým , nebo Tvým bazmekem posléze z těch diod do mikrovlnky, dám vědět až budu vědět,
enem estli to nebude slabý zdroj ta cívka ........ :ethink:

K.


Novák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 407
Registrován: ned 20 srp 2006 15:33
Bydliště: Praha
Dostal: 2 poděkování

Klucka

Příspěvek od Novák »

Úmyslem toho příspěvku nebylo tě odradit od dalších pokusů,ale dělat jenom pokusy nestačí.Psal jsem ti v SZ naštuduj si toho Kanareva,máš to tam všechno pohromadě a to i s výpočty.Pokud má voda nějakou vazební energii a ty ji chceš rozložit,musíš tu vazební energii překonat a doplnit zbytek vazebních elektronů.To je klasika kterou už zkoumali milióny a nikdo na nic nového nepřišel.Postav si vyvíječ podle profesionálů a začni porovnávat ten svůj a budeš se divit.Najednou zjistíš že tvůj úžasný vyvíječ má účinnost jenom 30% a to jsou ty okamžiky kdy začneš střízlivět.
Výrobou protonového vodíku také nic nezískáš.Sice ušetříš energii na vazebních elektronech ale získáš nestabilní vazbu vodíku s jinými vlastnostmi než je zvykem.Až sem je to dobrý,ale hlavní problém je potom anoda.Během několika hodin provozu ji doslova roztrháš na kusy a to kvůli vlastnostem kovů a tou je iontová vazba.To je taky slepá ulička.
Jediné co mi už několik let funguje je to,že kradu vazební elektrony ze vzduchu.Na srazu u Jeffa jsem to všem ukazoval a možná kdybych to neukázal,tak se také nic nestalo.Koukali na mě nějak divně.
Ale ta hlavní věc je to,že spalovací motor je konstruován s nějakým záměrem a nebude dělat nic jiného.
Motory na spalování technického vodíku z venku vypadají sice podobně,ale pravdou je,že mají za sebou nespočet úprav a tou první je např. vyšší kompresní poměr.,nebo vstřikování a spoustu jiných vychytávek.
Tady je šance amatérů jako jsem já a ty naprosto nulová.Jediná šance nás amatérů jsou spořiče paliva
a dokazují to poznatky z celého světa.Standardně se udává že 30-50% paliva dohořívá ve výfuku.Zde se dá opravdu uspět a drobnýma úpravama něco ušetřit.BP opravdu zlepšuje spalování,silná ionizace je taky dobrá věc a spoustu jiných.Peter sem dal dost dobrých odkazů takže je z čeho brát a strýček Google ti toho taky hodně prozradí.


klucka
Starší člen
Příspěvky: 139
Registrován: ned 18 led 2009 23:26

Re: škola

Příspěvek od klucka »

Peter píše:
klucka píše:Tak pre tých čo radia aby som si naštudoval to a to...aj ked sa ich človek opíta tak zase odpoved je toto a toto si naštuduj...

z účinnosti 0,255 som sa dostal na 0,314 podotýkam nie kopírovaním niekoho iného !
Výborne. Prvú lekciu máš za sebou. Máš niečo čo ti už nikto nevezme.
Všimol si si kedy prúd s časom stúpa a kedy s časom klesá pri pokuse s hliníkovou elektrodou?
No tá učinost nebola z hliníkovým ale iným vyvíjačom, ale vrátme sa ku tomu , čim dlhšie máš zapojené elektrody hliník, nerez tým je postupne napetie vyššie a prud klesá... ale vyrába to chlor ! Aspon je ho cítit... takýto sajrajt je tam po 3 hodinách..


sano
Zasloužilý člen
Příspěvky: 942
Registrován: stř 08 úno 2006 23:48
Dostal: 18 poděkování

Klučkovi

Příspěvek od sano »

:good:
Síce sa vodíkom momentále nezaoberám, ale našiel som niečo pre teba.

Ja mám nainštalovaný Google Chrome, ten prekladá všetko automaticky.

https://sites.google.com/site/inventionrd/clients

Sú tam výpočty na spotrebu zmesy.


klucka
Starší člen
Příspěvky: 139
Registrován: ned 18 led 2009 23:26

otázočka

Příspěvek od klucka »

čafte, vedel by mi niekto poradit nejaký jednoduchý program na schemu a plošný spoj?....Najlepšie český.... Dakujem....


jvj56
Zasloužilý člen
Příspěvky: 276
Registrován: sob 09 kvě 2009 10:36
Dostal: 3 poděkování

Re: otázočka

Příspěvek od jvj56 »

klucka píše:čafte, vedel by mi niekto poradit nejaký jednoduchý program na schemu a plošný spoj?....Najlepšie český.... Dakujem....
http://www.elcad.cz/eagle/
pokuď ti stačí plocha tak je to jeden z nejlepších :D


lajos
Zasloužilý člen
Příspěvky: 2442
Registrován: pát 25 lis 2005 14:32
Bydliště: Liberec
Dal: 470 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Re: otázočka

Příspěvek od lajos »

klucka píše:čafte, vedel by mi niekto poradit nejaký jednoduchý program na schemu a plošný spoj?....Najlepšie český.... Dakujem....
Ja si oblíbil Sprint Layout Verze 5.0 . Je anglicky a němcky-zdá se mi jednodušší než eagle. Stojí asi 1000Kč.
Pokud umíš Powerpoint, tak je to hračka ale chce to čas a zkušenosti (mučení)
http://www.abacom-online.de


klucka
Starší člen
Příspěvky: 139
Registrován: ned 18 led 2009 23:26

schemy

Příspěvek od klucka »

pozeral som si návody, na tie programy a ani jeden tranzistor som tam nevedel vložit...pred 4 rokmi som mal jeden soft a ten bol geniálny...jednoduchý ale neviem ako sa volal...v lavej lište mal ikonky tranzistora, integráču kondíka atd...len si klikol napísal hodnotu a bolo...


Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3116
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 346 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: schemy

Příspěvek od Ilem »

klucka píše:pozeral som si návody, na tie programy a ani jeden tranzistor som tam nevedel vložit...pred 4 rokmi som mal jeden soft a ten bol geniálny...jednoduchý ale neviem ako sa volal...v lavej lište mal ikonky tranzistora, integráču kondíka atd...len si klikol napísal hodnotu a bolo...
Nebyl to ORCAD?


"Dum spiro spero"
Ciceron
huhu1235
Stálý člen
Příspěvky: 32
Registrován: stř 24 zář 2008 14:30
Bydliště: Blava ne?? :)

Re: schemy

Příspěvek od huhu1235 »

klucka píše:pozeral som si návody, na tie programy a ani jeden tranzistor som tam nevedel vložit...pred 4 rokmi som mal jeden soft a ten bol geniálny...jednoduchý ale neviem ako sa volal...v lavej lište mal ikonky tranzistora, integráču kondíka atd...len si klikol napísal hodnotu a bolo...
tak napr.

jednoduchý
PCB Wizard
http://www.epsilon-international.com/Pr ... izard.html
môžeš spojiť z Livewire - jednoduchý ale cool soft pre návrh schém + simulátor

zložitejší
Utiboard ako súčasť balíka Circuit Design Suite (napr.ver.11), tiež obsahuje Multisim - pre návrh a simuláciu obvodov
alebo
Altium Designer (napr. ver. Summer 09) - používam ja, pre tvorbu schém a plošákov, podpora veľmi veľa súčiastok od konkrétnych výrobcov aj s ich rozmermi

apropo
netreba sa báť anglických softvérov, aj tak pre ovládanie sa v konečnom dôsledku používajú poväčšine rovnaké frázy a názvy.


lajos
Zasloužilý člen
Příspěvky: 2442
Registrován: pát 25 lis 2005 14:32
Bydliště: Liberec
Dal: 470 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Re: schemy

Příspěvek od lajos »

klucka píše:pozeral som si návody, na tie programy a ani jeden tranzistor som tam nevedel vložit...pred 4 rokmi som mal jeden soft a ten bol geniálny...jednoduchý ale neviem ako sa volal...v lavej lište mal ikonky tranzistora, integráču kondíka atd...len si klikol napísal hodnotu a bolo...
Každý program má knihovnu, stačí najít tu ikonu a pak můžeš vkládat co se ti zlíbý


Marteen
Stálý člen
Příspěvky: 86
Registrován: pát 14 zář 2007 19:42

Re: schemy

Příspěvek od Marteen »

klucka píše:Dakujem chalani za dobré rady :o), nastal problém ale trošku iný...ako zmerat prud pri vyvíjači...zvyšovaním frekvencie až do 4,65 Mhz ukazuje skoro nič...
čiže podla toho by mi vyšla účinnost 7 a nie 0,3 ako mám doteraz... jedna vec je merat podla osciloskopu napetie čo ide do vyvíjača a druhá na vstupe do elektroniky...tak isto prud ... hm...ako ste sa s tým vysporiadali?
do 100kHz 3A :)
http://www.danyk.wz.cz/vf_i.html

alebo mozes pouzit bocnik to znamena rezistor a pripojit k VF voltmetru. Ak nemas VF voltmeter moze postavit nieco jednoduche ale spolahlive do 1GHz.
http://ve2zaz.net/RFVoltMeter/RFVolt.htm


Pásli ovce valasi...
Mim
Zasloužilý člen
Příspěvky: 855
Registrován: čtv 21 zář 2006 7:41
Bydliště: Plzeň
Dostal: 3 poděkování

Re: cievka

Příspěvek od Mim »

klucka píše:Pochopil som vyvíjač a cievku... :o))))))
Pokud jsi to pochopil, tak o čem ještě chceš diskutovat? Mě osobně připadá, že jsem "opravdu udělal velice špatně, když jsem dal, byť nekompletní" řešení na tohle fórum. Tolik nadávek jsem nezchytal za celý život a přitom jsem se jen snažil pomoci. Před dlouho dobou mi to přestalo bavit. Našlo se sice pár jedinců, celkem "3" co úspěšně zreplikovali vyvíječ a "domysleli" celý princip. JInak si myslím, že negativita celého procesu zveřejňování je více na škodu, než k užitku. Jelikož i takový "borci" myslím tím třeba Luboše, který zjevně nepochopil, že nejde o BP, protože ten je skutečně na hov..o, ale o podstatné zvýšení produkce vodíku a následnou separaci kyslíku....je zcela zjevně mimo. Další oponent Peter docela hloupě přepočítává energetickou bilanci... tohle je kravina...nelze!!!!! Držím vám palce....za dobu mého laborování jsem přišel na to, že je spousta jiných směrů....a vzhledem k negativnímu působení na běžný spalovací motor i výhodnějších....ale jinak znovu opakuji: Všechno tady pro provoz motoru na bázi disociace vody bylo již řečeno. Není to nic složitého a jak napsal kdysi dávno Carl Cella: Zvládne to každý i z polovinou mozku...." podotýkám: jen chtít.


Však ono to půjde!!!
1220
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1719
Registrován: úte 09 led 2007 12:49
Bydliště: Praha
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: cievka

Příspěvek od 1220 »

Mim píše:
klucka píše:Pochopil som vyvíjač a cievku... :o))))))
Pokud jsi to pochopil, tak o čem ještě chceš diskutovat? Mě osobně připadá, že jsem "opravdu udělal velice špatně, když jsem dal, byť nekompletní" řešení na tohle fórum. Tolik nadávek jsem nezchytal za celý život a přitom jsem se jen snažil pomoci.......... Zvládne to každý i z polovinou mozku...." podotýkám: jen chtít.
Mime sorry míň než polovinu mozku máš Ty :shock:
proč ?
Protože Ti ( pro mně záhadným způsobem ) zřejmě dosud nedošlo, že si schytal nadávky právě za nekompletnost návodu.
Někdo se těšil a nebyl určitě sám, že společně dáte dohromady auto na vodík. Nestalo se a ty se divíš ?
Budou Ti nadávat znova......
Mezitím se objevily pěnové separátory a stalo se moc věcí.
To jak si to prezentoval bez usměrnění VN je to podivnost. Poradit s tím neumím.

Pokud to umíš tak proč neporadíš těm co v tom mají vyhozený peníze ? Neveřejně třeba i :?:
:bad:
K.


1220
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1719
Registrován: úte 09 led 2007 12:49
Bydliště: Praha
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

poradit

Příspěvek od 1220 »

neumím, protože jsem to nestavěl už jsem to psal, pokud to vyzkouším s usměrněným VN, dám vědět
http://old.press.avcr.cz/zajimave-projekty.php?id=189
zde něco o separaci
K.


Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“