ESP a Silvova metoda

Filosofie přírodních jevů.
Odpovědět
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

ESP a Silvova metoda

Příspěvek od poota »

vlákno čisté - poo.

Anonymní - Anonymní považuje soustředění informací na jedno místo za vytváření knihovny a návodu, což považuje za daleko neefektivnější, než se k informacím dopracovat skrze podněty. Možná, že má pravdu, ale já to vidím trochu jinak.
Pepo.bn se z nějakého důvodu domnívá, že k ESP již není co dodat a ESP považuje za jakýsi protipól meditace. Nesouhlasím ani s jedním ani s druhým, takže mi zřejmě nezbývá nic jiného, než prezentovat poznatky z trochu jiného přístupu k této problematice.
Vše, co zde míním tvrdit, mám osobně ověřeno a každý si to může, pokud je ochoten tomu věnovat jisté úsilí, ověřit i sám. Stačí se dostat do tzv. hladiny Alfa, kterou procházíme při usínání a ještě několikrát během spánku - tato část je jednoduchá, ovšem aby bylo komplikacím učiněno zadost, následuje onen příslovečný háček: v této hladině musíme být při plném vědomí, což je naopak naprosto nepřirozené, takže to vyžaduje určitý výcvik.
Zatím jste se nikdo z Vás v tomto duchu neozval, takže předpokládám, že nemáte žádné zkušenosti se "Silvovou metodou ovládání mysli" nebo s "Modrou Alfou". Nejedná se o žádné sekty, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale o systémy aktivního působení v hladině Alfa. Pokud ve svém okolí máte někoho, kdo některý z těchto systémů používá, můžete si má tvrzení u něj ověřovat.
Upozorňuji předem, že tohle povídání bude asi na několik pokračování, protože na jeden příspěvek se to nedá ani napsat, ani strávit. Vyzbrojte se trpělivostí, pokusím se nic nevynechat, zodpovím případné dotazy a i případné nejasnosti se pokusím upřesnit.
Proč je tak důležité aktivní působení v hladině Alfa?
Protože pouze v hladině Alfa máme přístup k Informačnímu Poli. Současně nám tato hladina může zprostředkovat i přístup k dalším hladinám, které umožňují komunikaci na jiných úrovních.
Využití hladiny Alfa není specialitou uvedených dvou systémů, jedná se fenomén dlouho a široce využívaný, který je základem meditací všeho druhu, věštění, náboženských vytržení a transů, bílé i černé magie, léčitelství, woodoo a mnoha dalších. Navzájem se liší způsobem dosahování hladiny, dále účelem, pro který se používá a nakonec technikami, kterými se účelu dosahuje.
Silvova metoda je dle mého soudu nejbližší západnímu či evropskému přístupu, i když bývá propagována na můj vkus příliš "americky". Velice sympatické na ní je i to, že ač výlučně idealistická, velice ochotně nechává svoje výsledky prověřovat pomocí prostředků moderní vědy.
Silvova metoda se vyučuje i pomocí kurzů - většinou se jedná o dva víkendy a kurzy nejsou právě levné. Tento přístup je vhodný pro ty, kdo si raději zaplatí a dostávají znalosti jako protihodnotu. Pro zastánce opačného názoru bude zřejmě nejvhodnější se poohlédnout po nějaké literatuře - jako velice vhodnou doporučuji
"José Silva - Člověk léčitel" (jako ISBN 80-85189-21-6 vyšla v nakladatelství Radost v prvním vydání r. 1994).
V té je mimo jiné uveden i způsob, jak se sám naučit vstupovat do hladiny Alfa - tedy vlastní pílí a přičiněním, aby nešlo o penězi dotovanou víkendovou nalejvárnu.
Zatím tedy "to be continued", jak se většinou uvádí, když to ještě nekončí - poota


Luděk
Stálý člen
Příspěvky: 37
Registrován: pon 15 led 2007 13:04
Bydliště: Východní Čechy

Cesta k ESP

Příspěvek od Luděk »

Díky, už se těším na pokračování :D


Anonymní

re:Silva

Příspěvek od Anonymní »

Typická metoda expanze ega-promítání konstrukcí ega do podvědomí
zřídka do nižšího astrálu..
Není v žádném případě kritikou


Uživatelský avatar
Iv
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1080
Registrován: sob 07 říj 2006 17:51
Dostal: 8 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Pro Anonymního

Příspěvek od Iv »

Velice souhlasím s názory Anonymního výše.Ale...mnoho lidí jak slyší Meditace si představují úplné odtržení od našeho světa.Opak je někdy i pravdou. Meditace je i soustředění třeba v přírodě na jeho krásu a čím víc se do té krásy ponoříte a můžete sledovat i ostatní letmo,pak Vám to najednou cvakne a problém,který třeba někde uvnitř řešíte vám Vesmír vyřeší tak impulsivně,že si pak řeknete,jak je to jednoduché,ale chce to jen a jen vcítění a ne mudrování.Vesmír zareaguje formou myšlenkového blesku.....Ale to by mělo být i ve vláknu Universum,protože on je živý a kdo se mu naučí naslouchat,může s ním komunikovat,sice ze začátku sporadicky až do konečné fáze,kdy jej cítíte stále.Meditaci nemusíte vůbec provádět nějakým únikem z tohoto prostoru,myslím,že to je špatně ze začátku.


Svůj šírák odhazuji vdál a letím zpět ke hvězdám. (Cyrano)
Anonymní

re:Iv

Příspěvek od Anonymní »

Trefil jste to na hlavičku naprosto přesně-tohle je důvod proč z mé strany stojí samo vlákno meditace-mluvíme o "Živém" ne věci..

Tady nejde o techniku,mentální gymnastiku...jde o vztah..,hledání způsobu jak se přiblížit...Jemu kladu otázku,od Něj přichází odpověď...
pro pozorného v záblesku přítomného okamžiku TOHLE JE MEDITACE ..

Vidíte a když se řekne, že provádíte cvičení na "přítomnost Boží" je to
naprosto mrtvá fráze.. a tak je to se všemi meditačními postupy,
takhle autenticky vznikly, proto pořád říkám-stoupni si k vesmíru sám za sebe,požádej a poslouchej,věci se ozřejmí.
.
Cesta když je autentická-není žádnou cestou,je něčím velmi samozřejmým a osobním-musí mít v sobě punc samozřejmé autenticity,proto nelze
zabít věci -které mají být "objeveny"

/Prosím přeneste do vlákna Universum Vaš naprosto zásadní příspěvek
případně i tuto reakci-děkuji/


pepo.bn
Zasloužilý člen
Příspěvky: 611
Registrován: úte 17 črc 2007 23:02
Bydliště: Slovensko

Příspěvek od pepo.bn »

Páni zdravím Vás . Poota som rád , že si sa rozhodol pokračovať vo vlákne ESP a dúfam , že ti nebude vadiť moja občasná oponentúra . Takže ako prvé aby bolo medzi nami jasné , mám rád ,,čistý stvol'' a preto by bolo dobre si hmed na začiatku vysvetliť jedno malé nedorozumemie . Asi ti to ušlo (pojmi/dojmi) , no Ja som písal , že z mojéj strany považujem túto tému za uzavreú z čoho aspoň pre mňa vyplívá , že sa z mojéj strany končia príspevky na túto tému a nie že k téjto téme nie je zo strany kohokolvek z Vás čo dodať . Podla mňa len jednému jedinému z Vás táto oblasť poznania (ESP) viacmenéj niečo hovorí , preto z mojej strani na túto tému tá ,,čiara''. Pokjal ide o tebou spomýnanú ,,Alfa hladinu'', tak vedz , že celá hypnóza je na néj postavená a tá aj s jéj postupmi (tých technýk je niekolko) mi je nie len známa . Pokjal ide o ,,Silvovú metódu'' (mám 4 alebo 5 kníh od neho) , tak je to ,,druh autohypnózi'' , no na rozdiel od teba a na základe vlastných skúseností si to nie len myslím ale som o tom aj presvedčený že z pohladu ESP je to ,,slepá ulička'' a naviše nie moc bespečná , preto že pokjal po néj pojde človek sám , tak z téj uličky sa v lepšom prípade mőže vrátiť , no v tom horšiom sa preňho mőze skončíť ,,kruhovým objazdom'' . V prípade meditácie a meditácie verzus ESP si stojím za svojím a to doslovne tak , jak som to napísal . Netvrdím a ani na tom netrvám , že moj názor je jediný správný , no je to mőj vlastný názor a nemám problém s kýmkolvek z Vás o ňom prehodiť ,,pár nesúvyslých viet'' . PePo


Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Cesta k ESP

Příspěvek od poota »

Pepo.bn - oponentura ani pohledy z jiných úhlů mi nevadí, naopak je vítám, zvláště pokud jsou podloženy praktickými zkušenostmi a přinesou něco nového. Budu zde sice prezentovat věci, které jsou různě a v různých knížkách, ale vycházím z praktického používání Silvovy metody. Na začátek chci objasnit základní pojmy a fenomény pokud možno celistvě a bez rozmělňování diskuzí a reakcemi - na ty, a případné odpovědi použiji raději zvláštní odstavec, tedy pokud se nevysvětlí samy dalším textem nebo lépe později.

K hladinám se opět vrátím, ale později, až bude dostatek prostoru k jejich probrání. Dnes se chci věnovat Informačnímu Poli. Neptejte se mě, co to fyzicky je, jak to vypadá a ani kde se to nalézá. Já to nevím, a pokud vím, neví to nikdo, takže se uvádějí různé víceméně pravděpodobné dohady. Pokud si to tedy nějak představovat musíte, můžete si to představovat zcela dle své libosti. Co se naopak o Informačním Poli ví dostatečně přesně, je to, co to obsahuje, jak to funguje a co to umí. Právě podle toho je možné jej objevit pod různými názvy prakticky ve všech naukách a systémech, které se duchovnem jakkoli zabývají.
Kapacita lidského mozku je sice obrovská, ale na průběžné zpracovávání a skladování všeho, co člověk za život potřebuje, prostě nestačí. Nejedná se totiž jenom o to, na co myslíme. Toho je jenom malý zlomek, daleko víc zabere regulace růstu, vývoje a celého směřování naší tělesné schránky. Abych tedy zbytečně dlouho nenapínal, všechny tyto údaje včetně všeho, co si dlouhodobě pamatujeme, je uloženo právě v Informačním Poli. Každý tam máme vyhraženu svoji vlastní a zcela soukromou část.
Během dne, v bdělém stavu, pracuje náš mozek v hladině Beta, takže jsme od svého úložiště v Informačním poli odříznuti a pracujeme zcela autonomně. Informace jsou tříděny a v mozku ukládány podle předpokládaného použití. Do krátkodobé paměti se ukládá to, co se použije jednorázově během minut nebo hodin - po použití se smaže. Do střednědobé paměti se ukládají obdobné informace, jejichž platnost skončí druhý den nebo později. Do dlouhodobé paměti se ukládá to, co bychom si měli pamatovat po zbytek života.
V mozku jsou tyto informace uloženy až do té doby, než usneme. V průběhu usínání se mozek přesune do hladiny Alfa, ve které se spojí se svým úložištěm. Do něj přesune obsah střednědobé a dlouhodobé paměti, čímž je uvolní. Postupně, většinou v ještě "nižších" hladinách, uloží aktuální "biologické" údaje a vyzvedne si "biologické" údaje pro další den. Tohle je jen silně zjednodušený pohled, ale zatím nám může stačit, k většině se stejně ještě vrátíme podrobněji.
V mozku se tedy uchovávají pouze adresy uložených informací, či spíše adresy adres. Způsob záznamu a organizace informací či dat není přesně znám, předpokládá se obdoba holografického záznamu, ale nejspíš jen proto, že nic dokonalejšího zatím neznáme. Zrovna tak málo víme o podstatě energie, kterou se spojení, přenos, záznam a čtení uskutečňuje. Víme, že není omezena prostorem ani časem, zřejmě pro ni neplatí limit rychlosti světla, nelze ji odstínit žádným materiálem, jejím prostřednictvím lze informace zaznamenávat do vody i z ní číst.
Z předešlého tedy vyplývá, že kompletní člověk se skládá, mimo jiného, ze své tělesné schránky a ze svého záznamu v Informačním Poli, přičemž není jisté, která z těchto částí je primární, tedy tou, která vyvolá vznik té druhé. Další důležitý fakt je to, že kterákoli část našeho těla je schopná informace vysílat a také přijímat. Zajímavé přitom je, že pro příjem informací zvnějšku je citlivost 9x vyšší.
Příště tedy o tom, že Informační Pole rozhodně není jenom vysokokapacitní hard disk - poota


Anonymní

re:Silva

Příspěvek od Anonymní »

Na lásku se dá pohlížet i jako na svérázný a zbytečně komplikovaný způsob odběru semene-proti gustu ....
Když na čistý papír namalujete obraz,přemalování bývá problematické...


Anonymní

re:Pepo

Příspěvek od Anonymní »

Přečti si ten povzdech ještě jednou, možná Ti to sepne :D


Anonymní

re:Pepo

Příspěvek od Anonymní »

Nějaký psychowalkmany se mi doma povalujou,synek si to koupil,
myslím že po třiceti letech meditování vyvstane ten propastnej rozdíl.
Rychleji nebývá lépe....


pepo.bn
Zasloužilý člen
Příspěvky: 611
Registrován: úte 17 črc 2007 23:02
Bydliště: Slovensko

Příspěvek od pepo.bn »

Poota zdravím ťa .Rád debatujem s luďmi ktorí vedia o čom rozprávajú a ty podla tvojho posledného príspevku evidentne tieš patríš medzi ních . Priznám sa ti , rád si prečítam názor aj z ,,iného uhla pohladu'' jak je moj . Až na sem - tam nejakú otázočku ti nebudem do toho zdsahovať , nech tvoje myšlienkové pochody majú kontinuitu . A ešte pre ,,Anonyma'' , láska nie je o semene , láska je o ,,dotiku'' . Považujem za potrebné v téjto súvislosti zdőrazniť , že zmýslom života takmer kaźdého egoistu je mať ,,Plné brucho - prázdné vajcia'' . Egoista už podvedome podriaduje téjto ,,filozófiji'' celý svoj ,,svet'' a všetko čo robí , robí len preto aby naplnil tento základný zakon života (zákon džungle) bez ohladu a bezohladne k životu samotnému . Nemá to však nič spoločné s ,,dotikom'' . Človek s takýmto ,,vydením sveta'' by sa nemal ,,zahrávať'' s podvedomím lebo je velmi pravdepodobné , že sa mu podarí naštartovať procesi , ktoré už sam velmi ťažko zastaví . Tak že páni , ktorí máte pocit , že ste ,,Hugo Boss'' pozor na to lebo neviete s čím si zahrávate a aké to može mať pre vás dősledky . PePo
Naposledy upravil(a) pepo.bn dne pát 19 zář 2008 13:01, celkem upraveno 1 x.


Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
Anonymní

re:Pepo

Příspěvek od Anonymní »

Dobrá-polopaticky-použití Silvovy metody považuji -v analogii-
za redukci lásky na odběr semene... :D


pepo.bn
Zasloužilý člen
Příspěvky: 611
Registrován: úte 17 črc 2007 23:02
Bydliště: Slovensko

Re: re:Pepo

Příspěvek od pepo.bn »

Nemaj boja , na prví ,,šup'' som to pochopil , čo si tým chcel povedať . Mojím vstupom som zas ja narážal na ego , ktoré je velmi zĺá ,,karta'' pri hrách s podvedomím . Každý , kto sa v tom mojom ,,podanî'' našiel , by si mal dať velký pozor na tieto ,,hry'' . Svoj názor o ,,Silvovéj metode'' som už prezentoval a zatial som ho nezmenil . No nechajme už priestor na prezentáciu aj iným názorom , prípade myšlienkovým smerom . PePo


Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
Anonymní

re:Pepo

Příspěvek od Anonymní »

Taky jsem přitvrdlej-přečetl jsem si Tě ještě jednou.. :D


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Cesta k ESP

Příspěvek od poota »

Zatím jsme se dostali k tomu, že v Informačním Poli máme každý vyhrazen určitý prostor pro svoje vlastní záznamy, takže provoz se zde silně podobá provozu v počítačové síti. Kromě podobností jsou zde ovšem také značné rozdíly. Pokusím se nebýt příliš rozvláčný. Veškerý provoz v Informačním Poli řídí fenomén, který se v Silvově metodě nazývá Vyšší Inteligence. Ta se především stará o to, aby měl každý naprosto neomezený přístup pouze ke svým záznamům. V této síti se ovšem nepřihlašujeme a neexistují zde žádná hesla - Vyšší Inteligence totiž každého osobně "zná" a "ví" o něm naprosto všechno, včetně jeho nejtajnějších momentálních myšlenek a úmyslů. V Informačním Poli je zaznamenáno naprosto vše, každičká myšlenka i sebemenší hnutí, k nimž došlo od samého Počátku. Pokud se to někomu zdá příliš rozsáhlé, může si představit, že jsou zde současně uloženy informace o všem, co se v budoucnu stane - to ovšem pouze jako podmnožina toho, co všechno by se stát mohlo.
To všechno zvládá Vyšší Inteligence lehce a s přehledem, dokonce se každému z nás dokáže plně a soustředěně věnovat. Přístup k naprosto všem informacím znamená, že Vyšší Inteligence je vševědoucí, a díky možnosti s těmito informacemi manipulovat, je i všemohoucí. Protože by to mohlo snadno svádět ke ztotožňování Vyšší Inteligence s Bohem, uvedu to raději ihned na pravou míru. To, čemu se říká Bůh, je cosi ještě nad Vyšší Inteligencí, neboli mnohem dokonalejší. Takže převedeno do křesťanské terminologie, Vyšší Inteligence odpovídá přibližně vrstvě svatých. Na ty se křesťané obracejí se svými prosbami, nejlépe na toho svatého, který se stará o příslušný "rezort".
V běžném životě vstupujeme do Informačního Pole tak, že o tom vlastně ani nevíme, a veškerý provoz probíhá zcela automaticky. To by mohlo vzbudit mylný pocit, že Vyšší Inteligence má pouze roli správce sítě, který se stará jen o to, aby naše spojení proběhlo správně a podle pravidel, a pokud se tak stane, že o nás ztrácí zájem. Opak je pravdou! Sleduje nás nepřetržitě a velice pečlivě, a neustále nás v některých našich snahách podporuje a v jiných brzdí. Obecně se dá říci, že napomáhá všemu dobrému a potlačuje vše špatné. Kritériem je pro ni zlepšení současného stavu bez vytvoření problému. Současně s námi neustále komunikuje a snaží se nám pomáhat, na což většina z nás ke své vlastní škodě vůbec nedbá.
Aby byl mechanizmus této komunikace jasnější, uvedu příklad. Dejme tomu, že se o něčem potřebujeme domluvit s někým, kdo nám kdysi dal svoje telefonní číslo. Zavoláme mu, ale telefonní číslo bylo zrušeno, protože když má celá rodina mobilní telefony, je zbytečné plati ještě pevnou linku. Další den jdeme na autobus, kterým běžně jezdíme do práce. Zrovna přijíždí, kdybychom jen trochu přichvátli, tak bychom jej pohodlně stihli. Jenže se nám nějak nechce tím autobusem jet, takže ho necháme ujet a jdeme o kus dál na tramvaj, kterou se také můžeme dostat do práce. Přestoupíme na další tramvaj a přitom se trochu divíme, proč lezeme do druhého vozu, když bychom to měli blíž z prvního. A v tom druhém voze je čirou náhodou právě ten člověk, kterého jsme včera sháněli. Domluvíme vše potřebné a z další řeči se dozvíme, že by mu ta tramvaj ujela, ale řidič na něj chvíli počkal. Takže to hodnotíme tak, že jsme měli "štěstí", že jsme se takhle "náhodou" potkali, zrovna když to bylo potřeba.
Nic není náhodou, náhoda neexistuje! To, čemu se říká náhoda, je ve skutečnosti většinou práce Vyšší Inteligence. Zrovna tak neexistuje štěstí nebo smůla. To, čemu se v daném příkladu říká štěstí, je pouze akceptování jistých momentálních nápadů nebo vnuknutí. Vyšší Inteligence nás směrovala na tramvaj. Kdybychom si racionálně zdůvodnili, že je lepší jet autobusem a doběhli ho, neměl by zřejmě řidič druhé tramvaje chuť počkat na našeho známého. Také kdybychom racionálně přestoupili do prvního vozu, měli bychom "smůlu", což bychom se ani nedozvěděli. Jak je na příkladu jasně vidět, štěstí mají ti, kdo dokážou, třeba nevědomky, naslouchat leckdy iracionálním popudům, kterými se jim snaží pomáhat Vyšší Inteligence. Smolaři jsou pak ti, kteří jednají rozumně a zavrhují "hloupé" nápady, případně ti, kteří ty "hloupé" nápady z nějakého důvodu vůbec nedostávají.
Při běžném nevědomém přístupu do Informačního Pole probíhá komunikace v reálném čase, tedy v přítomnosti. Ovšem v Informačním Poli neexistuje čas tak, jak ho běžně známe. Informace jsou přístupné v současnosti, přičemž čas se projevuje vektorově podobný časové ose. Díky tomu je možné se při vědomém přístupu pohybovat v čase od minulosti až do přítomnosti celkem bez většího omezení. Čerpání informací z budoucnosti podléhá naopak velice striktnímu režimu různých omezení, z nichž pouze některá lze za jistých okolností částečně obejít.
Další výhodou vědomého přístupu je možnost komunikace s cizími záznamy. Se svými vlastními záznamy si můžeme dělat naprosto cokoli a zcela dle libosti je přepisovat jak k lepšímu, tak i k horšímu, aniž by do toho Vyšší Inteligence sebeméně zasahovala. Ovšem s cizími sadami záznamů je situace odlišná - zde se velice pečlivě váží, z jakých důvodů a s jakými úmysly k dotyčné sadě přistupujeme. Jestliže je přístup povolen, pak je pro čtení zpravidla bez větších omezení. Přístup pro zapisování nebo přepisování je povolen zcela vyjímečně, jen z velmi závažných důvodů a přepisovat lze, pokud vůbec, tedy pouze k lepšímu. Při respektování těchto zásad dochází ke spolupráci s Vyšší Inteligencí, při níž je ona schopna a ochotna pomáhat dokonce až do té míry, že toleruje a sama nahrazuje i případné chyby či nedostatky v použitých technikách.
Příště se podíváme na hladiny - poota


Odpovědět

Zpět na „Universum“