Meditace

Léčebné postupy.
Odpovědět
Markus
Nový člen
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 13 zář 2007 6:16
Bydliště: Brno

Meditace

Příspěvek od Markus »

vlákno čisté - poo.

Meditace je cesta ke zdraví ale také k vyšším hodnotám.
Na internetu lze najít obrovské množství informací a společností, které znají zaručený recept na pravdu.

Ze zkušenosti můžu poradit jednoduchý klíč jak najít to pravé.

Ten klíč lze aplikovat i na jiné věci, například na volnou energii a všechny kdo se jí zabývají.

Klíč :
"Pravda je zadarmo lež je za peníze"

Potvrdilo se mi to mnohotisíckrát.

V dalších článcích se pokusím popsat vlastní zkušenosti s meditací a také info kde zcela zdarma na kurz choditi.

Markus


Má-li se změnit svět, musí se změnit myšlení ...
Markus
Nový člen
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 13 zář 2007 6:16
Bydliště: Brno

Meditace II

Příspěvek od Markus »

Stav meditace je stav bezmyšlekového vědomí.
Není jednoduché zastavit proud myšlenek. Návod sice zí jako by to bylo snadné ale ze zkušenosti ... není.
Stav svědka _ pro postup do bezmyšlenkového vědomí je potřeba zaujmout stav svědka. Myšlenky jen pozorovat, nechat je plynout. Mělo by to být beze snahy zastavit je nebo je ovlivnit. Prostě jen pozorovat.

Racionální pohled na svět zatěmňuje jeho vlastní podstatu. Jsme stvořeni z energie nebo energií se kterou ztrácíme kontakt. Znovu nalezením spojení s touto energií se může mnoho vyřešit.
Všepronikající síla je ví všechno spojením s ní můžeme z těchto vědomostí čerpat.

Na těchto stránkách http://www.sahadzajoga.info je popis základní meditace - realizační meditace.


Má-li se změnit svět, musí se změnit myšlení ...
reikimistr
Nový člen
Příspěvky: 23
Registrován: stř 20 srp 2008 21:46

Re: Meditace

Příspěvek od reikimistr »

Hezký den,
dovolím si lehce oponovat - zdarma předával duchovní nauky pouze Ježíš, který k tomu měl dobrý důvod, jinak všude a ve všech kulturách byly vysoké duchovní zasvěcení předávány za úplatu, či protislužbu. Princip je ten, že "co je zdarma - to nemá valnou hodnotu" (v očích a mysli příjemce). Jen pro ilustraci - vedl jsem kurzy meditace zdarma a pokaždé někdo chyběl. Když jsem kurz zpoplatnil, účast byla vždy plná.
A tady je zdarma ode mne - jak to vidím s meditací já:

"Meditace je nejúčinnější, nejrychlejší a nejčistší metoda, vedoucí k poznání sebe sama, rozvinutí všech skrytých možností a schopností těla, duše i ducha,ale zejména k dosažení nejvyššího poznání - absolutní Pravdy - přímým zážitkem ve svém vědomí - vyjádřitelným větou - JÁ JSEM, KTERÝ JSEM.

Meditací existuje celá řada. Každá má svoji vlastní, specifickou sféru vlivu na meditujícího člověka, jeho tělo, psychiku, vědomí. Z principu rozeznáváme dvě základní skupiny meditací a to DYNAMICKÉ a STATICKÉ.

Při dynamických meditacích se pohybuje tělo meditujícího určitým přesným, daným způsobem, což vede k fixaci mysli na tento pohyb a tedy k jejímu následnému zklidnění, až pozastavení. Výsledným efektem dynamické meditace je vždy energetické pročištění fyzického těla, ale i vyšších energetických těl a končí zpravidla vždy jistým druhem extáze, tedy velmi silného prožitku.

Při statických meditacích je naopak tělo v naprostém klidu, nejlépe v některé z jógických meditačních pozic a to, co se v tomto případě "pohybuje", nebo lépe řečeno to, co vytváří určitou "akci", je mysl. Meditující se snaží co nejvíce odpoutat svoji pozornost od svého těla, a naopak koncentruje pozornost do své mysli, což opět vede nejdříve ke zklidnění a zpomalení nepřetržitého toku mysli, až k jejímu pozastavení, či dokonce zastavení (k tomu slouží opět celá řada více, či méně účinných meditačních technik). Udrží-li v takovém případě meditující naprosto pevnou a přesnou koncentraci (což prakticky znamená, že nedopustí své usnutí, neboť rozhraní mezi nejhlubší meditací a spánkem je velmi tenké a je často přirovnáváno k chůzi po napnutém laně), rozplyne se v jeho prožívání pocit oddělené, ohraničené bytosti, a on zažije ve svém vědomí Jednotu, přičemž zažívá pouze tuto Jednotu, a tedy JE pouze touto jednotou, mimo čas a prostor, zažívá se jako čisté (prázdné) uvědomování si své čisté (prázdné) existence, naplněné nekonečným mírem, neboť nepřítomné jakýchkoli tužeb, či emocí, když tu není nikdo, kdo by je prožíval. Je jen Jednota, ve svých třech aspektech - Existenci - Vědomí - Věčném míru. Tento stav vědomí se v různých částech světa a v různých filozofiích nazývá zdánlivě odlišně, vždy však označuje tento nejvyšší stav vědomí - poznání - vyjádřitelný pouze holou větou - "JÁ JSEM". Pro tento stav vědomí tedy existují různé názvy : Nirvána, Tao, Sahadža nirvikalpa samádhi, Království nebeské, Absolutno, Jednota, a mnoho dalších, méně známých. Tyto všechny názvy však spojuje rovnítko a ony vyjadřují naprosto vždy tutéž nejvyšší existenci - vědomí , která je sama v sobě dokonalá (absolutní) , je podstatou, příčinou i udržovatelem všech projevených vesmírů, je podstatou a tedy přítomna i v té nejmenší částici hmoty. (Odtud pramení tvrzení, že Bůh (Absolutno) je všudypřítomný.) Je tedy přítomný i v každé bytosti a v každé lidské bytosti, a konečným a nejvyšším cílem člověka je uvědomění si této své pravé podstaty a tedy jsoucnosti svým vlastním, přímým zážitkem JÁ JSEM, KTERÝ JSEM.


S pozdravem Reiki mistr
[http://www.reiki-mistr.cz][/url]


Anonymní

re :meditace

Příspěvek od Anonymní »

Hlavně nezaměnit 2.arupadžánu /sféru nekonečného Vědomí/za "TO"...už se seknul leckdo....
A to byly nějaký borci,dost mistrů Zenu tady končí-kdysi mi jeden takový džnánajogín vyťukával těknutí pozornosti na opěradlo židle.Byl zcela jasnovidný a ve stavu 2.arupadžány žil léta trvale..
"To" není vědomí,dokonce ani kladné bytí z běžného hlediska.Pouhá
koncentrace a meditace na vstup do "Toho" nestačí,stále zůstáváme v rovině "projevu"."To" je mimo rovinu projevu...,poznání "Toho" nelze nijak "dosáhnout".."To" se manifestuje samo,ale je to pro pokročilé, zbytečný řeči na začátku...
Hledání není za peníze...,kšefty NewAge s "Pravdou" jsou nemorální..
Žvanění o Pravdě kam se podíváš ale kdo ji opravdu zažil-na prstech ruky spočítáš.......
Kio-saku mistrů Zenu na Vás pacholci...


Anonymní

re:meditace

Příspěvek od Anonymní »

Kio-saku pro ty co neznají je hůl používaná v Zenu na "povzbuzení ducha"..
A pořádně přitlačit, jak rabi z Nazareta v chrámě,když vymítal prodavače
z "domu Božího".


Anonymní

re:meditace

Příspěvek od Anonymní »

Pro "Mistra reiki"-co nazývali nebo označovali křesťanští mystici a gnostici
slovem Pneuma a proč právě toto slovo....


Anonymní

re:meditace

Příspěvek od Anonymní »

pořekadlo:
"Pro toho, kdo znal jen rybník na návsi snadno jezero na první pohled vypadá jak oceán-podobá se to, ale ta chuť je zcela jiná.....".


morse59
Starší člen
Příspěvky: 157
Registrován: čtv 22 úno 2007 19:32
Bydliště: hradec králové
Dostal: 5 poděkování

re.meditace

Příspěvek od morse59 »

Zdravím Vás všechny. Jen bych chtěl podotknout z vlastní zkušenosti.
Přes "pneuma" které samo o sobě zklidní tím pozorováním stran ze začátku,už potom jenom JÁ. Ani doplňujíci otázky kdo jsem a co jsem nejsou už potřeba .Tím JÁ jdu přímo přes ego a tím ho zastavuji v zezrcadlování. Už potom ani nejsou různé vysoké a rozlehlé prostory plné barev a jiné "prskavky". Ale chce to nezkoušet.ale jít za tím důsledně. Až potom přichází odměna,ale ta už Tě nezajímá už totíž jen seš a seš v tom nejpřirozenějším co snad existuje. Rozepsal jsem se proto ,protože kolem sebe neustále cítím divné tlaky a tendence ,které se mi vůbec nelíbí.
Svět jako celek se zakaluje a jakoby zhušťuje. Lidé jsou stále tlačeni někam kde je to nepřirozeně stresující a málokdo s tím chce něco dělat. Přitom stačí začít u sebe sama a po nějakém čase úměrném snažení se člově nestačí divit,jak se mu mění hodnoty a nahlížení na všechno kolem.
Mějte se Všichni hezky a buďte bdělí. Ahoj


reikimistr
Nový člen
Příspěvky: 23
Registrován: stř 20 srp 2008 21:46

Re: re:meditace

Příspěvek od reikimistr »

Anonymní píše:Pro "Mistra reiki"-co nazývali nebo označovali křesťanští mystici a gnostici
slovem Pneuma a proč právě toto slovo....
Odpověď:
Pneuma = duchovní podstata každé lidské bytosti, ale i celého Univerza.
Reiki mistr


pepo.bn
Zasloužilý člen
Příspěvky: 611
Registrován: úte 17 črc 2007 23:02
Bydliště: Slovensko

Příspěvek od pepo.bn »

Páni , zdravím Vás . Predtým než som sa začal vážne zaujímať a zaoberať s ESP , tak som sa i ja isú dobu venoval meditácijí . Postupom času som sa prepracoval až k jednému velmi ,,jednoduchému'' pravidlu ,,TAM , GDE ZAČÍNAJÚ SLOVÁ (aj v duchu) , TAM KONČÍ MEDITÁCIA'' alebo ináč povedané ,,Meditáciou je stav , kedy sa stávajú podstatními len tie medzeri medzi slovami a nie tie slová ktoré sú vo vete''. PePo


Nič nie je nemožné , stačí len chcieť a vedieť ako na to !
Anonymní

re :meditace

Příspěvek od Anonymní »

Morse59-zdravím-ano- ano žádné tajnosti a zasvěcení n-tého stupně pro platící účastníky kurzů,s výslednou "certifikací",kterou si slavnostně zavěsí na zeď pro obdiv stejně povrchních pozistů,komerční komedie? ve skutečnosti až znesvěcení ,exhibování před tváří "..."/Bezprostředně Přítomného/
Riši z Hory Svatého Ohně mluvil jasně a přímo,konec konců
ani v Čechách za Prahou nevybírali žádné poplatky u plůtku na chatu.
A peníze byly tím posledním myslitelným důvodem,proč by se ta prostá dvířka v 8O.letech trpělivým a upřímným a vytrvalým otevřela.
Pozvali vás dál pro vaši opravdovost a čistotu úmyslu, jinak bylo zavřeno...
Pro Morse59-Daharavidia-měl jste tuhle stať někdy v ruce?



Mistr reiki-kdo ze zkušenosti poznal obsah slova "Pneuma"/Vy to patrně dle Vašeho vysvětlení nejste- Morse59 ano/ N e p r o d á v á d u c h o v n o -ví a bezprostředně z a ž í v á, že každou vteřinu dostává zadarmo, ví za koho kope,je vědomě žoldákem bezejmenného Krále.Krále který má velmi prostý šat. A tak zadarmo rozdává všem těm, kdo mu osudem vstoupí do cesty podle zralosti ducha,ne podle peněženky.
Duchovnost za peníze je jiná forma prostituce ...
Po křesťansku-Zasvěcení Ducha Svatého obdrží kdo dospěl, ne kdo zaplatil...
Pro obchod je běžných příležitostí habaděj, tak proč i sem tahat to
kšeftování.,Kurzy účetnictví platit-proč ne.co je císařovo císaři.Co je Božího dejte Bohu shrnul rabi z Nazaretu-/a vzal na směnárníky v chrámu bič.../.


morse59
Starší člen
Příspěvky: 157
Registrován: čtv 22 úno 2007 19:32
Bydliště: hradec králové
Dostal: 5 poděkování

meditace

Příspěvek od morse59 »

zdravím Vás všechny. Pro Pepo bn -Podle mého máš pravdu,ale to jsou jenom začátky když medituješ mezi slovy tak si jen tak lechtáš ego a pokoušíš ho. Když však tě přestane tato hra bavit,tak se najednou jako zázrakem přehoupneš jinam a když na to nejsi připravený tak tě to zaskočí a sám sebe zase vykopneš ven.Takže začínáš znovu a znovu a ani si neuvědomuješ,jak tě to mnění,ale lidé kolem tebe to pozorují a dost se tomu diví,cose to jen s teboudějě. A potom se vždy najde nějaký asůr,který se tě nějak pokusí převrátit.No někdy je to boj,ale stojíto za to!!! Pro pama anonymního - neznám tento spis ,ale podobenství bylo napsáno ve Védách spoustu. Připomíná mi to hovory ze svaté hory Arunačály. Ala jak už jsem tu jednou napsal,největší ctnosti¨í jest TICHO.
A pro mistrareiky Já vím co je zprostředkovaná energie,ale domnívám se že činíte,nebo konáte trochu jiným způsobem,než jak se prezentuje třeba Zen,nebo Budhizmus, Váš způsob si myslím je více jakoby západnější a přímočařejší. Ale na tom přeci vůbec nesejde,hlavní je cíl a ten musí mít každý ne v hlavě a ohlávce přísného rozumu ,ale v srdci a hlavně s citem. Ahoj a mějte se všichni dobře. Morse59


reikimistr
Nový člen
Příspěvky: 23
Registrován: stř 20 srp 2008 21:46

Re: re :meditace

Příspěvek od reikimistr »

Anonymní píše:Morse59-zdravím-ano- ano žádné tajnosti a zasvěcení n-tého stupně pro platící účastníky kurzů,s výslednou "certifikací",kterou si slavnostně zavěsí na zeď pro obdiv stejně povrchních pozistů,komerční komedie? ve skutečnosti až znesvěcení ,exhibování před tváří "..."/Bezprostředně Přítomného/
Riši z Hory Svatého Ohně mluvil jasně a přímo,konec konců
ani v Čechách za Prahou nevybírali žádné poplatky u plůtku na chatu.
A peníze byly tím posledním myslitelným důvodem,proč by se ta prostá dvířka v 8O.letech trpělivým a upřímným a vytrvalým otevřela.
Pozvali vás dál pro vaši opravdovost a čistotu úmyslu, jinak bylo zavřeno...
Pro Morse59-Daharavidia-měl jste tuhle stať někdy v ruce?



Mistr reiki-kdo ze zkušenosti poznal obsah slova "Pneuma"/Vy to patrně dle Vašeho vysvětlení nejste- Morse59 ano/ N e p r o d á v á d u c h o v n o -ví a bezprostředně z a ž í v á, že každou vteřinu dostává zadarmo, ví za koho kope,je vědomě žoldákem bezejmenného Krále.Krále který má velmi prostý šat. A tak zadarmo rozdává všem těm, kdo mu osudem vstoupí do cesty podle zralosti ducha,ne podle peněženky.
Duchovnost za peníze je jiná forma prostituce ...
Po křesťansku-Zasvěcení Ducha Svatého obdrží kdo dospěl, ne kdo zaplatil...
Pro obchod je běžných příležitostí habaděj, tak proč i sem tahat to
kšeftování.,Kurzy účetnictví platit-proč ne.co je císařovo císaři.Co je Božího dejte Bohu shrnul rabi z Nazaretu-/a vzal na směnárníky v chrámu bič.../.
Odpověď pro ANONYMA:
Ano, to jsou pravdivé citace, které jste si přečetl v "knize knih".Je dobře, že čtete duchovní díla. Také jste se mohl dočíst, že "litera zabíjí, ale Slovo oživuje", proč tedy tolik patetických citací? Vy jste se stručně zeptal - já jsem Vám stručně odpověděl. Myslíte si, že k vyjádření Pravdy je zapotřebí tolik slov? Možná jen pro toho, kdo ji stále ještě nenašel. Také jste se mohl dočíst: "Vidíš třísku v mém oku, ale nevidíš trám ve svém". A přitom Vám zjevně uniklo to nejdůležitější - a to je LÁSKA ! Z vašeho projevu čiší spíše nenávist, zřejmě byste nejraději někoho "bičoval", nebo "kamenoval", stejně jako dav jiných anonymů si to chtěl kdysi "vyřídit" s Magdalénou. A Milovaný jim tenkrát řekl:" Kdo je bez viny - ať první hodí. . ." Nuže, pane, který skrýváte svoji identitu, vezměte si ten svůj bič, či uchopte kámen, dosáhl-li jste nejvyššího Poznání a jste-li tedy "bez viny". Já to unesu. Hlavně, abyste se s tím jednou dokázal srovnat Vy sám. Já Vás nesoudím. To, že máte jiný názor než já, ještě neznamená, že musíme být nepřátelé. A tak znou opakuji - všude, ve všech kulturách všech věků se za duchovní vedení, či zasvěcení platilo penězi, statky, či službou. Mnohdy to byly značné částky, které někdy představovaly celoživotní rodinné úspory. To dnes přece nikdo nechce? Měl byste pane vědět, že celé Univerzum je založeno na neustálé výměně energií. Peníze jsou zese jen určitým vyjádřením energie, kterou člověk musí vynaložit, aby je získal. Když tedy věnuji někomu svůj čas a svojí energii, je naprosto přirozená náhrada této energie . Ony totiž peníze, stejně jako celý svět, nejsou ani špatné, ani dobré - záleží na Vás - jak je chcete vidět. Jestli někdo něco chce dělat zdarma, je to jeho věc a většinou též nedostatek úcty sama k sobě. A věřte mi, že když někdo něco dostane zcela zdarma, opravdu si toho příliš neváží (odtud pořekadlo - lehce nabyl - lehce pozbyl). Nakonec i já sám jsem za většinu svých zasvěcení musel zaplatit a věřte mi, že jsem vždy zaplatil rád, neboť jsem po nich nesmírně toužil a peníze proti tomu nehrály vůbec žádnou roli. A když jste vzpomenul velkého mudrce z Árunačály, od jeho přímého následovníka v posloupnosti Mistrů jsem též obdržel zasvěcení a též za peníze. Zaplatil jsem rád a dal bych mnohonásobně víc, kdyby bylo potřeba, neboť veliký přínos zsvěcení se v podstatě ani penězi vyjádřit nedá a jsou to ve srovnání s ním jen symbolické částky. Co říct závěrem? "Ať láska zvítězí nad slovíčkařením, sofistikou a nenávistí!
Reiki mistr Josef Málek


Anonymní

re:meditace

Příspěvek od Anonymní »

Zbývá jen říci, který "Mistr v posloupnosti Vás zasvětil",to bude
na závěr PRO DOKRESLENÍ OBRAZU,NEVÍM NIC O TOM, ŽE BY SE NA ARUNAČALE PLATILO ZA ŽIVOTA RIŠIHO....
MĚ OSOBNĚ VYNECHTE-CHODIL JSEM K E.T. +M.T. DO KUCHYNĚ A
K J.V. DO OBÝVÁKU.....,"ZASVĚTIT" NEPOTŘEBUJI....


Anonymní

re:meditace

Příspěvek od Anonymní »

Pane Málek-pro ujasnění-mě osobně vůbec nejde o peníze ale o fakt,
že si lze dnes u různých pochybných "duchovních skupin" "KOUPIT ZASVĚCENÍ".
Za pár kaček libo moudrost vesmíru? V tom bude ta zvrhlost dnešní doby..
Ne morální profil uchazeče,vnitřní zralost ale pár korunek na složence je hledisko...
Jinak Vaší užitečné "reiki"práci zdar..
V opravdové meditaci jsou hlediska bohužel opravdu jiná...
Učte jen co opravdu znáte....


Odpovědět

Zpět na „Léčba těla i ducha“