Replikace Ivanova Vyvíječe

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Karel
Nový člen
Příspěvky: 20
Registrován: úte 30 kvě 2006 20:54

Replikace Ivanova Vyvíječe

Příspěvek od Karel »

Ahoj Ivane chci se tě zeptat, mám problém s doplňováním vody a nevím jak to vyřešit nevím co se bude dít pokud začnu vodu tlačit do vyvýječe , a potom jakou vodu používáš a jak často čistíš elektrody.
Dík za odpověď Karel :oops:

Ivanovy vyvíječe nalezeny v archivu zde http://fem7.uniag.sk:8880/kexo/node/54
21.3.2012 SDK


miso

pre Iv.

Příspěvek od miso »

Ivan ak by si uverejnil navod ako dosiahnut tak mne osobne by to pomohlo lebo citim ze som dost blizko. Ale je to samozrejme na tebe.
Doposial som robil elektrody rozneho zapojenia z nerezu a zajtra idem skusat a merat.


Uživatelský avatar
hyna
Stálý člen
Příspěvky: 44
Registrován: sob 17 čer 2006 19:21
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Hyna a jeho pokusy

Příspěvek od hyna »

Už mám za sebou pěknou řádku experimentů, sice většinou bez nějaké té zásadní úspěšnosti, ale to se poddá časem :) Udělám si tady něco jako blog. Doufám, že mě to v mnoha věcech pomůže, když budu mít vše pečlive zdokumentované.

Dneska začnu jen zlehka, postupně bych to chtěl ale doplňovat.

Voda:
Používám vodu ze studny co máme na dvorku. Ideál to není, protože je tam nějaké to železo, po pokusech se ve vodě objevuje takový obláček rzi. Časem možná dodám i její rozbor, jestli ho někde vyhrabu.

Elektordy:
No těch už jsme udělal povícero. Řezal jsem je vodním paprskem. Všechno to byla nerez, různé velikosti, tvary, vzdálenosti. Ovšem trubkové jsem zatím vůbec nezkoušel.
Skoro vůbec se nezanáší, ale sem tam je omyju v octu.

Reakční nádoba:
Zatím vždy otevřená, ale teď jsme si vyhlédl za 400 vodní filtr na pumpa.cz Nerad bych pak truchlil nad tím, že v jiné nádobě nedosáhnu stejného výsledku.

Elektronika:
Taky už toho bylo víc. Samozřejmě i zapojeni z mwm.cz Neříkám že nefungují, ale já jsem snimi zatím nepochodil moc dobře. Tady na foru sem našel zapojení od Ivana, to se chystám taky pořádně vyzkoušet, když píše, že měl úspěch. Ono je to sice prakticky skoro to stejné jako to druhé zapojení na mwm, ale v hodně zjednodušené podobe. Tam ten generátor mají řešen dost složitě. Taky nevím jestli Ivan myslel vážně ty frekvence okolo 100Hz co má ve schematu, ale tam bych se já vážně nepohyboval. Pročetl jsme už hodně patentů a pohybuju se teď ve frekvencích okolo 43kHz. 555tka jede až do cca 500kHz, takže dává hodně prostoru k experimentování.

Nemám na to příliš volného času, ale snažím se tomu věnovat co nejvíc. V plánu mám postavit generátor, který má navíc tzv. "udržovací impulsy" o malé amplitudě, aby voda neustál kmitala. Inspiroval mě jeden patent :)

Dneska to bude zatím vše, Hyna


Karel
Nový člen
Příspěvky: 20
Registrován: úte 30 kvě 2006 20:54

Příspěvek od Karel »

A teď bych chtěl prosím slyšet Tvůj názor?Přemýšlím,jestli mám uveřejnit
návod na dosažení rezonance vyvíječe,po těch výsleších tady se mně do toho moc nechce.
Právě jsem dokreslil zapojení pro hladinový spínač , musím ho osadit a otestovat. Napadlo mě použít el. ventil od aut. pračky který by se spouštěl tím hladinovým spínačem .V cestě musí být zpětný ventil , tlak ve vodovodním řádu pokud by byl větší než ve vyvíječi by se musel upravit jednoduše redukčním ventilem .Čím míň vebechů kolem tím míň problému při provozu si myslím .Nevím co se bude dít pokud se voda bude dolívat i v nepatrném množství , chce to experimentovat .Jo a mám dotaz jaký obsah má ta tvá nádoba měním vyvíječ a chtěl bych mít stejné podmínky jako ty. Zatím vše příteli jdu leptat a přemýšlet, vrtá mi to v hlavě .
PS: Když se na světě objeví opravdový génius, poznáte ho podle toho, že se proti němu spiknou všichni hlupáci :mrgreen:


Uživatelský avatar
hyna
Stálý člen
Příspěvky: 44
Registrován: sob 17 čer 2006 19:21
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

hladinovy spinac

Příspěvek od hyna »

Ten hladinovy spinac bude docela problem kvuli bublajici vode. Jednou sem resil kontorlu hladiny pro stojatou vodu za pomoci LM1830, ale ten se pro nase potreby moc nehodi. Chce to neco vicestavoveho. Muzu se zeptat jak ho resis ty?
Jinak zpetny ventil od privodu vody je samozrejmost! Pouziti el. ventilu bude fajn ve statickych aplikacich, kde se bude moct vyuzit tlaku vodovodni site. Pro kompaktni pouziti, kde bude nadrz, je ale potreba nejake to cerpadlo.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


Uživatelský avatar
Kazalin
Stálý člen
Příspěvky: 35
Registrován: úte 04 dub 2006 8:51
Bydliště: Na Hané
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kazalin »

Karel píše: Právě jsem dokreslil zapojení pro hladinový spínač ...
O tom jsem přemýšlel a nejjednoduší řešení mě napadlo použít splachovací nádobu na WC, opravenou bez splachovacího zařízení. Tedy spojené nádoba. Když v nádobě ubyde voda, splachovací ventil průběžně doplní a plováček zajistí stálou hladinu. Do nádoby vyvýječe tak nepůjdu příliš velký tlak a navíc se dá voda i upravit sodou, či jinou látkou.

Ale četl jsem zajímavou věc, kterou psal Dr. Souček v Hledání stínů. Prý existuje několik druhů vody, údajně je některá prehistorická a některá mladší. Že by to záviselo na soudržnosti molekul? Také zvláštní věc, že var vody by měl dle fyzik. vlastností probíhat už při -70oK, ale probíhá při našich 99,9oC. Nejsem biochemik, jen jsem to četl, ale frekvence vesmíru, která drží veškerou hmotu pohromadě a v takových stavech, a prvcích, jaké jsou, je dost zvláštní.
Znát ty pravé formule, tak by se voda dala rozložit na atomy a ty potom poskládat do atom. mřížky např. zlata. :lol:
Jojo, jen znát ty pravé formule. :lol:


Hledám, zkoumám,poznávám.
Uživatelský avatar
ZeusJuri
Stálý člen
Příspěvky: 69
Registrován: úte 21 bře 2006 22:45
Bydliště: Ostrava
Dal: 1 poděkování

pro Iv

Příspěvek od ZeusJuri »

tady je misovo video v mpg bez textu v obraze
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


I když nemám auto efektivní výroba vodíku mě velice zajímá.
Iv

Re: pre Iv

Příspěvek od Iv »

miso píše:pozdravujem ta dufam ze je svetko OK. No a dufam ze spolocnymi silami nieco zbuchame. Cez vikend idem experimentovat. Ozaj videl si moje video? co vravis na tu moju elektrolyzu?
Tak jsem konečně zhlédl Tvé video a máš to fajn,vždyť to není tak špatné.Jen bych chtěl prosím vědět kolik tam byl proud a jak máš udělány elektrody,včetně mezery?


miso

pre Iv

Příspěvek od miso »

no v case merania mi tiekol prud 8A po vyhladani pomocou potenciometra najlepsieho vivinu. Elektrody mam z antikoru rozmer jednej elektrody:65x110mm, pocet elektrod 15. Medyeru mam 4mm. Inak rozmyslam ze kupim este jednu nadobu pre vyvyjac a spojim ich do kopy aby som konecne natocil aj motor v mojom aute.


miso

pre Iv.

Příspěvek od miso »

s tou edzerou to vyskusam a uz som kupil druhy vyvyjac a skusim podla tvojho navodu urobit elektrody s najvyssou ucinnostou a hadam sa mi podari konecne natocit aj motor z auta. Benzin u nas znova isiel hore a je to coraz horsie a do konca roka pojde na 50sk/liter. Preto chcem byt konecne nezavisly aj ked znicim kazdy rok jeden motor (fiat 127) vzdy ma to vyjde lacnejsie ako platit benzin lebo motor zozenem do tohto auta za 500 aj s prevodovkou :).


Uživatelský avatar
hyna
Stálý člen
Příspěvky: 44
Registrován: sob 17 čer 2006 19:21
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyna »

Dneska sem dokoncil Ivanuv generator, zatim sem to testoval jen tak u televize, ale zitra pujdu merit.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


ElabsVracov
Stálý člen
Příspěvky: 57
Registrován: pát 30 pro 2005 13:42
Dostal: 2 poděkování

Pro IV

Příspěvek od ElabsVracov »

Ahoj Ivane, nevím jestli mám pravdu, ale s tím hliníkem se mi to nezdá, podle toho co vím z chemie při elektrolýze hliníku vzniká oxid hlinitý, dochází k eloxování desek (eloxované chladiče) a ten povrch je pak nevodivý. Já si myslím že to nemá větší vývin vodíku a kyslíku, ale že to má víc bublinek právě kvůli vzniku oxidu. Ale možná se pletu, jestli to někdo víte, upřesněte.


Uživatelský avatar
sano
Zasloužilý člen
Příspěvky: 942
Registrován: stř 08 úno 2006 23:48
Dostal: 18 poděkování

Hliníkové elektródy v porovnaní s nerezom

Příspěvek od sano »

Môže byť aj to, že pri použití hliníkovej elektródy dochádza k uvoľňovaniu nejakej zlúčeniny hliníka do vody a potom vzniká niečo ako priestorová elektróda, ktorá zvyšuje účinnosť rozkladu vody?
To by potom trochu vysvetľovalo, prečo pri klasickej elektrolýze soli ako KOH, zvyšujú vylučovanie vodíka. Samozrejme rezonančná metóda má byť podľa všetkého ešte lepšia.
sano


Uživatelský avatar
jeff
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1140
Registrován: pon 28 lis 2005 1:25
Bydliště: Praha
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

hliník

Příspěvek od jeff »

Nevím, jak jsou ty chemické vzorce, ale působením elektrického proudu na hliníkové elektrody probíhá jednak elektrolýza a zároveň se rozpadá hliník na oxid hlinitý, k čemuž je zapotřebí kyslíku obsaženém ve vodě a vodík je uvolněn. Směs plynů produkovaná tímto způsobem bude bohatší na vodík. Vyšší produkce směsi je způsobena rozpadáváním hliníku, vlastně se uvolňuje energie, která byla spotřebována k jeho výrobě.

Jeff


ojozo
Stálý člen
Příspěvky: 54
Registrován: čtv 04 kvě 2006 12:25
Bydliště: SR

Příspěvek od ojozo »

ano dokonca to pouzivaju ako bateriu:
http://www.magpowersystems.com/images/F ... nology.pdf


Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“