Aktuálně: Nový finanční systém - SPDR nabízí doživotní měsíční rentu, oddlužení. financování vlastních projektů. Více zde...
Dávkování: Ivermectin - Fenbendazol - Mebendazol

Rok 2012 - střípky poznání

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
Ilem
Zasloužilý člen
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: mno

Příspěvek od Ilem »

NAVAR píše: Těch 200m ned mořem to máš tak.... Země se točí kolem osy a ta má náklon, díky tomu je v některých oblastech led - uhel dopadu slunečních paparsků. Pokud ty oblasti nakloníš na sluníčko, led roztaje, pokud roztaje, zaplaví nížiny. Ty Holanďany jsem zmiňoval jako příklad z toho důvodu že jsou nízko položení.
Ale Navare, ty tomu věříš taky? Zajímavé je, že při globálním oteplování se hovoří o arktických ledovcích, o kterých se všeobecně ví, že plavou. Kdyby byla řeč o pevninských antarktických, snad bych i uvěřil, že se hladina o pár centimetrů zvedne (není jich zas tak moc, aby to mělo nějaký markantní vliv)
Doporučuji všem jednoduchý pokus: Vezměte sklenici vody a do ní vhoďte kus ledu, tak velký, aby plaval (nedosáhl na dno), múže to být i víc kusů. Udělejte si lihovým fixem čárku tam, kde je hladina. Nechte led roztát, a znovu zjistěte, kde je hladina. Pak mi sem, prosím napište výsledky, o kolik hladina stoupla. Jsem zvědav, co naměříte.
Ten, kdo vlastní odměrný válec je na tom trochu lépe, může to odečíst přímo.

"Dum spiro spero"
Ciceron
Palo
Zasloužilý člen
Dal: 41 poděkování
Dostal: 451 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Ilem píše:...Nechte led roztát, a znovu zjistěte, kde je hladina. Pak mi sem, prosím napište výsledky, o kolik hladina stoupla. Jsem zvědav, co naměříte.
To už tu někde bylo, bylo u toho ještě víc "vyscaných" věcí... Děsně se těšíš, jak Ti tu napíšeme, že se hladina nehnula ;) Žejo :lol:

Nemáme žádnou vládu, jen nepostižitelnou mafii.
Co si můžeš ověřit, si ověř. Ulhaných byznysmanů jsou hromady.
Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Palo píše: Děsně se těšíš, jak Ti tu napíšeme, že se hladina nehnula ;) Žejo :lol:
Jo, a tys mi zkazil radost, protože jsi to vyprdelil.

"Dum spiro spero"
Ciceron
jarda ovčák
Zasloužilý člen
Dal: 9 poděkování
Dostal: 99 poděkování

no jo,

Příspěvek od jarda ovčák »

já teda o tomhle moc nepřemejšlel, ale jak je možný, že kdysi bylo moře až kdesi u nás.... kam ta voda zmizela, himl....však to je vody a vody......

Ilem
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Re: no jo,

Příspěvek od Ilem »

Esli za to nemůžou horotvorné pohyby :?:

"Dum spiro spero"
Ciceron
adam.benda
Zasloužilý člen
Dal: 151 poděkování
Dostal: 258 poděkování

Příspěvek od adam.benda »

Ilem píše:.... Vezměte sklenici vody a do ní vhoďte kus ledu, tak velký, aby plaval (nedosáhl na dno), ...
To je moc pěkné, ale ta potíž je v tom, že tyhle kostky ledu ti budou plavat těsně pod hladinou - nebudou skoro vůbec vyčnívat.. (většinou malinko vyčnívají kvůli vzduchovým bublinkám uvnitř..) Jenže ledovce na pólech jsou především hory, které vyčnívají vysoko nad hladinou.. (o kry, které pak plavou ve vodě nejde.., ty nám můžou být šumák..).

Na Zemi v posledních několika desítkách let zmizelo pár ostrůvků a místy ubyla velká část nebo dokoce celé pobřeží.. Nevím, jestli tohle přisoudit třeba těm horotvorným pohybům.

Tání ledovců bych nepodceňoval.. Kdo nevěří globálnímu oteplování, může si vypočítat kolik Joulů vypouštíme do atmosféry. Ani nemusíme dělat tolik toho CO2, ty šílené termoemise bohatě stačí.. Tolik baráků, tolik aut, pak taky občas když je vedro tak chladíme (= vypouštíme další teplo do světa..). Příkladů je nespočet a hlavně je jejich všude po světě neuvěřitelná četnost..

Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Hm

Příspěvek od Iv »

Vy jste tady snad srandisti a nebo tupci. Dost dobře a ve své nahotě to popsal tento článek : http://www.osud.cz/obama-pry-pripravuje ... arni-krizi , to je první etapa, stále nedochází ???? Pokud si opravdu Slunce navíc pšoukne( to jste si nevšimli že v létě stoupala teplota nejvíce kolem 15-16 hodiny, tj. v době, kdy by se již mělo ochlazovat ?), tak Vám pokusy s ledem ve sklenici budou opravdu moc platné(vždyť i na Marsu, nebo Venuši se markantně zvětšuje dnes teplota a tam si prosím člověk ani neprd), je potřeba dávat více věcí do souvislostí, vše se vším souvisí (i ta precese osy a s tím spojená poloha oceánů ke galaktické rovině, ne z pozice pozorovatele Zěmě ) a možná bych si i na následující zimy opatřil pořádný kožich, v lepším případě loďku, kdo je u vody. Kdo má zahrádku, už sám poznal toto léto co se děje. Ani nedozrály některé plodiny pro tvorbu semen, hlavně ty jižní, (rajčata měly produkci na 60%, okurky se musely podsévat, aby byla nějaká úroda, kukuřice měla vzrůst o cca 40% menší, atd), které jsme tady pěstovali, takže stále je to v pohodě ? .....to snad ani není možné !.......... Zvýšení agresivity a zkratových jednání u lidí ?.....já vás miluju!
Omlouvám se za otevřenost.

Svůj šírák odhazuji vdál a letím zpět ke hvězdám. (Cyrano)
NAVAR
Zasloužilý člen
Dal: 37 poděkování
Dostal: 262 poděkování

Příspěvek od NAVAR »

Ilem píše:
NAVAR píše: Těch 200m ned mořem to máš tak.... Země se točí kolem osy a ta má náklon, díky tomu je v některých oblastech led - uhel dopadu slunečních paparsků. Pokud ty oblasti nakloníš na sluníčko, led roztaje, pokud roztaje, zaplaví nížiny. Ty Holanďany jsem zmiňoval jako příklad z toho důvodu že jsou nízko položení.
Ale Navare, ty tomu věříš taky? Zajímavé je, že při globálním oteplování se hovoří o arktických ledovcích, o kterých se všeobecně ví, že plavou. Kdyby byla řeč o pevninských antarktických, snad bych i uvěřil, že se hladina o pár centimetrů zvedne (není jich zas tak moc, aby to mělo nějaký markantní vliv)
Doporučuji všem jednoduchý pokus: Vezměte sklenici vody a do ní vhoďte kus ledu, tak velký, aby plaval (nedosáhl na dno), múže to být i víc kusů. Udělejte si lihovým fixem čárku tam, kde je hladina. Nechte led roztát, a znovu zjistěte, kde je hladina. Pak mi sem, prosím napište výsledky, o kolik hladina stoupla. Jsem zvědav, co naměříte.
Ten, kdo vlastní odměrný válec je na tom trochu lépe, může to odečíst přímo.
Předpokládal jsem že osa, pokud se nakloní tak náklon bude hodně ale hodně pomalý. Když jsem u té sklenice. Vezmu-li pivo a pomalu jej do sebe naklopím podél osy půllitru tak jej většinou vypiju, pokud se kolem někdo motá a do stolu mi drcne mám pivo na ubruse. :) Prašť jak uhoď jestli pivo a nebo mořská voda. Dalším faktorem je gravitace, to máme příliv a odliv atd. Změna gravitace je taktéž schopná udělat svoje.
Jak teď nad tím uvažuji těch faktorů tam bude více.

Není ani tak důležité najít "kámen mudrců" jako cesta k němu.
To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Pomož si sám, protože ti stejně nikdo jiný nepomůže.
Moderátor raději žádný než vadný.
NAVAR
Zasloužilý člen

Re: Hm

Příspěvek od NAVAR »

Iv píše:Vy jste tady snad srandisti a nebo tupci. Dost dobře a ve své nahotě to popsal tento článek : http://www.osud.cz/obama-pry-pripravuje ... arni-krizi , to je první etapa, stále nedochází ???? Pokud si opravdu Slunce navíc pšoukne( to jste si nevšimli že v létě stoupala teplota nejvíce kolem 15-16 hodiny, tj. v době, kdy by se již mělo ochlazovat ?), tak Vám pokusy s ledem ve sklenici budou opravdu moc platné(vždyť i na Marsu, nebo Venuši se markantně zvětšuje dnes teplota a tam si prosím člověk ani neprd), je potřeba dávat více věcí do souvislostí, vše se vším souvisí (i ta precese osy a s tím spojená poloha oceánů ke galaktické rovině, ne z pozice pozorovatele Zěmě ) a možná bych si i na následující zimy opatřil pořádný kožich, v lepším případě loďku, kdo je u vody. Kdo má zahrádku, už sám poznal toto léto co se děje. Ani nedozrály některé plodiny pro tvorbu semen, hlavně ty jižní, (rajčata měly produkci na 60%, okurky se musely podsévat, aby byla nějaká úroda, kukuřice měla vzrůst o cca 40% menší, atd), které jsme tady pěstovali, takže stále je to v pohodě ? .....to snad ani není možné !.......... Zvýšení agresivity a zkratových jednání u lidí ?.....já vás miluju!
Omlouvám se za otevřenost.
Ive,
Díky za ten článek. To že bude dnes mouka dražší jsem chtěl napsat už v květnu když jsem si zoufal nad počasím kvůli vlastní zahrádce. V tom květnu to vypadalo že nebude vůbec nic a vůči jednotlivým rokům je to mizérie. Nejdříve vlhko že bych mohl zaset rýži a pak sucho že kdybych nezaléval tak je to ještě horší.
Shrnuli to podle plodin tak: česnek by nebyl kdybych ho nestříkal hypermanganem a neměl na pískovém podloží. Cibuli mám nejmenší jakou jsem kdy měl. Některé druhy paprik mají zakrnělé plody- to je teplem. Brambory jakž takž ale to díky úsilí. Okurky na pár sklenic. Ačokča až teprve teď má nějaké plody. Fazole nevím jestli stihnou všechny dozrát, slunečnice taktéž.
Vyšla mi maximálně tak červená řepa a cukety.
Celkově to vidím tak na 50% propad.

To co není vidět a ani není možno měřit nelze už z principu prohlásit za neexistující.
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

NAVAR píše:...to že bude dnes mouka dražší...
Všichni zešilte, že budete mít mouku o korunu dražší než loni. Stejně je to zplesnivělej marast už od výroby, zatěžující trávení.
Nechápu, jakej je problém přejít na zeleninu. Že nebudou buchty? Bude aspoň víc zdraví.

NAVAR
Zasloužilý člen

Příspěvek od NAVAR »

Obilniny jsou nosné. Mouku máš dneska všude i v párcích :) Jedná se mi o energetickou hodnotu, jsou to škroby které se štěpí na cukry.
Víš co poreješ zahrady na jednu moučnou placku aby jsi měl tu zeleninu? :)
Myslím obilniny všeobecně, namočené žito či ječměn, či naklíčené, to máš vitamíny a energii. O jinýc výrobcích jako pivo atd. nemluvě.
Jde o to že se nebudeš přežírat ale přežívat. :)

Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

No jo, já zapomněl, ty s tím děláš psí kusy, tak abys to nehájil :lol: O víkendu, když se zadaří, tak to proberem ;)

martin11
Zasloužilý člen
Dal: 384 poděkování
Dostal: 243 poděkování

na zahrádce...

Příspěvek od martin11 »

...zdravím...a čtu...protože jsem amater pěstitel i chovatel.../ k chovu mám 3 slípky.../....tak také pozoruji proti jiným letům změny....nejlépe se u mě daří rajčatům.....letos skutečně 50%....zjara ředkvička vyšla dobře...okurky jedna bída, takže byly od sousedů...ale ti také neměli velké přebytky....jahody méně kvetly....nevím proč...stále stejná péče.....švestky ...ač s postřikem....dozrávaly nepravidelně a dost ...již na stromě uhnívaly...zbytek doničí vosy...../ jinak více vos než vloni....více malých hnízd.../
ale...!!!....nadúroda ořechů...???....a to si neumím vysvětlit....jedině, že v době květu bylo tepleji.../ absence jarních mrazíků..../ a vlhko nebo sucho ořešák nepoznamenávají..../ tolik.../...tak nevím....vlaštovky odlétly v termínu a podle jízdního řádu..../12.9/ a příznaky tuhé zimy se nerýsují....ale to může přijít skokem....tak nevím....ale koupím si 4 kanystry nafty......pro jistotu. :idea: ...martin11 :lol:

... věřím, že se " TO " povede ......
Iv
Zasloužilý člen
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Iv »

Palo píše:Všichni zešilte, že budete mít mouku o korunu dražší než loni. Stejně je to zplesnivělej marast už od výroby, zatěžující trávení.
Nechápu, jakej je problém přejít na zeleninu. Že nebudou buchty? Bude aspoň víc zdraví.
Palo,
tady vůbec nešlo o nějaké peníze, s Navarem jsme jen chtěli poukázat na to, že se opravdu něco děje a že to má dost markantní vliv na přírodu a i na chování lidí, vypíchl jsem jen malou část, tedy produkci na zahrádce- tedy reakci přírody, kde si to každý vlastně ohmatá. Nemám strach, že bych byl hladem a dovedu se pohybovat souběžně s přírodou, jen aby ji část zůstala ... Ale ten celkový propad mohu Navarovi potvrdit, 40-50% to je.

P.S.Vidím, že jsou zde lidi, kteří si všímaj kolem sebe, tak jak teď napsal i Martin , jenže bych tě chtěl Martine opravit, vlaštovky měli jízdní řád v pořádku, jenže převážná většina jich vzala roha již v prvním termínu a ten zbytek co zde zůstal do druhého termínu, bylo řekl bych pár kousků - to byly ty nejmladší, ale poskrovnu.
Naposledy upravil(a) Iv dne úte 05 říj 2010 11:50, celkem upraveno 1 x.

Svůj šírák odhazuji vdál a letím zpět ke hvězdám. (Cyrano)
Palo
Zasloužilý člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palo »

Jen pro zajímavost...

O prázdninách jsme měli asi 2 nebo 3 týdny hezké počasí... Dozvěděl jsem se, že byl v tu dobu odstavený radar "Skalka"... Ale tahle informace patří do chemtrails...

Odpovědět

Zpět na „Universum“