Výbava vhodná při kolapsu civilizace.

Společenské dění u nás i ve světě.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ondřej
Zasloužilý člen
Příspěvky: 285
Registrován: pát 22 zář 2006 10:49
Bydliště: j.Mor.
Dostal: 7 poděkování

Výbava vhodná při kolapsu civilizace.

Příspěvek od Ondřej »

vlákno čisté - poo.

Vlákno s info, který je dobrý vědět při samozřejmě čistě hypotetickým:> kolapsu evropské rádobycivilizace - infrastruktury, dodávek energií a potravin. Schválně jsem počítal s nejhorší nebo skoro nejhorší variantou. Od jančení se distancuju. Toto jsou jen moje osobní myšlenky, ne žádný "udělejte to takhle".
Sepsáno před rokem a teď jen revidováno. Diskuse a vkládání dalšího info vítána, podobně konstruktivní kritika.

Předpokládám migraci na venkov a rodinných domů příbuzných. Poněvadž ve městech a chraň pánbu v paneláku těžko přežijete.

Co bych asi nakoupil pokud to už nemám:
soda na praní (kvanta), kanistr maglajzu na mytí (univerzální saponát)
sekyra, pila, několik pracovních rukavic, pevný boty/kanady, lepidla, PU pěna, silikon, spoj. materiál, drát, silná izolepa, hasičák, příručka o první pomoci +nějaká ta souprava, možná i přiručka pro přežití (jednotek SAS).
Všechen materiál nebo nářadí pouze kvalitní, snadno opravitelné.
Pangaminy (B-komplex) (nebo http://www.sweb.cz/hradsky-sunk/ajined.htm :), má ještě sadbu hlívy ústřičné do slámy), aqua purificata na koloidní Ag (kdo má výrobník), oligosacharidy: http://www.nutri-exact.cz/cat_det.php?v ... Max&id=133 http://www.nutri-exact.cz/article_det.php?to=35
Slunečnice, dýně, mák (asi nejlepší zdroj Ca+Mg)+mlínek, len, oleje kvalitní slunečnice oliváč, koření.
V potřebách pro hospodáře/JZD pytle se zrním (3-8kč/kg), lnem atd. Pytle zrní budou vůbec nejlepší řešení. Narozdíl od těstovin a rejže je to plný zrno, který je nutričně úplně někde jinde. Osobně bych jedl půlku naklíčenou a půlku uvařenou. Pak cena, životnost, použití jako osivo.
Tady nám Jezůsek mimo jiné radí jak si správně udělat chleba: http://avalon.wz.cz/Knihy/Evangelium_Esejskych.htm
Levandulová silice na odpuzování molů od jídla. Moskitiéra - alespoň tady je to fakt opruz.

Kalkulátor potřeby potravin na rok: http://lds.about.com/library/bl/faq/blcalculator.htm Některý blbosti bych nekupoval, ale zato kvanta olejnin a luštěnin.

Zjistil a zapsal bych bydliště doktorů/léčitelů/bylinářů, truhláře, zámečníky, kovárny, výrobci osiv užitkových rostlin.
Lokace buků/lísek/ořechů a ovoce vůbec, šípky (vit.C), jodid draselný pro užitkový rostliny (přemění ho na organický jód nutný pro štítnou žlázu, jódem v soli apod. si ji ničíte)
Mechanický pumpy ke studnám a náhradní díly/manžeta +všechno potřebný nářadí k opravě. Filtr na pitnou vodu.
Jako pohodlný nesmradlavý zdroj tepla na vaření do interiéru se mi nejlépe jeví 10-33kg propan-butan flašky +otryskovaný spotřebič a hadice. Hned potom dřevo (s digestoří a to i pro benzínové vařiče). Líh by taky šel, ale je pomalý, velká spotřeba +musí mít spejšn vařič jinak se nedočkáte.
Papiňák, černá dna hrnců, široké hrnce - šetří kvanta energie.
Svícení- LED+aku+solární článek, celkem nesmrdící lampový olej, solární svítilny. Svíčka nebo parafín.

Geniální tuning kamen. Tu rouru bych ale vedl až 20-30cm nad rošt: http://stary.biom.cz/mag/37.html Do peter a clubek bych ještě vyrobil lepší sekundární spalování, rapidně se zlepší účinnost při malých výkonech.
http://csd.blog.cz/rubriky/ekologie
http://shop.ben.cz/cz/151081-topeni-drevem.aspx
Zde je kotel na dřevoplyn, který zvládá i čerstvě nařezaný dřevo (!!!): http://www.hotel.ymex.net/~s-20222/geng ... r-eng.html
http://howadoor.umbra.cz/rady.html (aktualizace 29.1.11)
http://www.kalimera.cz/cisteni_vody_na_cestach.html
http://www.svetoutdooru.cz/clanek/?1070 ... ric-condor
Dřevovařič není problém zbastlit a větrák použít z PC na 12V. větrák + dřevo = malý rozměr + velký výkon + zadarmo palivo.
Anebo je to možný koupit už hotový za dobrou cenu a s inteligentně vyřešeným sekundárním spalováním: http://www.woodgas-stove.com/ Zatím asi nejlepší ranně postapokalyptický 3,6kW vařič na dřevoplyn. Mám malou variantu a funguje dobře.
Bez větráku (pro chudé): http://www.offroad-fun.net/outdoorkueche/index.html
Do benzínových vařičů bych nelil Natural95, neb obsahuje 5% karcinogenního benzenu.
Toto mám, super: http://www.kalimera.cz/benzinovy_ohrivac.html

Dojde-li k výpadku zásobování potravin, začne brutální rabování. Pokud má někdo strach o sebe a rodinu, v první řadě jsou tu naši ochránci, který je třeba požádat, ale ne až už je pozdě. Na obranu proti bandám teda odborník nejsem. Kdyby šlo opravdu hódně do tuhýho, tak dostupným účinným domácím bezkontaktním obranným prostředkem je kuš, stříkačka na kytky/dětská pumpovací stříkačka + chlorovodíkovka nebo hořlavina. Ohně se bojí i ty největší zvířata. Lidi samozřejmě nedoporučuji zabíjet:), stačí odstrašit nebo paralyzovat. Takže kyselina ne do obličeje a benzín nezapálený +zapalovač v ruce. Pokud má někdo pistoli, je možný sehnat brokové náboje a mířit na nohy, výborný paralyzér se kterým těžko někoho odděláte. Nejlepší kontaktní zbraň bych viděl jako kopí (násada s nožem).
Je dobrý si uvědomit, že pokud se o vás bude vědět (sousedi), že máte jídlo a zásoby, je tu velký riziko. Například fronta nasraných lidí před barákem, který budou přesvědčení, že by jste se měli rozdělit. Jen doufám ve fungování potravin na příděl (ale jak dlouho?).

Jeden z nejlepších survivalistických zdrojů: http://webspace.webring.com/people/tt/tominelpaso/ Všechny materiály bych tiskl na laserovce (inkoust rozpouští voda).

******************

Nevím zda je nejrozumnější udržovat technické krámy a mít tak nějaké výhody. Třeba světlo jen přiláká "můry". Nevím jestli by bylo lepší všechno zahodit a využít čas jinak, věnovat se jiným věcem, například chápání přírody. Ale vybavení zas může dost pomoct překlepat nejhorší relativně V KLIDU.

http://www.123store.cz/solarni-panely/ nebo aukro.cz V inzerci na inetu se vůbec dá najít hodně zajímavých věcí za dobrou cenu.
http://www.receptyonline.cz/recepty--ko ... -0--0.html
http://www.netkucharka.cz/recepty/konzervace
200l sudy jsou dobrý pro skladování jídla do kterýho se můžou dostat moly a další hmyz. Do konzerv a flašek se nic nedostane.
5-10 kilo šamotové hmoty + vodní sklo. Máte už kamna? Vodní sklo se dá taky použít jako nehořlavá impregnace, konzervace vajec (8 měsíců).
Kamnářský tmel
http://www.firebrno.cz/pozarni-bezpecno ... pne-sezone
Chudí Indové co nejedí maso netrpí nedostatkem B12 a dalších aminokyselin, který jsou "jen v mase a proto musí člověk jest maso". Jakpak je to možné? Na obilniny nepoužívají inskticidy jak tady a v semenech jsou občas nalezlí broučci... Tzn. příroda opět boduje, narozdíl od "civilizace".
Jak skladovat osivo: sucho, tma a co největší chlad. V osivu pomalu probíhají chemické reakce, které zkracují schopnost klíčit. Při každém vzrůstu teploty o 10°C probíhají všeobecně reakce cca 2x rychleji, takže osivo bude mít poloviční trvanlivost. Model pyramidy je akumulátor energie, kde se dá prodloužit trvanlivost všeličeho.

Ještě něco k těm našim ochráncům, když je požádáte o pomoc, tak jim taky nezapomeňte naslouchat. Poslouchat tichý hlásek a myšlenky, na který jste nepřišli lineárním postupem myšlení, ale byly do mysli spíš "nastřeleny".
Ultrazáložní zapalovač: hypermangan + fridex (bezvodý) nebo glycerýn, jinak zapalovačů asi tak 2 hrstě a plyn, benziňák a kamínky.
Dost jídla se ušetří, když se bude pořádně rozkousávat (na kaši). Každý týden si dám 24 hodin půst.
Kvalitní nářadí pro užitkovou zahradu.
http://survival.specialista.info/view.p ... 2006011009 (a další)
http://www.enroll.cz/cz/tempelan.html
solární nabíječ tužkovek, čelovka. Konečně se množí lehký čelovky na jednu tužkovku, plus čím dál lepší LED.
Jsou i ponorná čerpadla na 12V s výtlakem 19 metrů.
svíčky jako pomoc při podpalování
naftalín, kdyby došla levandule hehe, nebo přímo insekticidy
z gumových lepidel nebo silikonu jde udělat impregnace čehokoliv proti dešti
vápno a cement

Co se týče domobrany, nejlepší obranou bude vymazání zlých úmyslů láskou:) Funguje to tak, že se ze srdeční čakry posílá energie protivníkovi a ta roztočí jeho srdeční čakru, takže začne cítit lásku a ta vymaže negativní emoce a motivy - vyměkne. Znamená to ovšem, že je třeba umět milovat i toho nejhoršího nepřítele, nebo instantně posílat lásku někomu, kdo jde na vás s nožem. Kdo to už umí?:) Na zvířátka to funguje, tak na zvířátka s nožem taky. Další spolehlivá věc bude silný orgonit s kvalitním krystalem, který má v základně kameny pro srdeční čakru. Zakopat to v počtu 6 nebo 9 kolem domu, pověsit na dveře. Stejnětak jde použít i kouzlo, kdo to umí. No a pak motorová pila, plamenomet, upravená plynovka a tak:) Samozřejmě pokud by měl protivník pistoli a vy ne, tak radši jděte hned k zemi.

Možná si myslíte, že toto všechno pořeba nebude, protože energie nevypnou. Možná. Ale časem to stejně potřebovat budete:)

Zvěrolékaři budou mít nějaké zajímavé věci, tomu ale moc nerozumím, třeba někdo jiný jo.
Zná někdo návod na stavbu zemljanky?
Nezkoušel někdo pod pyramidou ostřit řetěz motorovky?:) sekeru?
Kdo poradí dobrý léčiva na vypocení, vykašlání, bolest atd?

Smažení a pečení nedoporučuji, poněvadž to jídlo dostává fakt na zadek. Maximálně vaření. Pečení je navíc hodně náročný na energii, je to složitý (mletí mouky, kvasnice) a získá se podjídlo s minimem vody a... co na to vlastně mazat nebo přikusovat?:)
Pšenici nedoporučuji kvůli masivnímu šlechtění na lepek. Já beru oves, žito, ječmen. Ale pokud si někdo chce v těle skladovat lepidlo na tapety, tak proč ne.

http://www.schiedel.cz/servis/podklady- ... kourovody/
termosky, termofory (šamotové cihly)
Šutrama a cihlama naskládanýma kolem Peter se dá simulovat kachlová kamna.
Svařovat se dá přímo s náklaďákovým akumulátorem a tenkou elektrodou, ale dostává zabrat. Dál možno svařovat thermitem (hliník+oxid železitý).
http://www.sweb.cz/entomofagie/recepty.htm
http://www.vojenskyprodej.cz -osvědčená Lo-Tech výbava vz.60 za babku.
Do lihových vařičů jsem úspěšně vyzkoušel aceton. Výhřevnost o něco lepší jak líh, spaliny nesmrdí a dá se sehnat za 25 litr.
Kdo si bude chtít ničit luštěniny vařením, tak ať je nechá dva dny změknout ve vodě, ušetří tak dost energie.
V autě na ulici bych nenechával benzín nebo o něj (benzín) v noci přijdete.
Na utírání zadku bude nejlepší voda a osobní utěrka na zadek. (ha, konečně jsem to vyřešil a může nastat středověk)
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) Ondřej dne sob 29 led 2011 18:56, celkem upraveno 5 x.


1220
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1719
Registrován: úte 09 led 2007 12:49
Bydliště: Praha
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

stejně bude všechno jinak

Příspěvek od 1220 »

Ale přidal jsem bod, za dobrý přehled, který byl věnován ostatním gratis.
Ze sudu jsou udělat asi za 2 hod práce se svářečkou a rozbruskou docela slušný kamna, ze dvou sudů už slušně temperují celý dům. Foto dodám.
:bye:
K.


jarda ovčák svitavy

ano.

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Na párměsíční výpadek to bude dobré. Na delší výpadek civilizace bude nutné obšlehnout naše předky. Svítit lojovými svíčkami a loučemi,pít svoji vodu , jíst vlastní jídlo. Hnojit vlastním hnojem a žít svůj život.
Obilí bude luxus. Naše republika postaru uživí sotva milion obyvatel. Půda je vymrskaná a návrat k trojpolnému hospodaření bude žádat své. Jen dopravit dříví z lesa na každodenní potřebu dá svoje.na pokrytí kalorické potřeby bude vegan nucený požvýkat dva trakaře naklíčených obilek.I když mám pár pytlů ledku, síry i karbidu vápna, stejně to bude rána. Přes noc se z nás stanou jiní lidé.


Gusto
Stálý člen
Příspěvky: 51
Registrován: stř 29 srp 2007 6:11
Bydliště: VS

alternatíva

Příspěvek od Gusto »

http://niejedzenie.info/index.html

ak to nie je iba reklamný trik na odpútanie pozornosti, alebo maska pre niečo iné, potom je to veľmi zujímavá alternatíva. Prečítal som iba prvé strany. Ako všetko, nevyzerá to na jednoduchosť. Rozvoj duchovna predpokladá oslobodenie sa od matérie, to znamená aj od internetu, potom aj od informácií na ňom. Vynára sa otázka, ako by som sa npr ja dozvedel o alternatíve nejedenia, energií atd., keď aj knihy sú matéria.

Na druhej strane ovládať toto, mať v predsieni malý "Kapanadze" v kredenci "Grebenikova" by nebolo na zahodenie. ... kto vie, či vo fáze nejedenia by bolo tých dvoch treba? ...a či sa dá dostať do vedomého stavu oslobodenia pri túžbe mať akékoľvek zásoby a stroje?? ... ako sa účastníci tamtého fóra chcú dostať do žiadaného stavu, keď používajú internet? ...ako presvedčí autor a vydávateľ čitateľov, že to stojí za pokus, keď informácie sú šírené na materiálnej báze?

Je to ako s rezonanciou. Je tu a nieje.


jarda ovčák svitavy

TAKY MOŽNÁ

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Tak samozřejmě že problém vidíme každý jinak. Může být, že alternativa může být řešením, ovšem pouze pro jednotlivce nezabývajícího se nějakou směšnou zodpovědností za osud bližních , nebo tak cosi. samozřejmě že lze v indii sedět se zkříženými fajfkami, žvýkat betelové listí, pít čaj s ghí a hulit čaras.U toho můžeš přemýšlet, jak si to rozdával šiva s kálí.....
Teplo tě netrápí a to ostatní taky ne. Znám pár týpků, co si to zkusili a nyní hákují za peníze, až se z nich kouří...
V našich zeměpisných šířkách to je jináč. Máme 5 měsíců na to, abychom si opatřili nějakou zásobu na další rok. Samozřejmě že každý má chuť žvýkat naklíčené obilí, ovšem je to opravdu ta z náročných alternativ.
maso je jiné.Tráva roste bez potřeby orat a vláčet a set, a mlátit a pálat a.......
Tráva se usuší a je k potřebě. Vykrmí se zvíře, z jeho tuku se vyrobí svíce a mýdlo, z kožešiny či kůže oděv neb obuv a z výkalů se pohnojí zahrádka.Bez těch zvířat ani nic nevyroste.


NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: TAKY MOŽNÁ

Příspěvek od NAVAR »

jarda ovčák svitavy píše:Tak samozřejmě že problém vidíme každý jinak.
...
Taky spoustě lidem dojde že sám nejsi nic. Jedinec nepřežije, to by musel mít parametry supermana. Co se týče hospodaření stylem one man, taky by denní přísun kaloriií musel být jak u horníka v dolech. Stačí zlomená ruka a je to konečná.
Skoro bych s cynismem řekl že pro některé lidi by byla kyanidová kapsle vysvobození.


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
Uživatelský avatar
KEXIK
Starší člen
Příspěvky: 171
Registrován: čtv 23 lis 2006 17:59
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: TAKY MOŽNÁ

Příspěvek od KEXIK »

ak by si chcel prezit musis mat toto Vzor 58 minimalne 5 kusov a 5000 nabojov ... ked ti pride 10 vyhladovanych ludi ktory spravia vsetko pre to aby sa najedli ... tak ti nepomoze nic ... odporucam byvat po viacej ludoch na dome ... sam neprezijes treba dobre ozbrojenu skupinu ktora je zorganizovana a dokaze ochranit svoje jedlo zasoby a svoje rodiny a zivoty ... Vzor 58 bude pocas kolabsu civilizacie mozne zohnat velmi jednoducho a preto aj nahradne diely na neho bude jednoduchsie zohnat ako na nejake ine zahranicne zbrane. Ale so zbranou je to holy fakt ... cista AFRIKA

Obrázek


VE je buducnost ale malo ludi to chape
informacie,schemy,foto o vyvijacoch http://www.h2o-energia.wz.cz
Uživatelský avatar
Ondřej
Zasloužilý člen
Příspěvky: 285
Registrován: pát 22 zář 2006 10:49
Bydliště: j.Mor.
Dostal: 7 poděkování

..

Příspěvek od Ondřej »

KarelDR: jo může být všechno jinak, ale doufám že udělá pápá co nejmíň lidí... Nejsou ty kamna z barelů moc velký?:) A máš tam předehřívání sekundárního vzduchu?:) Tak foť.

jarda: samozřejmě je to na krátkodobý přežití cca 1 rok. Je samozřejmě nutný začít příští rok zemědělčit. Pokud JZD nebude mít naftu, budou muset místní hlavouni rozdělit pole mezi lidi. Stejně max 3 roky:)

kexík: takový magoři tu zas nejsme, doufám:) A samopaly neseženeš. byls na vojně? To je svět sám o sobě, který bude ještě fungovat o něco dýl...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Re: TAKY MOŽNÁ

Příspěvek od NAVAR »

KEXIK píše:ak by si chcel prezit musis mat toto Vzor 58 minimalne 5 kusov a 5000 nabojov ...
No klasika.... Ještě nic nezačalo a už by se to střílelo. Občas se stydím za to že patřím k druhu Homo Sapiens Sapiens (člověk moudrý moudrý).


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
jarda ovčák svitavy

zbraně

Příspěvek od jarda ovčák svitavy »

Tak určitě zbraně stojí za zamyšlení .Dle mého bude schopna přežít komunita nad 10 lidí. Bude to dáno schopností generovat potraviny a uživit odborníky. Vojáky, lékaře, hledače zásobovače.......domobrana sice fungovat bude, ale jak chcete pracovat a při tom pozorovat a strážit i bránit. Co se zbraní týče, ze začátku budou dosluhovat vojenské i civilní zbraně. Přebíjení bude vázáno na výrobu zápalek, takže dle mého se těžiště přesune k zbraním mechanickým a na černý střelný prach. Ti šikovnější si budou doma šmoulet bezdýmný či střelnou bavlnu, nebo podobně. Co se zbraní týče, budou převládat sa 58 následovány ak 47 a ak 74.
Sem tam se objeví heckler koch v ráži 9 para z ministerstva vnitra. z krátkých zbraní to bude cz 75, vz 50, vz 52, vz 82.
Tyto zbraně budou mít oporu v množství nábojů v armádních skladech i muničce sb.
Obzvláště ceněná bude vz 52, protože jako jediná dokáže standartním projektilem překonat většinu neprůstřelných doplňků užívaných v současnosti na ochranu jednotlivce. Zdokonalené náboje s ocelovým i uranovým jádrem dokáží mnohem víc.
Postupem se lidé naučí užívat černého prachu na výrobu granátů, pum i šrapnelů. Dokonce i silnostěnná trubka s černým střelným prachem s nasekanými řetězy a hřebíky udělá svoji práci více než důstojně.
Myslím si, že zabíjet bude pro všechny krátkozraké. Forma otroctví bude to, oč tu půjde.Nastane ranný feudalismus se všemožně zdeformovanými zákony.Do roka po znehybnění společnosi absencí ropy a elektřiny by vymřelo více než 50% obyvatel.Šlo by to velice rychle.
Mladí, staří, bezmocní, nemocní..... ti všichni by odešli.Potraviny by se opět staly s vodou symbolem života a měly by svoji opravdovou hodnotu stejně jako dobře vytržený zub, zašitá rána, nebo slušně provedená resekce.
Honíme si nabubřele trika, ale ve finále jsme velice křehká populace.Vzhledem k tomu, že 95% populace netuší, jak se uživit rukama by to bylo opravdu zajímavé. Asi ještě přihodím pár pytlů ledku a síry. Člověk nikdy neví, a chleba to nežere.....Neberte to vážně. Mocní tohoto světa vědí, že by tím skončili, takže to nikdy nedopustí. ..... nikdy neříkej nikdy.


NAVAR
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1739
Registrován: stř 16 dub 2008 10:00
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Paranoia

Příspěvek od NAVAR »

Paranoia je duševní porucha, vyznačující se bludy, chorobnými představami o vlastním ohrožení a stihomamem. Přehnané a nedoložené obavy o vlastní bezpečnost, někdy spojené s konspiračními teoriemi, se nazývají paranoidní. Paranoidní představy mohou být neurotického nebo i psychotického původu.

Já nevím, mám z toho takový divný pocit, skoro jsem zklamanej, trochu dost naštvanej. Nic se neděje, každý sedí ve vatě, řiť v teple a na první co myslí kdyby náhodou něco, tak komu by kvůli skývě chleba ustřelil palici.

Kdo si chce otestovat Beta verzi pogromu, tak ať si shodí jistič, zahodí klíčky od auta a kreditky, vypne vodu, telefon atd. aspoň tak na měsíc, vsadím se že to neudělá, nikdo z Vás. :!: Pak něco říkejte a pište. Stejně Vám to bude prd platný když budete ve smečce která uvažuje jenom o tom jak se pozabíjet.


Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
martin11
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4090
Registrován: čtv 17 led 2008 16:08
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

Re: Paranoia

Příspěvek od martin11 »

...první rozumná úvaha na tohle tema....zdravím NAVAR...
..nevím , kolik je autorovi tohoto vlákna roků.....předpokládám tak 20... :idea: ....chtěl bych ho vidět....jak bude uvažovat v 60ti......
...ten seznam jsem přečetl, co navrhuje.....mám pocit, jestli hoch nechodil do skauta.....jako krabička poslední záchrany.... :idea: ....špendlík, provázek, už ani nevím co tam bylo....
...autorovi bych skutečně doporučil....na tejden sám někam do přírody....ať si zkusí se uskromnit....já osobně bych udělal jen zásobu čistýho lihu.... :lol: ...a MMS :idea: :idea: ...zdraví martin11 :lol:


... věřím, že se " TO " povede ......
pepe
Zasloužilý člen
Příspěvky: 693
Registrován: ned 21 říj 2007 23:50

Re: Paranoia

Příspěvek od pepe »

Navar moje ,,domnienky" sa len potvrdzujú , mi dvaja máme v niektorých pohladoch na sveť rovnakú ,,krvnú skupinu". Kedže svet sa uberá ,,trošku" iným smerom , ,,hustým" prispievatelom do tohto vlákna ďakujem za ,,medicínu". Medzi nami , nechcel by som byť na vašom mieste . Pepe


Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Uživatelský avatar
KEXIK
Starší člen
Příspěvky: 171
Registrován: čtv 23 lis 2006 17:59
Bydliště: Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Re: Paranoia

Příspěvek od KEXIK »

Ja si pamatam moju babku ktora mi stale hovorila ze pridu horsie casy a budu tak strasne zle, ze nebude dat co do ust. Ona ich uz raz zazila a povedala ze to bolo strasne. Osobne odporucam zohnat dieselovu centralu ktora ma spotrebu 0.7 litra a si vystaraný. Nemusis ju mat pustenu stale ale len v urcitych pripadoch. Bionaftu oleje tuky a prefabrikovany humus zozenies hocikde a na to ti ta centrala pojde dokonca si schopny to vyrobit aj doma. Hodil by sa jeden fotoclanok na strechu ktory by ti nabil baterie na radio mozno TV a tak podobne.

Hlavne potrebujes velku zahradu nakolko pochadzam z dediny tak si viem vacsinu dopestovat sam. V podstate nekupujeme v obchode nic len chleba, mlieko a drobnosti. Nakolko mame dve zahrady 100x30m tak by nebol problem ani s obiliim. Teda aspon doteraz nebol mame ho kazdy rok plnu povalu. Pomlet to a mas muku. Ale vsetky potraviny na prezitie sme schopny dopestovat. Otazka je ako svoju urodu uchranit.

Sliepky,kacice,prasatka a ovce dokazes bezproblemov chovat doma. Maso a mlieko mas tym padom vybavene. (vlastne skusenosti mame dost velky gazdovsky dvor)

VZ 58 nieje problem zohnat aj dnes. Povedz kolko ich chces. 7000SK /kus ;) a by si sa divil kolko ludi ma na dedine polovnicku pušku a o vseliakych upravach (odpílené) ktore maju ludia poskovavane po kominoch a podobne.

Kurit sa da drevom a ked mas kvalitne etazove kurenie tak nepotrebujes ani elektriku mame to tak na chalupe len zakuris a radiatory su horuce. Prinajhorsom kachle do vnutra a mozes s nimi aj kurit a zaroven aj varit na nich.

Takze to zhrnem co potrebujem na prezitie.
Byvanie: jednoznacne dedina v meste neprezijes. (rabovanie, strielanie apod.)
Teplo na zimu: kedze si na dedine nieje problem s drevom na kurenie v kotli.
Teplo na varenie: treba klasicke kachle do kuchyne. Zaroveň riešia aj problem s teplom.
Voda: nutnost mat vlastnú studnu.
Energia: preferujem dieselovu centralu lebo ide aj na rastlinny olej a tuk. Alebo aspon jeden fotopanel na strechu a baterie.
Zahrada: Nutnost mat zahradu na dopestovanie obilia,zemiakov,zeleniny,ovocia na skladovanie
Maso: Pokial je zahrada velka je mozne mat ovce,sliepky,prasata,kacice ktore produkuju mlieko, maso, a vajicka
Ochrana: Treba mat normalnu zbran a zorganizovanu skupinu ludi ktori sa budu podielat na zaobstaravani potravy,prace a tepla a budu vedet ovladat zbran. VZ58 nieje problem zohnat aj dnes.
Zdravie: Nutnost budu vsetky mozne lieky antibiotika a podobne pokial sa neminu vsetky zasoby. Potom nastava prirodne liecitelstvo metove a cibulove caje tak. MMS je jedno z moznych rieseni. Hlavne poznat zubarov a ludi ktory vedia osetrit rany zlomeniny.


VE je buducnost ale malo ludi to chape
informacie,schemy,foto o vyvijacoch http://www.h2o-energia.wz.cz
Uživatelský avatar
Aquarius1
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1195
Registrován: ned 16 pro 2007 0:43
Bydliště: Planeta Země
Dal: 5 poděkování
Dostal: 20 poděkování

Paranoia

Příspěvek od Aquarius1 »

Přečtěte si co jste napsali,jediný NAVAR napsal správný úsudek,i když ani ten můj nemusí být správný.Co přijde?(pokud to přijde) lidé z měst začnou plundrovat nejdříve markety pak sousedy a pak přijdou na řadu vesnice.Lidé na vesnicích ovšem budou připraveni ,je to dáno způsobem života a pak nastane řežba.To je ta horší verze.Pak je ta lepší,lidi jak už je to historicky doloženo se semknou a bez ,,pomoci ,, našich darmožroutů přežijí bez větších pohrom.Jen budou muset eliminovat ony darmožrouty kteří se nikdy nesmíří s tím že by museli makat,nedejbože něco dát a to bez nároku na pohodlí.Takových je dnes spousta i mezi obyčejným lidem,je to dań za západní způsob života který je dnes modlou.


Věřím že v jednoduchosti bude ta pravá příčina neúspěchu dosavadního bádání,jelikož se bastlíme (a to i já) ve vymýšlení složitých mechanismů.
Odpovědět

Zpět na „Vážně i nevážně o všem kolem nás“