Rezonance

Souhrn všeobecných informací nejen pro "Vodíkáře".
Odpovědět
Novák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 407
Registrován: ned 20 srp 2006 15:33
Bydliště: Praha
Dostal: 2 poděkování

Jans

Příspěvek od Novák »

Máš tam všude strašně moc vody,tak se opravdu nehneš z místa.Pokud použiješ obyčejnou kohoutí vodu,tak ta je asi z 50ti % nasycený roztok /pozor,nepopleť nasycený roztok s roztokem/ a pokud půjdeš do destilky,tak ta si zase bude "krást" ionty odkudkoliv.Stejně skončíš na nějakém kompromisu.


Jans
Stálý člen
Příspěvky: 64
Registrován: sob 11 říj 2008 21:28

re:moc vody

Příspěvek od Jans »

ano uvažuju o nějaké těsnější,hranaté nádobě (tak akorát).Toto je jen pokusná nádoba s vodou z vodovodu.S tou rezonancí jsem asi někde mimo,nemůžu dosáhnout svitu doutnavky,asi jsem jenom na nějaké harmonické (nejmenší proud který jsem schopen nastavit),počítám že desky s rozměry 10x7cm mají malou kapacitu a kmitočet by asi měl být vysoký.Pokud funguje applet z http://www.ngsir.netfirms.com/englishhtm/RLC.htm správně,tak při zachování kmitočtu,a změně (snížení kapacity a zvýšení indukčnosti),a samozřejmě doladěním protipólu, nikdy nedosáhnu tak vysoké napětí jako v jednom jediném případě ,že to je tak jak to má být. Kondíky mám už od 330pF u těch 555-tek ,abych zvýšil kmitočet a nic.Když místo desek napojím asi 40cm délky,kolem 2,5cm průměru CU trubky v sobě,ale ne ve vodě, jako kondík,tak dosáhnu svitu a všechno jen pěkně bzučí a píská.V létě to snad bude dobré na komáry. :D


Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: re:moc vody

Příspěvek od Ilem »

Jans píše:že desky s rozměry 10x7cm mají malou kapacitu a kmitočet by asi měl být vysoký.
Kapacitu spočítáš z relativní permitivity vody (80), plochy a vzdálenosti elektrod. Změřit se dá velmi těžko. Na videu je vidět víc elektrod, ale nevím, jak jsou zapojené (jestli jsou nějaké bez napětí,...) To všechno musíš započítat. Pokud píšeš o obvodu Iv, nekmitá na rezonanční frekvenci molekuly vody (jak se tu rádo píše, a nikomu se to zde prokazatelně nepovedlo), ale na rezonanční frekvenci celého obvodu, což je hlavně kapacita elektrod a indukčnost cívky.
Ono s tou vodou je to složitější. Na začátku pulzu se chová jako čistá kapacita, ale zhruba po 50 ns (podle konkretní vody, když voda vytvoří dvojvrstvy) se začne částečně chovat jako indukčnost. Proto je s ní těžká práce.
Novák má pravdu, že je potřeba co nejmíň "parazitní vody". Ale on taky začínal v kýbli. ;)


"Dum spiro spero"
Ciceron
Novák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 407
Registrován: ned 20 srp 2006 15:33
Bydliště: Praha
Dostal: 2 poděkování

Kýbl

Příspěvek od Novák »

Hele Ileme,nezapomeň na ty časy,kdy jste mi ten kýbl záviděli./protože vy jste měli veliký kulový/.
,
Jans,Ivanův obvod na bipolární vyvíječ nepoužívej.Je konstruován na trubkový a pokud můžeš napoj si na něj dva osciloskopy.Jeden na FET a druhý na vyvíječ a pozoruj,co se děje v okolí,tedy elektroskopem a nebo aspoň kyvadlem.Až to uděláš a na něco zásadního přijdeš,tak pošli SZ.


Uživatelský avatar
Ilem
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3119
Registrován: pon 25 zář 2006 20:52
Bydliště: Hradec Králové
Dal: 71 poděkování
Dostal: 349 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Kýbl

Příspěvek od Ilem »

Novák píše:Hele Ileme,nezapomeň na ty časy,kdy jste mi ten kýbl záviděli./protože vy jste měli veliký kulový/.
Neboj, nezapomínám :D :D :D


"Dum spiro spero"
Ciceron
Jans
Stálý člen
Příspěvky: 64
Registrován: sob 11 říj 2008 21:28

bipolár

Příspěvek od Jans »

Pokud je bipolární uspořádaní s nezapojenýma deskama,tak to nemám.Desky jsou zapojeny paralelně,jako 2 hřebeny do sebe.Nevím jestli by to nemělo být zapojeno raději do série +-+- atd.,proud by mohl být tím pádem menší s větším napětím.A nebo uspořádat něco jako trubku,s tím že by bylo -+- -+- atd,že ta plusová by byla jakoby obalena mínusovou z obou stran (jako trubka).Testy provádím pokud je mamina v práci,takže až přes týden.Ivanův obvod to taky není,je to ala Ravi,2x555.Mayer s tím trafem mi jaksi nejede.Po ponoření desek do vody je napětí v tahu.To trafo mi připomíná trafo VN z televize,je tam taky dioda.Vybudit Vn trafo vyžaduje taky nějaký proud,určitě to není jako je u Mayera nějaké mA.Koukal sem na videoa kde má zapojen vývod z altíku,vypadá to na vyvíječ,ale přes generátor asi ne,takže patrně proud z tohoto altíku není započítán do odběru.A proud z toho generátoru 0,5A je snad pouze na vybuzení tranzistoru,který je patrně na základně vyvíječe.


Uživatelský avatar
wolf234
Starší člen
Příspěvky: 158
Registrován: sob 18 říj 2008 12:47
Bydliště: u pajkovačky
Dostal: 9 poděkování

kybel pre jeansa

Příspěvek od wolf234 »

mnozstvo vody vo vyvyjaci bi si mal zmensit a tu indukcnost prisposobit tak aby sa ti tlejivka rosvietila na minimalnej frekvencii tj 10-20hz diody jak pise Ilem nez nastane vytvorenie dvojvrstvy ale hlavne zvysit napetie aneuzemnovat namiesto irf 740 daj ir1060 10A 600v
Naposledy upravil(a) wolf234 dne pon 02 bře 2009 17:32, celkem upraveno 2 x.


Novák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 407
Registrován: ned 20 srp 2006 15:33
Bydliště: Praha
Dostal: 2 poděkování

Jans

Příspěvek od Novák »

Wolf ti trochu napověděl,takže elektronika tvoří jednu frekvenci,vyvíječ si osciluje na "své" frekvenci a okolní prostředí také na své frekvenci.Hlavně to změr a ničemu se pak nediv.


Jans
Stálý člen
Příspěvky: 64
Registrován: sob 11 říj 2008 21:28

to wolf

Příspěvek od Jans »

Nějak nechápu pojem "tj 10-20hz diody jak pise Ilem" a "namiesto irf 740 daj ir1060".Má být kmitočet nastaven na 10-20Hz? co ta dioda? Tranzistor mám IRFP460 (500V,20A),to ir1060 sem nikde nenašel.


Akord
Zasloužilý člen
Příspěvky: 3133
Registrován: stř 24 led 2007 0:52
Dal: 5 poděkování
Dostal: 28 poděkování

Příspěvek od Akord »

Já bych použil síťové trafo pro blbé malé halogenové žárovky 12V aspoň 80W. Beze srandy. Podle mne je to fajn a nenáročné rešení a rozhodne by to melo s tím jít udelat. Už jsem to jednou napsal, ale nevím, zda to nekdo zkusil. Dá to všechno, co treba včetne výkonu. VN televizní trafo je podle mne horší na tento účel než indučka, kdysi dávno jsem to zkoušel porovnávat na zapalování pro motorku, tak o tom cosi vím.


Novák
Zasloužilý člen
Příspěvky: 407
Registrován: ned 20 srp 2006 15:33
Bydliště: Praha
Dostal: 2 poděkování

Jans

Příspěvek od Novák »

Začni si klást logické otázky a začni třeba tím,co to tam vlastně rezonuje?Je to voda,atomy vodíku a nebo kyslíku a nebo to jsou elektrody?Asi ti to nebude dlouho trvat a dojde ti,že rezonance je hovadina a fata morgána pro snílky.Pulzní rozklad je o něčem úplně jiném a nikdy ho nespojuj s klasickou elektrolýzou.Pulzním rozkladem vyrábíš plyn "vodíkového typu".Namaluj si na papír ty vzorce a koukej na ně,dokud se žárovka nerozsvítí. :bhead:


vk

Příspěvek od vk »

Ahoj,

kdysi jsem zkokusel nasledující..
ruzne elektrody ruzné napaječe. (kovy, nadoby , tvary..

nej výsledky jsem měl při 16ti nerezových elektrodách a normální vodou.
vse napajené silným 15v zdrojem odběr byl 14A,

Plynu to delalo tolik, ze jsem pomoci trysky byl schopen velmi vyhrevného plamene.

Tak aji tak.. toho bylo málo a žadný motor mi nebyl shopný dlouho udržet provoz..

Stalo se mi aji to, že voda po dvou hodinach začala vařit.. odber stoupl na 22A.

Laborovaní s ruznymi šiřkami impulsu a frekvencí nemělo vliv. vždy čim vyžší frekvence a šiřka impulzu tim lepší odběr a i produkce plynu.muj generátor měl na výstupu 14v a meně.. tak když jsem to napojil primo na DC 15V tak jsem měl uplně stejný efekt.. což mě vedlo k zavěru že jsem dosáhl obyčené eletrol. a tedy nema význam nějaké laborování s přerušování dodávek proudu. zda se mi že jsem to celé nějak špatně pochopil. Jestli ma jit o nějake rozvibrování vody tak musí jit rozhodne o AC(sin) . tak tedy postavit oscilator. a kondezator pouzit. prave ty dve eleltrody ve vode.. odečist hodnotu na osciloskopu. a pak postavit AC zdroj s tou presnou frekvenci .. s nejakym malým doladěním. tak aji tak dkyby to nakonec fungvalo .. pořad by se to nemohlo trefit do te frekvence.. protože by voda měnila svoje parametry. teplota a vsechno by to posouvala nekam jinam.

viděl jsem pokus s 44khz 15Kv zdrojem. a abych rekl pravdu tak to vypadalo ohromě. elektrody 2cm2 a produkce stejná jako u mého super reaktoru.)) , kazdopadne v tom vidím větši budoucnost..

kdybych se jenom v te eleltrotechnice vyznál víc navhrl bych zdroj který by se trefil do rezonanční frekvence vody a zaroven sám se ladil podle toho jaka ta voda je.. samoladitelný obvod tedy.

přidávaním soli do vody děla lepší elektrolit a lepsi elektrolízu. to ale rozhodne neni ten efekt. to rozhodne mam ověřeno že vložena energie .. je mensi než získána.. u mě jsem získal tak 1/8

přesnějí energie zapalovače a odběr 400W!!

co vy na to?


jvj56
Zasloužilý člen
Příspěvky: 276
Registrován: sob 09 kvě 2009 10:36
Dostal: 3 poděkování

re: vk

Příspěvek od jvj56 »

Získaná energie může být větší

Něco málo z mých zkušeností s rozkladem vody.
Je to už dávno, ale zkoušel jsem toho mnoho, něco s úspěchem něco bez.
1. Nikdy se mi nepodařilo ověřit Meyera (US 4,936,961)
2. Nikdy se mi nepodařil Chambers (US 6,126,724)
3. S úspěchem jsem aplikoval Eccles (US 6,290,836)

Rezonance vody jsem nikdy nedocílil tak aby jsem dosáhl nějakého znatelného uspěchu.

Největší můj úspěch kterého jsem dosáhl:

Základem byl Chambers s velkou plochou elektrod, roztok asi 25% KOH, cívka v kruhu (elektrody -dioda -cívka). Něco jako prohánění elektronů dokola. Všechny součásti včetně tranzistoru s co nejmenším odporem.

A tady to dělalo x-krát více energie než byl příkon. Počítáno energie spalování vodíku - elektrická energie.

ALE PROBLEM !!! JAK to udělat ve velkém, třeba pro vytápění domu?

Jak známe činné ztráty rostou s druhou mocninou proudu (Pz=R.I.I).

Použití spec. tranzistorů, dobrých cívek, elektrolyzeru,.... jsem se dostal na desítky mohmů a dál to už nešlo (aspoň ne normálně).

Udělat mnoho malých jednotek je řešení, ale ta ekonomika zas nesedí.

Toť v malém, mé zkušenosti s vodou a jejím rozkladem.

Honza


wertin
Nový člen
Příspěvky: 7
Registrován: pát 03 led 2014 20:40

Re: Rezonance

Příspěvek od wertin »

Dobrý den.Nestíhal jsem přečíst celé forum,možná že to tady někde je,tak se omlouvám.Nemám žádný RC generátor a tak se ptám,zdali pak by šlo docíli frekvence pomocí vysokého napětí a jiskřiště podobně jako u teslova transformátoru.

Děkuji.


wertin
Nový člen
Příspěvky: 7
Registrován: pát 03 led 2014 20:40

Re:

Příspěvek od wertin »

přidávaním soli do vody děla lepší elektrolit a lepsi elektrolízu. to ale rozhodne neni ten efekt. to rozhodne mam ověřeno že vložena energie .. je mensi než získána.. u mě jsem získal tak 1/8

Sůl bych nedoporučoval.Vodu to rychle znehodnotí,zašpiní,vzniká trochu chloru a o elektrodách nemluvě.Použij jedlou sodu.


Odpovědět

Zpět na „Rozklad vody a vodík - všeobecně“