Léčba pijavicemi.

Přístroje, nápady a rady pro udržení zdraví.
Odpovědět
Kov
Zasloužilý člen
Příspěvky: 436
Registrován: pát 24 led 2014 17:45
Bydliště: Zlín
Dal: 90 poděkování
Dostal: 194 poděkování

Léčba pijavicemi.

Příspěvek od Kov »

Léčba pijavicemi je docela zajímavá metoda léčby. Mihne se tu o tom jen občas něco málo někde v diskusi, tak si myslím, že není na škodu pro výměnu zkušeností založit samostatné vlákno. Nabízí se prý až neuvěřitelné možnosti léčby. Mají působit mezi jiným na vysoký krevní tlak, křečové žíly, migrény, hemeroidy, bolesti kloubů a svalů, záněty akutní i chronické a na mnoho dalších problémů. Jsou prý také vhodné i pro zdravé lidi, jako prevence (přiložení 2 x ročně, tzv. detoxikační kúra). Nepomáhají prý upravit jen postižený orgán, ale jedná se o živý, velmi složitý originální stimulátor, působící na celý lidský organizmus. Detoxikuje a preventivně chrání před infarktem a vysokým tlakem. Bioaktivní látky při vstřiku z pijavice jsou schopné křečové žíly už během terapií uvést do „rozpuštěného stavu“. V závislosti na velikosti a stáří křečových žil až do ztracena. To jsem vyčetl a trochu upravil z netu.

Není mi zatím jasné jak by mohla pijavice vycucnout křečáky do ztracena? Křečáky se přece tvoří kvůli oslabenným cévním stěnám a zřejmě taky pro jejich zanesení pro mě zatím neznámým sfiňstvem,(podle někoho zase skrz parazity) takže jaké vycucnutí? Nechat si nakousnout od pijavice křečák s rizikem vzniku bércového vředu(podle mého) není žádná prddel. Taky se píše,že během sání vypustí do člověka 150 důležitých a zdraví prospěšných látek.
Jsou to všechno informace od firem či lidí,co se snaží něco prodat, tudíž nejsou nezávislé. Pokud máte nějakou osobní zkušenost či solidní poznatek, byl bych rád,kdybyste se o to podělili.


sisa
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1178
Registrován: ned 16 kvě 2010 9:34
Bydliště: Praha
Dal: 1783 poděkování
Dostal: 634 poděkování

Re: Léčba pijavicemi.

Příspěvek od sisa »

Zkušenosti sice nemám, ale u křečáků pijavice sáním rozproudí lymfatický systém, bílé krvinky se dostanou tím pádem všude + zbytek se rozpustí.
Myslím.


Uživatelský avatar
hanka
Zasloužilý člen
Příspěvky: 1697
Registrován: ned 13 zář 2009 11:22
Bydliště: Severní Morava
Dal: 812 poděkování
Dostal: 875 poděkování

Re: Léčba pijavicemi.

Příspěvek od hanka »

Kov píše:Léčba pijavicemi je docela zajímavá metoda léčby...
Ahoj Kove,
pochybuji, že se na pijavicích "uživí" celé vlákno .. pár příspěvků na dané téma už je ve vlákně Mikrobi jako pomocníci http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=59943#p59943 ... + ještě asi dva příspěvky o kousek dál... ;)
Hanka.


Všechno je tak, jak má být.
"Všechno co jsme, povstává v našich myšlenkách. Mluv a jednej s nečistou myslí, a budou tě následovat problémy. Hovoř a jednej s čistou myslí, a štěstí tě bude následovat jako stín." Buddha
Uživatelský avatar
jani
Zasloužilý člen
Příspěvky: 324
Registrován: čtv 22 dub 2010 7:00
Bydliště: okr. HO
Dal: 325 poděkování
Dostal: 251 poděkování

Re: Léčba pijavicemi.

Příspěvek od jani »

http://www.pijavice-lekarska.cz/

Jaký je cíl webové prezentace?
Především si dává za úkol:
Věnovat stránky jen pijavici lékařské se zkušenostmi lidí, kteří terapii provádí i těch, co ji absolvovali.
Zvýšit zájem o hirudoterapii.
Potlačit negativní šíření informací o průběhu terapie.
Odborně informovat veřejnost o účincích látek na lidský organismus.
Sdružit terapeuty a vytvořit skupinu lidí, kteří potáhnou za jeden provaz.
Poskytnout seznam proškolených terapeutů.
Stát se silnějšmi před úřady a ministerstvy.
V neposlední řadě oficiálně hirudoterapii v ČR zlegalizovat.

Pijavice lékařská přisátá na pažiVěříme, že se nám naše snaha, poskytnout ucelený přehled o hirudoterapii, podaří. Získáte tak "pod jednou střechou" rady, které se hledají na internetu pod různými prezentacemi. Bohužel ne vždy se šíří jen pravdivé informace. A právě o těch pravdivých je tento webový projekt.
Terapeuté mají i několikaleté zkušenosti s pijavičkami. Vyřešili mnoho zdravotních problémů a rádi je předají Vám, čtenářům těchto stránek. Budeme Vás informovat i o těch případech, kdy výsledek nesplnil očekávání a vysvětlíme proč. Hirudoterapie se stále vyvíjí a nachází větší a větší zájem u lidí, kteří zkusí i tzv. „poslední možnost”.

Jak je to s legálností aplikace pijavice lékařské v sousedním Německu?
Přikládáme text ve wordu. Po přečtení zjistíte, že je Hirudo medicinalis schválené jako LÉČIVO. Proč jsme v Čechách "100 let za opicemi" nám bohužel kompetentní orgány nesdělily. Co myslíte? Můžeme to společnými silami změnit? Zarážející je, že jsme členy EU a jako tací bychom měli mít stejné podmínky. Jen ta česká legislativa pokulhává. Ale co není dnes, může být zítra. Text je ve slovenštině, neboť nám jej zaslala Slovenka studující veterinární obor v Německu a chce pracovat, po studiích, u nás. Zajímalo ji, jak je to s legálností aplikace pijavic v Čechách. Překlad: Použitie pijavice lekárskej v humánnej medicíne v Nemecku.doc.
Pokud Vás zajímají odborné studie, pak si můžete dále přečíst (v češtině):
Biebertal_Info_Evolucne vyspele a mimoradne ziznive.pdf (103719)
Biebertal_Info_Pijavka.pdf (104230)
Pilcher_Nature_2004_ Jak prisata.pdf (104102)
Překonejte vžitý odpor k pijavicím.
Opravdu není třeba se ničeho bát. Pijavičky jsou z certifikovaného chovu, zdravotně způsobilé k aplikaci na člověka. A věřte, jsou možná zdravější nežli my sami.
Kdyby lidská tělíčka v sobě měla přirozená antibiotika a další látky,
jako pijavice lékařská, mohli bychom si více užívat svého zdravíčka.
Pijavička přirozeně nepozná zdali je hostitelské zvíře (v běžné přírodě) nemocné. Přisaje se za účelem uspokojit svoji potřebu - "najíst se" na dalších cca 20 měsíců. Krev kterou nasaje může tedy být nakažená (myslím, že ani není absolutně zdravého zvířete). A co pijavička na to? Věřte, nevěřte přežije a žije si svých 20 let. Dokonalý systém propojení látek, krev vyčistí a "uzdraví" natolik, že prostě pijavička žije dál.
Je tedy logické, že látky z pijavice lékařské, vstříknou-li se díky ní do člověka, mohou pomoci k uzdravování i problémů o kterých zatím nevíme. Proto je dobré jít jednou za čas na tzv. detoxikační kúru. Nechat si do tělíčka vstříknout látky přímo z pijaviček (nejhodnotnější a nejefektivnější cesta cca 150 látek) s maximální účinností. Nezaručujeme absolutní zdraví, ale možnost chtít žít zdravěji je přeci člověku odjakživa přirozená. Nebo ne?
Seznámit Vás s profesionály.
V seznamu terapeutů jsou uvedeni ti odborníci, kteří mají s terapií pijavičkami na sobě samých nebo v rodině zkušenosti a nebo je teprve získávají. A mají zkušenosti i s poradenstvím samotným u svých klientů. V každém případě uvedeme jen ty terapeuty, kteří získali oficiální osvědčení k provádění hirudoterapie a souhlasí s uvedením na těchto stránkách i aktivním přístupem k propagaci a tvorbě stránek svými příspěvky.
Vkládat příspěvky bez komerčního využití
Tento webový projekt o hirudoterapii slouží pouze k informování veřejnosti o terapii pijavicí lékařskou. S možností vkládání nekomerčních příspěvků, dotazů a odpovědí. Pokud by nějaký příspěvek měl komerční charakter, například nabídka prodeje pijavic, bude co nejdříve z webových stránek odstraněn.
Těší se na Vás Vaše pijavičky. Rády Vám pomůžeme řešit zdravotní problémy.
Nejsme všemohoucí, neděláme zázraky, ale dobré výsledky již máme.
Upozornění
Je-li pacientovi indikována nemoc (choroba) s níž chce řešit svůj stav pomocí pijavice lékařské, je velmi důležitá konzultace s ošetřujícím lékařem. Nelze provádět terapii pijavicí lékařskou bez znalosti zdravotního stavu léčeného pacienta a znalosti naordinovaných léků lékařem. V případě, že lékař zakáže absolvovat terapii pijavicí lékařskou, má terapeut povinnost terapii neprovádět.
Chcete-li vložit na Vaše webové stránky html kod
tohoto webu, stačí zkopírovat text v rámečku a vložit na Váš web jako formát html. V případě výměnného odkazu, nám napište na mail. Předem děkujeme za spolupráci.
<p><a target="_self" href="http://www.pijavice-lekarska.cz/">www.p ... rska.cz</a> Pravda o pijavici lékařské a hirudoterapii.</p>

Takto se zobrazí html kod na Vašem webu:
http://www.pijavice-lekarska.cz Pravda o pijavici lékařské a hirudoterapii.


Více zde: http://www.pijavice-lekarska.cz/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: http://www.webnode.cz

Pijavica lekárska - kontraindikácie

Kedy sa nesmú použiť pijavice:

- pri poruche zrážanlivosti krvi - hemofília

- pri alergii na látku hirudín a lebo histamín

- poruchy imunitného systému - Existujúca imunosupresia

- v tehotenstve

- pri používaní liekov s obsahom olova

- pri liekoch na riedenie krvi

- pri hroziacom anafilaptickom šoku - alergia na uštipnutie hmyzom

- tepnová nedostatočnosť - posttrombotický syndróm

- ťažká chudokrvnosť - anémia

- vysoké štádia cukrovky

- pri poruchách hojenia sa rán

Nesmú sa používať u novorodencov a malých detí!

Pijavice nesmú byť nikdy použité na druhom pacientovi!

U každého pacienta môžu byť rôzne reakcie na terapiu. U niektorých pacientov sa môže vyskytnúť po terapii nadmerná únava, alebo naopak zvýšená aktivita.

- lokálna reakcia, ktorá sa vyskytuje skoro pri každom použití pijavice je začervenanie na mieste uhryznutia a môže byť sprevádzané aj svrbením. Toto začervenanie a svrbenie je neškodné. Po terapii je červené miesto zakázané škriabať, pretože je veľké riziko vzniku sekundárnej infekcie rany.

- Vzácnymi vedľajšími účinkami sú veľmi silné a predĺžené krvácanie t.j. viac ako 24 hodín, alergie, infekcia rany a ťažko hojaca sa rana.

Každý človek je do určitej miery alergický na látku histamín, avšak niekto menej, niekto viac. V prípade, ak sa prejaví silná alergická reakcia (napr. opuchne celá končatina, vystúpi vysoká teplota), je potrebné terapiu vysadiť a vyhľadať lekára.

Je verejne známe, že pijavička, má v sebe symbiotickú baktériu Aeromonas hydrophila. Nieje to len prirodzená súčasť zažívacieho traktu, je to jediný mikroorganizmus prežijúci v zažívacom trakte pijavice. V skutočnosti je nutná pre vývoj a účel pijavice.

Aeromonas hydrophila - bežne sa vo vode nevyskytuje, spravidla to nieje organizmus ktorý by bol schopný vyvolať ochorenie. Tak ako aj iné druhy Aeromonas hydrophila vyvolajú v tele ochorenie len výnimočne. Najlepšie potlačí ochorenie Neomycin, potom Tetracyklin, Florfenicol voči Ampicilinom je rezistentná. Treba lekára informovať o používaní pijavice. Terapia pijavičkou sa pre pacienta nestáva kontraindikáciou, zväčša ide len o náhodnú súhru viacerých faktorov, hlavne v súvislosti s tepnovou nedostatočnosťou.

Relatívne kontraindikácie

- kojaca matka

- ľahká chudokrvnosť

- silné vytváranie jaziev

- terapia s eso (Acetylsalicylsaure)

Terapia sa môže vykonávať len na dobre prekrvenej koži. Keď je koža veľmi bledá, namodravá, studená, endematózna - zamorená - je pijavička na týchto miestach nevhodná. Pijavica je teda nevhodná na priame miesto arteriálnej obštrukčnej choroby a blízko gangrény. Hranica zdravej oblasti nesmie byť prekročená. Pijavica je vhodná pri liečbe vredov a Thrombophlebitid, avšak je chybou dať pijavičku na hojaci sa vred a na priami okraj Ulcus cruris . Dr.med Ingo Wilhelm Müller (2000)

Vedľajšie účinky počas terapie pijavicou lekárskou:

Stopa po prisatí

Normálne zahojenie nastane v priebehu pár týždňov, bez jazvy. U starších ľudí a ľudí s náchylnosťou na tvorbu jaziev, môže na mieste prisatia zastať mala jazvička. Veľmi malá zosvetlená bobka je normálna.

Krvné podliatiny

Okolo ranky sa môže vyskytnúť krvavá podliatina, ktorá sa v priebehu pár dni úplne rozpustí.

Sčervenanie, svrbenie, nepríjemná reakcia

Po cca 1 až 48 hodinách po prisatí - môže dojsť k miernemu opuchu spojené s miernym svrbením, porovnateľným s uštipnutím komára. Je to spôsobené prirodzenou reakciou na histamín. Ranka sa nesmie škrabať, môže vzniknúť infekcia, môže sa ochladiť a potierať s tea tre alebo krémami proti uštipnutiu komárom.

Dočasná slabosť

Po odobratí krvi môže nastať prirodzená reakcia na stratu kry - únava, je nutné oddychovať a zvýšiť príjem tekutín.

Zriedkavé vedľajšie účinky:

Infekcia rany

Všetky známe prípady infekčnej nákazy boli v súvislosti s baktériou Aeromonas hydrofyli a nakazenou vodou, ako nositeľ nákazy. Preto je nutné pijavičkam meniť vodu každý deň. Liečba antibiotikami bola vždy úspešná a rýchla. Infekcia nastala vždy pri oslabenom imunitnom systéme, preto sa pijavičky nesmú dávať ľuďom s oslabeným imunitným systémom.

Pri dodržaní nasledujúcich opatrení nehrozí žiadne riziko nakazenia rany

- nedávať pijavičku pacientom s oslabenou imunitou

- rešpektovať kontraindikácie

- pijavičku pred použitím opláchnuť a na 30 minút vložiť do čistej vody

- najlepšie je použiť pijavičku len raz

- pijavičku dávať len na prekrvenú kožu

- krvácanie po odsatí je dôležitou súčasťou a je zároveň dezinfekčným prostriedkom, preto

netreba zbytočne krvácanie zastavovať

Alergické reakcie

Lokálna alergická reakcia je prirodzená, pri veľkých rozmeroch svedčí a alergii na niektorú bioaktívnu zložku.

Veľmi dlhé dodatočné krvácanie

Sa vyskytuje pri kŕčových žilách , krvných podliatinách, priamo na žile, pri liekoch na riedenie krvi, pri ochorení pečene a obličiek, vtedy sa cez ranu previaže obväz a krvácanie ustane.


Kov
Zasloužilý člen
Příspěvky: 436
Registrován: pát 24 led 2014 17:45
Bydliště: Zlín
Dal: 90 poděkování
Dostal: 194 poděkování

Re: Léčba pijavicemi.

Příspěvek od Kov »

Píšou, že je hirudin z pijavic účinnější než heparin. Zajímalo by mě, co by se stalo při úrazu s vnitřním či vnějším krvácením krátce po aplikaci pijavice. Třeba cestou domů autem.
Druhá věc co se mi tam nezdá je to načnutí křečové žíly. Vidím jak se mi na nohách špatně hojí kdejaký škrábaneček a nechat si udělat díru přímo do křečáků...? Na tohle bych musel sehnat více osobních zkušeností lidí co to už podstoupili.


Uživatelský avatar
A(&F)
Zasloužilý člen
Příspěvky: 4354
Registrován: sob 07 říj 2006 17:14
Bydliště: Severní čechy
Dal: 1362 poděkování
Dostal: 1195 poděkování

Re: Léčba pijavicemi.

Příspěvek od A(&F) »

... část toho, co dalšího se při léčbě pijavkami děje v těle je i ve http://upramene.cz/forum/viewtopic.php?p=130142#p130142 ...

... :bye: ... Anri ...


Někdo má z vlastních mindráků těžký dilema, ... já však ne (neb na to mám Ilema :evil: ) ...... (by Anri, reakce na ilemův podpis :) ) ...

... mmch, d-Ilemku, fakt už raději nikdy více nepoužívej cizích slov (když neznáš jejich skutečný význam) ... :P
Panzdravi
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: pát 13 lis 2020 10:47
Dostal: 1 poděkování

Re: Léčba pijavicemi.

Příspěvek od Panzdravi »

Na web jsme dali dohromady souhrn užitečných informací, pro někoho kdo zvažuje vyzkoušet pijavice - vše najde v článku pijavice lékařská na webu panzdravi.cz :)
Naposledy upravil(a) Panzdravi dne pát 13 lis 2020 10:52, celkem upraveno 1 x.


Elena
Nový člen
Příspěvky: 1
Registrován: úte 12 říj 2021 12:36
Dostal: 3 poděkování

Re: Léčba pijavicemi.

Příspěvek od Elena »

Já zrovna podstupuji léčbu pijavicemi. Už mám za sebou 4 sezení a za tu dobu 24 ks pijavic. Poprvé to bylo hrozné. Nečekala jsem kolik krve poteče po sundání pijavice. Po 4 sezení se tato doba krvácení zkracuje. Rána se zaceluje už po pár hodinách. Druhý den vždy mám místo oteklé někdy i podlitina. Do týdne vše mizí. Jednou mi trefila pijavice žílu. Potom se dostavil pocit ohromného přívalu energie. Zatím čekám co bude až prodělám celou očistnou kůru krve. Jestli se můj zdravotní stav zlepší. Všude na netu je jen odborně psáno co pijavice umí, ale nikde není k nalezení zkušenost lidí, proto jsem napsala zatím své poznatky ve třetině své kůry. Pokud máte osobní zkušenosti napište je sem také ;-)


Odpovědět

Zpět na „Zdraví“