Vitamin C

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Estel
Nový člen
Příspěvky: 2
Registrován: čtv 14 bře 2013 20:57

Re: Vitamin C

Příspěvek od Estel »

Ahojte, tak jsem vyrobil první LC. Jen by me zajímalo jestli někdo máte věděckou studii ve které je dokázáno že je možné vyrobit lipozomy pomocí ultrazvuku a lecitynu. Nic mimo tohle jsem nenašel:
http://orion.chemi.muni.cz/zakladni_poj ... ge0379.htm
http://gvm.vm.cz/vyuka/bio_pojmy/hesla/liposomy.html
Moc dik.


artus27
Nový člen
Příspěvky: 6
Registrován: pon 17 pro 2012 14:13
Dostal: 9 poděkování

Re: Vitamin C

Příspěvek od artus27 »

Zdravym všetkych vo spolok,
chcel by som sa spytat ci niekto nevie, kde by sa na Slovensku alebo v Cechach, dal objednat askorbat sodny, teda nekysla forma vitaminu C. Videl som tu odkazy na zahranicne stránky(USA), ale nemam skusenosti s objednavanim zo zahranicia. Ak je tu niekdo, kdo si uz objednal askorbat sodny zo zahranicia, velmi rad by som si s nim vymenil skusenosti. Za pochopenie dakujem.


lena

Re: Vitamin C

Příspěvek od lena »

Je to zajimave asi vsechno co jde primo do zil ma velky ucinek. Bohuzel je problem jak to zvladnout.
Jinak bych to vyzkousela.

http://www.novinky.cz/domaci/313036-nov ... inu-c.html


Uživatelský avatar
Craft
Zasloužilý člen
Příspěvky: 475
Registrován: sob 25 srp 2007 21:27
Bydliště: Severní Morava
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vitamin C

Příspěvek od Craft »

Ta farmacie mě poslední dobou čím dál více překvapuje, že začíná používat alternativní prostředky, které dříve odsuzovala :) Teď naposledy v hlavních zprávách v sobotu byla reportáž o nitrožilním podávání vyšších dávek vit.C v podobě jakéhosi "léku" a to dokonce v několika nemocnicích tady v ČR. Asi již začíná docházet munice na poli účinných chemických preparátů, neboť se mi nechce věřit, že by tyto kroky podnikala farmacie jen tak, bez nějakého nátlaku alternativy, která čím dál více získává na síle převážně díky internetu a už se jim už mnohem hůře lže než dříve ;) Jsou to sice první vlaštovky, ale jen tak dále, neboť alternativa a klasická medicína by se měli doplňovat a ne jít věčně jako dva berani proti sobě. Pak z toho pacient vytěží opravdu maximum.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Vitamin C

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
Zřejmě konečně nazřela, že její pozice je nadále neudržitelná ;)

Ovšem většina "alternativních" léčiv je velice levná a taky v drtivé většině nepatentovatelná, takže se to řeší tak, že jsou tyto prostředky "vkládány" do zcela nových přípravků a nebo dodatečně do nějakých stávajících, které jenom "vylepšují". Tím nejsou "zpeněžovány" samostatně, ale jenom jako součást již jinak chráněných výrobků. To má pro farma-gang několik cenných výhod.
Nelze jim vyčítat, že by nepoužívali cokoli z toho, co je účinné.
Docela vtipně obcházejí nepatentovatelnost.
Účinné prostředky mohou ve svých přípravcích dávkovat zcela libovolně, tedy hlavně v souladu se zásadou, že pacienta je nevhodné zcela vyléčit - úplně stačí, když se jeho obtíže sníží na nějakou přijatelnou míru.

Zabránit šíření informací už nedokážou, takže jim pro zachování zisků zbývá jenom převedení volně dostupných prostředků mezi nedostupné a nebo vázaně prodejné. U bylinek se snaží zakázat jejich volný prodej jako "potravních doplňků" a pokud možno je nějak převést mezi "léky", tedy pod vlastní správu a distribuci. Vlastnímu pěstování, sběru a používání bylinek zatím čelit nedokážou, ale dá se očekávat, že i to v budoucnu nějak dokážou, nejspíš nějakým starostlivým nařízením, že člověk nebude smět dát do huby nic, co si někde nekoupil - na vlastní pěstování bude nejspíš muset mít platnou licenci a splňovat evropské normy :mrgreen:

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Pozdrav od Habany

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Včera jsem mluvil s Habanou a vytřel mi zraky. Tohle jsem minul. Rajčata a umělý VitC. Jak jsme se tu domlouvali o kdejaké formě C, s rajčatama to vypadá tak, že člověk krásně snáší až 2.5g syntetického C v půli rajčete a dá se to jíst po hodině aniž by nastávaly nějaké :ptrain: a jiné problémy. Takhle se dá dostat do těla 16 x 2.5 = 40g denně ústně. Z toho mi plyne, že v rajčeti je dost organických látek u kterých syntetický vitamín C vytěsní nějakou jinou kyselinu a sám se neutralizuje na naprosto organické askorbáty. Habana to má odzkoušený a že prej je to vynikající ve vysokých dávkách na kdejakou infekci. Specielní poznatek je, že vysoce dávkované C v této podobě krásně podrží dobrou náladu a pokud člověk potřebuje nespat díky velikému nákladu práce, udrží člověka čiperným a bystrým daleko líp než káva.

:!: Podmínka je VitC s rajčetem pořádně rozmačkat a promíchat. :!: To přímo vypadá na možnost vylepšení a hlavně na možnost náhrady jiných a drahých přírodních zdrojů VitC tímto lacinka vynálezem. Habana taky tvrdí, že nezáleží na kvalitě rajčat. Co jsem od posledka pochytal na kyselinu askorbovou, je z chemického hlediska velice agresivní a definitivně tedy je schiopna vytěsnit spoustu jiných organických i inorganických kyselin ze sloučenin v potravě. Možná by stálo za úvahu tohle vyzkoušet v kombinaci s kde čím, třeba aj s "okurkou". Nepochybuju, že rajče není to jedinné vhodné pro takovouto kombinaci. Dokonce bych si tímto dovolil předpovědět, že džusovací rakovinné kůry a la Breus, Páter Ferda, Schulze, Kelly atd. obohacované o syntetický VitC, by opět stály za pořádné vyzkoušení a to nejen u rakovin. Například mrkvová vyžene i neurologické problémy a revmatismus a vlastně ty ostatní to dovedou do nějaké míry taky, i když jsou u nich nejvíce známé jejich úspěchy s rakovinou, včetně raka pankreasu.

Co se týče popsaného fungování, jde možná i o lepší vynález než celé liposomatické C jednak z praktických důvodů a jednak pro obsah dalších vitamínů v rajčeti, které s C spolupracují. To, že z toho není :ptrain: bych nezbytně nepřipisoval pouze tomu, že je to lépe vstřebatelné, ale i tomu, že je užívání rozděleno přes celý den. Nicméně podle Habanových příznaků a příznaků (omládnutí) vynálezce této kombinace pana Jana Hromady z Opavy lze usoudit, že jde zatím o nejideálnější formu užívání VitC. Všechny příznaky totiž poukazují na velikou podporu metabolismu a s ním i imunity a přitom úplně za hubičku.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
milnem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 291
Registrován: sob 29 led 2011 19:43
Bydliště: Zlínský kraj
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Re: Vitamin C

Příspěvek od milnem »

Slávku to je ohromné.Prosím Tě víš v jaké formě ten vit.C bere?Stačí normální kyselina askorbová,která je nejspíše D-askorbová?I když už jsem zaslechla někde názor,že ani ve farmaco vit.C není L-forma.T by bylo super.M.


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Vitamin C

Příspěvek od Slavek Krepelka »

milnem píše: ... I když už jsem zaslechla někde názor,že ani ve farmaco vit.C není L-forma.T by bylo super.M.
:roll: Blbci nakrákaj děsnejch ptákovin :D a není mi jasné, kterého z nich napadlo učit magory vůbec psát a kdo seděl na schvalovací komisi.

Standart krzevá celou lékařskou industrii je: "Pokud není kyselina askorbová (Vitamín C) specificky označena jako DC, jde vždy o LC, tedy levou kyselinu askorbovou." D se snad nikdo ani prakticky nezabývá.

Jinak je na použití nejlacinější a nejvhodnější krystalová forma, nikoliv pilule s křídou a pojivem. Mikrováhy stojej pár šupů a konec konců by se asi měla nechat sehnat, či vyrobit i nějaká měrka. Klacek a kudla to při troše snahy a zručnosti dokáže.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
early123
Starší člen
Příspěvky: 151
Registrován: úte 21 pro 2010 21:10
Bydliště: Piešťany,SR
Dal: 73 poděkování
Dostal: 70 poděkování

Re: Pozdrav od Habany

Příspěvek od early123 »

Slavek Krepelka píše: Nepochybuju, že rajče není to jedinné vhodné pro takovouto kombinaci. ...
Nazdar,myslíš si ,že by ako náhrada za rajčiny mohla byť i mrkvová šťava? Pre mňa by to bola oveľa jednoduchejšia kombinácia,keďže mrkvu zoženiem bez problému aj v zime.

Vďaka


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Pozdrav od Habany

Příspěvek od Slavek Krepelka »

early123 píše: ... Nazdar,myslíš si ,že by ako náhrada za rajčiny mohla byť i mrkvová šťava? ...
Jedině zkusit. Nejsem organický chemik. Mám ale podezření, že to bude chtít smíchat i s něčím kyselým a kdo ví jakou úlohu v tom celém hraje tomatin, který se chová podobně jako solanin a chaconin, které všechny odstraňují nemocné buňky (apoptozou) nahrazované kmenovýma ve tkáních. V té mrkvi taky něco bude kromě beta karotenu, ale co všecko :dknow: Třeba aj přimíchat něco šťávy z jablek. Dokonce bych řekl, že aj paradajkový protlak a konzervované paradajkové šťávy by se měly nechat céčkem úspěšně nadopovat.

S laskavým pzdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Pozdrav od Habany

Příspěvek od hanka »

O vitamínu C braném s rajčaty mám taky co říct.
V současné době u sebe řeším nepříjemný problém. Nafoukal mi do ucha vítr. Já vím, není to nic zvláštního, obvykle se to odbude nachlazením. Ale protože se to stalo v době mého dlouhodobého fyzického a psychického vypětí, ukázalo se, že imunitní systém už neměl sílu zabojovat a já dostala silný zánět něčeho v uchu (místy si dokonce myslím, že se snad zanítil i mozek ;) ). Koho někdy bolelo v uších, ví, o čem mluvím … Jsem v situaci, že bych ochotně vzala i antibiotika, abych se té bolesti zbavila – to bych na ně ale nesměla být alergická … Na obíhání lékařů a podstupování různých vyšetření nemám sílu ani chuť. Stejně by to vedlo akorát k tomu, že mi přesto budou zkoušet nasazovat různá antibiotika, jestli přece jenom nějaké snesu, případně hospitalizovat a dávat antibiotika do žíly – to znám, tohle podstupovat nebudu, takhle mi zabili dcerku … Takže mi nezbývá nic jiného, než aplikovat v praxi všechny alternativní způsoby léčení které znám, probírané i tady na fóru. Pár dnů marně. Po jednom dni čistě MMS-kovém, který žádnou úlevu nepřinesl, jsem se musela rozhodnout, jestli dám přednost pokračování s MMS, nebo vysokým dávkám vit. C, protože obojí najednou brát nelze. Rozhodla „náhoda“ (o které vím, že neexistuje) - v lékárně se mi neuvěřitelně podařilo koupit velké balení (50 ks) injekčních roztoků Acidum ascorbicum (vit. C). To rozhodlo - pokračuji s maximálním příjmem vitamínu C. Ovšem dostat do sebe vysoké dávky vit. C není jednoduché. Injekce sice hodně pomáhají, ale zdaleka nepokryjí potřebu, je třeba také orální podávání, které ale silně omezuje vznik :ptrain: . Jednu chvíli jsem zalitovala, že jsem raději nepokračovala s MMSkem. Jenže při braní MMS žádná úleva od bolesti nepřicházela, kdežto při nadopování vit. C se úleva dostavuje. Ke zmírnění bolestí je třeba mít v krvi maximální množství vit. C, jaké tělo snese, současně se však zvyšuje i potřeba těla na vyšší dávky. V nouzi jsem si vzpomněla na pana Hromadu z Opavy a jeho rajčata. Tak jsem si rozmixovala 8 větších rajčat, do mixu jsem dala 18 plných (až vrchovatých)čajových lžiček práškové kys. ascorbové – nevím, kolik je to vit. C, ale určitě více než 20 g, s tím, že to budu mít na 2 dny. Spotřebovala jsem ho téhož odpoledne, společně se 3 injekcemi (po 500 mg) které jsou údajně absorbovány beze ztrát, a několika pohárů vody pokaždé s 2-3g rozpuštěné kys. askorbové smíchané se sodou bicarbohou v poměru 3 : 1 (toho dne mi bylo obzvlášť bolno) – dohromady to bylo za ten den takových 60g vit. C, možná více. Kdoví, možná kdybych měla více rajčatového céčkového mixu, obešlo by se to bez :ptrain: ...

Ano, potvrzuji z vlastní zkušenosti, že s rajčaty se dá brát opravdu velké množství vitamínu C!

Hanka.


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Vitamin C

Příspěvek od hanka »

Možná se někomu bude hodit: doporučuji nemíchat dohromady tablety vitamínu C 1000 s prodlouženým účinkem s vyššími dávkami práškové kys. askorbové (může vám být nevolno).

Jinak léčení vit. C u mne pokračuje úspěšně :jump: , vysoké dávky céčka rozhodně léčí zánětlivá onemocnění, dokonce pomáhají mírnit a odstraňovat bolesti, na které jsou krátké i analgetika :) !
Hanka.


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
early123
Starší člen
Příspěvky: 151
Registrován: úte 21 pro 2010 21:10
Bydliště: Piešťany,SR
Dal: 73 poděkování
Dostal: 70 poděkování

Re: Vitamin C

Příspěvek od early123 »

hanka píše: vysoké dávky céčka rozhodně léčí zánětlivá onemocnění, dokonce pomáhají mírnit a odstraňovat bolesti, na které jsou krátké i analgetika :) !
Hanka.
Nazdar,čo si s tým konkrétne liečiš?Mohla by si to popísať presnejšie,ešte som to neskúšal,ale pripravujem sa.

Ďakujem


Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Vitamin C

Příspěvek od hanka »

early123 píše: Nazdar,čo si s tým konkrétne liečiš?
Ahoj, na vyšetření jsem sice nešla, ale příznaky jsou jasné. Léčím si tím zánět trojklanného nervu. Jednu chvíli to vypadalo tak, že se z toho vyvine zánět mozkových blan :cry: .. Céčko ale nepřipustilo horečky a posléze uvolnilo i hlavu .. a hlavně utlumilo bolesti, když analgetika takřka nepomáhala. Teď už je mi hej :) ... Nejdůležitější ale také nejobtížnější je nalézt tu správnou hladinu (tu máme každý podle toho, jaký máme zrovna deficit C), pak se dějí zázraky..
Hanka.


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Vitamin C

Příspěvek od Slavek Krepelka »

hanka píše: ... Léčím si tím zánět trojklanného nervu ....
Na to je fajn Godzila, ale C bych dal přednost pokud není bolest vyloženě akutní. Dnes jsem ho do sebe nacpal zatím 30g s rajčaty, včera večer 10g. Mám pocit, že ještě 10g dnes udělám, jestli ne 20. Že mi první várka dvě veliká rajčata s 20g C krystalů moc nejela, vylepšil jsem si to dneska. 2 veliká rajčata, lžička soli, 20g C krystalů, přes půl lžičky chili papriky a dvě lžičky medu. Moc se mi to líbilo a hlavně mi to neusosávala manželka. Skutečně to člověka drží v príma náladě a čiperného i bez kafe, které jsem asi včera nějak spontáně zavrhl aniž jsem chtěl a aniž bych se snažil.

Jinak C je na všecko, protože dělá imunitu.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Odpovědět

Zpět na „Zdraví“