Magie II

Moderátor: JVK

Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Magie II

Příspěvek od poota »

Původní vlákno je nyní zamčené,
proto jsem založil toto otevřené vlákno, do kterého je možné volně přispívat.

Zároveň sem budou postupně přesunuty některé příspěvky z původního vlákna.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
1220
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1719
Registrován: úte 09 led 2007 12:49
Bydliště: Praha
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1220

Příspěvek od 1220 »

poota píše:Komentář k textu z 21.12........
P.S. Skutečně někomu připadá nesmyslná myšlenka, že zlo (rozuměj i konkrétní lidé, neboť bez vůle a silového systému lidí nelze disharmonii na žádné úrovni aplikovat) po věcích budování nevědomí (své vlastní podstaty) utrpení a ovládání neudělá vše pro to, aby mohla být přenesena do další časovosti? Na vibrační úrovni, která odpovídá vyšší proměněné struktuře času …
Pak bych rád připomenul, že zlo má veškeré informace o všem – o nastavení jednotlivců, systémů, běhu času i všech struktur.
bez vůle nelze dokonce ani žádnou strukturu trvale udržet.
Na spojnici Šambala - Agartha - Šambala vznikají skalární vlny. Jedno bez druhého stagnuje a posléze zanikne.
Budování nevědomí zřejmě není možné bez vědomí budovatele. Ten kdo neprohlédne skryté nevědomí ten úplně zákonitě slouží budovateli,
a jeho cílům nesvobodně. Cíle mohou být positivní, nebo negativní.
Otrokářský řád nezmizí do té doby dokud člověk neprožije své nevědomí, nepochopí ho, a nestane se jeho vědomým majitelem a spolutvůrcem. Toto se nemůže stát nikdy najednou , ale celou dobu trvání vesmíru se to stává postupně. Agenti smithové se zmnohanásobují podle vědomí budoucího svobodného člověka.
někoho možná zaujme :
http://www.medo.cz/jaromir/kniha_trn_2v/

přeju Vám "z pekla štěstí " při objevování vlastního nevědomí
je to práce na mnoho "životů"
Některá splečenstva nového typu nalezení vlastního nevědomí nepreferují , tím preferují pokračování matrixu.
Pro někoho ale, je jen těžko možný pobyt v rozlamujících okolnostech objevování sebe sama. Kráčí po krůčkách v každém společenstvu a naučí se rozeznávat. Ani se nenaděje a dojde ke svobodě, společně s úkoly které to obnáší.
Dobrým úvodem je rozhovor Platón - Glaukon v nezkrácené verzi.např zde :

http://www.tf.jcu.cz/getfile/370dea6216a971a7


1220
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1719
Registrován: úte 09 led 2007 12:49
Bydliště: Praha
Dal: 1 poděkování
Dostal: 20 poděkování
Kontaktovat uživatele:

No vida

Příspěvek od 1220 »

skvělé, chápu, že rušil jsem monolog pana ředitele......
už to nikdy neudělám ;)

K.


aragonit
Stálý člen
Příspěvky: 73
Registrován: úte 14 črc 2009 17:19

setkání

Příspěvek od aragonit »

V záplavě teoretickcýh textů se nějak ztrácí podstata toho proč jsme tady?

Ze své zkušenosti vím že magie není ani tak moc o teorii jako o praxi(na jeden teoretický poznatek by měl připadnout jeden či dva praktické), jinak řečeno teorie je na netu i v knihách tuna, společné praxe je poskromnu.

Byl bych pro pravidelná setkání na nefyzické úrovni, je to něco jako společná meditace, ale na trochu jiné úrovni.

ze začátku bych byl rád kdyby jsme se vůbec sešli-stejný čas, stejný den.

Jak by vše probíhalo?
V určený čas ponořme se do změněnho stavu vědomí-spánkové hladiny nejlépe nějakou tu minutku před oficiálním započetím abychom se sklidnili pak si představte velký strom(internet,) a myslete na zdroj odkud další se lidé o tomto setkání dozvěděli..pak vnímejte první příchozí, nebo již přítomné.
Všem doporučil aby se dívali pozorovali, vnímali, konečně tak ustane štěbetání o těch bežných lidksých hloupostech a půjde se trochu více do hloubky...
uvolnění, klid mysli a návrat k naší podstatě necht jsou našimi vernými společníky při tomto prožívání.
Až budete pocitovat úbytek energie pomalu uknočuj spojení s tímto světěm.



Proč?
Sdílení to je odpovědí, byli jsme stvořeni k tomu aby jsme sdíleli prostor a energie s jinými částmi našeho já-druhými lidmi, dokud jsem nezorganizoval první takové setkání nevěděl jsem že mi něco takového chybí, je to stejné jako s dotykem a obejmutím, zdánlivě primitivní drobnosti jsou ve skutečnosti hluboké archetipální důležitosti, když by jsme se dotýkali pravidelně vybraných lidí je dost možné že bychom rychleji zvládli změnit to, na co by jsme sami jen težko stačili.


Příprava:
Představ me si kdyby naše emoce a myšlenky byli bytostmi s jakým zájezdem lidí by jsme tam asi přišli?Byl by to rozhádaný polský zájezd proto sklidnění a případná relaxace-meditace není od věci, dobrým meřítkem by pak mělo být toto:kdo by si vzal na sebe špinavé oblečení?Stejné je to i myšlenkami a emocemi, když máš na sobě špinavé hadry(myšlenky emoce..) nechod raději moc mezi lidi ani na toto setkání.
Na druhou stranu není nutné přípravy nějak přehánět osobně jsem jedno z nejlepších setkání zažil v přítomnosti kámoše u televize, ale byla to nouzovka.
Ochranné rituály jsou vítány, pakliže nebudou evokováni démonické či jiné entity "nižší" úrovně.Toto setkání je určeno pro všechny pozitivně naladěné lidi a to jak křestany, židy, budhisty a další...takže někdo si klidně může přivolat na ochranu ježíše krista a pod.

Zkušenosti:
Barvitost, jednota, překvapení, sdílení, příval pozitivních energií, tohle všechno se dá a nebo taky nedá zažít, já to prožil, ale je to hodně závislé na lidech co na setkání přijdou a s čím přijdou!




Za každou jednu teoretickou myšlenku mají přijít dvě ptaktické a hlavně prožitkové, protože o tom je skutečná magie života.

Protože jsem tady zatím nenašel diskuzní prostor, prosím případně o navrhnutí nějakého diskuzního fora kde by se upřesnili detaily a hlavně kde by se psala zpětná vazba.

Podobná setkání samo nejsou nic nového jako všechno, několik jsem jich již pořádal, řekl bych se slušnými výsledky.

Setkání navrhuji každý úplněk od 20 15 do 20 20.
Návrhy na jiné dny a časy vítány.


hopeee
Nový člen
Příspěvky: 11
Registrován: pát 08 říj 2010 12:16

Re: setkání

Příspěvek od hopeee »

aragonit píše:V záplavě teoretickcýh textů se nějak ztrácí podstata toho proč jsme tady? ... Setkání navrhuji každý úplněk od 20 15 do 20 20.
Návrhy na jiné dny a časy vítány.
Jde možná i o to , aby se člověk nestal obětí svých fantazií ... Základy magie jsou prý všeobecně v askezi , hlavně pak v myšlenkové . To se přirozeně neobejde bez zastavení mysli , neboť neustálá činnost mysli je v podstatě neustálé plýtvání energií . A energie , která je potřebná k vyvolání magických fenoménů a které je potřeba opravdu hodně , tak ta se získává pouze akumulací .


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: setkání

Příspěvek od poota »

hopeee píše:Jde možná i o to , aby se člověk nestal obětí svých fantazií ... Základy magie jsou prý všeobecně v askezi , hlavně pak v myšlenkové . To se přirozeně neobejde bez zastavení mysli , neboť neustálá činnost mysli je v podstatě neustálé plýtvání energií . A energie , která je potřebná k vyvolání magických fenoménů a které je potřeba opravdu hodně , tak ta se získává pouze akumulací .
Z Tvého textu vyplývá, že máš na mysli tzv. Černou magii, která potřebuje energii jak na překonání obranných mechanizmů Vyšší Inteligence, tak i na vlastní činnost. Bílá magie pracuje v duchu zásad Vyšší Inteligence, které tak stačí požadované změny pouze iniciovat a většinou jsou již realizovány energií její.
Před vykročením na cestu Černé magie varuji, protože z této cesty se již nedá vrátit, i kdyby se na ni vkročilo jenom z pouhé zvědavosti. Případný zisk je pouze zdánlivý a ve skutečnosti se jedná o bezpodmínečnou službu něčemu, co se dá mlhavě rozeznat až za mnohem delší dobu, než která je k dispozici.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
huhu
Zasloužilý člen
Příspěvky: 980
Registrován: ned 02 led 2011 17:48
Dal: 107 poděkování
Dostal: 23 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: setkání

Příspěvek od huhu »

No , poota, líběj vodpustit , ale každá meditace začíná zastavením mysli , kteréhož lze v nezkušenosti nejlépe docíliti pronásledováním myšlének vlastních .
Takže já to vnímám krapet jinak ;)


morse59
Starší člen
Příspěvky: 157
Registrován: čtv 22 úno 2007 19:32
Bydliště: hradec králové
Dostal: 5 poděkování

re

Příspěvek od morse59 »

Ahoj. Jestli vám to nebude příliš vadit,tak bych si dovolil jen pár poznámek.Černá a bílá magie jsou póly jedné věci a to znamená,že magie je jen jedna a podle použití-bílá nebo zneužití-černá jsou jaksi v povědomí. Pro cestu té a nebo oné magie je zapotřebí velkého úsilí a není pravda,že na tu či onu někdo sklouzne.Většina lidí při pokusech o jakoukoliv duchovní cestu se dříve nebo později ocitne na místech,kde na ně útočí různé bludy a správně nepochopí situaci,nebo prostě jen předběhnou různými technikami svoji duchovní vyspělost.
Potom se stane ,že někteří jdou cestou,která se jiným jeví jako černá magie,ale bohužel aniž si to uvědomují jsou jen jacísi přisluhovači nebo levní otroci a až velice těžká a dlouhá práce z nich může udělat zasvěcence nebo dokonce mistra. A nemylte se opravdových mistrů černé magie zase tolik není.Zatím, zaplať pánbůh. Bohužel však ani těch druhých není mnoho. Práce na té světlé cestě je snad ještě tvrdší a těžší,protože si tam prostě každý adept musí mnoho zakázat, musí se mnohého zřeknout a musí se mnohému bezvýhradně podřídit. Ale výsledek pro celek je přeci jen ve svém důsledku lepší. Naprosto nejlepší je jít duchovní cestou přímou beze všeho chtění,bez magie,bez závislosti na čemkoliv ,bez násilí a zcela dobrovolně. K tomu existuje spousta technik,směrů a škol. Ovšem každý si musí najít to co je mu nejbližší a poznat spíš citem kudy a s kým. Jedním z nezbytných předpokladů je úpřímnost a opravdovost. A po počátcích,které nejsou nijak lehké,ostatně jako celá cesta sama,se všechno v meditacích a koncentracích až po klidné kontemplace všechno jaksi samo sebou vytříbí a ujasní,ale to potom už netřeba žádných dalších podnětů a postrkování ze světa smyslů,potom už každý žije se svojí duchovní svrchovaností,a ví co třeba i co netřeba.
Pokud jste dočetli až sem,děkuji za pozornost a přeji každému hodně moudrosti při svém rozhodování o věcech tak subtilních jako je třeba zrovna magie. Morse59


hopeee
Nový člen
Příspěvky: 11
Registrován: pát 08 říj 2010 12:16

Re: setkání

Příspěvek od hopeee »

poota píše:Z Tvého textu vyplývá, že máš na mysli tzv. Černou magii, ...
Nevím jak jsi dospěl k tomuto závěru ? ... "Z Tvého textu vyplývá, že máš na mysli tzv. Černou magii"

Ve vesmíru není nic než energie a vždy rozhoduje větší síla . O použití energie ( síly ) v magickém smyslu rozhodují osobní zřetele , to je jasné ... Když někdo dosáhne jistého stupně vývoje třeba na cestě jógy , mystiky atp. , vždy se stává také mágem . Takový člověk se pak stává automaticky "Bílým Mágem" ( jóga , mystika , buddhismu prosazují hlavně mravnost ) protože prosazuje energeticky , velkou energií jiné kvality v prostoru ... Takovými Bílými Mágy byli Ježíš , Buddha atp. Oni (magicky) ovlivnili svět na staletí . A jelikož platí jisté vztahy o zachování energie , tak je jasné , že se ona energie velkých Bílých Mágů časem ztrácí , pokud se nenajde někdo , kdo tuto energii obnoví ... ( Snad proto je dnešní svět v takovém stavu jakém je )

Takže znovu mohu opakovat to co jsem již napsal ... "Jde možná i o to , aby se člověk nestal obětí svých fantazií ... Základy magie jsou prý všeobecně v askezi , hlavně pak v myšlenkové . To se přirozeně neobejde bez zastavení mysli , neboť neustálá činnost mysli je v podstatě neustálé plýtvání energií . A energie , která je potřebná k vyvolání magických fenoménů a které je potřeba opravdu hodně , tak ta se získává pouze akumulací"

Určitě z toho co jsem tehdy napsal nevyplývá nic o černé magii . Jde jen o znalosti či zákonitosti , žádné fantasmagorie .


meg1ryan
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: sob 31 pro 2011 5:47

DOVOLUJI SE ZEPTAT.

Příspěvek od meg1ryan »

Možná mi někdo pomůže nápadem.
Kdyby byl už v zásvětí, jak by to udělal (technologicky), aby se někomu cíleně(!!!) dostal na TV obrazovku nebo monitor PC? Jakým druhem vln? Jak by je (a teď to správně slovo): konvertoval, například? Tohle je otázka pro duchy ve všech významech toho slova, a ne pro takové ty jdou z Billy (de Billy). Pokud, dík.
Jedná se mi o umožňující technologii – např. knihu o elektronických obrazech z říše mrtvých znám, sama jsem si zkusila, funguje.
Ale pro můj účel není ono.
Pokud bude někdo chtít vědět přesněji a víc, oč se mi jedná, ať se ozve.


Danoss
Nový člen
Příspěvky: 6
Registrován: pon 02 led 2012 10:48

Re: Magie II

Příspěvek od Danoss »

To jsou dobré rady některé díky.


Lumpino
Nový člen
Příspěvky: 7
Registrován: pát 07 zář 2012 11:15
Dostal: 1 poděkování

Co je to vlastně magie

Příspěvek od Lumpino »

Jak pročítám zdejší fóra, je kolem toho spousta dohadů ale minimum skutečosti. :roll:

Magie, to je duševní síla člověka využitá k dosažení nějakého cíle. Je li cíl dobrý, mluví se o bílé magii, jde li o poškození druhého člověka, je to černá magie.
Ovšem většinou je magická praxe někde mezi, v nějakém odstínu "šedé".

Vyšla velmi krásná a obsažná kniha o myšlenkové magii, která je ovšem v současné době dostupná pouze anglicky. Od Williama Walkera Atkinsona Mentální magie.
http://chestofbooks.com/new-age/paranor ... index.html

Cituji:
"V přírodě existuje dynamický myšlenkový princip, prostupující celý vesmír,existující ve všech věcech, projevující se v nekonečném množství forem.
Je obsažená ve všech přídodních silách, Slunci i dešti..... je přístupná všem, dobrým i zlým, spravdlivým i nespravedlivým, reaguje na správné úsilí, může být využitá k dobru i ke zlu.
(Tedy je sama indiferentní, mimo dobro i zlo) Souvisí s duševními projevy, jako touhou, vůlí, imaginací... atd.

V dotyčné knize je celkem solidní postup jak takové síly skutečně využít, jaký jsem vcelku nenalezl nikde jinde.

:idea: Asi omylem jsi založil nové vlákno; příspěvek jsem Ti přesunul - poo.


Magneto
Zasloužilý člen
Příspěvky: 316
Registrován: pát 02 zář 2011 13:28
Dal: 8 poděkování
Dostal: 26 poděkování

Re: Magie II

Příspěvek od Magneto »

Mimo téma (offtopic)
Zdar Pooto,
prosím tě, vysvětli mi, proč tady novému členovi Lumpinovi vytýkáš, že založil nové vlákno, a proč mu ho přesouváš.
Přispěl v sekci Magie a svět kolem nás a nazval svůj příspěvek - Co je to vlastně magie.
Kam jinam by to asi měl dát?
Navíc jsi ani neuvedl, kam mu to přesouváš.
Tohle asi nové členy moc nenaláká - nebo máš pro mě nějaké nečekané vysvětlení?
Díky předem
Magneto
Milý Magneto,
- Lumpin založil paralelní vlákno, kterých se horko těžko zbavujeme, anžto po paralelních vláknech těžko hledati a bordel v tom míti znamenati pro všechny.
- Poota příspěvek přesunul přesně tam, kde se teď nachází, tedy sem. Není tedy kde uvádět, kam ho přesunul.

Pokud máš jakési nejasnosti ohledně moderování, skutečně jedině přes SZ. Za další připomínky v tématických vláknech a to v kterémkoliv, už bude varování. Považujeme to za plevel, kterého se zbavujeme a tyhle dohady půjdou do týdne taky. SDK.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Magie II

Příspěvek od poota »

Mimo téma (offtopic)
Pokud Lumpino založil nové vlákno úmyslně, mohl to rovnou napsat a taky vysvětlit, k čemu má nové vlákno sloužit - pak bych mu to samozřejmě nechal tak. Jestli mu můj zásah nevyhovuje, má stále možnost se se mnou domluvit přes SZ.

Možná sis ani nevšiml, že Tvůj příspěvek se nápadně blíží "veřejnému kritizování moderátora", což je hrubý prohřešek proti pravidlům fóra - kdybys mi to poslal jako SZ, bylo by to naprosto v pořádku a přes SZ bych Ti to také vysvětlil.
A pro příště - nebývám vždycky v tak dobrém rozmaru.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
Lumpino
Nový člen
Příspěvky: 7
Registrován: pát 07 zář 2012 11:15
Dostal: 1 poděkování

Re: Magie II

Příspěvek od Lumpino »

Sorry, jsem zde nový, díval jsem se na fóra a bylo u nich něco o uzamčení :roll: tak jsem moc nekoumal a založil nové vlákno.

Ono se nic moc nestalo. Zkus se ale rozhlídnout. Je s tím práce. SDK.


Odpovědět

Zpět na „Magie a svět kolem nás“