Léčebný Kód

Léčebné postupy.
Odpovědět
LenkaX
Zasloužilý člen
Příspěvky: 355
Registrován: pon 23 led 2012 13:55
Dal: 141 poděkování
Dostal: 305 poděkování

Léčebný Kód

Příspěvek od LenkaX »

Ahoj všem příznivcům této léčící a harmonizující úžasné metody .Chtěla bych se pokusit založit nové vlákno ,aby se lehce dohledávaly zkušenosti těch, co LK již na sobě či druhých vyzkoušeli.Já tuto metodu praktikuji asi měsíc ,jen ne tak často jak bych si sama představovala , asi jen 2x denně a chtělo by to 3x a vícekrát.Zkumulovala jsem více problémů,ale i obecné přání ,tak jsem zvědavá,kdy se mi projeví viditelnější výsledky.
Pro ty , kteří o této metodě ještě neslyšeli, bych chtěla dopodučit knížku od Alexandra Loyda a Bena Johsona Léčebný kod.Autor vysvětluje , jak k metodě přišel,byla mu v podstatě nadiktována v letadle když myslel na svou ženu ,která byla opět v silné depresi. Metoda mu přišla po dlouhodobém trápení (12 let)s těžkými depresemi své ženy, se kterou také ihned po návratu domů tuto metodu aplikoval.Po 1. aplikaci deprese dočasně ustoupila,po 3 týdnech léčby s LK deprese odešla.....navždy.
Léčba LK funguje na odstranění stresu v těle ,na buněčné úrovni.Buňky, které jsou ve stresu, protože mají svou buněčnou pamět , do které se zapisují traumata nejen z tohoto žití.Takové buńky nefungují jako zdravé buňky, jsou v bojové pohotovosti a tutíž nejsou stejně vyživovány jako zdravé a pak dochází k nestandartnímu bujení a jiným reakcím těla a psychiky na různé situace ,které nám něčím tu prvotní situaci co trauma a nemoc vyvolala ....připomíná .Tělo pak opět reaguje na stres.
Metoda LK naopak tyto vystresované buňky harmonizuje a maže jejich destruktivní buněčnou pamět.Tělo se prosvětluje láskou a Světlem,také i uvědomněním si příčin a stres mizí, nemoc odchází nejen ve fyzickém těle ale ji ve všech jemnohmotných tělech.
Autor doporučuje metodu aplikovat min 3x denně( asi 6 min jedna aplikace) a nevynechat ani den.Metodu je možné aplikovat i na jinou osobu a funguje to taktéž.
Vlastně kdybych to shrnula,metoda funguje v rovině srdce ......lásky a to je princip všech metod,které léčí.Láska holt hory přenáší:-)když sestoupíme z hlavy do srdce ,nemáme v životě co řešit. Říkával to Eduard Tomáš.Nejkratší cestou duchovního vývoje je ta z hlavy do srdce.....pouze 30 cm :-)
[attachment=1]Kodylasky.doc[/attachment]
lecebnykod.doc
(185.5 KiB) Staženo 967 x
Přílohy
Kodylasky.doc
(58 KiB) Staženo 874 x


Změň sebe sama a změníš svět :-)
Uživatelský avatar
Craft
Zasloužilý člen
Příspěvky: 475
Registrován: sob 25 srp 2007 21:27
Bydliště: Severní Morava
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Léčebný Kód

Příspěvek od Craft »

Měl bych pouze menší připomínku. Tohle mi nepřipadá jako něco nového, třeba budhismus nebo jóga je na tom pokud se nepletu založena. Takových metod založených na stejném principu jsou opravdu mraky a říká se tomu mantry, které jsou součásti meditace. Buď se vyslovují nahlas, nebo se opakují v duchu. Takže nic nového v tom až tak nevidím.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Léčebný Kód

Příspěvek od poota »

Myslím, že to není prezentováno jako úplně nová metoda.
Ostatně i většina "nových" metod má svoje kořeny a předchůdce pár desítek až pár tisíc let staré :D
Ono jde většinou jen o nové uspořádání do nějakého fungujícího systému.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
eXiT
Starší člen
Příspěvky: 156
Registrován: pon 25 čer 2007 17:41
Bydliště: JIH MORDAWY
Dal: 41 poděkování
Dostal: 30 poděkování

Re: Léčebný Kód

Příspěvek od eXiT »

Taky něco přidám, právě se prokousávám šestou knihou z dvanáci od Carlose Castanedy, ukázka je z 5. knihy Druhý kruh síly
Přílohy
Ukázka.txt
(1.05 KiB) Staženo 630 x


Věř, však komu věříš, měř.
LenkaX
Zasloužilý člen
Příspěvky: 355
Registrován: pon 23 led 2012 13:55
Dal: 141 poděkování
Dostal: 305 poděkování

Re: Léčebný Kód

Příspěvek od LenkaX »

Craft píše:Měl bych pouze menší připomínku. Tohle mi nepřipadá jako něco nového, třeba budhismus nebo jóga je na tom pokud se nepletu založena. Takových metod založených na stejném principu jsou opravdu mraky a říká se tomu mantry, které jsou součásti meditace. Buď se vyslovují nahlas, nebo se opakují v duchu. Takže nic nového v tom až tak nevidím.
Tak to máš zřejmě pravdu, metod je velmi mnoho a je jen na podání a pochopení lidí,které to osloví.Abych to upřesnila , je to jedna z metod které se sem dostávají přes autorův příběh a zkušenost.
Na různých vláknech se o ní tady lidé zmiňují a píší svou zkušenost.Napadlo mě dát jí své místo.Mě velmi připomíná zase Kvantové unášení.Tj další metoda založena na lásce a eucitu ( euforický cit).Je na každém co jej osloví a bude praktikovat.V konečném důsledku je to o té snaze něco se sebou udělat a je jedno jakou metodu či cestu zvolíme :-)Lenka


Změň sebe sama a změníš svět :-)
sisa
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1178
Registrován: ned 16 kvě 2010 9:34
Bydliště: Praha
Dal: 1783 poděkování
Dostal: 634 poděkování

Re: Léčebný Kód

Příspěvek od sisa »

Já jsem knížku přečetla, chvíli jsem to dělala, pak přestala a teď se chystám podruhé na knížku a i prostudovat jejich stránky. A začnu znovu. Knížka mě nadchla.


turtle22
Stálý člen
Příspěvky: 89
Registrován: úte 30 lis 2010 15:13
Bydliště: Praha
Dal: 59 poděkování
Dostal: 15 poděkování

Re: Léčebný Kód

Příspěvek od turtle22 »

Já jsem taky začala číst a i praktikovat, ale zatím se to spíš snažím nějak "uchopit". Moc si nevím rady s těmi vzpomínkami...jak přiřadit nějakou starou vzpomínku současnému problému? Co když žádnou vzpomínku, která by s tím mohla mít nějakou souvislosti, nemám? Dělám tedy ty polohy rukou bez vzpomínek, přeříkávám si nějaký aktuální problém jako mantru, ale asi to není dobře, nic totiž nepociťuji ani se nic neděje.


Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Léčebný Kód

Příspěvek od poota »

turtle22 píše: Co když žádnou vzpomínku, která by s tím mohla mít nějakou souvislosti, nemám?
Určitě máš, ale ve "vědomí" o ní nevíš a nebo ji "logickým myšlením" odmítáš. Ovšem v nevědomí či podvědomí ta vazba existuje a potřebuješ ji najít jinak než "přemýšlením".

Pokud na ni chceš přijít, tak se co nejvíc uvolni, nejlépe před spaním a nebo hned po probuzení. Soustřeď myšlenky na problém, který řešíš a na to, že chceš najít "tu správnou" vzpomínku.
Až sem to půjde snadno.
Teď přijde to klíčové - musíš si "vyčistit mysl", to znamená soustředit se na několik minut na něco úplně jiného, co s hledanou věcí vůbec nesouvisí. Je úplně jedno, co to bude, ale musíš se na to opravdu soustředit - představ si třeba mravence, jak budují v lese mraveniště a jak to musejí dělat šikovně a mazaně, aby se jim to nesesypalo. A taky jak si tam pěstují nějaké larvy, kterým nosí jako krmení čerstvé listí a dojí si z nich mléko. Až budeš mít pocit, že už jsou Ti ti mravenci jasní, tak dřív, než usneš si vzpomeň na ten svůj problém - a první věc, která Tě napadne, je přesně to, co hledáš! I kdyby Ti to připadalo nějak podivné a nebo praštěné, tak je přesně ono.

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
LenkaX
Zasloužilý člen
Příspěvky: 355
Registrován: pon 23 led 2012 13:55
Dal: 141 poděkování
Dostal: 305 poděkování

Re: Léčebný Kód

Příspěvek od LenkaX »

turtle22 píše:Já jsem taky začala číst a i praktikovat, ale zatím se to spíš snažím nějak "uchopit". Moc si nevím rady s těmi vzpomínkami...jak přiřadit nějakou starou vzpomínku současnému problému? Co když žádnou vzpomínku, která by s tím mohla mít nějakou souvislosti, nemám? Dělám tedy ty polohy rukou bez vzpomínek, přeříkávám si nějaký aktuální problém jako mantru, ale asi to není dobře, nic totiž nepociťuji ani se nic neděje.
ahojky to je zajímavé,Léčebný kod jsem četla a pamatuji se spíš , že je dobré si pocit lásky a harmonie navozovat po použité větě ....Snažně prosím at všechny vědomé a nevědomé neg. představy,nezdravé názory ....atd řeknu problém a pak už se snažím nejen umenšit myšlenky , ale navodit si nějaký velmi příjemný pozitivní láskyplný prožitek, je jedno jestli krásnou přírodu, milované dítě , nějakou příjemnou životní situaci, někdy si vizualizuji,že po mě od hlavy k patě stéká hustá růžová tekutina a v ní si představuji lásku jak mi zaplavuje celé tělo a mizí všechny energet. bloky .U působení prstovou mudrou na ty dané 4 místa , kde se má působit má prsty do těla proudit světlo, láska a to je ta léčba . Neřeším negativní situace . Třeba u krátkozrakosti či neklidném spánku asi těžko budu přesně vědět příčiny a situace ,které to vyvolaly.L.


Změň sebe sama a změníš svět :-)
Uživatelský avatar
Craft
Zasloužilý člen
Příspěvky: 475
Registrován: sob 25 srp 2007 21:27
Bydliště: Severní Morava
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Léčebný Kód

Příspěvek od Craft »

To, co popisuje poota u mě absolutně nefunguje, jakmile ulehnu a nejsem dostatečně unaven, začne absolutně nekontrolovatelný tok myšlenek a mnohdy se i podvědomě soustředím na nějaký problém. Často se mi stává, že pak nalézám poměrně snadno řešení dříve neřešitelných technických problémů, stejně lehce, jako bych v nějaké knize pouze otočil stránku a tam si to pouze přečetl. V ten moment, ale musím vstát a zapsat si to, nebo nakreslit, jinak bych už nedokázal usnout a pokud ano, ráno bych už si na to asi nevzpomněl. Pouze jednou se mi podařilo dostat pomocí skupinové jógy na jednom soustředění do hladiny spíše polospánku, jak jsem se z toho probral, měl jsem pocit, jakoby mě vibroval mozek a zrak jsem měl, jako bych mrkal očima a trvalo asi 20 minut než to přestalo. Zřejmě nějaká alfa, či jiná hladina podvědomí. Od té doby se mi to znovu navodit nepodařilo. Byla to jóga Nidra. Zvládnu vypnout pouze u profesionálně namluvené jogy Nidra paní Kovalovou, což je naprostý balzám pro duši a pokud nemohu usnout, tak tohle zabírá spolehlivě a ten silný tok myšlenek ustane :) Párkrát jsem to zvládl až do konce bez usnutí, no ale jako ve všem i tady cvičení dělá mistra. Existuje i joga Nidra se sankalpou, což je právě dosti podobné té metodě léčebný kód. Koukám, že i tady jsou nějaké kousky http://www.uloz.to/hledej?q=joga+nidra a dokonce i se sankalpou. Tohle je můj favorit, ale jak jsem si to v rychlosti projel, je to pouze první část, ta druhá podstatná tam chybí http://www.uloz.to/xviXMqw/joga-nidra-klic-mp3
Jojo, před časem jsem si taky pořídil ručně dělané didgeridoo, že se na tom naučím hrát a zároveň udělám něco pro své plíce, protože je to dle mě lepší než foukat do nějakého sifonu z umyvadla a skutek utek, didgeridoo stojí dále v koutě a sedá na něj prach. Prostě chce se to především naučit si na sebe udělat čas a umět vypnout, ale to je právě mnohdy to nejtěžší. Sám to znám dobře...


LenkaX
Zasloužilý člen
Příspěvky: 355
Registrován: pon 23 led 2012 13:55
Dal: 141 poděkování
Dostal: 305 poděkování

Re: Léčebný Kód

Příspěvek od LenkaX »

Craft píše:.. protože je to dle mě lepší než foukat do nějakého sifonu z umyvadla a skutek utek, Prostě chce se to především naučit si na sebe udělat čas a umět vypnout, ale to je právě mnohdy to nejtěžší. Sám to znám dobře...
Tak to jsi mě rozesmál, také jsem svého času dělala jak se to jmenovalo Endogenní dýchání a manžel mi vyrobil dých přístroj ze sifonu, ale byla to dřina a nevydržela jsem to:-)
Jinak ke klidu mysli........je to o tom prostoru a klidu pro sebe .Docela důležitý je i záměr,který nese energii pro splnění a realizaci.Mě třeba pomáhá dle budhistické Vipassany sledovat nádech -výdech a ostatní jsou poruchy, nebo ještě lepší je si položit otázku: odkud přijde další myšlenka nebo jaká bude další myšlenka ? a zaručuji Vám ,že v tu chvíli jste v přítomném okamžiku a v tichu mysli.Přišla jsem na to, že v tom tichu mi vadí i nádech a výdech.Při výdechu pocituji asi největší klid.S tichem v mysli pracuje i Kvantové unášení, kde se říkáte záměr léčby např. pata bez bolesti a pak jste u záměru ale bez myšlenek.Vtahujete tím do místa energii nulového bodu, harmonii do chaosu bloku či nemoci a tím jak se místo harmonizuje se i léčí. Proto nám všechny směry duchovních nauk říkají ......umenšete myšlenky.V té chvíli si netvoříme karmu,léčíme se .Zpětně to působí na lidi a svět kolem velmi pozitivně . Lenka

Edit: oprava citace - poo.


Změň sebe sama a změníš svět :-)
Uživatelský avatar
poota
Zasloužilý člen
Příspěvky: 5830
Registrován: stř 26 zář 2007 22:23
Bydliště: Praha
Dal: 1692 poděkování
Dostal: 2418 poděkování

Re: Léčebný Kód

Příspěvek od poota »

Craft píše:To, co popisuje poota u mě absolutně nefunguje, jakmile ulehnu a nejsem dostatečně unaven, začne absolutně nekontrolovatelný tok myšlenek a mnohdy se i podvědomě soustředím na nějaký problém. Často se mi stává, že pak nalézám poměrně snadno řešení dříve neřešitelných technických problémů, stejně lehce, jako bych v nějaké knize pouze otočil stránku a tam si to pouze přečetl.
Ale funguje, jenom se nedokážeš "ukáznit", to znamená správně se soustředit a správně se uvolnit. Potřebuješ se naučit dělat se sebou "zevnitř" a sám naprosto totéž, co s Tebou dělá "zvenku" paní Kovalová.
K přečtení bych Ti doporučil jedno většinou lidí nedoceněné vlákno
https://www.upramene.cz/forum/viewtopic.php?f=48&t=3386

Zdravím - poota


Dr.Ont Geront Senilisimus/GeroDront/DeGe
eXiT
Starší člen
Příspěvky: 156
Registrován: pon 25 čer 2007 17:41
Bydliště: JIH MORDAWY
Dal: 41 poděkování
Dostal: 30 poděkování

Re: Léčebný Kód

Příspěvek od eXiT »

Nejhorší věc je ta že se člověk nemůže uvolnit, protože náš způsob života drtivé většiny lidí je velice mizerný.
Neumíme ani odpočívat. Pokud si myslíme že odpočíváme, mýlíme se, protože i když nic neděláme, vedeme vnitřní dialog.
Vnitřním dialogem myslím to že neustále něco uvnitř mele to jsem měl říct takhle co musím udělat, jak to udělat, ten nebo ta mě naštvala,
atd.
Je proto potřeba naučit se zastavit svět, naučit se nedělání, nevést žádný vnitřní dialog.
Je to ovšem ten problém že na to není vypínač a proto je nutné se to naučit.
Někomu to může trvat pár měsíců a někdo bude potřebovat i pár let. Ale výsledky stojí za to.
Je to nutné pro jakékoli meditační techniky, u nagualů je to dokonce podmínka.


Věř, však komu věříš, měř.
Uživatelský avatar
Craft
Zasloužilý člen
Příspěvky: 475
Registrován: sob 25 srp 2007 21:27
Bydliště: Severní Morava
Dal: 34 poděkování
Dostal: 241 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Léčebný Kód

Příspěvek od Craft »

Řekl bych, že tohle vypínání sebe sama, bude větší problém pro introverty, než extroverty, protože introverti jsou více uzavření sami do sebe a neustále tak nad vším přemýšlí.


DasaParizkova
Stálý člen
Příspěvky: 42
Registrován: čtv 03 led 2013 14:16
Bydliště: Trutnov
Dal: 29 poděkování
Dostal: 7 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Léčebný Kód

Příspěvek od DasaParizkova »

Craft...zkus EFT,,když tě trápí myšlenky,,zkus odťukávat třeba jen body na obličeji,,,po chvíli se myšlenky zklidní,,mám poměrně dost klientů,kterým se chce dokonce po chvíli spát. Někdo říká,že jim vyperu mozek,cítí se klidnější,v hlavě čisto .-)) Dáša


Odpovědět

Zpět na „Léčba těla i ducha“