Odzkoušené bylinné a jiné recepty , pro snadnější život

Praktické informace...

Moderátor: sao

sao
Zasloužilý člen
Příspěvky: 393
Registrován: sob 03 bře 2007 13:40
Bydliště: MORAVA
Dostal: 7 poděkování

Odzkoušené bylinné a jiné recepty , pro snadnější život

Příspěvek od sao »

Shodou okolností se mě na stole otevřela knížka , kterou mi donesl Fanda . On mě vůbec zásobuje tak vehementně , že si snad otevřu knihovnu .
No a ta knížka pojednává o kyselosti v našem těle ................... abych to tady moc nerozváděl , tak založím vlákno u sebe .

Už jsem to založil a tak pokračuju o té kyselosti .

Nejenom poslední dobou se mě do ruky i mozku dostávají všeliké učenosti a moudra a tak to sem budu raději dávat , aby jste i Vy měli nad čím přemýšlet , nebo si i vybrat , co komu pomůže , nebo úplně odpomůže od všelikých neduhů .

Takže přiznám , ještě jsem to pořádně nečet , ale z prvních pár stránek je asi velice dobré vědět , co se v našem těle děje a tak Vám to na ukázku předkládám .
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) sao dne pon 08 čer 2009 9:45, celkem upraveno 2 x.


sao
Zasloužilý člen
Příspěvky: 393
Registrován: sob 03 bře 2007 13:40
Bydliště: MORAVA
Dostal: 7 poděkování

Přivápnění

Příspěvek od sao »

Budu sem postupně dávat mnou a nebo jinými osvědčené , tedy letité zkušenosti , stran všelikých Bylinek a vůbec přírodních extraktů jako takových , aby neupadly v zapomnění , ale aby pomohli potřebným .
Hodně zkušeností jsem taky nabyl u pana Paseky , dej mu Pán Bůh večnou slávu , už v dvaa80tým roku .

Budu se taky sem tam a hodně opakovat , ale některé pasáže jsem psal již dříve a nehodlám je přepracovávat , poněvadž by nedávaly smysl .

Ispirovalo a taky mě k tomu nakopnulo , až dokopalo MMSko .
Mám to pro Vás , jak jsem již psal nachystány již mnohem dřív , ale veľa hokny a všeliké jiné mě zabrzdily .
MMSko není sice žádný lék , ale velice nám pomůže propucovat organizmus a se svou desinfekční schopností i zbavit se všelikých zánětů a parazitů , načež může řádně nastoupit náš obraný systém .

Svým způsobem nám ho vlastně nachystá pro odstranění jiných neduhu na které už sám nestačí a tady si dovolím nastoupit , se svými a jiných zkušenostmi , která třeba někdo i v praxi docení .

Jak jsem to tak všechno zpětně pročítal , po MMSku , tak si dovolím jenom navázat na důkladně pročištěnej a tedy hladovej organizmus .

Jak říkaval pan Menšík :
Já Vás sice , jako adept červenýho kříže milostivá , prohlídnout můžu , ale léčit už nesmím .

Takže to tak berte .


Klouby a hlavně jejich odvápnění , z čehož jsou následné bolesti -- dávám bezvadnej návod .

Tady je :

Vem 10 Bílejch (vysušenejch) skořápek od vajec . Vřaž je do hmoždíře a utři je na prach .
Tento potom syp do sklenice od dětské výživy (nebo podobné) , na pozdější .

Dále vem 3 celé Bílé vejce , vlož do přiměřené sklenice a celé je zalij citrónovou šťávou . Žádné náhražky se nepřipouští , pouze vymačkané citróny .
Tyto tam ponech takovou dobu , než ti pořádně nezměknou (4 – 10 dní - asi) .

Až nastane ta doba , tedy uznáš , že jsou vejce dostatečně měkká , tak přehoď přes přiměřenou nádobu klasickou a nefalšovanou dětskou plínku a celý obsah , tedy i s citrónem a předem rozmačkanými vejci , přes toto ceď a potom dokonale vyždímej .
Co zůstane v pleně , vyhoď .
Tuto ingredienci dochuť cukrem a Dobrým Koňakem , aby to mělo šmak a říz .
Ostatní destiláty a jiné se zakazují .

Jak toho užívat .

Doporučená dávka je ráno a večer , -- na lačno .
Množství pak velice malej frťan , do kterého je vpravena mrňavá lžička již zmíněných Utřených skořápek a celé pěkně promícháno .
Celé se to potom využívá do posledního zrnka .

Teďko taková malá omáčka kolem toho .

Vápník , který takto do těla vpravujeme , je dostatečně mrňavej takže se krevním řečištěm dostane tam , kam je ho potřeba . Výrazně a rychleji nám k tomu napomůže onen Dobrý Koňáček .


Co dodat .
Komu jsem to poradil a on to praktikoval , -- tak přestal šmajdat a vydrželo mu to asi dva roky , než si udělal další dávku .
Doporučuji jednou do roka repete .

Všimněte si prosím pozorně , že se tato ingredience dá pozřít na lačno , což bych si u MMSka nedovolil ani náhodou , a tudíž je to vítaná změna , co Vy na to .


Uživatelský avatar
Merlin
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1764
Registrován: sob 21 říj 2006 0:32
Bydliště: Severní Morava
Dostal: 54 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Vápník

Příspěvek od Merlin »

Přítel hematolog toto doporučuje už třicet let. Jen s malou obměnou - používá jen skořápky úplně rozpuštěné v citronové šťávě, žádné bílkoviny a ani následná filtrace; dochuceno cukrem. Pije se jako bílá citronová limonáda, s vodou, a je to v podstatě nepředávkovatelné.
Dělám to už léta doma pro všechny dvakrát ročně, od doby, když mi to poradil poté, co mne přistihl jak v lékárně kupuji předražené šumáky s kalciem...

Je dobré vědět, že čím je člověk starší, tím hůře jeho tělo přijímá syntetické doplňky, včetně stopových prvků a vitamínů. Stupeň využití je u mladých asi 25 - 35%, u lidí kolem 60 asi 8% a výše se to už jen zhoršuje. Kalcium (vápník) dodávané do těla ve výše popsané formě, je vstřebáváno až z 30% prakticky v každém věku.

A ještě jedna, důležitá věc. K osteroporéze (odvápnění kostí) dochází poté, když je v těle málo stopové mědi - u žen to zhoršují různé hormonální přípravky, které měď z těla doslova rabují.. a stejně si počíná vit. C a zinek (doplňky) takže pokud je tady problém s osteoporézou, pozor na kúru s C-čkem!!

Literatura
http://www.oralchelation.com/technical/copper1.htm


The hardest part of being a teacher is not teaching what I know but knowing what not to teach.
-----------------------------------------------------
aNONym
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1477
Registrován: čtv 18 pro 2008 20:43
Dal: 8 poděkování
Dostal: 8 poděkování

Re: Přivápnění

Příspěvek od aNONym »

sao píše:Vem 10 Bílejch (vysušenejch) skořápek od vajec . Vřaž je do hmoždíře a utři je na prach.

Ty skořápky doporučuji před mělněním 10 minut povařit v čísté vodě a potom je inned ještě propláchnout vodou studenou. Jednak se tím desinfikují, jdou mnohem snáze zpracovávat v hmoždíři a hlavně jsou ještě mnohem snázeji stravitelné. Alespoň tak to dělala moje babička. ;) Non

Já melu vájo skořápky na prášek v tříštivém kávomlýnku z bývalé NDR produkce (motor 750 W). Fakt vynikající záležitost. A jelikož v tom připravuji i zdroj vápníku pro mé Achatiny žravé, tak se v naší rodině vžil pro výsledný produkt název "šneko hérák". :lol: :lol: :lol:


pepe
Zasloužilý člen
Příspěvky: 693
Registrován: ned 21 říj 2007 23:50

Ca .

Příspěvek od pepe »

Nechcem tu nikoho nasierať , no považujem za potrebné dat sem aj túto informáciu : Bespečná dávka vápnika (záleží od veku a pohlavia) je od 1000 do 1500mg/24h . Príznaky predávkovania sa prejavujú zažívacími problémami , zácpou , zvracaním , nechutenstvom , bolestami hlavy a smedom . Človek je ako ,,huspenina" a táto sa ako taká vápnikom (jeho soľami) ,,zahustuje" , čoho dôsledkom je madzi iným spomalený prísun živýn , kyslíka do jednotlivých častí organizmu a na druhú stranu spomalený odvod toxinov z tela (viď príznaky predózovania) . Časté predávkovávaniesa vápnikom má za následok vážné poškodzovenie ladvín (tvorba ,,kalov") a močových ciest . Takže pozor na to a to hlavne tý , čo pijú ,,tvrdú vodu". Aj v tomto prípade platí , ,,Aj dobrého vela škodí". Pepe


Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
sao
Zasloužilý člen
Příspěvky: 393
Registrován: sob 03 bře 2007 13:40
Bydliště: MORAVA
Dostal: 7 poděkování

Re: Ca .

Příspěvek od sao »

pepe píše:Nechcem tu nikoho nasierať , no považujem za potrebné dat sem aj túto informáciu : Bespečná dávka vápnika (záleží od veku a pohlavia) je od 1000 do 1500mg/24h . Príznaky predávkovania sa prejavujú zažívacími problémami , zácpou , zvracaním , nechutenstvom , bolestami hlavy a smedom . Človek je ako ,,huspenina" a táto sa ako taká vápnikom (jeho soľami) ,,zahustuje" , čoho dôsledkom je madzi iným spomalený prísun živýn , kyslíka do jednotlivých častí organizmu a na druhú stranu spomalený odvod toxinov z tela (viď príznaky predózovania) . Časté predávkovávaniesa vápnikom má za následok vážné poškodzovenie ladvín (tvorba ,,kalov") a močových ciest . Takže pozor na to a to hlavne tý , čo pijú ,,tvrdú vodu". Aj v tomto prípade platí , ,,Aj dobrého vela škodí". Pepe

Jdu na Dětskej den a nechci si hejbat se svým majestátem , takže tento člověk už Vám všechno jednoznačně naznačil a odsoudil hnedka všechno v samém začátku , takže se příště obracejte na tohoto člověka , kterej Vám všechno milerád vysvětlí a taky Vás ponaučí , že nesmíte třeba vypít víc piv jak třeba dvacet , protože by Vám to mohlo ulížit .
Když třeba sníte celou pixslu okůrek tak budete překyselení a proto si dávejte jenom takové množství , aby se nemohlo stát ...........
Nebo třeba , když berete jakýkoli lék , tak si dávejte pozor ... atd .. atd .

K...va , K...va , k...va , kur...čka .

Takže to napíšu asi takto a to jeno speciálně PRO tebe zvlášť, abys to pochopil a nemusel jsi si dělat zbytečné starosti .

Tato dávka je staletím odzkoušená a praktikovaná , takže se nemusíš bát , že by jsi byl předávkovanej .

Jestliže takto reaguješ i u doktorky(a) který ti něco předepíše tak to musí mít velkou radost .


Rivale , na kolenách Tě prosím , ZAKAŽ tomuto člověku přístup na moje vlákna , protože si asi nedá pokoj a bude zase zanážet jeho teorie .

Pokud to neuděláš , budu jeho příspěvky , ať již špatné , či dobré , bez PARDÓNU mazat , ať si každej myslí co chce .

Pepo -- di do PR...E z tohoto vlákna , jdi vysírat jinam , jak ti to mám ještě říct .
Nereaguj , --- nereaguj na nic -- prostě jdi jenom do Pr...le .

Je ti to jasné ???
Naposledy upravil(a) sao dne sob 06 čer 2009 18:19, celkem upraveno 1 x.


pepe
Zasloužilý člen
Příspěvky: 693
Registrován: ned 21 říj 2007 23:50

Re: Ca .

Příspěvek od pepe »

pepe píše:Nechcem tu nikoho nasierať ...
Myslím si , že medzi normálnimi luďmi , keď sa povie ,,A" , tak sa patrí vždy povedie aj to ,,B" a to obzvlášť ak ide o zdravie . Sao pre tvoju informáciu , moja posledná návšteva u lekára (včetne stomatologa) bola v máji v roku 1985 . Myslíš si , že si môžem dovoliť takto ,,hazardovať" so svojím zdravým len za základe veci ,,vyčtených"? . Kludne to povýmazávaj , mne osobne to už vadiť nebude . Pepe


Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Uživatelský avatar
rival
Hlavní admin - živý člověk
Příspěvky: 1220
Registrován: stř 16 lis 2005 9:44
Bydliště: severní­ čechy
Dal: 14 poděkování
Dostal: 226 poděkování
Pohlaví:
Kontaktovat uživatele:

Re: Ca .

Příspěvek od rival »

sao píše:
Rivale , na kolenách Tě prosím , ZAKAŽ tomuto člověku přístup na moje vlákna , protože si asi nedá pokoj a bude zase zanážet jeho teorie .

Pokud to neuděláš , budu jeho příspěvky , ať již špatné , či dobré , bez PARDÓNU mazat , ať si každej myslí co chce .

Pepo -- di do PR...E z tohoto vlákna , jdi vysírat jinam , jak ti to mám ještě říct .
Nereaguj , --- nereaguj na nic -- prostě jdi jenom do Pr,,,e .

Je ti to jasné ???
Přátelé, hlavně slušně... Sao, jsi zde moderátorem, takže jednej jak uznáš za vhodné. Je to Tvé vlákno ;).


rival - živý člověk
chiq
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1546
Registrován: čtv 01 lis 2007 8:41
Bydliště: Trnavský kraj
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

súhlas

Příspěvek od chiq »

musím súhlasiť so saom. Raz som sa stretol s človekom, ktorý sa takmer udusil, pretože mu niekto povedal, že ak má kapacitu pľúc 3 litre, tak ak sa nadýchne napríklad 5-timi litrami, tak si môže ublížiť. Preto radšej vôbec nedýchal...
pepe, nechcel som to písať, ale zdá sa, že všetkých na tomto fóre považuješ za idiotov! Čakám, kedy začneš varovať, že ak niekto vypije viac ako 20 litrov vody na posedenie, môže si vážne ublížiť.

Napíš radšej niečo zmysluplnejšie...


Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

Proč se do Pepe všichni tak navážíte? Já myslím, že je dobré znát i druhou stranu mince. Ať už ve vápníku, MMS, nebo čemkoli jiném. Jasně, že nic se nemá přehánět, ale kdo je schopen odpovědně určit onu hranici, kde se ještě jedná o léčbu a kde již o sbepoškozování.
Druhá věc je ta, kolik z takto připraveného vápníku se skutečně dostane do těla a kolik ho jen tak projde. Podle mých informací tělo vstřebává vápník téměř výhradně ve spojení s hořčíkem. Ale možná mám špatné informace.


"Dum spiro spero"
Ciceron
sao
Zasloužilý člen
Příspěvky: 393
Registrován: sob 03 bře 2007 13:40
Bydliště: MORAVA
Dostal: 7 poděkování

Re: Ca .

Příspěvek od sao »

pepe píše:
pepe píše:Nechcem tu nikoho nasierať ...
Myslím si , že medzi normálnimi luďmi , keď sa povie ,,A" , tak sa patrí vždy povedie aj to ,,B" a to obzvlášť ak ide o zdravie . Sao pre tvoju informáciu , moja posledná návšteva u lekára (včetne stomatologa) bola v máji v roku 1985 . Myslíš si , že si môžem dovoliť takto ,,hazardovať" so svojím zdravým len za základe veci ,,vyčtených"? . Kludne to povýmazávaj , mne osobne to už vadiť nebude . Pepe

Ano , máš svatou pravdu -- Mezi NORMÁLNÍMI LIDMI .
O tvé normálnosti už začínám mít velice silné pochybnosti a myslím si , že bys měl navštívit psychiatra , protože už seš od toho 85 roku těma nemocema tak prolezlej , že už ani nevíš , co mluvíš .
Tvoje oponentura na všech vláknech je už na pováženou , ať se tě Ilem snaží obhajovat sebevíc .


Ilem píše: Proč se do Pepe všichni tak navážíte? Já myslím, že je dobré znát i druhou stranu mince. Ať už ve vápníku, MMS, nebo čemkoli jiném. Jasně, že nic se nemá přehánět, ale kdo je schopen odpovědně určit onu hranici, kde se ještě jedná o léčbu a kde již o sbepoškozování.
Druhá věc je ta, kolik z takto připraveného vápníku se skutečně dostane do těla a kolik ho jen tak projde. Podle mých informací tělo vstřebává vápník téměř výhradně ve spojení s hořčíkem. Ale možná mám špatné informace.
Ileme , copak seš slepej ? Copak nejseš ani trochu soudnej ? Vždyť on tady na všechno jenom plive .
Já taky dobře vím a ostatní to taky vědí a všichni na celém světě to taky vědí , že když toho do sebe nahrnu 100kg , tak umřu .
Když MMSka pozřu 5l tak taky zhebnu .
Když Kotvičník budu pít od rána do večera , tak taky zhebnu .
Když bude třeba Pepe do sebe lít 5l kořalky každou hodinu , -- tak to taky neustojí .
Když Ty sníš 50 vajec , tak to asi nebude to pravé ořechové .

Proto nás snad od malička učili , co můžem a co nemůžem . Jestli je někdo Debža , tak už debža zůstane do smrti .


Už se vůbec nedivím , když třeba někdo napíše :
Jezte jablka , jsou zdravá .
A k tomu potom je nucen sáhodlouze dopsat .
Nejezte jablka , která utrhnete u silnice , mohou obsahovat olovo , které by nám mohlo škodit .
Taktéž bych velice nedoporučoval , konzumovat jablka kupovaná bez toho , než by jste je rejžákem vydrhnuli , posléze desinfikovali a i tak si nemůžete být na 100% jisti , zdali ve vás nevyvolají nežádoucí reakci .
Takže vlastně všechno , co kdy budete vkládat do vašich úst , si velice převelice rozmyslete a raději to konzultujte s odborníkem , který chce neustále říkat své Bé , abyste nepřišli k úhoně .
Když Vám pak Lékař předepíše nějaký lék , tak nevěřte všemu co je na příbalovém letáku , ale nechte si udělat rozbor toho , co vlastně ona krabička ukrývá a taky jestli onu dávku , kterou sice už miliarda lidí před Váma užívala , snesete -- co kdyby náhodou !!

Tady musím dát Pepe “ “ “ “ “ za pravdu “ “ “ “ “ “.
Ano , nikomu nevěřte , nevěřte zelené na křižovatce , co kdyby ?
Nevěřte nikomu a ničemu . Nevěřte ani sobě . Nevěřte , nevěřte , nevěřte . Nikomu prostě nevěřte a Oponujte . Oponujte a negujte všechno , na co přijdete . Je jedno , jestli je to Petr nebo Pavel , --- oponujte .
Najděte v tom smysl Vašeho života a Oponujte , převracejte , rozcupujte všechno na cucky . Nekoukejte na pravo , na levo , .-- drťte . Bez milosti a slitování , drťte .
Dělejte to ale opatrně a sem tam taky někomu přitakejte , jen tak , -- aby se neřeklo , a něco moudra bych taky doporučoval , to se může přece někdy hodit , ne .

Dopadnete přesně jako on . Nikde nic , a jenom jedna velká negace . Stane se z Vás jedno velké NE a s tím i umřete.

Nebo máte druhou možnost . (B)
Oponujte , ano oponujte , ale zdravě a se selským rozumem .
Naposledy upravil(a) sao dne sob 06 čer 2009 20:02, celkem upraveno 1 x.


Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilem »

50 vajec není 1500 mg. V tom vidím zásadní rozdíl. Budu muset vyhrabat laboratorní váhu a zjistit váhu jedné skořápky. Jinak je to debata o ničem. Však Pepe psal: ,,Aj dobrého vela škodí". Tak co se čílíš?


No teda Ileme !!! ---- Když napíšu 50 vajec , tak je snad každému na tomto širém světě jasné , že je to 50 vajec a né 50 Skořápek .

Takže máš Svatou pravdu , -- že je to debata o ničem .
:smoke:


"Dum spiro spero"
Ciceron
pepe
Zasloužilý člen
Příspěvky: 693
Registrován: ned 21 říj 2007 23:50

Re: Ca .

Příspěvek od pepe »

pepe píše:
pepe píše:Nechcem tu nikoho nasierať ...
Myslím si , že medzi normálnimi luďmi , keď sa povie ,,A" , tak sa patrí vždy povedie aj to ,,B" a to obzvlášť ak ide o zdravie...
O tomto a len o tomto je moja polemika (oponentur). Sustavne a priznam sa Vam , osobne som o tom uz presveceny , ze je to z vasej strany umyselne , Vam to ,,uteka" a je defakto jedno ci je to MMS , Kotvicnik a teraz vapnik , ze maju aj ,,druhu stranku mince" a ze Vas sposob ich prezentacije je len o ich ,,svetoziare". Omyl pani , takto ,,medicina" nefunguje a je defakto jedno , ci ide o oficialnu alebo od ,,babky korenarky". Tot vsio k tejto veci z mojej strani a priznam sa Vam , po tomto ,,fudbale" uz mi lautr jedno co si sem ,,nakydate" , uz to neriesim . KAZDEMU CO PRAVOM PATRI . Sao , mozes mazat . Pepe


Dobrý karbaník vie , že aj oko je možné prebiť .
Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pepe

Příspěvek od Ilem »

Protože mě zajímají všechny názory, založil jsem na to nové vlákno: https://www.upramene.cz/forum/viewtopic. ... 2634#42634


"Dum spiro spero"
Ciceron
chiq
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1546
Registrován: čtv 01 lis 2007 8:41
Bydliště: Trnavský kraj
Dal: 2 poděkování
Dostal: 1 poděkování

Příspěvek od chiq »

Ilem píše:50 vajec není 1500 mg. V tom vidím zásadní rozdíl. Budu muset vyhrabat laboratorní váhu a zjistit váhu jedné skořápky. Jinak je to debata o ničem. Však Pepe psal: ,,Aj dobrého vela škodí". Tak co se čílíš?
Pes je zakopaný v tom, že si nedokážem predstaviť človeka, normálne mysliaceho, ktorý by si pripravil tento vajíčkový elixír z 200 vajec, sadol pred bedňu a s polievkovou lyžicou ho do seba ládoval ako varenú čokoládu s krásnou vidinou superpevných kostí. :?


Odpovědět

Zpět na „Sao“