Coil-Tesla-stavba Funkcni!!!Zakladni provedeni!

Své příspěvky můžete psát do "Diskuze".

Moderátor: Merlin

Odpovědět
jeerin
Nový člen
Příspěvky: 9
Registrován: ned 11 kvě 2008 9:56
Dal: 1 poděkování
Dostal: 4 poděkování

Re: Coil-Tesla-stavba Funkcni!!!Zakladni provedeni!

Příspěvek od jeerin »

To jirkasom: zdravim, mam dotaz ci mas skusenosti s osciloskopmi od inych vyrobcov, ja sa neviem rozhodnut aky si vybrat z tejto ponuky: Atten ADS1102CAL, Rigol DS1102E, Owon SDS7102-V. Cenovo su vsetky rovnake a parametre asi tiez (ak som spravne cital) akurat Owron ma najvacssi displej, cital som aj recenzie a su aj kladne aj zaporne. Bol by som rad za kazdy nazor a este odkaz na predajnu

http://www.silcon.cz/index.php?route=pr ... ry&path=20


Jirkason
Zasloužilý člen
Příspěvky: 236
Registrován: čtv 22 pro 2011 20:07
Bydliště: SK
Dal: 47 poděkování
Dostal: 125 poděkování

Re: Coil-Tesla-stavba Funkcni!!!Zakladni provedeni!

Příspěvek od Jirkason »

jeerin píše:To jirkasom: zdravim, mam dotaz ci mas skusenosti s osciloskopmi od inych vyrobcov, ja sa neviem rozhodnut aky si vybrat z tejto ponuky: Atten ADS1102CAL, Rigol DS1102E, Owon SDS7102-V. Cenovo su vsetky rovnake a parametre asi tiez (ak som spravne cital) akurat Owron ma najvacssi displej, cital som aj recenzie a su aj kladne aj zaporne. Bol by som rad za kazdy nazor a este odkaz na predajnu

http://www.silcon.cz/index.php?route=pr ... ry&path=20
Ahoj jeerin,
ja jsem se taky dlouho rozhodoval, nakonec jsem vzal RGOL DS1102E, ted uz jsou ceny priznivejsi,
je tam funkce kde Measure, tam si prehazujes kanaly a dole se ti ojevi cela pekna tabulka vsech dulezitych
patametru jak se pekne meni, ma to hromadu funkci s kterejma neumim ani pracovat, zatim nebylo treba, i pres PC jsem to zkousel a pohoda, sice ma mensi display, ale ostry jasny ciste kresly, je to Kanadska filialka v Cine a proto i kvalita je OK, nektere co pises maji sice vetsi dislpay ale mas tam v kuse po prave strane pas kde jsou volby nastaveni a ten pas se neda dat pryc, a proto nakonec mas stejnou velikost jako RIGOL, teda facha perfektne uz ho mam pres rok a zadne problemy, jen jsem odpalil jednu sondu, ale koupil jsem v nahradni za 12E, a jeste lepsi bytelnejsi nez origos, kup si zaroven i VN sondu, sice je mastna, ale uz je zase levnejsi nez kdyz jsem ji kupoval ja, je to uzitecna vec pro analizu VN, nejake domaci udelatka to je nanic, ale da se taky v nouzi.A jeste pozor nektere osciloskopy musis mit galvanicky oddelene mereni a o je o nicem, na to si dej pozor, koupis levneji ale shit.
Mej se.


Dolf
Nový člen
Příspěvky: 3
Registrován: úte 28 úno 2012 15:02

Re: Coil-Tesla-stavba Funkcni!!!Zakladni provedeni!

Příspěvek od Dolf »

Ahoj jeerin,
stran koupě osciloskopu asi toto. Vybral jsis ešop kde prodejce není podejce - zaplať a mazej. Taky jsem tam nakupoval, myslel jsem si, že objednám a za danou dobu příjde balík, ale večer po objednávce telefon a tam Pan Prodejce - to jsem ještě nevěděl. Vyzpovídal mě co si od toho slibuju co čekám a z čeho jsem vybíral. Porovnali jsme mnou zmíněné kousky, díky ceně jsme se vrátili zase k vybranému Siglentu. Bavili jsme se taky jak se dívá na "přetaktování". Pan Prodejce mi sdělil, že je to chopen udělat sám aniž by to mělo vliv na poskytovanou záruku výrobce. Nejlíp bude když mu napíšeš, uvedeš telefon a domluvíte se. Já teda úplně neprozradil, že je to ke konstrukci a výzkumu zařízení na VE :-) . Mnou vybraný kousek nemá oddělené země, což není ideál. Rovněž zmíněná tabulka je vnořena až na čtvrtý klik a úplně zastíní kanál č. 2. I tak jsem spokojen.

No, přeju šťastnou ruku při výběru


pdob
Stálý člen
Příspěvky: 33
Registrován: ned 23 srp 2009 16:35
Bydliště: Likavka
Dal: 97 poděkování
Dostal: 9 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Coil-Tesla-stavba Funkcni!!!Zakladni provedeni!

Příspěvek od pdob »

Konečne trochu voľna,tak som to vyskúšal. Kôli jednoduchosti a pritom solídnej presnosti som zvolil postup presne taký istý ako jeerin na stránke č. 6.Požičal som si od manželkinej mamy ind.varič-jednoplatničku,čo kúpila za super peniaze na nejakej predvádzacej akcii...Dopadlo to presne tak ako písal jeerin vo svojom príspevku(+ -, ale cop pod 1), uzemnenie z tenkého telefónového vodiča pripojené na uzemnenie domu.Ďalšie pokusy s varičom som prerušil-aby som ho nezničil.Kúpil som súčiastky na stavbu vlastného VF generátora podľa stránok DANYK.CZ , na ktoré tu dal odkaz jeff (dík,dobrý typ) a budem pokračovať ďalej.Výstup budem merať porovnávaním ohrevu vody,osciloskop nemám.Ostatní-žijete, prsty celé? Držím vám palce. PS: na you tube im to s tými žiarovkami celkom facha,ak je to podvod, dosť ma štve že tam dávaju aj podvodné videá...


Jirkason
Zasloužilý člen
Příspěvky: 236
Registrován: čtv 22 pro 2011 20:07
Bydliště: SK
Dal: 47 poděkování
Dostal: 125 poděkování

Re: Coil-Tesla-stavba Funkcni!!!Zakladni provedeni!

Příspěvek od Jirkason »

Zdravim vas pratele pokusnici,
doufam ze nase spolecenstvi nekonci, musime to ozivit, ja osobne v soucasne dobe makam na permanentnim magnetickem motoru, duvod je rtochu si odfrknout od ostatniho, nakoupil jsem magnety asi za 300,E, dost jsem uz kolem toho studoval, pokusim se postavit magneticky motor, nevidim to jako velky problem, problemovejsi je mechanicke provedeni, soucasne testy mi prokazali ze je mozne eliminovat magneticke barieryktere jsou pricinou pozvolneho zastaveni motoru a dochazi k vyrovnani magnetickych polí, schema mam, ale nebudu jej zverejnovat, naklady na stavbu jsou velke a nechci nikoho odvadet od prace, pracujte kazdy na tom co jste zacali, pokud se testy podari cele to zde uverejnim s plnou a presnou dokumentaci, protoze verim ze motor pobezi ale vykon bude kolem 500W, mam jiz zakazku na magnety pro stavbu silnejsiho motoru do 7KW, tez mam rozpracovany SEG od profesora Searl, je to antigravitacni magneticky motor, nebudu zde polemizovat, vse je na netu, rusove to otestovali a testy jsou ohromujici, potrebuje dotace chce ostavit male UFO cena 25mil dolaru, americka vlada nema zajem proc? protoze ufa uz maji!...to jen okrajove, rusove zjistili pri testech a otackach 600ot/min stratu gravitace -35procent, zarizeni vypada jednoduse nejsou informace o pouziti materialu, je treba udelat nejake testy, tedy zatim se soustredim na obycejny magneticky motor nepretrziteho zamobehu s vykonem do 500W. Samozrejme ze pouzite magnety jsou neodym.
Pratele Buh vam pomahej,
a dejte vedet vase poznatky, mimochodem inukcni varice odstavte na vedlejsi kolej, ty poslouzili jen jako pochopeni ze rezonance a indukce jsou spravna volba, nezapomente ze nulta, studena energie kterou chceme cerpat z okoli-eteru, je chladna proto dokaze pracovat s dost velkymi vykony na velmi malych prurezech Cu vodicu, je to zaporna energie ne kladna, konverzi ziskame kladnou obycejnou nasi znamou, je treba nastudovat princip snimani volne energie, napriklad strucne receno permanentni magnet ma zonu nasavani volne energie v tak zvanem neutralnim pasmu, zmenou velikosti neutralniho pasma dochazi k nasavani studene-zapornych elektronu,
tento princip je stejny u civky buzenou DC proudem a richlou impulzni zmenou, to je treba po svem pochopit, jeste jedna dulezita informace kdo o ni nevi, Kirhoffovy zakony a rovnice plati, a ted pozor, na sklonku zivota tento moudry muz doplnil sve poznatky o dalsi dulezitou cast magnetizmu kde stavi system jakoby naruby, a popisuje stav magnetismu volnych elektronu a jejich ziskavani a interakce vzniku antigravitace pri soucasnem VVN napeti, popsal celou problematiku a uvedl i vzorce a vypocty, tato cast jeho prace byla okamzite po jeho smrti utajena a do ucebnic dali to co zname, tedy nic neodporuje jak se nekde pise zakonum pana K.
To jen okrajove, sam nenavidim sposty rovnic a vzorecku, lepsi je prakticke testovani a selsky rozum. kdo z vas se jeste nerozhodl na co se vrhne, mohu doporucit system Akula, TPU, a potom pracovat na Kapanadze, Akulovi jsem psal a i pokritizoval na ru webu, konecne dal presnejsi schema jeho prace, to uz vypada smysluplne, nejdrive zacal zapirat ze ma COP nad 1, kdyz jsem mu napsal ze to mu nezeru, priznal ze to udelal z duvodu ignorance a nekonecne polemiky na webu a doslova se stahnul a pokracuje v praci, nebot i jeho funkcni generator se samonapajenim ma nedostatky, vzdy je co vylepsovat.
Ok, pratele.
makejte at se daří.....a nevzdávejte se!!!


Jirkason
Zasloužilý člen
Příspěvky: 236
Registrován: čtv 22 pro 2011 20:07
Bydliště: SK
Dal: 47 poděkování
Dostal: 125 poděkování

Re: Coil-Tesla-stavba Funkcni!!!Zakladni provedeni!

Příspěvek od Jirkason »

Zdravim vas pratele pokusnici,
ukoncuji toto vlakno, magneticke motory funguji!!!, vzhledem na vysoke naklady stavby vykoneho motoru se vracim se ke stavbe a testum genratoru volne energie, .... N. TESLA!!!......Tariel Kapanadze a jiné moznosti.
Zakladam nove vlakno, Generátor čisté energie.
Všem dekuji za ucast a prispevky.
Jirkason.


felda
Zasloužilý člen
Příspěvky: 285
Registrován: čtv 22 čer 2006 21:04
Bydliště: Všenory
Dal: 94 poděkování
Dostal: 175 poděkování

Re: Coil-Tesla-stavba Funkcni!!!Zakladni provedeni!

Příspěvek od felda »

žbluňk....


felda
ufo
Nový člen
Příspěvky: 18
Registrován: čtv 20 čer 2013 14:03
Bydliště: ČR
Dal: 1 poděkování
Dostal: 2 poděkování

Re: Coil-Tesla-stavba Funkcni!!!Zakladni provedeni!

Příspěvek od ufo »

Zdarec pánové,jak tak koukám na tohle vlákno,tak jste se trochu odchýlili od tématu,které je pokud se nepletu TESTATIKA.Bylo by fajn se zabývat opravdu jenom tímto tématem,popř.se slabě odchýlit do oblasti elektrostatiky,ale pokaždé,když nakouknu,tak se problematikou Testatiky prakticky nikdo nezabývá,přestože je to velice zajímavé a náročné téma plné polemiky a zároveň i praktických příkladů z mechaniky a stavby strojů.Rád bych přispěl a získal některé vaše názory-kdo se tím opravdu zabývá,anebo si alespoň doma ve sklepě vrtí Wimshurstem a snaží se tomu přijít na kloub.
Pro tu ostatní diskuzi doporučuji zavést (pokud zde ještě něco takového není) vlákno "VOLNOENERGETICKÁ POLEMIKA" , kde si můžeme cokoliv nezávazně a bez uvedení konkretního tématu sdělit.Toliko můj návrh-nechť se všem daří!
-UFO-


Uživatelský avatar
jeff
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1140
Registrován: pon 28 lis 2005 1:25
Bydliště: Praha
Dal: 33 poděkování
Dostal: 95 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Coil-Tesla-stavba Funkcni!!!Zakladni provedeni!

Příspěvek od jeff »

Prázdniny se už dostávají do své poslední čtvrtky, tak už by měla skončit taková ta letní pohodička a musí se trochu zapracovat. I mně už snad přestanou po zahradě pobíhat tesaři a vypadá to, že je snad i zaplatím :mrgreen: a rozjedu konečně nějakou smysluplnější činnost, než je bohapusté shánění peněz.
Pro začátek dávám aspoň malý odkaz, ty prázdniny přece jen ještě nekončí, tak takové malé čtení třeba na dobrou noc. http://1stmuse.com/atlas/cold_electricity/

Jeff


Sofistik
Nový člen
Příspěvky: 25
Registrován: ned 07 bře 2010 17:09
Bydliště: Kysuce, Slovenska republika

Re: Coil-Tesla-stavba Funkcni!!!Zakladni provedeni!

Příspěvek od Sofistik »

jeerin píše: nad osciloskopom som uz uvazoval, uz ho len kupit.
Tak uz uvazovat nemusis :) Ja nahodou jeden mam. A kedze sa prave teraz v tomto obdoby aktivne stavbou vyskumnych udelatek nezaoberam tak nieje problem pozicat. Odkial si ak sa mozem opytat? Staci okres. Len tak pre predstavu aby som vedel ake su potencialne problemy s pripadnou prepravou :)


Odpovědět

Zpět na „Seriál Testatika + Diskuze“