Alzheimer a stařecká demence

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
pavelv
Starší člen
Příspěvky: 191
Registrován: stř 22 črc 2009 23:06
Bydliště: praha
Dal: 400 poděkování
Dostal: 424 poděkování

Alzheimer a stařecká demence

Příspěvek od pavelv »

Myslím, že problémy se zapomínáním a zhoršením myšlení ve vyšším věku jsou natolik obvyklé, že si toto téma podle mne zaslouží vlastní vlákno. Tento problém bohužel postihnul i mojí mámu, tak by mě zajímalo, jestli má někdo nějaké pozitivní zkušenosti. Jak by to u mámy přesně nazvali doktoři nevím, k doktorum nechodi, stejne to neumeji vylecit. Zkratka ma velmi spatnou kratkodobou pamet a silne se ji zhorsilo mysleni.

Na http://www.earthclinic.com/cures/alzhei ... tment.html jsem nasel nekolik pozitivnich zprav:

Posted by Val (Bentonville, Arkansas, Usa) on 10/17/2012
Val pise, ze jeji manzel mel Alzheimera a mel tak blbou pamet, ze nemohl jit k sousedum, aniz by se ztratil. A ze dokonce ztracel schopnost mluvit. Zacli mu davat 2-3 lzice panenskeho kokosoveho oleje v doma delanem kakau (2-3 salky) denne. To dramaticky zlepsilo jeho pamet. Pak mu zacli davat megadavky B12 (pod jazyk, rozpustit). To temer kompletne vylecilo jeho Alzheimera. ...

Posted by Stevenson (Vancouver, Bc, Canada) on 03/19/2013
Stevenson pise, ze jeho tata ma tezkeho Alzheimera, je mu 76. Po 6 tydnech a 3 lzicich extra panenskeho kokosoveho oleje/tuku kazdy den se symptomy silne zlepsily.

Dal tam je odkaz na video http://www.cbn.com/tv/1472017228001 , opet silne zlepseni po kokosovem tuku.

Kdyz se da do youtube.com hledani na alzheimera a kokosovy olej, vyleze z toho rada dalsich odkazu:
https://www.youtube.com/results?search_ ... oconut+oil

Dr. Andrew Saul v knize Doctor Yourself pise o vitaminu B3, niaciamide. Delali se testy na mysich s Alzheimerem a B3 je vylecil. Taky tam pise o lecbe mysi phosphatidyl choline, hlavni slozkou lecitinu. Doporucuje brat lecitin a zacit vrchovatou lzici, do jogurtu nebo ovocneho smoothies. S cilem dotahnout to na 3-4 lzice denne.
Dal pise ze muze pomoct Tyrosine, vitamin C, vitamin E, thiamin, riboflavin, pyridoxin(B6).


vokoun
Zasloužilý člen
Příspěvky: 462
Registrován: stř 28 lis 2012 19:59
Dal: 601 poděkování
Dostal: 192 poděkování

Re: Alzheimer a stařecká demence

Příspěvek od vokoun »

;) Lecitin dávám taky ale jenom v tabletách a ještě přidávám trávu :lol: a někdy 3g C ale zatím nic moc s tím kokosákem ale zkusím a dám vědět :epray: jinak píšu taky o své mamince :angel: toto vlákno je supr :good: jo mamča nemohla chodit a tak jsem jí nasadil před rokem MMS na pročištění a běhá jak čamrda a to měla v jednom kyčli 4 a v druhém 3 :jump:


Vlčice
Zasloužilý člen
Příspěvky: 308
Registrován: pon 14 črc 2014 21:19
Bydliště: ČR
Dal: 436 poděkování
Dostal: 281 poděkování

Re: Alzheimer a stařecká demence

Příspěvek od Vlčice »

vokoun píše: jo mamča nemohla chodit a tak jsem jí nasadil před rokem MMS na pročištění a běhá jak čamrda a to měla v jednom kyčli 4 a v druhém 3
Pochopila jsem dobře 3. a 4. stupeň coxartrózy? :roll:

Zdraví Vlčice

Edit: oprava citace. Podívej se do vlákna https://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=3303 - najdeš tam i citace - poo.


vokoun
Zasloužilý člen
Příspěvky: 462
Registrován: stř 28 lis 2012 19:59
Dal: 601 poděkování
Dostal: 192 poděkování

Re: Alzheimer a stařecká demence

Příspěvek od vokoun »

nevím jestli je to to samé ale mamce našli osteoporozu :ethink: doufám že jsem to napsal dobře :epray:


Uživatelský avatar
jani
Zasloužilý člen
Příspěvky: 324
Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
Bydliště: okr. HO
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Re: Alzheimer a stařecká demence

Příspěvek od jani »

Někde jsem zakopla o studii v cizině, kdy dávali vysoké dávky vit. B3 lidem se stařeckou demencí, většina z nich se viditelně zlepšila, bylo tam i nějaké uzdravení, moc mě mrzí, že jsem si to neuložila, bylo to na cizích stránkách,takže nedohledatelné. Nevím, o jak vysoké dávky šlo, zda to byl niacin či niacinamid.
Moje osobní zkušenosti se zlepšením paměti je tato: Při dechové nedostatečnosti a možná roztěkanosti a dalších vlivech, u mě nastalo období totální zapomětlivosti, ztrácení a roznášení věcí kdekoliv ( ztratila jsem i klíče od baráku, někdo je donesl naštěstí na uřad, kolo mi stálo u uřadu skoro 14 dní-se teda doted divím, mobil v ledničce, máslo ve skříni, při jízdě autem, jsem zapomněla jak se řadí, musela jsem zastavit a znovu skouknout řadící páku, ve známém městě jsem se ztratila v uličce, no prostě fakt hrůza, až jsem šla k Mudře na radu, doporučila mi jinan a případné vyšetření či psychologa.
Nasadila jsem 2x denně od fy. Swanson niacinamid, koloidní zlato 1-2x denně 5ml a mletou sušenou "mařku" - list. Vše se zlepšilo a já zase normálně funguju, hlavně nemám dechovou nedostatečnost a okysličení organismu si umím nahnat na "nefyziologických" 100% - mudrcky potvrzeno a konstatováno, že maj rozbitej oxymetr :laugh:

Ještě ve spěchu dávám můj souhrn, když jsem se tím kdysi hodně zabývala pro kohosi:
alzheimerova choroba a ketonova dieta, najma kokosovy olej
Vyrazne zlepsenie funkcie mozgu bolo pozorovane na ketonovej diete, najma s pouzivanim stredne dlhych mastnych kyselin ako zdroja energie pre mozog, tj jedenim plno kokosoveho oleja. Nielen ze sa Alzheimer zastavil, ale stav pacientov sa podstatne zlepsil, dokonca po niekolkych mesiacoch sa zaradili do prakticky normalneho zivota. Ja osobne to povazijem za prakticky zazrak voci doterajsim metodam, ktore nevedeli ani len zastavit progres Alzheimerovej choroby. Samozrejme aj silne antioxidanty ako huperzine, vinpocetine a gingkolidy tam pomozu , najma tym, ze znizuju oxidaciu izolacnych tukov(lipofuscin) a zlepsia cirkulaciu krvi v mozgu. http://securepubs.com/video/20121003_RC_RC.html
Alzheimer
Nuz na trhu je novy produkt z morskych meduz, bielkovina viazuca vapnik v mozgu a celkove zlepsujuca za par mesiacov pouzivania pamat pod menom apoaequorin,potravinovy doplnok, davka 40 mg denne. Tiez je schvalena ako drahy liek Prevagen.

Na Alzheimerovych pacientov radia masivne davky vitaminu D-3, mesiac az 50 000 IU denne, potom 10 000 IU cely cas. Takym sposobom prebudili k zivotu mnohych uz dlhodobe uplne uzavretycy pacientov.
Alzheimerova choroba je v mozgu sposobena hromadenim sa izolacnych nanosov tukovobielkovinneho razu(lipofuscin-beta amyloid) a odumieranie funkcie samotnych neuronov a synaps(spojenie medzi neuronami)

Takze uloha v boji proti Alzheimeru je adresovat a spomalit tieto neziaduce zmeny.

Z doplnkov ucinne su najma curcumin, vitamin D-3, rybacie oleje,vitaminy C a E,
rozne silne antioxidanty, ktore zlepsuju prekrvenie mozgu a ciastocne aj nootropika, ktore sice nespomalia nastup Alzheimera, ale zmiernia jeho prejavy do znacnej miery(NADH , lecitin, rozne vitaminy B a ine)
Z antioxidantov spomeniem najma UBIQUINOL, biologicky ucinnu formu koenzymi CoQ-10, ktory zialbohu mnohi starsi ludia nevedia vstrebat a premenit na ubiquinol.
Na zlepsenie absorbcie roznych vacsich molekul(curcumin, CoQ-10 a ine) pomaha vytazok z cierneho korenia, Bioperine
Tiez rozne polyfenoly(vytazky z mnohych zelenych listov ako zeleny caj, cucoriedkove a listy z ciernych ribezli)
anto a proantokyanidy, na trhu ako vytazky z hroznovych, cucoriedkovych, zimozelenovych semienok(grape seed extract, billberry extract, vinpocerin a huperzin a ine)

Mnohi tieto zmeny v mozgu pripisuju aj znizenej viralnej obrane v starsom veku a utokmi roznych,najma rozne typu herpes, EBV a ine, ktore maju neurodegenerativny ucinok.
Z toho hladiska a inych ,
a to kazdemu dnes v sucasnej epidemii virusov, ktore bezne lekari nechcu vidiet, pokial sa navonok neprejavia,
odporucam si zvysit viralnu imunitu, pozri temu "herpes"

Moje poznatky:
Co jsem se tímto tématem zabývala, tak jedním z největších zázraků na alzheimera je kurkuma min. 1 g, učinek zvyšuje přidání D3. Také niacinamid (B3 ) je účinný, asi největší sílu jsem našla na swanson.cz kapsle 250mg/250ks. Kokosový tuk je zdrojem energie. V neposlední řadě kvalitně působí i koloidní zlato 2-3x denně 5ml. A jelikož na pamět velmi vlivně působí marihuana ( usušené a na prach pomleté listy, sypané do čehokoliv jedlého ), předpokládala bych, že i u alzheimera najde své uplatnění. Také se doporučuje bělotrn kulatohlavý, ale zde nemám přímou zkušenost.


vokoun
Zasloužilý člen
Příspěvky: 462
Registrován: stř 28 lis 2012 19:59
Dal: 601 poděkování
Dostal: 192 poděkování

Re: Alzheimer a stařecká demence

Příspěvek od vokoun »

:? Tak jedem dva dny ten kokosák a pěkně mě to :ptrain: mamča zatím žádná změna k lepšímu spíš naopak :ethink: ale doufám že to bude jako s tím příslovím když se kácí tak lítaj třísky :epray: no bláhově bych si myslel že za pár dní tu mrchu porazíme když nad tím celí svět dumá ale stejně to nevzdám :jump: :bye:


Uživatelský avatar
jani
Zasloužilý člen
Příspěvky: 324
Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
Bydliště: okr. HO
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Re: Alzheimer a stařecká demence

Příspěvek od jani »

Vokoune, jakou diagnozu prosím u maminky přesněji řešíš?


vokoun
Zasloužilý člen
Příspěvky: 462
Registrován: stř 28 lis 2012 19:59
Dal: 601 poděkování
Dostal: 192 poděkování

Re: Alzheimer a stařecká demence

Příspěvek od vokoun »

:( Alzhaimer a stařecká demence :evil: takhle to aspon mám napsaný ale bylo to jako u Hapky po narkoze :bhead: dvě operace po otřesu mozku :bhead: prostě dr se vyznamenaly a já než jsem zasáhl tak bylo pozdě :epray: bydlel jsem 200km daleko a první operace se nepovedla druhá musela bít prej :evil: dr jsou jenom moloch na peníze a jsem přesvědčený kdyby nebyly tak ty čísla zachraněných a zpackaných nebudou moc rozdílná :enaughty: jenom když si vezeme kolik lidí bere prášky a které je většinou přibližujou k hrobu a nebo je jenom nutí přežívat :epray: a nebo s rakem to je to samé :enaughty: řežou nebo pálí a nebo otravujou nádor a pak se plácaj po zádech že člověk přežil 5 měsíců ale už nikdo nepíše že ten člověk trpěl a nemohl jíst vypadaly mu vlasy a nemohl jít kolikrát ani ven :dknow: ale dr si napíšou čárku že přežil :bhead:


Uživatelský avatar
jani
Zasloužilý člen
Příspěvky: 324
Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
Bydliště: okr. HO
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Re: Alzheimer a stařecká demence

Příspěvek od jani »

Tak k tomu s Mudrama není co dodat :esilenced:
Osobně bych asi nasadila DMSO, já v něm vidím děsnej zázrak, opar jsem potírala neředěným dmso a byl do třetího dne upo pryč, aniž by se rozjel a používám ho zvláště u zvířat, je zajimavé, že ty po něm nepáchnou. Já ho uznávám především jako vodič čehokoliv, co potřebuju, aby bylo rychle dopraveno a ještě rychleji působilo ...

Jaký používáš kokostuk? Já beru z ekokoza.cz nerafinovaný 5l kolem 1000kč, dřív jsem brala o polovinu levnější rafinovaný, když ten druhý ještě neměli, ale ona rafinace je přece jen pořádný svinstvo


pavelv
Starší člen
Příspěvky: 191
Registrován: stř 22 črc 2009 23:06
Bydliště: praha
Dal: 400 poděkování
Dostal: 424 poděkování

Re: Alzheimer a stařecká demence

Příspěvek od pavelv »

Par dalsich vyleceni nebo zlepseni, strucny obsah nekolika prispevku z diskuze. Je to z http://www.earthclinic.com/cures/alzhei ... ment2.html a http://www.earthclinic.com/cures/alzhei ... ment3.html.

-----------------------------------------------
Posted by Mama To Many (Tennessee, US ) on 08/14/2014
Muj tata bral 325 mg niacinu (no flush verze, takze asi niacinamid) 4 mesice (chtela bych aby bral vic ale bere spoustu jinych leku). ja i dalsi jsme si vsimli, ze se jeho Alzheimer/demence zlepsuji. je min zmateny a lip mu to mysli... Taky pravidelne cvici. To cviceni a niacin asi prispivaji ke zlepseni. Cokoliv mu pomaha, mame z toho radost.
---------------------------------------------------
Posted by Kh (Las Vegas, Nv) on 12/01/2013
Niacinamid fungoval me mame proti demenci. Brala 1500 mg 2x denne (asi s postupnym uvolnovanim), snidane a pred spanim. Zacinali ve stavu kdy se ptala stejnou otazku kazdych 60 vterin (napr se ptala kde je tata, rekli jsme ji ze v nemocnici a za par vterin se na to ptala znovu) a nebyla schopna se osprchovat protoze si nepamatovala jak se to dela. Nyni se umi sprchovat, oblect a udelat make-up. A opet vari a stara se o uklid domu. Odpovida na otazky a je schopna se ucastnit konverzace. Pamatuje si udalosti z poslednich let, ktere uplne zapomnela. Vi, jaky je rok a pamatuje si vek svuj a taty. Vse se vratilo. Nema zadne problemy s vedlejsimi ucinky.
Snizili jsme ji davky na 1000 mg 2x denne a stale je to dobre.
Zapomnela jsem napsat, ze to trvalo necele 4 mesice nez se dostala do stavu ktery vypada jako uplne vyleceni, ale zlepseni jsme videli uz po nekolika dnech. Napriklad si zapamatovala ze je tata v nemocnici po asi 3 dnech na niacinamidu. Asi po tydnu a pul si pamatovala jak se sprchovat, ale stale zapominala, kde je mydlo. to si zapamatovala az po nekolika dnech.
Asi po 3 tydnech si dokazala zapamatovat ze ma nakrmit psy (a jak). Trvalo asi mesic nez si vzpomnela jaky je rok a kolik ji je let.
---------------------------------------------------
Dalsi prispevek:
Mama zacla brat niacinamid 500mg 2x denne na Alzheimera a uvedomila si okamzite zlepseni pameti a mysleni. Mohli jsme videt dramatickou zmenu po prvni davce a postupne zlepsovani s kazdou dalsi davkou. Po asi tydnu funguje temer na 100%....
--------------------------------------------------
Posted by Joyce (Asheville, Nc) on 01/24/2014
Chci se podelit jak jsem lecila Alzheimera me 89 lete mame. Pred 6 lety ji znamy odbornik zjistil Alzheimera. V te dobe mela problem pamatovat si co ten den delala. Ptala se totez porad dokola. Rikala veci co nemely smysl a stavala se nastvana a iracionalni. Doktor mluvil o dalsim zhorsovani a ze behem 3 let nebude schopna samostatne fungovat. Venuji se holisticke lecbe takze znam doplnky, byliny a lecive jidlo. Zacla jsem doplnkama, Phosphatidylserine (PS), L-Carnitine, Tumeric, Ginkgo and vinpocetine a multivitamin. 2 roky po zjisteni Alzheimera sla ke stejnemu dr na kontrolu a ten byl prekvapeny, ze nenastalo zhorseni. Ale my jsme chteli zlepseni.

Cetla jsem o lecbe niacinamidem. Doporucovaly se male davky mnohokrat denne aby se drzela stala hladina v krvi. Doporucovali oralne 12x denne. Z praktickych duvodu jsme skoncili na 500mg kapslich 3x denne s jidlem. V te dobe jsem taky cetla o vysokych davkach vitaminu A, ze to rozpoustelo Beta Amyloid a to behem nekolika hodin, u zvirat. Doporucovali specialni formu acka, Mycellized A v tekute forme, protoze se lip absorbuje. Takze jsme zacli s tim Mycellized A 100 000 mg za den po dobu 3 tydnu (potom presli na udrzbu 20 000 mg) a videli velike zlepseni. Pozdeji jsme pridali dalsi veci, ktere asi pomohly. Jednim z nich byl kokosovy tuk. Dal se zabyvali tim, aby nemela infekci mocoveho mechyre, to ji zhorsovalo mysleni (pry to je zname). Pokud to vsechno delame, tak je v poradku. je to uz 6 let od diagnozy a misto zhorseni je jeji Alzheimer temer pryc. ...
-----------------------------------
Posted by Tree (Green, Pa) on 03/17/2013
nedavno jsem pecovala o osobu s Alzheimerem. kdyz jsem zacla tak se s ni nedalo mluvit, na vsechno rikala nevim. Zacli ji davat 1000mcg vitaminu D v 120-240 ml dzusu (zelenina/ovoce s prichuti jahody/bananu). Zmena nastala do tydne, ze stavu kdy nepoznavala lidi a nemohla se o sebe starat se dostala do stavu ze si delala potrebne veci a byla schopna smysluplne konverzovat se svym partnerem - behem 2 mesicu!!! jestli mate nekoho na kom vam zalezi s podobnymi problemy, muzete to zkusit. U ni to fungovalo. A vyhodte vsechny neuzitecny leky na Alzheimera a na uklidneni (mimo akutnich situaci).
Jeste pripsala k tomu dzusu, ze to byl nejaky ktery byl ve vsech obchodech, vysypala do dzusu kapsli protoze jinak byl problem, aby to do ni dostala. Takze o ten dzus asi nejde.
Naposledy upravil(a) pavelv dne pon 29 pro 2014 11:27, celkem upraveno 1 x.


vokoun
Zasloužilý člen
Příspěvky: 462
Registrován: stř 28 lis 2012 19:59
Dal: 601 poděkování
Dostal: 192 poděkování

Re: Alzheimer a stařecká demence

Příspěvek od vokoun »

:) Jani kokosák používám od PURITY VISION bez vůně :ethink: ale je to jenom pro to že jiný neměly :? kupoval jsem to v DM nebo jak se to jmenuje :ethink: jinak díky za příspěvky :good:


milnem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 291
Registrován: sob 29 led 2011 19:43
Bydliště: Zlínský kraj
Dal: 849 poděkování
Dostal: 211 poděkování

Re: Alzheimer a stařecká demence

Příspěvek od milnem »

Kokosák beru od Zajíčka.V diskuzi jeho chuť ve srovnání s jinými hodně vychválili.Používám ho na vaření a od té doby nemám problém s ochucováním vařených či krátce osmažených zeleninových jídel.Ale chystám se začít ho míchat s kakaem pro manžela- s kakaem ho míchala dr,která léčila alzheimra u manžela.Možná je i to kakao významné.
M.


martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Alzheimer a stařecká demence

Příspěvek od martin11 »

Přátelé, dík za dobré tema jak pomoci našim bližním...ale kdo pomůže nám, až nás to potká???
myslím, že by bylo dobré rozvinout tuto diskuzi i o "nějakou" prevenci..
kdy s má začít, když jsme ještě zdrávi, co jako prevenci užívat atd....
jestli, když mě nic není mlsat ten kokosák a kakao prventivně, trochu trávy k tomu a co třeba ještě a v jakých dávkách??? Provozuje tu někdo tuto prevenci??? dík za odpověď :pivko: martin11 :D


... věřím, že se " TO " povede ......
Uživatelský avatar
jani
Zasloužilý člen
Příspěvky: 324
Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
Bydliště: okr. HO
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Re: Alzheimer a stařecká demence

Příspěvek od jani »

Tak ani mě nenapadlo, že vlastně jedu "prevenci" :hip: , denně mlsám kokostuk s karobem (místo kakaa), kokosem a medíkem. Mimo jiné i niacinamid, KZlato, marjánku, bolotův balzámek, kayen, za velký zázrak považuju svoji tinkturku z lobelky, ta je považována za inteligentní rostlinku .....


Kokostuk beru zde, bio kokosový tuk - 5l/1000kč, je bez vůně, chuti, používám ho i klukům na vaření.
http://www.eshop.ekokoza.cz/index.php?s ... earchcnid=


vokoun
Zasloužilý člen
Příspěvky: 462
Registrován: stř 28 lis 2012 19:59
Dal: 601 poděkování
Dostal: 192 poděkování

Re: Alzheimer a stařecká demence

Příspěvek od vokoun »

:) Jani když si z toho udělám srandu tak je to jako antikoncepce proti těm hajzlům :pivko: :bye:


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“