Věcná...
Napsal: ned 29 led 2012 16:17
1. Kdyby kterýkoliv jedinec měl kyselinu v žaludku, jak ty píšeš na nule, zemřel by, protože by mu absolutně nefungovalo trávení a trávicí enzymy by těžko dokázali nenatrávenou potravu dále zpracovávat, protože pokud se potrava v žaludku aspoň trochu nezpracuje kyselinou, vyjde z těla něco hodně podobné tomu, co se pozřelo a to jak barvou, tak množstvím. Takže tohle je nesmysl, ale to, že té kyseliny má mnoho lidí nedostatek je realita.
2. Mám takový dojem, že jsem někde četl, ale už si to přesně nepamatuji, že zárodky parazitů jsou dokonce tak odolné, že přežijí i působení kyseliny v žaludku a trávicí enzymy je reaktivují a díky tomu se začnou pak v organismu hostitele činit, tak si vyber jak to vlastně je
Ale v zásadě lze souhlasit s tím, že dostatek trávicí kyseliny výrazně redukuje průnik mikroorganismů do zažívání a odtud pak do dalších orgánů. Samozřejmě plísně a jiné mikroorganismy se často dostávají do těla i dýchací soustavou a ne pouze trávicí.
3. Nesouhlasím také, že pouze optimální hodnota HCl v žaludku, automaticky znamená správnou hodnotu pH organismu, můžeš mi dát nějaký odkaz, kde jsi to četl, nebo něco, co by tvé tvrzení nějak podpořilo? Dle mě to nemá jednoznačnou souvislost s kyselinou jako takovou, ale se stravovacími návyky. Změř opakovaně pH někomu, kdo se stravuje jako vegan a někomu, kdo jí běžným způsobem.
4. Vidíš to, ty tvrdíš že nádory můžou vytvářet pouze parazité a já tvrdím, že zrovna tak plísně a viry.
5. Dle tebe tedy platí jednoznačně, dostatek HCl = silný IS?
Přečti si něco o tom, jak funguje IS. Pokud v těle jsou tzv. imunitní díry, kdy prostě imunita nevidí škodlivé mikroorganismy, může být sebesilnější, ale je to stejně k ničemu. Je to stejné, jako chtít aby po zuby ozbrojení vojáci šli do útoku se zavázanýma očima
Prostě tak jednoduché to opravdu není.
Ale nemám námitek, aby každý jedinec používal s časovým odstupem obojí.
A ještě něco pro inspiraci:
Bakterie – vyžadují slabě kyselé až slabě alkalické pH.
Kvasinky – preferují kyselé prostředí.
Plísně – tolerují velmi široké rozmezí pH
Každý mikrobní druh se může rozmnožovat pouze v určitém rozmezí pH. Pro optimální růst většiny kvasinek je toto rozmezí v kyselé oblasti (4,2 - 4,5) a již slabě alkalické prostředí (cca 7,5) zastavuje jejich růst.
A tohle je velmi důležitá informace:
V nepufrovaném prostředí si však kvasinky velmi brzy upravují pH směrem k optimální hodnotě. Vnější pH ovlivňuje i regulační procesy metabolizmu či dokonce odolnost buněk ke zvýšeným teplotám.
Takže pokud se pH v těle dostane na hodnoty, které jsou pro mikroorganismy klíčové, začne jejich nekontrolovatelné množení (mnohokrát ověřeno). Tím dojde k rapidnímu zhoršování problémů. Mé zkušebností u vícero lidí přímo korespondují s tím, co tady uvedla Hanka, jak se ji problémy začali výrazně zhoršovat, stejně tak se zkušenostmi J. Zajíčka a stejně tak to koresponduje s tím, co o tom píše dnešní věda.
2. Mám takový dojem, že jsem někde četl, ale už si to přesně nepamatuji, že zárodky parazitů jsou dokonce tak odolné, že přežijí i působení kyseliny v žaludku a trávicí enzymy je reaktivují a díky tomu se začnou pak v organismu hostitele činit, tak si vyber jak to vlastně je

Ale v zásadě lze souhlasit s tím, že dostatek trávicí kyseliny výrazně redukuje průnik mikroorganismů do zažívání a odtud pak do dalších orgánů. Samozřejmě plísně a jiné mikroorganismy se často dostávají do těla i dýchací soustavou a ne pouze trávicí.
3. Nesouhlasím také, že pouze optimální hodnota HCl v žaludku, automaticky znamená správnou hodnotu pH organismu, můžeš mi dát nějaký odkaz, kde jsi to četl, nebo něco, co by tvé tvrzení nějak podpořilo? Dle mě to nemá jednoznačnou souvislost s kyselinou jako takovou, ale se stravovacími návyky. Změř opakovaně pH někomu, kdo se stravuje jako vegan a někomu, kdo jí běžným způsobem.
4. Vidíš to, ty tvrdíš že nádory můžou vytvářet pouze parazité a já tvrdím, že zrovna tak plísně a viry.
5. Dle tebe tedy platí jednoznačně, dostatek HCl = silný IS?
Přečti si něco o tom, jak funguje IS. Pokud v těle jsou tzv. imunitní díry, kdy prostě imunita nevidí škodlivé mikroorganismy, může být sebesilnější, ale je to stejně k ničemu. Je to stejné, jako chtít aby po zuby ozbrojení vojáci šli do útoku se zavázanýma očima

Pokud odpovím na otázku určenou někomu jiném, tak z jedlé sody přímo ne, ale při dosažení správného pH v těle jinými prostředky, pak jednoznačně ANO.Už jsi narazila na některého jedince, který se vyléčil užívání jedlé sody?
Ale nemám námitek, aby každý jedinec používal s časovým odstupem obojí.
A ještě něco pro inspiraci:
Bakterie – vyžadují slabě kyselé až slabě alkalické pH.
Kvasinky – preferují kyselé prostředí.
Plísně – tolerují velmi široké rozmezí pH
Každý mikrobní druh se může rozmnožovat pouze v určitém rozmezí pH. Pro optimální růst většiny kvasinek je toto rozmezí v kyselé oblasti (4,2 - 4,5) a již slabě alkalické prostředí (cca 7,5) zastavuje jejich růst.
A tohle je velmi důležitá informace:
V nepufrovaném prostředí si však kvasinky velmi brzy upravují pH směrem k optimální hodnotě. Vnější pH ovlivňuje i regulační procesy metabolizmu či dokonce odolnost buněk ke zvýšeným teplotám.
Takže pokud se pH v těle dostane na hodnoty, které jsou pro mikroorganismy klíčové, začne jejich nekontrolovatelné množení (mnohokrát ověřeno). Tím dojde k rapidnímu zhoršování problémů. Mé zkušebností u vícero lidí přímo korespondují s tím, co tady uvedla Hanka, jak se ji problémy začali výrazně zhoršovat, stejně tak se zkušenostmi J. Zajíčka a stejně tak to koresponduje s tím, co o tom píše dnešní věda.