Archeologie

Filosofie přírodních jevů.
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Archeologie

Příspěvek od Slavek Krepelka »


Narazil jsem na tohodle člověka a jeho archeologickou práci. Pokud opomenu velice silné náboženské zabarvení, což mi v podstatě ani moc nevadí, pokud mi nelezou jehovové do dveří. ten chlap našel, a podle dokumentace velice nepochybně, jak "Noemovu Archu, tak co zbylo ze Sodomy a Gomory a kdo anglí a zajímá ho to, by se na to měl podívat. Přiložený odkaz je jeden ze spousty na Youtube a zatím jsem toho moc neprošel, ale tenhle dává docela dobrý přehled nejen o jeho vynikající práci, ale i o tom, jak nám archeovědové systematicky lžou a že bible, spíš tedy starý zákon, pokud se tedy opět neotřepu nad příslušnými církvemi, je v podstatě svou historickou hodnotou velice nedoceněná.


Tohle je další šotek a taky dobrý šotek, Ten zase začal před lety šťourat do věku lidstva. Pokud opominu svou vlastní nechuť věřit moderním datovacím metodám založeným podle mně na naprosto zcestných teoriích, no spíš předpokladech fyziky, vyšťoural i takovou mňamku, že zlatokopové tahali mimo zlata z pod nějaké stolové hory v Kalifornii z fosilních řečišť naprosto jasné hmoždíře a jiné dobroty, staré podle toho vědeckého datování :shock: 250 miliónů let. To pámbu neměl ještě vymyšlené, podle stejných datování, ani dinosaury, kteří se na povrchu zemském oběvili prý před cca 230 milóny let.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
SethX
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: pon 26 lis 2012 16:35

Re: Archeologie

Příspěvek od SethX »

Zajímavé :)
Ještě zajímavější je přečíst si Bibli - samozřejmě starý zákon.
Řekl bych, že pokud je člověk pozorný a nenechá se otrávit věčným výpisem rodokmenů dozví se mnoho zajímavých věcí.
Mimo spousty technických zajímavostí, že potopu světa přežila ještě jedna rasa podobná lidem, která zřejmě byla od lidí dost odlišná, protože byla něčím velmi nápadná (možná výškou - spekulace - údajně i královna ze Sáby měla výšku kolem tří metrů, že by nějaké zachované geny :?: ). Bohužel tyto humanoidi byly (rovněž podle bible) vyhubeni největším škůdcem na zemi... ...lidmi... :( .
Nejzajímavější na tom je, že pravdivost bible potvrzují jiné daleko starší texty - podle Platona v Atlantidě žilo 10 různých ras (Informace o Atlantidě údajně pocházejí od Solóna, který je získal od kněžích v Egyptě).

Proč to tady píši? Protože je na tom krásně vidět, že nám (nebo spíš oficiální vědě) uniká mnoho podivných, ale zároveň nepopiratelných informací, které rozhodně nepasují do tabulek.

Já osobně jsem na 100% přesvědčen, že nejsme první pokročilá civilizace na Zemi - před námi byly jiné a dost možná na daleko vyšší úrovni :!:


SethX
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Archeologie

Příspěvek od Slavek Krepelka »

SethX píše: ... a nenechá se otrávit věčným výpisem rodokmenů dozví se mnoho zajímavých věcí. ...
Já se pravda otrávit nechal. Nicméně, co jsem se tak potloukal různýma knihama. které se zabývají jak biblickými údaji, tak jinými, ono to vypadá na několik potop. Nesouhlasí totiž technické údaje různých legend. Ofikové to samozřejmě zneužívaj tvrďa, že je to celý říše snů, a nesrovnalosti jsou jim "silným" argumentem, ale ono to bude nějak jinak.

Například ty stolové hory jsou cca 300m vysoké. Pokud bych vzal v úvahu jenom těch 300 metrů z mnoha vrstev různých hornin nad nálezy, jsou v tom nutně nějaký ty roky uložený, i když pokud byly náplavy velkopovodňový, nemuselo to jít do bůhví jakých miliónů let. Jenže pak je tady ještě otázka eroze třista metrů náplavů kolem těch stolových hor a to už přestává všecka sranda. To je šílenýho materiálu. Nejen to, že eroze nějaký ten pátek vezme, specielně tam, kde zaprší jednou za 100 let, alespoň dnes, ale ten materiál muselo něco nějak z oblasti těch stolových hor zase taky někam odstranit a to nemůže být záležitost deště a větru. Celá ofiko lidská genealogie je absolutní škvár.

Co se týče Atlantidy, ofikové skutečně pindaj, že informace pochází jenom od Solóna z jeho dialogů Kritias. To je ale sprostá lež. Severoamerický indiáni o ní věděli taky a nějaké střípky jsem pochytal, že i evropské mytologie v sobě nějaké zmínky nesou taky.

Co se týče ještě Sodomy, Gomory a dalších dvou měst v oblasti, pokud se vykvajznu na omáčku o Lotovi a Abrahámovi, či kom, lze se domáknout, jednak že u severního břehu mrtvého Moře jedno z pěti sesterských měst katastrofu přežílo, že ta síra padala nejen na Sodomu, Gomoru a ta další dvě města z pěti v oblasti, ale na celou pláň mezi a kolem nich, kterou totálně zničil žár a změnil rajskou zahradu která tato města živila v pustinu. Taky tomu musel dát nutně dát ránu kysličník siřičitý, pomineme-li ten hic. Biblický kecy o božím trestu za to a ono bych vynechal, ale něco velice závažného se tam stalo a Žid si to domaloval k obrazu svému, jako vše v histori.

Sopečný to tam bývalo a stále je, i když momentálně nijak zvlášť aktivní. Podle toho, že pod hladinou mrtvého moře je na jihu utopené ještě jedno další město, je na snadě, že si v té oblasti taky pěkně sedla zem a to natolik, že z toho vzniklo Mrtvé moře, které kdysi mohlo být podstatně menším jezerem.

Podle síry, která je nastřílená i ve zdech vypálenách snad více méně vápencových pozůstatků zdí budov se dá soudit, že síru něco dštilo jednak nějakou dobu, jednak že síra nepřicházela pouze ze shora, ale i alespoň poněkud ze stran a to už do zčásti vypálených, zpopělněných zdí. No, a to nečisté vypálené vápno plné nečistot jiných hornin asi sem tam nějaký ten déšť eventuelně uhasil a poněkud popel zpevnil více méně na vápenou maltu, takže je to dodnes alespoň jaksi zachováno. Tam by bylo zajímavé pokopat, protože ten hic nemohl asi projít do sklepení a něco moc zajímavého by se tam mělo nechat najít.

Pokud se člověk podívá na technickou stránku, pokrýt více méně okamžitě, řekněme během dne, několik set čtverečních kilomerů hořící sírou bude těžko záležitost nějakých zbraní. Té síry tam musely spadnout šílené tuny. Bible mluví o ohni a síře, což dává smysl, protože na to aby síra hořela ji musí něco zapálit. Na nějaký nálet, nebo bomby to nevypadá, na asteroid taky ne, ale velké ložisko vulkanické síry, rozhozené sopečnu erupcí, by nejspíše takový trik dokázalo s přehledem. Pokud by se někdo uráčil udělat geologický průzkum, což se asi nikomu ještě neuráčilo, asi by zjistil, že Mrtvé Moře sedí na peckách síry.

Co se týče Lotovy ženy, překlady a interpretace s tím mají hodně co do činění. Pár lidí se lehce zmínilo, že sůl a odpařit měly společný výraz. Tím náhle tahle část povídání vypadá, že se ta ženská vypařila. Další problém je, že alespoň anglické překlady tvrdí, že Lotova žena "turned back". Někdo je úplně blbej. "To turn back" znamená v anglině se vrátit, i když to může za jistých okolností znamenat i se otočit, třeba tváří. Otočit se je specificky "to turn around" tedy celým tělem, i když i to za okolností může znamenat se vrátit. Anglina je bordel, ale slovní kontext jasně říká, že se vrátila. To by znamenalo že se ta osoba vrátila z půli útěku zpátky a že jí měl asi Lot plný zuby, tak ji nechal. Ono totiž nedává moc smysl, že by se otočila v solný sloup jenom díky tomu, že pohlédla zpět, byvše více méně v jené partě rodiny, jak to překladatele a vykladači bible vysvětlujou, a že by se stejný problém netýkal Lota a dcer.

Taky nedává smysl, aby hněv "bohů" postihl 4 města více méně v kruhu kolem jižního konce dnešího Mrtvého Moře a aby nesebral i sesterské páté město na severním konci, kam se vypravil a kde to prý přežil Lot se zbytkem rodiny, nějakých padesát kiláků od Sodomy. Když se na to Mrtvý Moře člověk podívá, je to jakási ledvina. Severní část je relativně mělká a menší s dost patrným předělem za kterým je o hodně hlubší jižní část. Snad by se to dalo interpretovat tak, že ta jižní část doznala nějakého markantnějšího poklesu nežli její okolí a jestli ta hromada hořící síry vylítla ze země, musela vylítnout právě z tama, protože ta jižní část sedí v epicentru celé pohromy.

Ať už jakkoliv, našel panáček Sodomu a Gomoru, která je vyloženě na očích, se vší důležitou dokumentací síry a ohně, a ofiko archeologie se k tomu staví zády. Je to taky pěkná sebranka.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
bigben
Starší člen
Příspěvky: 105
Registrován: úte 29 pro 2009 17:00
Dostal: 12 poděkování

Re: Archeologie

Příspěvek od bigben »

Doporučuji Viasat history -běží tam cyklus Vetřelci dávnověku.To co jste začali probírat tady, tam to probírají i seriozní vědci .A samozřejmě i Erik von Deniken.

Edit: ... http://vetrelcidavnoveku.webnode.cz/ ( v S2E5 dílu je od 6:30 zmíněn i Viktor S. a je vidět jeho "Repulsina" http://vetrelcidavnoveku.webnode.cz/a2- ... ird-reich/ ) ...


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Egypt trochu netradičně

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Je to pozdrav od Cimírka.







Ahoj, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Archeologie

Příspěvek od poota »

Slavek Krepelka píše:Co se týče Lotovy ženy, překlady a interpretace s tím mají hodně co do činění. Pár lidí se lehce zmínilo, že sůl a odpařit měly společný výraz. Tím náhle tahle část povídání vypadá, že se ta ženská vypařila. Další problém je, že alespoň anglické překlady tvrdí, že Lotova žena "turned back". Někdo je úplně blbej. "To turn back" znamená v anglině se vrátit,
Strojový překlad mi v jiné souvislosti dal hlášku, "že se vrátil" člověk, který podle ostatního textu umřel. Pokud se to spojí, tak se Lotova žena neobrátila, ale "vrátila" = umřela a neproměnila se v solný sloup, ale vypařila se.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Hádanka

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Co vznikne skřížením orgonitu, menhiru a mrakoniče (cloudbusteru)?


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
lajos
Zasloužilý člen
Příspěvky: 2444
Registrován: pát 25 lis 2005 14:32
Bydliště: Liberec
Dal: 471 poděkování
Dostal: 212 poděkování

Re: Archeologie

Příspěvek od lajos »

Menorclud


martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Archeologie

Příspěvek od martin11 »

ORGOCLOUMEN :idea:


... věřím, že se " TO " povede ......
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Archeologie

Příspěvek od Slavek Krepelka »

:)

a) Co je na Sahaře nejvzácnější a jak to tam dostat?
b) Jsou v tom tuny žuly, krystalického to kamene obsahujícího spousty různých kovů, viz Schauberger/Reich/orgonity.
c) Mívalo to vysoce leštěný povrch viz Reich (povrchová úprava mrakoničů a Joe Cell)
d) Stojí to na pórezním podloží plném proudící vody viz Reich/Provod (dolmeny)
e) Na západní straně tohoto křížence v mnoha kilometrové vzdálenosti teklo kdysi druhé rameno Nilu (nikoliv původní rameno, jak se nám snaží nakukat, které by se pozdejí nějak přesunulo :shock: přes náhorní plošinu !!!)
f) Nedaleký kamený lev je výrazně erodován bohatými srážkami.
g) Relativně ohromná oblast v okolí bývala velice zemědělská s vysokou populaci a to ještě daleko na západ od vyschlého západního řečiště.
h) Sběrné povodí Nilu sedí prakticky na rovníku a "jarní" záplavy se nikdy nekonaly. Zato se konala a koná jedna sezóní a relativně mírná záplava trvající zhruba 100 dní. Nil je ve skutečnosti řekou s nejpředpovídatelnějším výkyvem výšky hadiny.
i) Oblast starého Egypta nevykazuje žádné rozsáhlé zavlažovací systémy. http://mygeologypage.ucdavis.edu/cowen/ ... ation.html
The river valley is flat-floored, but narrow and steep-sided, never more than 25 km wide until it reaches the Delta below Cairo. Irrigation schemes could therefore not carry water any great distance away from the river.
Údolí Nilu je ploché, ale úzké, nikde není širší než 25km dokud nedosáhne deltu pod Káhirou. Zavlažovací systémy tedy nemohly nikdy dosahovat daleko od řeky.
The ancient Egyptians built large flat-bottomed basins for growing crops along the river banks, and simple sluices that diverted water into them at the peak of the flood.
Dávní Egypťané budovali ploché nádrže ve kterých pěstovali plodiny podél řeky a jednoduché propustě které odváděly vodu z řeky za nejvyššího stavu řeky.
Jaký bahno na polích? Navíc, samotná šířka současného údolí Nilu v Egyptě napovídá, že Nil býval daleko širší a vodnatější.
j) Z tohoto umělého menhiru (dolmenu, mrakoniče) lze získat pomocí dalšího zařízení i vysoký a použitelný elektrický potenciál viz Kelvin/Tesla/Siemens.
k) Vnitřek stavby postrádá jakoukoliv výzdobu a vykazuje čistě průmyslový charakter

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Archeologie

Příspěvek od poota »

a) řekl bych, že voda a nejspíš se ani moc nepletu

K tomu "industriálnímu" vnitřku pyramid - kdesi kdosi psal, že má pocit, že se jednalo o nějaký způsob "spalování vodíku" a podpořil to i zajímavými postřehy několika detailů, které něco takového i naznačovaly. Pokud by se mělo jednat o nějaký druh syntézy vody, pak s tímto názorem souhlasím s drobnou opravou, že se nejednalo o vodík, ale že surovinou byl spíš metan - jeho získávání či "výroba" je jednodušší, než "výroba" vodíku, jeho skladování a přeprava je proti vodíku přímo pohodová a i voda se z něj získává snadněji.
Pokud se má voda "vyrábět" bez přísunu abnormálního množství energie, je nutné použít stejný a nebo nějak modifikovaný proces, jakým se voda "vyrábí" v přírodě. Ten je závislý na značné výšce a hmotnosti celého zařízení a na volbě použitých materiálů, aby bylo dosaženo potřebných tepelných rozdílů a také rozdílných elektrických potenciálů.
Těmto podmínkám pyramidy docela dobře odpovídají a v jejich okolí je i větší množství staveb naznačujících, že byly vybudovány kvůli zadržování a distribuci vody.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Archeologie

Příspěvek od Slavek Krepelka »

poota píše:a) řekl bych, že voda a nejspíš se ani moc nepletu. K tomu "industriálnímu" vnitřku pyramid - kdesi kdosi psal, ...
Já zase četl spoustu jiných, co kdesi cosi psali o Cheopsce a bylo to vždy něco jiného. Na tohle se Schaubergerem až tak moc jít nedá, i když trochu taky. Tohle je vyloženě Reich a trochu Provod s Joe Cell. Pokud by pyramida měla vyrábět vodu na místě, nutně by od ní musely vést nějaké zavodňovací kanály. Nikdy nikdo nic takového ani nenaznačil, neřkuli o tom, že to už zrovna tak mohli pumpovat Nil, byť i žentourama. Pálením vodíku, či metanu na místě by se docílo maximálně ještě většího hicu, než tam byl a je i bez toho, a víš jak je to se skladováním a dopravou plynů atd. To kamenou technologií dost dobře nejde. Zato uměle přivolávaný déšť zvládne vše bez další technologie, stačí si počíst o mrakoničení.

Taky bych si dovolil připomenout, že Cheopska je přesnou kopií poloviny přirozeného oktaheronu, tedy jakéhokoliv přírodního krystalu v této sestavě, a že všechny maticko-záhadologické bláboly o veliké pyramidě v Gíze, kromě její orientace, lze vyvodit z tohoto platonického tělesa.

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Schránka úmluvy a NWO

Příspěvek od Slavek Krepelka »



S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Uživatelský avatar
martinq
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1235
Registrován: pon 27 bře 2006 16:33
Bydliště: Prágl
Dal: 31 poděkování
Dostal: 203 poděkování

Re: hmm

Příspěvek od martinq »

Kameny z Ruska:
NOVĚ OBJEVENÉ MEGALITICKÉ RUINY V RUSKU OBSAHUJÍ NEJVĚTŠÍ KDY OBJEVENÉ KAMENNÉ BLOKY
http://www.cez-okno.net/clanok/nove-obj ... enne-bloky


Vím, že vím vše, aneb meditace o ničem.
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Kameny z Ruska

Příspěvek od Slavek Krepelka »

martinq píše:Kameny z Ruska:
Našel jsem videjko i když asi z různých lokalit, ale vypadá to, že lokalita uvedena shora je v tom taky. Je to beze slov, takže ať si to každý přebere. Ačkoliv u mnohého chybí alespoň představa měřítka, u mnoha pohledů se jakž takž vyskytuje. Co se týče umělosti, versus geologie, něco se jeví vyloženě umělé, specielně překládání a vazba jednotlivých kamenů a sem tam dokonce i nepravidelné a zalícované opracování, místy těžko říct a spíš i přirozené útvary.


Tohle je vůbec úžasná sbírka videí. https://www.facebook.com/media/set/?set ... 411&type=2 Něco bez komentářů, ale jinak anglické, špaňalské, ruské a možná další.

Další Rusko
http://www.thelivingmoon.com/43ancients ... lmens.html A skoro bych si typnul, že to byly bunkry. proti čemu, toť otázkou. :D Možná proti dinosaurům?

S laskavým pozdravem, Slávek.


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Odpovědět

Zpět na „Universum“