Připálené Karbanátky

Přesunuté příspěvky s "nulovou" informační hodnotou...

Moderátor: FUP - Moderátoři

Zamčeno
Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: HCl - Pozitíva & negatíva spojené s jej aplikáciou.

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Odstranil jsem nediskutované duplikátní vzkazy stejně jako vzkazy které postrádaly návaznost na jakýkoliv odkaz a tudíž beze smyslu.
Slávek


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
ťuťu
Starší člen
Příspěvky: 148
Registrován: pát 06 kvě 2011 8:48
Dal: 3 poděkování

Re: generátor pro dům /cokoliv/

Příspěvek od ťuťu »

Mimo téma (offtopic)
jeff píše:Taky mi už přišly různé nabídky, abych si koupil za mrzkých několik desítek dolarů plány na různá zařízení z oblasti volné energie, ale že to máme vlastně všechno ke stažení na "ulož to" tak to jsem opravdu nevěděl. Je to taková kolekce všech možných zařízení, spíše takových jednoduchých stavebních návodů, některých funkčních, jiných nejistých, ale za vyzkoušení a pohrání si s tím to stojí. Asi tak nějak, funkční věci tu jsou, ale ty parametry, které se zde uvádějí, jsou dost zavádějící. Celkově dobrý.
Zkusím sem dát ten magnetický motor, jestli to projde.

Jeff
Ano, funguje to, maká to. Stačí jen taková malá cívečka, trochu proudíku do ní, a už se to točí...

:lol:
Zjisti si, co je VE, ať nepíšeš tak nejapné příspěvky! poo.


Lenca
Stálý člen
Příspěvky: 31
Registrován: čtv 01 pro 2011 12:21
Dal: 1 poděkování
Dostal: 6 poděkování

Re: HCl - Pozitíva & negatíva spojené s jej aplikáciou.

Příspěvek od Lenca »

Prosím Neoanthropuse o zveřejnění Pozitiv a negativ HCl. Samozřejmě i další,... :D .

Není mi jasné a NIKDE jsem nenašla PROČ kolísá hladina HCl v žaludku.
Mám načteno, že je pro nás důležitý čerstvý vzduch (kyslík + ionty)+ pohyb (rozvod kyslíku + živin a odvod kysličníku + odpadu a ...) + optimismus + strava plná minerálů (organických), vitamínů, enzymů,... (mimo jiné elektrický náboj) ..tedy, co nejvíce čerstvá; tuto stravu nehltat, jak jsme zvyklí + očisty.

Pochopila jsem jak dochází ke kloubním potížím (vykrystalizování kys.močové), osteoporóze (odvod vápníku pro potřebnou neutralizaci kyselin v těle),....i když to bude složitější a já vůbec nemám tolik znalostí!!!!!! :cry:

Takže k tématu:
1. Kde vzniká HCl
2. Čím se podpoří a čím likviduje (chilli paprika, zázvor, jablečný ocet, černé olivy, listová zelenina, citróny, špenát, celer, zelí, mořská sůl, sodík, zinek, vitamin B1, B3, B6, betain v červené řepě, špenátu, obilovinách a mořských produktech x dlouhodobý stres, nesprávné stravování vyvolávající celkovou překyselenost ; p.J.Zajíček)
3. Jaký má HCl v žaludku a organismu význam
4. Jak se projeví nedostatek HCl v žaludku
5. Jak se projeví přebytek HCl v žaludku
6. Jaké jsou dopady při nevyrovnané hladině HCl v žaludku....
7. S čím nevyrovnaná hladina HCL v žaludku souvisí bezprostředně (důsledky)
8. S čím nevyrovnaná hladina HCL v žaludku souvisí dlouhodobě (důsledky)

Moc děkuji za konstruktivní odpovědi zde, kde budou pomáhat dalším a dalším


Akord
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3133
Registrován: stř 24 led 2007 0:52
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: majetek fóra? to je co a koho?

Příspěvek od Akord »

Slavek Krepelka píše:Ústava je jak bílý, krásný, křídový, sněhobílý papír, počmáraný kde čím. Ale to je vedlejší. Co není vedlejší je formulace názoru. Názor Ti zde nikdo neupírá. Je Ti upíráno vyjádřit tento svůj názor formou, která je legálně napadnutelná. Nejde tedy ani tak moc o podstatu, jako o formu.

To Tě Akorde nesmírně žere, protože máš dilema a nevíš co s tím, protože nevíš, ale věříš a věření dnes nefrčí. Proto se uchyluješ k zaběhnutému, tedy slovům jako je lhář, podvodník atd. a máš niterní touhu sám sebe neustále přesvědčovat, hlavně pak přesvědčováním druhých, že jsi expert, že víš, že nemáš dilema, že vše je v pořádku, protože oni to všechno ti ostatní, ti lháři a podvodníci. Namísto z pozice expertýzy se k tomu stavíš emocionálně a i to tě zase frustruje, protože víš, že to není postoj experta, ale postoj člověka ztraceného.

Přitom na něco expert jseš. Většina lidí je, od uklizečky přes policajta a chirurga až po třeba toho Feynmana. Jenže, nikdo není expert na všechno. Dokonce expertýza, díky kapacitě lidského mozku a schopnosti těla atd, vysloveně vyžaduje v dnešní době specializaci. Je mi tedy záhadou, proč se snažíš úpěnlivě vnucovat druhým jako expertýzu své nefundované názory na kde jaký jev a objev, ve kterých expert nejsi, jenom pro to, že Tvá skutečná expertýza je poněkud vzdáleně blízká danému problému, domnívaje se, že je tím obalamutíš a sebe taky.
Srovnej se sám se sebou Akorde, smiř se sám se sebou, soustřeď se na svou skutečnou expertýzu a rozvíjej ji. Nesmírně se Ti uleví.

Potom už nebudeš mít potřebu nikoho, hlavně pak sebe, o ní přesvědčovat. Je zde na fóru několik lidí, kteří Tvou skutečnou expertýzu velice oceňují a kteří si velice váží toho, že jsi jim ji v minulosti poskytl, nezištně a ochotně a že jim velice pomohla. Pokud se znovu vydáš touto cestou, zaručuji Ti, že takových lidí zde bude jenom přibývat. V opačném případě se buďto smiř s tím, že vždy najdeš skupiny lidí, jako je zatím ještě pořád tato, kteří o Tvou předstíranou expertýzu nebudou stát a kteří na Tobě budou vyžadovat, aby sis alespoň dával pozor na slovník, pokud se chceš pohybovat v jejich společnosti, a vážit si Tě nebude žádný z nich, nebo Ti nezbyde, než si vyhledat společnost jinou.
Zase pavučina. Vynikáš v tom, že neumíš/nechceš pochopit cizí text, a škrábeš se po zádech jiného nahoru. Bez toho, že by ses na neco ptal sis udelal/podsunul svou verzi toho, jak jsem to vlastne myslel s tou ústavou, pak jsi jasnovidec, víš, co a proč me žere, pritom já vím, že jsi dobre vedle jako jedle.
Co se týče mé formy, legálne napadnutelné, tak to nech na ty, co se legálne napadají, když verejne napíšu, že nekdo lže, tak asi vím proč. Odpovednost za své výroky si nesu sám, v českém/slovenském slovníku se treba slovo "podvodník" vyskytuje, není zakázáno ho používat a nejde o vulgarizmus. Nechápu, proč mi upíráš(te) právo ho použít a chytat nekoho za slovo. Ríct místo toho "nečemu neverím" není ani náhodou ekvivalentní nebo dostatečné, když jsem se jednou presvedčil o tom, že nekdo podvádí.
Naopak mi vnucuješ interpretaci pomocí iracionální víry místo toho, že dávám slovem "podvod" zkrácene najevo postup, kterým jsem si overil, že jde o podvod. V podstate mi znemožňuješ se vyjádrit.
Slovo podvod a lež adresované nekomu se bežne vyskytuje v seriozních novinách, tak nechápu, co a proč vlastne požaduješ.
V mých vláknech je také x citací, kde si mnohé tebou prezentované vzletné myšlenky sám porušil v diskusi se mnou, tak si nejprve delej porádek u sebe, moc se divím, kolik vet v této citaci si venoval sebeprojekci, zkus si zkusmo vymenit adresáta a pak prečíst, zda ti ta košile nesedí lépe. Deláš tady ze mne osobu podle tvého fiktivního profilu, proste debila. Opíráte se tu jenom jeden o druhého, pokud by to tak nebylo, nevznikne problém s názorovým respektem. Samé hloupé kádrování a manipulace s názorem jiného. Jasne jsem napsal, že názor nekoho podepsaného má pred anonymem prednost, zbytek je veštení z koule.


ťuťu
Starší člen
Příspěvky: 148
Registrován: pát 06 kvě 2011 8:48
Dal: 3 poděkování

Re: Ultrazvuková mlha

Příspěvek od ťuťu »

lajos píše: Nebuď tak zaujatý a uznej že mimo vysokou pec existujou i jiné jednoduché empirické zkušenosti, které by jsme ti možná i vysvětlili kdybys me měli na to čas, trpělivost a ty přístup
Jasně, kovář tam žene vodu, ta obsahuje fůůůůru vodíku a udělá to blaf, voda je kouzelná hořlavina....
:roll:
Doplň si vědomosti třeba o výrobě svítiplynu nebo vodního plynu - a argumentuj věcně, jinak Tě budu mazat. poo.


ťuťu
Starší člen
Příspěvky: 148
Registrován: pát 06 kvě 2011 8:48
Dal: 3 poděkování

Re: Ultrazvuková mlha

Příspěvek od ťuťu »

ťuťu píše:
lajos píše: Nebuď tak zaujatý a uznej že mimo vysokou pec existujou i jiné jednoduché empirické zkušenosti, které by jsme ti možná i vysvětlili kdybys me měli na to čas, trpělivost a ty přístup
Jasně, kovář tam žene vodu, ta obsahuje fůůůůru vodíku a udělá to blaf, voda je kouzelná hořlavina....
:roll:
Doplň si vědomosti třeba o výrobě svítiplynu nebo vodního plynu - a argumentuj věcně, jinak Tě budu mazat. poo.
poota:

O tomhle piš tehdy, bude li-řeč o výrobě generátorového plynu, tak, jako jsem to napsal já již výše!

:!:


Majkl1
Stálý člen
Příspěvky: 83
Registrován: úte 31 kvě 2011 5:47
Dal: 1 poděkování
Dostal: 7 poděkování

Re: Ultrazvuková mlha

Příspěvek od Majkl1 »

Mimo téma (offtopic)
Nenapadlo vás, někdy tyhle ťuťáky, karbany a jim podobný 100% ignorovat? Tihle jsou tu proto, aby odrazovali ostatní svými promyšlenými výblitky a zjišťovali, kdo se kam a s čím dostal a jde jim to znamenitě - k naší škodě. Toto vlákno je jedním z mnoha na tomto foru, kdy z 55 stránek bylo přínosných komentářů co by se na jednu truhlářovu ruku vešlo. Pár desítek naprosto ignorovaných jejich komentářů by je odradilo. Oceňuji, že tu byli od někoho snahy je dostat na vlnu, jež byla určena pro toto forum, ale toto bylo předem odsouzeno k nezdaru.
Sice by na jejich místa přišli "jiní" nickové, ale ostatní by se naučili, jak na to (ne)reagovat. Pak by tu zůstávali i ti, co něco dokázali a mělo by šanci se to tu občas někam efektivně dostat a uchovat pro nově příchozí. Je to tu obraz společnosti - bitka jednoho ega s druhým a nezáleží na tom, s jak našlápnutým mozkem dané ego spolupracuje.
Tímto se opět stahuji do stínu nenápadnosti a mlčení.
(pár věcí z tohoto fora jsem zkusil co byly a jsou funknčí i přes některými předkládané vědecky zaručené nesmyslnosti)


ťuťu
Starší člen
Příspěvky: 148
Registrován: pát 06 kvě 2011 8:48
Dal: 3 poděkování

Re: Ultrazvuková mlha

Příspěvek od ťuťu »

bigben píše::eclap: Skvěle vysvětleno-díky.
Tak si z toho hlavně zapamatuj, že
"..Toto byl důvod, proč se do WW2 leteckých motorů, chlazených vzduchem, tenhle vynález dával...".

Chlazených vzduchem; určitě se to nepoužívalo u motorů chlazených vodou.
:roll:

-----
Již jsem zde upozornil, že mnohé rady jsou dost mimo.
Ale je každého je věc, koho chce brát za chytrého....

:P

I když jsi větu vytrhl z kontextu, věta samotná neindikuje, že nějaký systém přidávání vody do válců nebyl historicky používán i ve vodou chlazených motorech. Pouze poukazuje na to, a to vzhledem ke kontextu toho co jsem napsal, že tento systém má větší význam u vzduchem chlazených motorů, než u motorů chlazených vodou. Chlazení spalovacích motorů vzduchem je problematičtější než chlazení kapalinou a vnitřní chlazení vodou umožňuje extra kontrolu spalování a chlazení právě ve vzduchem chlazených motorech. Budu velice potěšen, když zde uvedeš seznam všech motorů, u kterých byl tento systém instalován přímo výrobcem. To by totiž mohlo být někomu přínosné.

Vzhledem k tomu, že mé vysvětlení neobsahuje jakékoliv rady, je tvá poznámka o radách naprosto impertinentní, stejně jako naprostá většina všech tvých vzkazů. Z tohoto důvodu mi nezbývá, než považovat i tento tvůj vzkaz za úmyslně zavádějíci a zárověň zaměřený na plevelení vlákna.
Slávek.


ťuťu
Starší člen
Příspěvky: 148
Registrován: pát 06 kvě 2011 8:48
Dal: 3 poděkování

Re: Ultrazvuková mlha

Příspěvek od ťuťu »

huhu píše:V osmdesátých letech minulého století se voda přivstříkávala do vodou chlazených škodovek.
Výborně!
Tak tedy do Škodovek....
Ano, a tím pádem pak i do motorů chlazených vodou.

----------------------------------------------------
Mimo téma (offtopic)
Jen ne, probůh, do leteckých vodou chlazených!
V těch by asi natropila pěknou paseku!
Voda jako kouzelná kapalina by se jistě zbláznila, kdyby se do blízkosti té ohřaté v chladící náplni dostala ta chladná, putující do sání, při té vysoké rychlosti!

:P


ťuťu
Starší člen
Příspěvky: 148
Registrován: pát 06 kvě 2011 8:48
Dal: 3 poděkování

Re: Zničí příchod VE stávající společnost ?

Příspěvek od ťuťu »

neoanthropus píše:Omyl chlapci omyl. Dane zariadenie (http://ecat.com/) je treba pravidelne (zhruba každe dva roky) "servisovať- vymieňať náplň" a skrzeto to dopadne rovnako ako s ropou. Nejak divne čítaťe tie "písmenka medzi riadkami"... . N
To je ta stará verze. Na novější už se půl roku šáhnout nemusí.
A ta definitivní, co bude určitě v prodeji, tam už ani nebude stlačenej vodík.
A ta eštělepší verze, co přijde Čech a tady si jí budou kupovat různí ovčáci, ta už nebude potřebovat vůbec nic, dokonce se už proslýchá, že je v plánu další, eštěsilnější, a tu už si vůbec nikdo nebude muset ani kupovat, ta bude fungovat dálkově.
Dyk vo tom už hutoryl Nikola Tesla, že jo... :P :mrgreen: :D 8) :idea:


Uživatelský avatar
Slavek Krepelka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 6292
Registrován: ned 07 bře 2010 3:35
Bydliště: Ottawa, Canada, dočas. Praha
Dal: 2432 poděkování
Dostal: 3249 poděkování

Re: Větrná elektrárna Savonius/Darrieus

Příspěvek od Slavek Krepelka »

Mimo téma (offtopic)
poota píše:Vlákno učesáno, offtopicy snad ani není nutné přesouvat - poo.
Naopak. Jak tak vše procházím, čím dál tím víc mám pocit, že by si tyhle Akordovy zvořilosti zasloužily samostatné vlákno. To je neuvěřitelné. Pokaždé, když sem na fórum vleze někdo, kdo se jeví schopně, dá se do něj Akord tímhle způsobem. Čím schopnější, tím neomaleněji. Tímto taky vlákno zvadlo, jako mnoho jiných, až na poslední Offtopic,který jsem dal do Poradny. SDK


Je-li tvá přítomnost ve výhni okolností, vyuč se kovářem své budoucnosti.
Akord
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3133
Registrován: stř 24 led 2007 0:52
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Re: Větrná elektrárna Savonius/Darrieus

Příspěvek od Akord »

Mimo téma (offtopic)
Slavek Krepelka píše:
poota píše:Vlákno učesáno, offtopicy snad ani není nutné přesouvat - poo.
Naopak. Jak tak vše procházím, čím dál tím víc mám pocit, že by si tyhle Akordovy zvořilosti zasloužily samostatné vlákno. To je neuvěřitelné. Pokaždé, když sem na fórum vleze někdo, kdo se jeví schopně, dá se do něj Akord tímhle způsobem. Čím schopnější, tím neomaleněji. Tímto taky vlákno zvadlo, jako mnoho jiných, až na poslední Offtopic,který jsem dal do Poradny. SDK
Nectíš soupere. Smaž si také výšeuvedené kydy, když sis ulevil smazáním reakce na ne.
Edit: ... Akorde, přestávám tě chápat ... ptám se, kolikrát se ti ještě bude muset připomínat, že k podobným výlevům slouží "Boxovárna" ??? ... kdyby ses alespoň naučil používat označení "offtopic", tak to by fakt bylo moc fajn ... A(&F) ...


ťuťu
Starší člen
Příspěvky: 148
Registrován: pát 06 kvě 2011 8:48
Dal: 3 poděkování

Re: A je to jen Vaše...

Příspěvek od ťuťu »

Zrovna Křepelka tu sice píše, jak by postupoval v přépadě "Němcová = autor Oněgina", ale že on sám tu zjevné nesmysly jako "perpetuum mobile převodovka" spíš obhajuje, na to si an jednou "nevzpomněl".

On tenhle můj příspěvek nejspíš smaže, nesnáší, když někdo poukáže na jeho omyl.

:idea: Když odpovídáš přímo pod příspěvkem, tak citaci laskavě smaž, ať se s tím nemusím zdržovat :!:

Na tomhle fóru je možné, a dokonce vhodné, obhajovat i různé "zjevné" nesmysly, pokud se to děje slušnou a konstruktivní formou - ono se totiž leccos může zdát nesmyslem třeba jenom díky nedostatku příhodných informací. A nebo se diskuzí můžeme dobrat toho, že je to skutečně nesmysl - i to je pro nás přínosem a stojí to vlastně jenom čas. Komu je toho času na podobně pošetilou činnost líto, ten ho tu opravdu marnit nemusí.
Taky by bylo víc než vhodné, abys byl schopen postřehnout rozdíl mezi chybnou informací a diskuzí o "nesmyslu". Zároveň mi uniká, proč by se měl při uvedení příkladu chyby zmiňovat o všem, co kdy kde obhajoval.
Takže Tvůj příspěvek beru jako pouhé osobní napadení a dávám Ti za něj Varování - poo.


ťuťu
Starší člen
Příspěvky: 148
Registrován: pát 06 kvě 2011 8:48
Dal: 3 poděkování

Re: A je to jen Vaše...

Příspěvek od ťuťu »

adam.benda píše:
ťuťu píše:nesnáší, když někdo poukáže na jeho omyl.
Zřejmě se budeš muset napřed přenést přes svůj vlastní stín, abys pochopil, že jsi vedle jak ta jedle.
Ty se sám ještě budeš moc a moc přenést přes nástrahy drsné reality, školáčku žižkovský.
Též se ještě mnohokrát vyšťavíš na vlastní sebestřednost a mesiášské komplexy.
Budou to ještě dlouhé roky, naivko...! :P

Až budeš mít Karbane něco přínosného, tak sem přiď , jinak sem ani nelez. SDK


Magneto
Zasloužilý člen
Příspěvky: 316
Registrován: pát 02 zář 2011 13:28
Dal: 8 poděkování
Dostal: 26 poděkování

Re: Magnetismus - Teorie

Příspěvek od Magneto »

Slávku, víš, bílé písmo je taky písmo a alespoň na LCD LED displeji (jaký má třeba můj notebook / nevím na co koukáš ty) je prostě vidět. Hlavně ten smajlík na konci toho jakože neexistujícího textu je dost návodný! Nechceš to sprovodit ze světa nějak důkladněji? Já nevím, to je, jak kdybys mistra Jana Husa upálil v sauně. Věci se mají prostě dělat pořádně. To mě vždycky rozčílí, když vidím takové nedodělky. Tak prosím tě, obuj se do toho a nikoho nešetři. Mně nevyjímaje :laugh:
Samozřejmě to rozešlu přes SZ, aby se nad tím nezavřela voda :o)
Zdraví
Magneto


Zamčeno

Zpět na „Černá díra“