Využití biomasy

Odpovědět
ukonvej
Nový člen
Příspěvky: 2
Registrován: pát 08 črc 2011 15:14

Domácí bioplynová stanice - výroba ? Jak na to ?

Příspěvek od ukonvej »

Hybridní fotovoltaický systém.jpg
Dobrý den všem příznivcům alternativní energie,

Obracím se na všechny s trochu netradičním dotazem. Chystám se od Září na celoroční bydlení v Jurtě. V ohradě mám 3 koně a od nich hromady vynikajícího hnoje, který se zatím bez užitku válí na hnojišti. Hnoje je tolik, že vážně uvažuji o jeho využití jako paliva. Jako zdroj elektrické energie se chystáme použít plynovou elektrocentrálu na LPG/CNG v kombinaci s fotovoltaickými panely. Celý hybridní systém je zatím ve fázi návrhu. Nicméně moc by se mi líbila varianta malé bioplynové stanice, která by vzniklým plynem poháněla již zmíněnou plynovou elektrocentrálu. Centrála zatím poběží na LPG. Věděl by někdo čí znáte někoho s kdo by poradil nebo nejlépe v rozumné cenové relaci (cca do 50 000) dokázal vyrobit malou, bezpečnou bioplynovou stanici schopnou pohánět malou elektrocentrálu již z výroby schopnou provozu na LPG/NG? Jde o elektrocentrálu Heron 4,8 kW. V dané problematice se zatím příliš neorientuji a na internetu toho pro domácnosti mnoho není. Rád bych tedy otevřel debatu na toto téma za příspěvky předem moc děkuji. Plynu zdar :-) Libor.

Naprosto zbytečně jsi otevřel paralelní vlákno. Přeřadil jsem Ti to sem. Taky si nejsem moc jistý, že nejde o komerční příspěvek. Obvykle se začíná tím, kolik je vlastně k dispozici paliva, než se člověk začne koukat v čem to palivo bude pálit. Jak je to? Prozatím Ti ten odkaz musím smáznout a až ten zdroj plynu a jeho kapacitu budeš mít vyřešen pak se starej o elektrocentrálu. Od pasu Ti mohu garantovat, že produkce tří kobyl ti takovou elektrocentrálu moc dlouho denně neutáhe, možná pár minut. SDK
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


ukonvej
Nový člen
Příspěvky: 2
Registrován: pát 08 črc 2011 15:14

Re: Využití biomasy

Příspěvek od ukonvej »

O komerční článek nejde v žádném případě. Díky za přesměrování nejsem v technice až tak zběhlý. Hnoje je k dispozici 60 - 80l kolečko denně což mi přijde dost, ale samozřejmě nevím... Proto jsem se chtěl obrátit sem. Jdu si tedy nejdřív počíst co je ve vláknu. Pokud mám málo byl můj dotaz samozřejmě irelevantní. Kažopádně díky za vodítko jak v tomto postupovat. Začínám rozumět tomu, proč se to nedělá v malém... Díky možná je to opravdu nerealizovatelné. Mi šlo o to zjistit, zda by LPG šel nahradit bioplynem a zcela se tak osamostatnit od ropných produktů. Taky se mi moc líbí magnetické motory, ale asi to není zcela v mých amatérských možnostech a reaktory na studenou fůzi jsou zatím také nedostupné... Je to fakt těžké se tzv odpojit od sítě:-)



Tak jsem to pročetl :-) a 3 koně jsou fakt asi málo... Každopádně díky. :-)


Hrobař
Nový člen
Příspěvky: 6
Registrován: pon 17 lis 2014 16:00
Bydliště: Moravská Třebová
Dostal: 2 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Využití biomasy

Příspěvek od Hrobař »

Když už je řeč o trusu tak zmíním svou zkušenost. Charakter mojí práce mě často vede do situace kdy jsem nucen vydržet dlouhé týdny v nějaké venkovské pustině uprostřed polí nebo lesa bez elektřiny, tekoucí vody nebo WC. Jednou jsem měl strávit asi 14 dní přímo na louce která sloužila jako kravský výběh. Vzpomněl jsem si tedy na obyvatele Himálají a začal jako palivo používat vysušený kravský trus. Prostě přímo do ohně. Vysoký obsah vyschlé trávy a téměř žádná voda dělá s kravského trusu v podstatě ideální "brikety". A ani to nesmrdí.
Teoreticky by člověk mohl nasušit i vlastní trus ale ten nemá tak ideální složení ani dostatečné množství jako ten od velkých býložravců.


Odpovědět

Zpět na „Netradičné palivá“